böyle sisteme lanet olsun..

yansimasal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
494
4
118
Amasya
arkadaşlar belki haberiniz vardır ülkemizin hiç küçümsenmeyecek bir kısmını ilgilendiren bir karar alındı geçmiş günlerde..
fen-edebiyat fakültelerine verilen formasyon hakkı kaldırıldı.. bu benim için ve bu okullardan mezun olanlar için çok büyük bir dert..
ben şuan son sınıftayım ve okurken formasyon alamadım yüzde 0 bilmem kaç puan farkla kaçırdım 1 puan bile değil..
2 senedir sürekli not yükseltmeye çalışıyorum düşük geçtiğim dersleri alıyorum , bu sebeple yaz okuluna kaldım yani tahmin edemeyeceğiniz kadar emek verdim sırf formasyon alabilmek için..
neyse sonuçta not ortalamam epey yükseldi ve bu sene alabileceğim için pek mutluydum ta ki birden bire bu karar verilene kadar.. yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.. sürekli ağlıyorum sınav haftamdaydım ve derslerime hiç odaklanamadım hepsi kötü geçti.. geleceğe dair hiçbir umudum kalmadı tüm emeklerimin boş gittiğini düşünüyorum, maddi manevi boşuna o kadar sıkıntı çektim.. şuan ne yapacağımı hiç bilmiyorum sanırım üniversite mezunu işsizler kervanına ben de katılacağım , çok üzgünüm...

Sizin açınızdan bakınca siz haklısınız, eğitim fakültesi öğrencilerinin açısından bakınca onlar haklı.

Ortada bir sürü atanamayan öğretmen varken, sayıyı çoğaltmak istemiyorlar. Haklılar.

O kadar emek vermişsiniz, siz de haklısınız.

Zor işler bunlar. Ben de fen-edebiyat öğrencisiyim ama bölümüm öğretmenlik yapılacak bir bölüm değil.

İlla öğretmenlik düşünüyorsanız dersanelerde çalışabilirsiniz. Eğer tanıdığınız falan varsa, formasyon kısmını atlatırsınız.

size emekleriniz için üzüldüm ama bu karar sevindim ...eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenler varken ve atanamazken çok yerinde bir karar olmuş bana göre

ama madem sistem değişecek en azından seneye ki dönemde yapsalardı

Son düzenleme:
Aslında keske bunu 2012 girislilere başlatsalar. Daha hakkaniyetli olurdu

sistem büyük bir yanlışı düzeltti
eğitim fakültesi mezunları atanamadıkları için intihar ediyorlar

çok yüksek puanlarla eğitim fakültesine giriyorlar öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesini tercih etsin...

Aslında keske bunu 2012 girislilere başlatsalar. Daha hakkaniyetli olurdu

Bence de asıl problem bu
Öğrenciler bi şekilde kararlarını alıyolar ortada olmayan durumlar bi bakıyosun pat değişmiş
Ben şu formasyon işini anlayamadım,bazıları hala kalkmadı diyo
Ücret karşılığında alınabileceğini söyleyenler var

Atanamayan öğretmenler eğitimdeki en büyük yara belki de
Doğru dediğiniz ama eğitim fakültelerine de öğretmen lisesi mezunu değilsen girmek zorlaşıyo
Böylede bişey var

Ücretle aliniyor olabilir. Simdiki durumu bilmiyorum ama annemin bir arkadaşı halkla iliskiler mezunu çalışmıyordu yıllardır gecen sene formasyon alayım bari calisirim dedi yıldız teknikte formasyon aldı belli bir ücret karşılığı.

Tamam evet buyuk bir yanlıştı ama bunu belli bir yıldan sonra girenlere uygulasalar, şimdi bir sürü fen edebiyat fakültesi ogrencisi ortada kaldı. Kas yapayım derken göz çıkarttılar.

olay eğitim fakültesi veya fen-edebiyat fakültesi mezunu olmakta değil zaten.. sistem başlı başına yanlış elbette düzeltilmesi gerek ama yöntemi bu olmamalı arkadaşlar ben kendime yediremiyorum 4 sene verdiğim emekleri, bu yapılan en son yapılması gerekirken ilk yapılıyor.. ozaman fen edebiyat fakültesini kapatsınlar kontenjanları artırdılar herkesi doldurdular, ikinci öğretimleri açıp öğrenciyi sömürdüler şimdi ticarethane mantığıyla nasılsa mezun oldun naparsan yap demek olmuyor.. madem formasyonu vermiceksin en başında insanlar bunu bilmeli ona göre bu yerleri tercih etmeli , fen edebiyatlar sözde akademisyen yetiştirmek için açılmış olsa da geneli öğretmenliği tercih ediyor bunu bile bile böyle bir kararı uygulamaya sokmaları mantıksız, o kadar emek ver birden hepsini elinden alsınlar düşündükçe çıldırıyorum..

tezsiz yüksek lisans yaparak fen edebiyatlılarda öğretmen olabiliyor hala.
ama benim görüşüme göre buda kaldırlmalı.
binlerce eğitim fakültesi mezunu atanamazken,daha da fazlasına ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.

halkla ilişkiler mezunu formasyon alıp ne öğretmenliği yapıyor?

benim bu karardan haberim yok. çok kötü olmuş ben de fen edebiyat mezunuyum şu an formasyon alıyorum. fen edebiyat mezunlarının formasyon alamaması çok saçma. atanmakla atanmamakla alakası yok bunun. hala bir sürü öğretmen açığı var. fen edebiyatta da iyi bir eğitim veriliyor, bilim öğretiliyor... çok saçma bir karar olmuş.

halkla ilişkiler mezunu formasyon alıp ne öğretmenliği yapıyor?

bildiğim kadarıyla yapılan yeni düzenlemeyle formasyon kalktı ama hangi fakülteden mezun olursanız olun tezsiz yüksek lisans yapıp öğretmenlik hakkı kazanabiliyorsunuz.
bazı branşlar yanlızca meslek liselerine öğretmen olabiliyor sanırım.

yani işin özü,bir yanlış düzeltilirken daha büyük bir yanlış var ortada.

Aslında bu çıkan kanun anayasaya aykırı değil mı, kazanılmış hakkınız var sonuçta ve bu da elinizden alınıyor. Cok saçma.

evet öğretmen açığı var ama amaç zaten atama yapmadan ücretli öğretmenliğe mecbur bırakmak, güvencesiz haksız öğretmenler çalıştırmak.

hangi fakülteden mezun olursanız olun öğretmenlik yapılır diye bişey yok canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…