böyle sisteme lanet olsun..

Bence egitim fakültesi mezunları hariç diğer fakültelere bölümlere öğretmenlik yolu tamamen kapatılmalı. Zaten yeterince atanmayan öğretmen var ortada. Öncelikle elimizdeki potansiyelle ogretmen açığıni kapatmak lazım ama siz girerken bu fakülteye boyle bir hakkınız varsa da bu elinizden alınamaz. 2012 girislilerden itibaren uygulamaları lazım.

"Zaten ortada bir sürü atanmayan öğretmen var ne gereği var diğer fakülte mezunlarının öğretmenlik yapmasına" bahanesi bu yapılan haksızlığı örtmez

Bence egitim fakültesi mezunları hariç diğer fakültelere bölümlere öğretmenlik yolu tamamen kapatılmalı. Zaten yeterince atanmayan öğretmen var ortada. Öncelikle elimizdeki potansiyelle ogretmen açığıni kapatmak lazım ama siz girerken bu fakülteye boyle bir hakkınız varsa da bu elinizden alınamaz. 2012 girislilerden itibaren uygulamaları lazım.

"Zaten ortada bir sürü atanmayan öğretmen var ne gereği var diğer fakülte mezunlarının öğretmenlik yapmasına" bahanesi bu yapılan haksızlığı örtmez

sizin açınızdan bakınca tabiki de üzülmekte haklısınız
ama
çok iyi olmuş bunu duyduğuma sevindim çünkü yanlış bir uygulama.keşke senelerce hiç yapılmasaydı.

Kaçıncı sınıfsın canım,yeniden sınava gir bence yol yakınken,ne yapacaksın okul bitince o halde,memur ataması da az bir bölümse hiç düşünme gir,sonra yok işsiz kaldım falan deme iki yılın gider ama hayatın daha güzel geçer..ama bu defa gireceğin bölümün iş alanlarını iyi araştır..

ben son sınıfım canım türk dili ve edebiyatı okuyorum 2 ay kaldı mezun olmama kızdığım nokta bu zaten, girerken böyle bir karar alınmış olsa tabiki tercih etmezdim ama son anda böyle yapmaları gerçekten çok sinir bozucu..

ben son sınıfım canım türk dili ve edebiyatı okuyorum 2 ay kaldı mezun olmama kızdığım nokta bu zaten, girerken böyle bir karar alınmış olsa tabiki tercih etmezdim ama son anda böyle yapmaları gerçekten çok sinir bozucu..

Canım madem bitiyor okulun alese gir araştırma görevlisi olmaya çalış,ya da kpss ile atanmaya çalış..artık olan olmuş,neler yapabilirsin ona bak..

formasyona odaklandığım için alese başvuru yapmadım. ya madem böyle bir karar alcaksınız azıcık insanları düşünün ales başvuru tarihi geçti bu kararı açıkladılar:47: kpss 'ye gircem elimde tek kalan o..

Nasıl duymadın ki,kötü olmuş
Sene başından beri duyuyorum ben ama net bil bilgim yoktu tabi
Hiç yayılmadı mı okulda,sınıfta falan

edebiyat öğretmenliği diye bir bölüm var mı eğitim fakültelerinde :44:

türkçe öğretmenliği var da, öbürünü duymadım. Yoksa sizin formasyon hakkınızı nasıl alıyorlar ki?

Yıllardır gençler deneme tahtası bir sistem getiriliyor insanlar ona göre odaklanıyor millet çocuğunu ona göre yönlendiriyor ,dersaneydi bilmem neydi bir sürü emek 2 sene sonra sistem değişiyor ,birsürü kadrolar boş İngilizceye Türkçeci giriyor,Matematiğe bedenci giriyor bizim dönemimizde böyleydi hala bişey değişmiş değil ,sistemle oynayanların tuzu kuru tabi olan bizlere oluyor ,hayır gerçekten düzgün bir sistem getirseler kimsenin sesi çıkmaz ama kaç yıl önce kötü diye kaldırılan sistem geri getiriliyor ,yazık günah hep bir mağduriyet var .

fen edebiyat fakultelerinde kapatılacakmış zaten. binlerce oğrencinin emekleri heba olacak. yazık değil mi? hele yuksek lisansını şu an yapan arakadaşlar? 6 yılı vermiş okuyo ama sonunu göremiyo. kpss desen sayısalcılar sözelden pek anlamıyo.
ah bu Hükümet ... resmen kaş yapayım derken göz çıkardı. rezalet eğitim sistemi yerlerde zaten....

sizin adiniza üzüldüm,

ama uygulama da gerçekten iyi olmus, tek eksigi bunun yeni geleceklere degil hepinize uygulanmasi olmus.

egitim sistemimiz çöktü çökecek zaten, bir yigin ögretmen açikta, çok alakasiz bölümler ögretmenlikte...

kimseyi ayiplamiyorum, yadirgamiyorum, ben de bir ziraat mühendisi olup issiz kalsam ücretli ögretmenlik yapardim.

