- Konu Sahibi yansimasal
-
arkadaşlar belki haberiniz vardır ülkemizin hiç küçümsenmeyecek bir kısmını ilgilendiren bir karar alındı geçmiş günlerde..
fen-edebiyat fakültelerine verilen formasyon hakkı kaldırıldı.. bu benim için ve bu okullardan mezun olanlar için çok büyük bir dert..
ben şuan son sınıftayım ve okurken formasyon alamadım yüzde 0 bilmem kaç puan farkla kaçırdım 1 puan bile değil..
2 senedir sürekli not yükseltmeye çalışıyorum düşük geçtiğim dersleri alıyorum , bu sebeple yaz okuluna kaldım yani tahmin edemeyeceğiniz kadar emek verdim sırf formasyon alabilmek için..
neyse sonuçta not ortalamam epey yükseldi ve bu sene alabileceğim için pek mutluydum ta ki birden bire bu karar verilene kadar.. yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.. sürekli ağlıyorum sınav haftamdaydım ve derslerime hiç odaklanamadım hepsi kötü geçti.. geleceğe dair hiçbir umudum kalmadı tüm emeklerimin boş gittiğini düşünüyorum, maddi manevi boşuna o kadar sıkıntı çektim.. şuan ne yapacağımı hiç bilmiyorum sanırım üniversite mezunu işsizler kervanına ben de katılacağım , çok üzgünüm...
Aslında keske bunu 2012 girislilere başlatsalar. Daha hakkaniyetli olurdu
sistem büyük bir yanlışı düzeltti
eğitim fakültesi mezunları atanamadıkları için intihar ediyorlar
çok yüksek puanlarla eğitim fakültesine giriyorlar öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesini tercih etsin...
Bence de asıl problem bu
Öğrenciler bi şekilde kararlarını alıyolar ortada olmayan durumlar bi bakıyosun pat değişmiş
Ben şu formasyon işini anlayamadım,bazıları hala kalkmadı diyo
Ücret karşılığında alınabileceğini söyleyenler var
sistem büyük bir yanlışı düzeltti
eğitim fakültesi mezunları atanamadıkları için intihar ediyorlar
çok yüksek puanlarla eğitim fakültesine giriyorlar öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesini tercih etsin...
Bence de asıl problem bu
Öğrenciler bi şekilde kararlarını alıyolar ortada olmayan durumlar bi bakıyosun pat değişmiş
Ben şu formasyon işini anlayamadım,bazıları hala kalkmadı diyo
Ücret karşılığında alınabileceğini söyleyenler var
Ücretle aliniyor olabilir. Simdiki durumu bilmiyorum ama annemin bir arkadaşı halkla iliskiler mezunu çalışmıyordu yıllardır gecen sene formasyon alayım bari calisirim dedi yıldız teknikte formasyon aldı belli bir ücret karşılığı.
halkla ilişkiler mezunu formasyon alıp ne öğretmenliği yapıyor?
halkla ilişkiler mezunu formasyon alıp ne öğretmenliği yapıyor?
burada birşey sormak istiyorum, ücretli öğretmenlik kaldırıldı mı?
bildiğim kadarıyla yapılan yeni düzenlemeyle formasyon kalktı ama hangi fakülteden mezun olursanız olun tezsiz yüksek lisans yapıp öğretmenlik hakkı kazanabiliyorsunuz.
bazı branşlar yanlızca meslek liselerine öğretmen olabiliyor sanırım.
yani işin özü,bir yanlış düzeltilirken daha büyük bir yanlış var ortada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?