Böyle sevme!

Çocuğun mikroplarla doğal yollarla tanışması ayrıdır, bir taşıyıcı tarafından konak haline getirilmesi ayrıdır.
Ben anlıyorum sizin demek istediğinizi, çocuğu çok sakınmak da iyi değil, doğru, çünkü bir ömür fanusta yetişecek bir canlı değil çocuk, vücudu mikropları tanıyacak ki bağışıklık sistemi gelişecek evet... Ama uçuk virüsünden ölen bebekler hikayelerini okudunuz mu hiç? Yetişkin bir vücudun kaldırabildiği mikropları yenidoğan kaldıramaz, bunun için zamana ihtiyacı vardır. Mesela siz kuş pisliği yemişsiniz, ama yenidoğan yiyemez siz yedirmediğiniz takdirde... Yani her şeyin bir zamanı var, her mikropla tanışılacak bir yaş aralığı var, alışmaların, kabullerin, tolere edebilmelerin bir süreci var...

Tıpkı her aşının bir uygulanma aralığı olduğu gibi....
Konuda bahsettiğimiz bebek henüz 27 günlük.
27 gün kadar dünyada... Yani birkaç mikrop eksik kalsın üstünden şimdilik.
Evet biliyorum o ucuk hikayesini.
Sizide anliyorum yavrunuz daha cok kuck. Ucugu olan insanlarada tam bu yuzden mesafe koymasini soylemelisiniz. Yada dile getirmesenizde cocugunuzu uzak tutmalisiniz. Ben genel olrak bazi annelerin bu kdr fanus icinde yasatmasina tepkiliyim, illa sizi elestirmedim. Yavrunuzu korumak tabiki onceliginiz. Bazi bakterilerin ve mikroplarin bize lazim oldgununun bilincindesiniz siz. O yuzden son cevabinizdan sonra abarttiginizi dusunmuyorum.
Cocugunuzu kucaginizdan indirmeyin siz en iyisi. Kramplari var diyin, agliyor yeni susturdum diyin. Ve kilitleyin yatak odasini cocuk uyurken. Girmesinler iceri.

Yenidoğan bir bebekten bahsediliyor burada hani daha kundaktaki, emeklemeye bile başlamamış. O sırada sosyalleşmesi gereken kişi annesi ve babası tabi sosyalleşmek dersek ona da çünkü belli bir aya kadar cisimleri bile algılamıyorlar. Kısaca onu oyuncak bebek gibi kucağına alan öpen insanlar sadece mikrop taşıyor bebeğe. Kendi çocuğunuz yok sanırım olunca anlarsınız demek istenileni. Hele uyuyan birini kaç yaşında olursa olsun uyandırmak işi yoksa.
Bir sen mi doğurdun diye karşısındaki anneyi delirten, bir canın tüm sorumluluğunun sende olmasını bilmese de empati kuramayan insanlar bence daha itici.
Konu sahibi o tarz biri geldiğinde al bebeğini yatağına götür emzircem diye. Odaya girerlerse de tersleyip, senin bebeğin o çok sevmek istiyorlarsa yapsınlar kendileri versinler kucaktan kucağa
Belirttim bi sonraki yorumumda konu sahibine demek istedigimi.
Banami itici oldugumu soyluyorsunuz?

Yenidoğan öpülmez, uyandırılmaz, hunharca sevilmez yani.
Artık milletçe anlasak şunu keşke.
Tek sen mi doğurdun demeyi bilenlerin de ,ömürlerinde ilk kez bebek görmüş gibi sevmeye çalışması da ayrı tuhaf.
Dokunmasa ölecek sanki.

Belirttim bi sonraki yorumumda konu sahibine demek istedigimi.
Banami itici oldugumu soyluyorsunuz?
Siz bir sen mi doğurdun diyen grupta değildiniz yazdığınız mesajda okuduğum kadarıyla size demedim yani. Ama benimde yakında bebeğim olucak sırf o tarz insanların bir sonraki cümlesi mikropda gerekli bebeğe dediklerinde boğarım korkusuyla hiç çıkmasa hep içimde kalsa istiyorum. Şahsınıza demedim yani itici

Kırkı çıkana kadar ya da ne bileyim 3 aylık olana kadar misafir kabul etmiycem falan deyin. Gerçekten çok zor. Bizim akrabalar da bildiğin çocuğun ağzını yüzünü pataklayarak seviyorlar:oha: nasıl bir sevgiyse, çok ürkütücü gerçekten:( Bir an evvel savuşturun başınızdan, yazık size:( ve bebeğinize. Normal insanı bile uykudan uyandırıp öyle hoplatsan aklı çıkar, insaf yaaa

Sert uyarabilirsiniz engel olmak için. Kırılacak olan kırılsın. Çocuğum olsa herkes benim içimdeki canavarı görürdü sanırım. Mesele tek çocuk sizdeymiş gibi davranmak ya da çocuğa kırılacak cam muamelesi yapmak değil, uygunsuz davranışları engellemek. Bebek değil, yetişkine de yapılsa kızarım bunlar.

