böyle sisteme lanet olsun..

Bazı arkadaşlar yüksek lisans yaparak öğretmenlik yapılabileceğini yazmış.Durum şu arkadaşlar:
Şu anda halihazırda yüksek lisansa devam edenler ya da formasyon almaya devam edenler eğitimlerine devam edecek,öğrenciler mezun olduktan sonra bu bölümler de kapatılacak.

Zaten geçen yıl yüksek lisans şartı kaldırılmış,yeniden formasyon getirilmişti.Yalnız 2.5 diploma notu şartı konmuştu.Sanki yüksek puanlı üni.lerde 2.5 tutturmak kolaymış gibi iyi üni.lerden mezun olanlar açısından zorlaştırmışlardı durumu.

Her yıl eğitim,sınav sisteminin değiştiği bir ülkede hakkaniyet vs başka türlüsü de beklenemezdi zaten.İlköğretimde ,ortaöğretimde birinci sınıftakiyle son sınıftakilerin kuralları aynı değil ki,akıl edip bu yıldan itibaren uygulama yapsınlar.Bu tür uygulamalarda hak kaybı olmaması için olması gereken uygulamaların kanunun çıktığı yıldan itibaren olması gerektiğini biliyorum.Bu yönde bir dava açılırsa belki bu yıldan itibaren uygulamaya konulabilir.

05.04.2012 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Kararlar.

a)Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 09.02.2012tarihli toplantısında alınan öğretmenlik programlarında açık veya uzaktan eğitim sistemiyle lisans programlarına öğrenci alınmaması hususundaki kararı da dikkate alınarak 2012-1013 eğitim-öğretim yılı da dahil olmak üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan Okul Öncesi Öğretmenliği ile İngilizce Öğretmenliği programları ile öğrenci alan mevcut uzaktan eğitim öğretmenlik programlarının öğrenci alımının durdurularak kapatılmasına,

b) Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ihtiyacı olan Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ,Özel Eğitim Bölümü öğretmenlikleri, İlköğretim Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği ikinci öğretim programları hariç Eğitim Fakülteleri bünyesinde yer alan diğer alanlardaki mevcut ikinci öğretim programlarının kapatılmasına, kapatılan alanlarda yeni ikinci öğretim programlarının açılmamasına,

c)Yeni pedagojik formasyon sertifika programları açılmamasına ve daha önce açılmasına izin verilen programların da mevcut öğrencilerin işlemleri bittikten sonra kapatılmasına, karar verilmiştir."

Kaynak : Cevap Bekleyen soru:''Yök'te Pedegojik Formasyon Kalktı mı?'' - mudender.org maliye, denetim, güncel haber, soru cevap, mukteza, mutalaa

tezsiz yüksek lisans yaparak fen edebiyatlılarda öğretmen olabiliyor hala.
ama benim görüşüme göre buda kaldırlmalı.
binlerce eğitim fakültesi mezunu atanamazken,daha da fazlasına ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.

tezsiz yüksek lisans geçen yıl kalktı ve yerine tekrar formasyon sertifika programları getirildi arkadaşım.2,5 not ortalaması koşuluyla.

desenize artık atanamayan öğretmen kalmayacak... sevindirici....

maalesef öyla olmayacak canım,fen-edb liler yüzünden atanamıyor değildi ki öğretmenler.geçen yılın ağustos atamasında mat,fizik,kimya öğretmenleri 89-90 puanlarla atandılar.62 tane fizik ,64 tane kimya öğretmeni atandı sadece :)))))

desenize artık atanamayan öğretmen kalmayacak... sevindirici....

çok güzel demek atanamayan öğretmen kalmayacak.peki fen edebiyat mezunları ne yapacak?hepsi akademisyen olsun de mi?bunun için her mahallede bir üniversite olması gerekecek sanırım.yapılan çok büyük haksızlık.bu dünyda adalet yok ki zaten bunda adalet beklemek saçma olur.

sevgili yansımasal, hangi branştasın,? bende bir fen-edeb öğrencisiyim.aynı şeyleri paylaşıyorum seninle. bende son sınıfım ve formasyon alamadım ilk aşamada.

ama ben ales puanına göre formasyon alınabilecek zannediyordum :26:

bunu bilmiyordum :19:

Bu ülkede hangi sistem düzgün ki bu da düzgün olsun..

Bende üniv.mezunu bir işsiz olarak yaşanan bütün haksızlıkları sadece seyredebiliyorum.Elimden birşey gelmiyor.
Torpiller,yandaşlar olduğu sürece biz ilerleyemeyiz...

eğitim sistemini çocuk oyuncağına çevirdiler her yıl farklı bir sistem geliyor.kızlarım daha ilkokulda benim kafam çorba oldu:27:üniversite okusunlar meslek sahibi olsunlar diyorum ama güzel ülkemde eğitim almak gün geçtikçe zorlaşıyor umutlarım yıkılıyor desem yeridir:19:

eğitim sistemini çocuk oyuncağına çevirdiler her yıl farklı bir sistem geliyor.kızlarım daha ilkokulda benim kafam çorba oldu:27:üniversite okusunlar meslek sahibi olsunlar diyorum ama güzel ülkemde eğitim almak gün geçtikçe zorlaşıyor umutlarım yıkılıyor desem yeridir:19:

Böyle sacma sey mi olur Allah askına ya ? nasıl bir egitim sistemimiz var anlamıyorum. Egitim fakültesi mezunları acısından iyi olmus olabilir peki fen-edebiyat bölümü okuyan insanlara yazık degil mi bu nasıl bir adalet ? Madem böyle birsey yapacaktınız bari dönem ortasında yapmasaydınız ögretmen olmak icin bu bölümde olan insanların emekleri bosa gitmeseydi. Yazık egitim sistemimize cook yazık:20:

