'bilim adamı ' olacağız diyerek sınıf öğretmenlerini tiye alan onlarca fen -edebiyat öğrencisi tanıdım.(sınıf öğretmeni falan değilim)
sizin adınıza üzüldüm,çok emek vermişsiniz ama bu kadar azimle iyi yerlere geleceğinize eminim.
eğitim adına atılmış çok güzel bir adım.sonradan formasyon alınırken neler yapılıyor bilmiyorum.staj vs uygulamaları vardır mutlaka ama yine de eğitim fakülteleriyle fen - edebiyat fakültelerinin birbiriyle hiç alakası yok.öğretmenlik yeteneğinden falan bahsetmiş bir arkadaş,ben böyle bir şeyin varlığına asla inanmıyorum.
o zaman hemşireler de doktorluğa yeteneğim var deyip doktorluk yapsın.mümkün mü?asla...başka işlere kimse böyle yorum yapmaz ama söz konusu öğretmenlik olunca herkes söz sahibi olur nedense.kimse doktorun,polisin maaşına bakmaz,öğretmeninkine bakar.öğretmenin tatili herkesin ortak sorunudur.ilkokul mezunu insan bile öğretmene işini öğretir.niye? çünkü bir dönem isteyene verilmiş öğretmenlik hakkı.
kaybettiğimiz saygının belki biraz olsun toparlanması ancak bu gibi girişimlerle olacaktır.ben eğitim fakültesine başladığım andan itibaren hocalarımdan hep bunu duydum :'siz öğretmen olacaksınız,ona göre davranın.' bu bilinç bütün eğitim fakültelerinde vardır.öğretmenlik yapan diğer alan mezunlarından da işlerini çok iyi yapanlar olduğuna eminim,ama yeter artık.
konu sahibinden özür dilerim,konuyu dağıttığımın farkındayım ama yazmadan da edemedim.size hayatta başarılar diliyorum inşallah mutlu olursunuz.