Böyle sevme!

Ben de sinir oluyorum öyle insanlara.Tamam çocuk sevilir anlarız da severken ''acaba rahatsız oluyor mu'' diye düşünülmüyorsa bunun adı açıkça bencilliktir.

ben ilk başlarda misafirin yüzüne kapı kapatıyordum "annem onu benim için yaptı siz göremezsiniz" diye.

Ayyy benim kaynanam hep oyle yapar uyuyan cocugu uyandirir sonra biz gidince uyusun der bebek avunmayip aglar basa cikamaz bana verir ' ay bu delimi ne ' der sonra gelde nefret etme !!!!!
Gorumce desen ucukklu agziyla oper, egzama li elini agzina sokar !! Cildirmama az kaldi

Ya ben öpmeye de karşıyım, yeni doğmuş bebek öpülmez ki zaten. Yetişkin insanlardaki bakterilerle, mikroplarla baş edecek kadar bağışıklık sistemleri var mı bebeklerin de şapır şupur öpüyorlar?
İlla dokunacaksa da elini hafifçe okşasın yani, ne diye avuç kadar yüzünü vakumluyorlar bebeklerin ya?

Bazi anneler abarta biliyor. Narin narin opmekte sarilmakta ne varki? Cok itici geliyor bana bu anneler. Cocuk buyuyunce disardada oynatmazlar cocuklarini kim bilir. herkes geliyor dokunuyor cocuguma diye. Snra vay efendim neden asosyal cocugm benim.
Ama cocugu uyandirmak evet cok sacma.

İyi de bizim masum öpücük dediğimiz şey çocuk için zararlı olabiliyor,çünkü tükürüğümüzün içinde binlerce bakteri var,farkında olmadan muhakkak ki çocuğa bulaşıyor.
Özellikle yeni doğanların birkaç aylık olanların yüz bölgesini hiç öpmesek daha iyi olur.Mikrop kapabilir.Tabi bunu anlatamıyorsunuz insanlara öpüp duruyorlar.

Bazi anneler abarta biliyor. Narin narin opmekte sarilmakta ne varki? Cok itici geliyor bana bu anneler. Cocuk buyuyunce disardada oynatmazlar cocuklarini kim bilir. herkes geliyor dokunuyor cocuguma diye. Snra vay efendim neden asosyal cocugm benim.
Kimse birseyi abartmiyor.konu bebegin opulup sevilmesi deil.konu uyuyan bebegin uyandirilmasi!!!!!

Yok sakin olamam gercekten b
Uyuyan bebek uyandirildigi zaman cok hircn oluyorlar.benmkiler oleydi belki o gunleri hatirladm

Konuyu sanki ben açmışım gibi.
Elbette çocuk sevilir, kucağa alınır ama yer ve zamanında.
Grip olsa bile şapır şupur çocukları openler yüzünden hastalıktan kurtulamıyor çocuklar.

Yeni doğmuş bebeği görmeye gittiğinde , dışarıdan gelmesine rağmen , o kıyafetlerle, ellerle sevebiliyorlar.

Bu yaşıma geldim bir bebeği hiç yanaklarından öpmedim. Gerek yok. Çok dayanamazsam ellerinden nazikçe öpüyorum. Dokunuyorum ellerine.
Yeter daha ne olsun.

Uyuyan bebeği uyandırmak içinde diyecek sözüm yok. Bende yaşadım.
Uyku düzeni için çırpınıyor anneler, iki dakika sevmeye gelenler fütursuzca davranıyor.
Bir bebek sevilirken anne hiçe sayilmamali.

O kısım zaten herkesçe sevimsiz de konu sahibi benim anladığım yatağında sevilsin çok ellenmesin istiyo

Sizi cok iyi anliyorum ama bundan sonra sinirlenmeyin, o insanlari cocugunuzdan uzak tutun. Boyle hem cocugunuz kucaklanmis, uykusundan uyandirilmis oluyor hem de siz kendi kendinize sinirden gerilmis oluyorsunuz. Kibar soylemeyin bazi insanlar kibardan anlamaz. O yengenize sesinizi yulseltseydiniz keske, uyandirmayin diyorsam uyandirmayin cikar misiniz disari deseydiniz. Sinir oluyorum bu insanlara ya. Dusuncesizler, hadsizler..