Ben fen edebiyat mezunuyum 3 yıl önce mezun oldum okulumun eğitim fakültesi olmadığı için okurken alamadım formasyon benim okulumdan mezun olanların böyle bir durumu oldu kimseler alamadı bi kaç kişi dışında.Bu sene okulumda formasyon açıldı ve tüm mezunlar alındı ben de dahil.Hocalarla konuştum kızım çok küçük olduğu için gitmek istemedim.Seneye gelirsin seneye de burdayız dediler.Şimdi kafamı nerelere vursam ben

Ben de eğitim fak. mezunu ataması yapılmamış bir öğretmen olarak bu karara tepkliyim.. sen ücretli öğretmenliğe son verme git formasyonu kaldır.. hı hı yedik biz de.. böyle çözeceksin ha bu sorunu.. cidden şaka gibi bi karar.. resmen öğretmen adaylarına şirin görünmeye çalişiliyor ama o kadar komik ki.. şu kadarını söyleyim arkadaşlar öğretmen atamasındaki sıkıntının tek nedeni "ücretli kölelik" tir. geçen sene ben de yaptım bu köleliği.. çaliştiğim okulda 3 kadrolu öğretmen 11 ücretli öğretmen vardı.. şimdi kimse bana gelip de fen edebiyatta formasyonu kaldırdık atanacaksınız hadi sevinin demesin !!!! önce ücretli öğretmenliği kaldırsınlar.. üç kuruş paraya öğretmenlerin emeğini sömürmesinler.. kimseyi kandırmasınlar.. siz hiç ücretli doktor ücretli hemşire ücretli polis gördünüz mü ??? Bu haksızlık formasyon kaldırmayla düzeltilmez, kaldıracaksan da aşamalı olarak kaldırmalısın, fen edebiyata öğretmen olabilme umuduyla giren insanların da umuduyla oynamaya hakkın yok.. adamlar formasyonun olmadiğini bilse bu bölümü yazmazlardi, onları mağdur edemezsin.. formasyonu kaldırırsın ama bu şart bölüme yeni başlayanları bağlamalıdır, son sınıfta okuyan bu bölümde dirsek çürütmüş insanların dengesiyle oynayamazsın.. yazıktır günahtır yahu..

ben de fen edebiyat öğrencisiyim ve formasyonla öğretmen olma fikri bana hep yanlış gelmiştir.Arkadaşlarım birinci sınıftan beri 'öğretmen' olmak için geldiğini söylerlerdi,ne yazık...Yani sosyolojiyi yazmışsan sosyolog olma arzusu içinde olmalısın,felsefe grubu öğretmeni olup da alakasız mantık -psikoloji derslerine neden giresin ki??Senin kuramları bilmen topluma eleştirel bi gözle bakman yorum kabiliyetini geliştirmen gerekiyo,lise talebelerine ders vermek bu işin öğretmenliğini okuyanların görevi..Çok istiyodun da puanın mı tutmadı?Bi sene daha bekle daha çok çalış öyle gir...
Bizim nesil neler çekti mesleği öğretmenlik olmayanların öğretmen olarak atanması yüzünden..Benim dönemimde ingilizcesi iyi olan hoca diye atanırdı,konuşması yazması çok güzel ama öğretemedikten sonra kime ne faydası var???
yani formasyonun kaldırılmasını sonuna kadar destekliyorum
amaaaaa
dönemin neredeyse sonunda birden pat diye yasa değişikliğine söylenecek tek bir kelime var o da PES
böyle kararlar bikaç sene öncesinden ilan edilmeli ki insanlar ona göre tedbir alsınlar,başka şeylere yönelsinler...
size de tavsiyem madem notlarınız da iyi üniversitede kalmak için başvurmanız,belki öğretmenlik idealinize bu şekilde erişirsiniz...

Atanamayan öğretmenler eğitimdeki en büyük yara belki de
Doğru dediğiniz ama eğitim fakültelerine de öğretmen lisesi mezunu değilsen girmek zorlaşıyo
Böylede bişey var

o zaman çok çalışcaklar sonuçta butun eğitim fakülteliler öğretmen lisesi mezunu değil onlar nasıl girmişler...

hem daha az puan alıp bölüm yazayım sonra parasını verip formasyonu alayım demek de uyanıklık oluyor...

Yıllar önce ziraat mezunlarını bile öğretmen yaptılar,sonrasında da ucunu kaçırdılar işin.hele bir ara öğretmenlik bölümleriyle ilgisi olmayan insanlar bile atanıyordu tabii bu saçmalıklar sonucu kadrolar doldu.gerçek bölüm mezunları boşta kalmaya başladı.şu anda yapılan bu uygulamayı destekliyorum,herkes en iyi yetiştiği ve bildiği işi yapmalı.eğitim fakültelerinden mezun olanlar öğretmen olmalı.öğretmenlik bölümlerinde bile ünv.teden ünv.teye kalite açısından büyük farklar varken alandışı atamalara karşıyım ama zamanlaması yanlış olmuş.milli eğitimin geleneği bu olmaya başladı,1-2 günde pat diye yeni uygulamalar çıkarmak ve insanları madur etmek!

.kardeşimde fen-edebiyat mezunu olacak inşallah.kimse alınmasın gücenmesin ama gerçekleri konuşalım..ben hala daha bu fen edebiyat fak.niye bu kadar mezun verir anlamam.hatta bu fakülteler neden açık ne işe yarar hala anlamam.iş alanı yok kimse aramıyor ki buradan mezunları?çok kızdım kardeşime zamanında.etrafta burdan mezun kim varsa ya işsiz yada alakasız işler yapıyor,şansı varsa polis oluyor.ya da akademisyen.

Back
X