7 yilda çoook insan gördüm ücretli çalisan, aklima gelenler; ziraat müh., orman müh., arkeolog, su ürünleri, isletme, mobilya dekorasyon vs vs.

tarim ülkesiyiz, 3 tarafimiz denizlerle çevrili, topragi ayaginla eselesen tarihi eser fiskiriyor...

hala anlamam neden ziraat müh., su ürünleri, arkeologlar istihdam edilemiyor.:50:

insanlar is bulamadiklari için 3 kurusa ögretmenlik yapiyor, yazik çok yazik...:50:

türk dili ve edebiyatı öğretmenliği var canım ama diğer bölümlere nazaran çok az üniversite mevcut. formasyonu bizim için kaldırmaları saçmalıktan başka bir şey değil umarım bir an evvel düzelir bu durum..

benim bu karardan haberim yok. çok kötü olmuş ben de fen edebiyat mezunuyum şu an formasyon alıyorum. fen edebiyat mezunlarının formasyon alamaması çok saçma. atanmakla atanmamakla alakası yok bunun. hala bir sürü öğretmen açığı var. fen edebiyatta da iyi bir eğitim veriliyor, bilim öğretiliyor... çok saçma bir karar olmuş.

ozaman eğitim fakültelerinin ne anlamı kaldı?madem 2 okuldan mezun olan öğretmen olabiliyorsa birinden biridi kapatacak

konunun eğitim mezunu veya fen- edebiyat mezunu tartışmasına dönmesini istemiyorum arkadaşlar.. ortada bir haksızlık var , vaat edilen bir şeyin kaldırılması var.. atanamama sorununun kaynağı fen- edebiyat fakülteleri değil eğitim mezunları bunu anlamıyor herkes birbirine düşman gibi diş biliyor.. herkesin atanamama sebebi aynı, devletin sözleşmeli olarak almak işine geliyor..

Ben uygulamayı kesinlikle destekliyorum elini sallasan öğretmene çarpıyordu.
Atanamadıkları için yaşanan bir sürü sorun.
Ancak; mezunları bitirip 2012 de fen -edebiyat tercih edeceklere bunu beyan edip sonra uygulamaya koyabilirlerdi.
Bu açıdan hiç adil olmamış.
Hakkınızda hayırlısı olsun artık kpss yönelmekten başka çare yok gibi görünüyor.

Canım bu konu eğitim-fen edebiyat tartışmasına döner söyleyeyim sana. Böyle bir kararı dönem ortasında vermeleri kadar saçma bir şey yok. Umarım karar geri alınarak 2012 girişlilerden başlatılır da insanlar da ona göre seçimlerini yaparlar. Ben de fen edebiyat mezunuyum ve son sınıfta 3500 lira vererek formasyon almıştım 2008 senesinde. Gündüz okuluma akşam formasyona gidiyordum. O zaman okurken alma hakkı yoktu. Yüzlerce öğrenci o kadar para ödeyerek aldı formasyonlarını. Ve bu ülkede ücretli öğretmenlik adı altında insanların sömürülmeye devam ettiği, kpss adı altında saçma sapan bir sınavla öğretmen atanılan bir eğitim sisteminin iyileşmesini beklemek çok zor çok.

Son düzenleme:
0.6 ile bende kaçırmıştım bak şimdide kaldırılmışşş...ben 1,5 sene 3 kurusa ücretli öğretmenlik yapan biyoloji mezunuyum...şimdi de diplomalı ev hanımı... daha neler gelicek bakalım başımızaaaaaaaaa

bu arada 3 farklı okulda çalıştım...biz zamanlar ziraat mezunlarına fln bi yasa mı ne cıkmış hepsi sınıf ögretmeni olmuşşş şaka gibiydi....birde fen edeb leri eleştirirlerdi... herkes kendi açısından bakıyor ben pc açma kapama yapmayı bilmeyen elle sınav hazırlayan onu okumayı bile beceremeyen, hatta fen bilgisi öğretmeni olupta ben biyoloji mezunu olmama rağmen fizik dersi için ders anlattıgım ögretmen bile gördüm....lafım meclisten dısarı benm ailemdede cok ögretmen var cok ark var ama bunlar da var...varsın olmasın kaldırsınlarrr yok etsinlerrr.... bilimsiz ilimsiz sonumuz nereye gider bilinmez...ben artık üzülmüyorum walla acıköğretimden birşeyler okumaya calısıyorum ne işime yarayacaksa işte...
geçen gün kuaförüme dedim ki ben evdeyim sen harıl harıl çalışıyorsun evet hemde ilkokul mezunuyum dedi...durum budur...sözün bittiği yer arkadaşlar...

Back
X