Ne olduğumu şaştım bir anda kundağına asılınca bebeğin.
Sevdiğim bir insandır da hiç ummazdım bu hareketi, ilk kez böyle düşüncesizce bir davranışına şahit oldum bile diyebilirim.
"Ben bayılırım bebeklere, hele böyle ilk üç ayı içindeki bebekleri daha bi çok seviyorum" filan dedi kadın, çekiştirdi çocuğu kendine kendine. Aksine mesela ilk 4-5 aylık olana kadar bebeğe dokunmaya korkarım ben zarar verir miyim acaba diye.

Tamam sevsin, ona da lafım yok, bebeğin canını bile bile yakacak değil haliyle ama bu bencillik beni benden alıyor, ne demek uyandırmak, ne demek "Ben yeni doğmuş bebek severim" deyip mıncırmak... Off... Aklıma geldikçe sinirleniyorum.
Bir ayda delirttiler böyle böyle... Birike birike bu hale geldim...

Geldiklerinde denk durmuyorlarsa ve sende yavaştan kayış kopmaya başladıysa dersin, çat kapı geliyorlarsa açmazsın kapıyı

Onu yapamam işte, kapıyı açmamazlık olmaz.
Ama milleti paylamaya başlayacağım sanırım, çünkü dün sabrımın son parçasını da tükettim.
Sinirim yatışmıştır diye umuyordum, bugün durduk yerden aklıma geldi yine sinirlendim, konu açtım artık...

Ya ben öpmeye de karşıyım, yeni doğmuş bebek öpülmez ki zaten. Yetişkin insanlardaki bakterilerle, mikroplarla baş edecek kadar bağışıklık sistemleri var mı bebeklerin de şapır şupur öpüyorlar?
İlla dokunacaksa da elini hafifçe okşasın yani, ne diye avuç kadar yüzünü vakumluyorlar bebeklerin ya?

Şükür ki öyle öpen olmadı, olsa zaten çok daha farklı bir konu açmış olurdum sanırım "Bebeğimi vakumlayan insan görünümlü yaratığa kafa attım" filan diye... O kadar ileri gitmediler ama gidenleri burada okuduğumda bile içim sallanıyordu. Yenidoğan öpülmez ki, koklanır.

Kediler konusunda kendimi kötü hissettim dayanamıyorum valla ılla yakalayıp agzını burnunu öpcem ben , bebek konusunda bişey dıyemıycem ben zaten sevmem bebeklerı ama bazıları görüyorum abartıyor gerçekten Allah sabır versin ne diyim.

İyi de bizim masum öpücük dediğimiz şey çocuk için zararlı olabiliyor,çünkü tükürüğümüzün içinde binlerce bakteri var,farkında olmadan muhakkak ki çocuğa bulaşıyor.
Özellikle yeni doğanların birkaç aylık olanların yüz bölgesini hiç öpmesek daha iyi olur.Mikrop kapabilir.Tabi bunu anlatamıyorsunuz insanlara öpüp duruyorlar.

Hungarca sapur supur open, agzina yapisan densizleri diyosan haklisin. Ama bi buse kondurmayida abartmamak lazim. Ben köyde buyudum. Ne bakteri pislikler gordum. Annem maalesefki eskiden kus pisligi yedigime sahit olmus. Bazi bakteriler bize lazimdir. Ornegin grip asisi. Nedir bilirmisiniz? Vucudumuza az dozda grip bakterileri veriliyor o asilarla. Amac vucudumuzun bakterilere panzehir yapmasi, ve olaki bidahaki grip olma vakasinda o vucutta kaydedilen panzehirin " bu bakteriyi taniyorum, sorun yok hemen hallederiz ezberimde " deme halidir.

O yuzden bakterilerde lazimdir bize.
Ornegin dogal yollarla rahim agzindan dogan bbekler ilerki yaslarda solunum problemlerini daha az yasar. Astim olasigili daha azalir sezeryana nazaran. Neden? Cunku dogum esnasinda rahin agzindaki var olan bazi bakteriler vucudumuza faydalidir.

