• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle tahmin etmemistim

iyi aksamlar kizlar

Bu sabah tesadufen doktorsa 1.5 aylik hamile oldugumu ogrendim. Bi kac aydir korunmuyoruz ama bu kadar cabuk tahmin etmiyodum yada bilmiyorum sasirdim ve icime bi korku dustu.

14 aylik bi kizim var ikisiyle bas edemessem diye icim icimi yedi. Halbuki kendimiz istedik.
Sabahtan beri gozlerim dolu dolu aglamaktayil. Kizima hamile oldugumu ogrendigimde boyle olmamisti cocuk gibiydim icimde bi sevinc.

Az oncede esim gelmeden yemek yapim dedim afedersiniz balik kizarticaktim oyle bi tiksinti geldiki saay 5ten beri midem bulaniyo ikide bi wc ye kosuyorum.

Suan koltuga uzandim elim ayagim titriyo sanki depresyondayim. Bile bile kendim istedim neden boyle oldu. Simdiden dusunuyorum daha 8 ay var nasil gecicek diye.

Bogazimda bi dugum var dokunsalar agliycam.
Esimde tesadufen abisini hava alanina birakmaya gitti soz vermisti.

Soyledim sarildi optu fazla konusmaya firsatimiz olmadi.

Suan cok diplerdeyim. Bile bile boyle sonradan benim gibi hisseden oldumu? Gecici biseymi bu acaba..
Kendimi okudum sanki. Oğlum tedaviyle olmuştu tam 1 yaşındayken süpriz bir şekilde ikinciye hamile kaldım hatta ilk öğrendiğimde hüngür hüngür ağladım. Oğluma yetemezsem diye şükür 8. Aya girdim oğluma 8 ayda çok güzel baktım hemde koltuk tepelerinde gezen bir çocuk yağmurda soğukta sokak ister hatta bu halde hala parka gidiyoruz onunla. Gece uykumuzda hala düzelmedi kalkıyor geceleri diş çıkarıyor. Şu 8 ay nasıl geçti anlamadım bile aynı duyguları hala yaşıyorum acaba yetebilecek miyim ikisine diye. Bunların hepso geçicek inş. Ikisinin oyun oynayıp bizim dinlendiğimiz günlerde gelecek.

Bir-kac gündür tek çocuk büyütmenin ne kadar zor olduğunu düşünüp duruyordum. Oğlum 5 yaşında. Surekli birlikte oyun oynuyoruz artık yetemiyoruz çocuğa. Sizinki gibi 2 yaş hatta 1 yaş aralıkla çocuk büyütmüş insanlar hep aynısını söylüyor başlarda zor gibiydi ama ikisi birbirini büyüttü hiç zorlanmadık hiç arkadaş aramadık, sıkılmadılar, hatta tek çocuk büyütmüş gibi olduk diyeni bile var. Korkma çok güzel olacak emin ol. Benim dusuklerim oldu malesef seninki gibi olsun çok isterdim. Mutlu ol olurmu gerçekten çok güzel olacak.

Peşpeşe çocuk doğurmak büyük cesaret ama çocuğa yetebilecek misiniz psikolojiniz ve enerjiniz varmı size yardımcı olacak bir yakınınız var mı

Kızım şu an 5 aylık, 3 aylıkken eşim ile korunmasız ilişkimiz olmuştu hüngür hüngür ağlamıştım ya hamile kaldıysam bebeğimin süt hakkına bir şey olursa diye. Çok şükür bir şey olmadı hemen önlemini de aldım. Ama düşünüyorum eğer kızım 2 yaşında olsaydı, eşimle de aramızda sorun olmasaydı yaşlarının arasının çok olmasını istemezdim. Bebeğiniz hayırlı olsun, birlikte arkadaş gibi büyürler. Depresyonda gibi hissetmenizin nedeni muhtemelen hormonların oyunu olmalı :) Üzmeyin kendinizi, karnınızdaki bebeğinizi de düşünün...

iyi aksamlar kizlar

Bu sabah tesadufen doktorsa 1.5 aylik hamile oldugumu ogrendim. Bi kac aydir korunmuyoruz ama bu kadar cabuk tahmin etmiyodum yada bilmiyorum sasirdim ve icime bi korku dustu.

14 aylik bi kizim var ikisiyle bas edemessem diye icim icimi yedi. Halbuki kendimiz istedik.
Sabahtan beri gozlerim dolu dolu aglamaktayil. Kizima hamile oldugumu ogrendigimde boyle olmamisti cocuk gibiydim icimde bi sevinc.

Az oncede esim gelmeden yemek yapim dedim afedersiniz balik kizarticaktim oyle bi tiksinti geldiki saay 5ten beri midem bulaniyo ikide bi wc ye kosuyorum.

Suan koltuga uzandim elim ayagim titriyo sanki depresyondayim. Bile bile kendim istedim neden boyle oldu. Simdiden dusunuyorum daha 8 ay var nasil gecicek diye.

