- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi Yokuspokus
Evet biliyorum o ucuk hikayesini.Çocuğun mikroplarla doğal yollarla tanışması ayrıdır, bir taşıyıcı tarafından konak haline getirilmesi ayrıdır.
Ben anlıyorum sizin demek istediğinizi, çocuğu çok sakınmak da iyi değil, doğru, çünkü bir ömür fanusta yetişecek bir canlı değil çocuk, vücudu mikropları tanıyacak ki bağışıklık sistemi gelişecek evet... Ama uçuk virüsünden ölen bebekler hikayelerini okudunuz mu hiç? Yetişkin bir vücudun kaldırabildiği mikropları yenidoğan kaldıramaz, bunun için zamana ihtiyacı vardır. Mesela siz kuş pisliği yemişsiniz, ama yenidoğan yiyemez siz yedirmediğiniz takdirde... Yani her şeyin bir zamanı var, her mikropla tanışılacak bir yaş aralığı var, alışmaların, kabullerin, tolere edebilmelerin bir süreci var...
Tıpkı her aşının bir uygulanma aralığı olduğu gibi....
Konuda bahsettiğimiz bebek henüz 27 günlük.
27 gün kadar dünyada... Yani birkaç mikrop eksik kalsın üstünden şimdilik.
Sizide anliyorum yavrunuz daha cok kuck. Ucugu olan insanlarada tam bu yuzden mesafe koymasini soylemelisiniz. Yada dile getirmesenizde cocugunuzu uzak tutmalisiniz. Ben genel olrak bazi annelerin bu kdr fanus icinde yasatmasina tepkiliyim, illa sizi elestirmedim. Yavrunuzu korumak tabiki onceliginiz. Bazi bakterilerin ve mikroplarin bize lazim oldgununun bilincindesiniz siz. O yuzden son cevabinizdan sonra abarttiginizi dusunmuyorum.
Cocugunuzu kucaginizdan indirmeyin siz en iyisi. Kramplari var diyin, agliyor yeni susturdum diyin. Ve kilitleyin yatak odasini cocuk uyurken. Girmesinler iceri.