İnsan yavrusu uyanmasın diye bazen saatlerce kipirdayamiyor her yeri tutuluyor..Bu terbiyesiz davranışı ne yazıkkiii zamanında anne olmuş bu yollardan geçmiş kadınlarımız yapıyor.

Benim bebeğimide çok uyandırdilar zamanında ve gizli gizli ağlıyordum zaten daha yeni doğum yapma psikilojisi. .. seni çok iyi anlıyorum ve hiçbir bebeğin uykusu bozulmamali çünkü uykuda büyürler bizler kendimizi bebegimize göre ayarlarken milletin bişey olmaz lafına olur olur uyandırmani istemiyorum diye azarla....
Hayatımda kimseye sosyal medya üzerinden gönderme asla yapmayan ben heryere yazdım bebeğimi öpmeyin uyandırmayın Vs diye .. Çok konuşuldu arkamdan bir bebek bende imiş öyle söylendi umurumda değil. . Bebeğim nasıl rahat ederse ona göre davranmak zorundalar aksi halde gelmesinler görüşmeşinler ondan kıymetli değil kimse.
Ayrıca büyüdükçe daha rahatliyor insan yine korumacı ama alışmış olucaksin söylemekten cekinmeyeceksin herşey yerine oturacak daha yeni doğum yapmışın.

Uyku konusunda Sertçe uyarırım. Çok sertçe.
Hem Yavrucak uyudukça büyüyecek hem annesi Bi nefes alacak Bi kahve içecek dinlenecek.
Uyarıdan sonraki aşamada inanın eve almam bir yaşında kızım var yakın geçmişten bahsediyorum.
Sizi ilk sen mi doğurdun diyerek psikolojik baskı altına almalarına da izin vermeyin lütfen. Çok istiyorsan doğur gece gündüz hoplat zıplat.
Sert sevme konusundan da hiç hoşlanmıyorum. Malesef hala dayısı kızımı severken saçmasapan hareketler yapar yakalarsam net Bi şekilde uyarırım ama ben yokken aynı hareketlere devam ediyormuş atıp tutmalar kedi gibi sırtından tutmalar:sinirli:
Allah yardımcınız olsun ben bu zamana kadar çok sinir harbi geçirdim ve adım cadoloza çıktı. Olsun, tepkinizi verin madem siz sinir oluyorsunuz yıpranıyorsunuz onlar da biraz sinirlensin.hareketlerinde iki adım geri gitsinler bari.

Angela doğum yaptığını bu tatsız konu ile öğrendim.
Öncelikle bebeğin sağlıcakla büyüsün, çok mutlu bir bebek olsun.
Konuna gelirsem bir sen mi doğurdun diyorlar ya deli olmamak elde değil, sanki saygı görmek için bir sen doğurman lazımdı, umarım insanlar değişir zamanla, o zamana kadar uyarmaya devam, gözünün yediğini köşeye sıkıştırmak da bir çözüm olabilir, belki ciddiyetini görünce korkarlar

Her yeni annenin geçtiği bir dönem. İyi de benim anladığım neden patlamıyorsunuz? O sizin bebeğiniz nasıl böyle saçma sapan harekette bulunmalarına göz yumup içinizde patlıyorsunuz? Çok afedersiniz edin ağızlarına gitsin. İçinizde hırslanmaktan bin kat daha faydalı size emin olun.

Bu arada ilk oğlumda hep yatak odasında uyuttum, o yüzden pek dalan olmadı odaya, müsait değil dedim :)
Uyanıkken de emzir altını al falan, anca yarım saat müsait olup da salona getirebildim, o yüzden sanırım bu tarz davranışlara daha az maruz kaldı. Bizim ailede dengesiz çok aslında, çok istediler hoplayıp zıplatmak daha kırkı çıkmamış bebeği, dedim cesaretiniz varsa yapın bakalım sonra ne oluyor, ne bileyim artık yüz ifadem nasılsa pek cesaret eden olmadı

uyuyan bebeği uyandırmak mı?
hangi aklı noksan yaptı ki bunu..ilginç valla
Yapiyolar.. Bende bu konuda delirme noktasindayim!!' Agzina burnuna dokunmadadan sevin, elini opmeyin agzina aliyor diye bin kere soyleyip sinir harbi yasiyorum...
Kv yaratigi uyuyan cocugu misafire gostermek istemisti!! Tabi ki birakmadim..

Ay ay sorma ya nasıl sinir oluyordum ben de ama cazgir olunca yapmıyorlar bir süre sonra... çocuğum içn bütün dünyayı kırar geçerim.. banane. ..