Sen bilirsin ama evime geleni paylayacağıma baştan kabul etmemek bana daha mantıklı geliyo

Umarım sakınılan göze çöp batar ve bebekler hastalıklara açıktırın ortasını bulur sağlıkla büyütürsün bebeğini

Hungarca sapur supur open, agzina yapisan densizleri diyosan haklisin. Ama bi buse kondurmayida abartmamak lazim. Ben köyde buyudum. Ne bakteri pislikler gordum. Annem maalesefki eskiden kus pisligi yedigime sahit olmus. Bazi bakteriler bize lazimdir. Ornegin grip asisi. Nedir bilirmisiniz? Vucudumuza az dozda grip bakterileri veriliyor o asilarla. Amac vucudumuzun bakterilere panzehir yapmasi, ve olaki bidahaki grip olma vakasinda o vucutta kaydedilen panzehirin " bu bakteriyi taniyorum, sorun yok hemen hallederiz ezberimde " deme halidir.

O yuzden bakterilerde lazimdir bize.
Ornegin dogal yollarla rahim agzindan dogan bbekler ilerki yaslarda solunum problemlerini daha az yasar. Astim olasigili daha azalir sezeryana nazaran. Neden? Cunku dogum esnasinda rahin agzindaki var olan bazi bakteriler vucudumuza faydalidir.

Çocuğun mikroplarla doğal yollarla tanışması ayrıdır, bir taşıyıcı tarafından konak haline getirilmesi ayrıdır.
Ben anlıyorum sizin demek istediğinizi, çocuğu çok sakınmak da iyi değil, doğru, çünkü bir ömür fanusta yetişecek bir canlı değil çocuk, vücudu mikropları tanıyacak ki bağışıklık sistemi gelişecek evet... Ama uçuk virüsünden ölen bebekler hikayelerini okudunuz mu hiç? Yetişkin bir vücudun kaldırabildiği mikropları yenidoğan kaldıramaz, bunun için zamana ihtiyacı vardır. Mesela siz kuş pisliği yemişsiniz, ama yenidoğan yiyemez siz yedirmediğiniz takdirde... Yani her şeyin bir zamanı var, her mikropla tanışılacak bir yaş aralığı var, alışmaların, kabullerin, tolere edebilmelerin bir süreci var...

Tıpkı her aşının bir uygulanma aralığı olduğu gibi....
Konuda bahsettiğimiz bebek henüz 27 günlük.
27 gün kadar dünyada... Yani birkaç mikrop eksik kalsın üstünden şimdilik.

Yenidoğan bir bebekten bahsediliyor burada hani daha kundaktaki, emeklemeye bile başlamamış. O sırada sosyalleşmesi gereken kişi annesi ve babası tabi sosyalleşmek dersek ona da çünkü belli bir aya kadar cisimleri bile algılamıyorlar. Kısaca onu oyuncak bebek gibi kucağına alan öpen insanlar sadece mikrop taşıyor bebeğe. Kendi çocuğunuz yok sanırım olunca anlarsınız demek istenileni. Hele uyuyan birini kaç yaşında olursa olsun uyandırmak işi yoksa.
Bir sen mi doğurdun diye karşısındaki anneyi delirten, bir canın tüm sorumluluğunun sende olmasını bilmese de empati kuramayan insanlar bence daha itici.
Konu sahibi o tarz biri geldiğinde al bebeğini yatağına götür emzircem diye. Odaya girerlerse de tersleyip, senin bebeğin o çok sevmek istiyorlarsa yapsınlar kendileri versinler kucaktan kucağa

Sokakta çok suratsız yürüyorum bebeğimle gezerken. Niye? Biraz yumuşak yüzlü olursam bebeğimi sevmeye çalışıyorlar... Geçen gün markete gittik kızım sıkılmasın diye ona şirinlik yapıyordum bunu mu alalım şunu mu diye. Adamın biri geldi düşünceli ya elinden öptü. Adama beyefendi bu kızın elleri bütün gün ağzında dedim. Ne dese beğenirsiniz ondan mı iğreniceğim. Gerizekalı ben senden iğrendim diyemedim.Çantadan ıslak mendil çıkarıp sildim...

Konu sahibi sokağa çıkmaya başla ayrı delirtecekler...

Bende öpülmesine sinir oluyorum. Kv yapılıyor resmen sigara içiyor.
En son eşim uyardı ağzını yıka diye

Back
X