Tam bayram sonrası çok yerinde bir konu tüm küçük bebekli annelerin dolduğu bi Zaman sanırım :işsiz: biz de Bayram'a memlekete gittik ama çok pişmanız kızım döndüğümüzden beri uykusunda ağlamaya başladı böyle dengesizlikler yüzünden :KK43:

Bence patlamalısın kendini tutma. Daha minicik o.
Bu aralar çoğu bebeğe böyle davranıldığına şahit oluyorum. İtina ile uyarıyorum. Şiddet göstererek sevmeye çalışanlar bir üst model oluyor ki evlerden ırak!
Kızan ağlayanlarada yabani diye etiket yapıştırmakta moda oldu.
Bir cocuk annenesine kendini öptürmek için şart koştu gözümün önünde. Sessiz öpeceksen öperim annnenne!

Angela doğum yaptığını bu tatsız konu ile öğrendim.
Öncelikle bebeğin sağlıcakla büyüsün, çok mutlu bir bebek olsun.
Konuna gelirsem bir sen mi doğurdun diyorlar ya deli olmamak elde değil, sanki saygı görmek için bir sen doğurman lazımdı, umarım insanlar değişir zamanla, o zamana kadar uyarmaya devam, gözünün yediğini köşeye sıkıştırmak da bir çözüm olabilir, belki ciddiyetini görünce korkarlar

Amin, cümlemizin.

Uyarmaktan bık geldi, daha anlatmadığım çok nokta var bu bebek ziyaretleri üzerine.
Bazıları var akrabalar arasında hatta, çocuğun fotoğrafını çekmeye çalışıyorlar, bi sor başında annesi babası var yalı kazığı mıyız biz, yok, almış eline telefonu dibine girmiş fotoğrafını çekecek. Çin'de mi Japonya'da mı nerede 3 aylık bir bebeğin gözleri fotoğraf makinesi flaşı yüzünden kör olmuştu haberleri çıkmıştı... Bu kadar umursamazlık olur mu? O bebeğe bi şey olsa ciğeri yanacak olan benim.

Bu kadar kaba davranışlar ve daha neler... Sadece bir ay daha yeni doluyor ve ben bezdim insanların bu saygısızlıklarından, yeni bebek görünce kendilerini kaybedişlerinden ve bencilliklerinden. Artık daha sert olmam gerektiğini anlıyorum işte böyle böyle... Dün şaştım kaldım uyuyan bebeği ısrarla uyandırmaya çalıştıklarında artık yetti.

Bence patlamalısın kendini tutma. Daha minicik o.
Bu aralar çoğu bebeğe böyle davranıldığına şahit oluyorum. İtina ile uyarıyorum. Şiddet göstererek sevmeye çalışanlar bir üst model oluyor ki evlerden ırak!
Kızan ağlayanlarada yabani diye etiket yapıştırmakta moda oldu.
Bir cocuk annenesine kendini öptürmek için şart koştu gözümün önünde. Sessiz öpeceksen öperim annnenne!

Diyorlar; "Daha büyüsün, ısıra ısıra seveceğim" diyenler mi, "Şöyle iyice ele gelsin döve döve sevmek lazım bunu" diyenler mi... Bunlara lafımı söyledim zaten, tane tane sıkılmadan açıkladım uzmanların tavsiyelerini ve uyarılarını çocuk yetiştirme konusunda. Ya ne pişkin cevaplar aldım bir bilsen...

benim annem de bazen uyandırıp sever. o yüzden çok takılmamaya çalışıyorum.
bir de sakınılan göze çöp batar misali çok da koruyucu davranmamaya çalışıyorum.

Diyorlar; "Daha büyüsün, ısıra ısıra seveceğim" diyenler mi, "Şöyle iyice ele gelsin döve döve sevmek lazım bunu" diyenler mi... Bunlara lafımı söyledim zaten, tane tane sıkılmadan açıkladım uzmanların tavsiyelerini ve uyarılarını çocuk yetiştirme konusunda. Ya ne pişkin cevaplar aldım bir bilsen...

Bence yanlış yapmışsın, bizim kültürümüzde uzmana değer verilmez ki, doktor böyle yatırın dedi dersin, aaa olur mu ben 3 çocuğumu şöyle yatırdım bişeycik olmadı der komşu teyze.
O yüzden konuyu uzmana bağlamadan çözmek daha işe yarar, şu tarz mesela, herkes kendi çocuğunu bildiği gibi büyütsün, ben böyle yapacağım, benim çocuğum böyle rahat ediyor.

Bana hep sese ışığa alıştır derlerdi, ben de benim oğlum sevmiyor derdim, her ısrarda aynı yanıtı verirdim.

Back
X