Suan cok diplerdeyim. Bile bile boyle sonradan benim gibi hisseden oldumu? Gecici biseymi bu acaba..
Benmde kızım 9 aylık karnmdaki de 3 aylık:)) bende bile istiye yaptım. Ama zorlukları olcak tabi. Özellkle bulantılar geçene kadr. Çok norml yani. Yakında geçer inşaAllah. İstedğn zaman bana yazabilrsin dertleşmek için:)

Benim hiç isteyerek yaşadığım gebeliğim olmadı ama 2 bebeğim var.
İlkinde dünyam karardı, depresyona girdim aylarca kabullenemedim.
Bir gün haraketlerini hissetmedğimde gece ya bir şey olduysa diye hıçkırıklarla anladım aslında bebek sahibi olmanın nasıl bir şey olduğunu ve o gün kabullendim durumı.
İkinciyi öğrendiğimde ise bebeğim daha yeni 6 aylıktı.
Çift çizgiyi görünce bir küfür bastım, sonra kahkalara boğuldum.
Hiç depresyona girmedim aksine mükemmel geçirdim o dönemi.
2 aynı olay, 2 farklı tepki.
İlkinde hayatı kendime zindan ettim elime nir şey geçmedi, ikincide dünyalar benim oldu, mutsuzluğun yerini endişe aldı.
Sonuç, 2 tane aksi huysuz zırlak birbirinden beter afacanlarım var.
Yine hamile kalsam yine üzülmem, o hatayı bir kere yaptım bir daha asla...

iyi aksamlar kizlar

Kizim 3 aylikken hamileoldugumu ogrendim cok agladim ve malesef gebelik dusukle sonuclandi cok fazla pismanlik vebvicdan azabi yasadim hissetti oyuzdenbdustu diye
Kizim 13 aylikken yine hamile kaldim gule oynaya karsiladim haberi hamileligim guzel gectigi icin sikinti yasamadim ama kizim yorardi beni
Kesinlikle korkmayin ikisnede bakabilirsiniz ilk binsene belki cok zorlanirsiniz ama beraber arkadas gibi buyurler kizim kardesine duskun cok sukur benbona sorumluluk vermedigim halde kendine annelik misyonu yuklemis gaaliba oglusum diye diye pesinde geziyor simdi biri 3 biri birbucukyasinda

Aynı hisleri yaşadım çok istedik ikinciyi ve Rabbim de nasip etti, ama doğru karar mıydı, yapabilir miyim iki çocuğa bakabilir miyim tam da rahata alışmışken acaba iyi mi yaptık diye sürekli düşünüyordum düşündükçe kendimi suçlu hissedip ağlıyodum sonuçta isteyerek oldu çok şükür o dönemi atlattım.. bence hormonlardan kaynaklı çok fazla düşünmeyin, Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin size bana herkese ...

Su cesareti nerden buluyorsunuz valla anliyamadim :)
Oglum 2 yasinda, esim 1 yildir 2. Bebek diye israr ediyor hayir diyorum. Ondan onemlisi de 1 hafta once ise girdim. Yani en az 1 sene daha hamile kalamam :) ben zaten hep 5 yas felan diyordum. En azindan bir tanesi dur'dan yapma'dan anlasin diyordum. Oylede olacak sanirim. Cevremdekiler soruyor ne zaman abi olacak diye. Diyorum ne abisi o daha bebek. Keske biraz erteleseydin. :( cok zor olur ikisi birden.

Iki yas civari cocugun anneyle babayla surekli oynamak istedigi anne gel benimle oyna birak isini dedigi yaslar..buyugunu ihmal edeceksiniz yalniz bir kosede sizin diger bebeginizle ilgilenmenizi bekleyecek oynamak icin.ben is yaparken anne bitti mi isin diye soruyor kizim oynamak parka gitmek istiyor benimle.

Canım kardeşim seni anlıyorum merak etme büyürler iste beraber me güzel evet zorlanacaksin ama olsun bak ben 5 haftalık hamileyim çocuk die delirdim bugün dr gttm keseyi görüldü ama düşük tehlikesi var dendi haline şükret inanki senin yerinde olmak isteyen çok kişi var bence sil at bunları hamilelerin tadını çıkar inşallah sağ sağlim alırsın kucağına allaha emanet ol selametle.
Amin, tabiki surekli diyorum zaten allaha guc gitmesin diye. Insan icindeki his bu sadece

Yani hamilesiniz sizi uzmek istemem ama sizin istekleriniz o bebeklerin sagliklarindan daha mi önemliydi. 14 aylık bebegin emmesi lazım ama hamileyken emzirmeseniz gerekiyor. Ikinci bebek doğduğunda ilk bebeginiz en çok ilgiye ihtiyaç duyduğu dönemde olacak ama annesi kardeşiyle ilgileniyor olacak. Iki yaş sendromu, tuvalet eğitimi vs. Vs. Doktora falan da mi danışmadınız. Cevrenizde hiç aklı eren biri de mi yoktu sizi uyaracak. Şimdi akılsız basın cezasını en çok o iki bebek çekecek.
Sadece dort ay emzirdim o yonden sorunumuz yok sukur. Yasayip gorucem, etrafimda insanlarin kimi menmun kimi zorluk cekiyo. Kisiden kisiye degisiyo demekki. Bi kac aya kizimda krese gidicek zaten ve allahtan ailem yanimda insallah cok zorluk cekmem.

Iki yas civari cocugun anneyle babayla surekli oynamak istedigi anne gel benimle oyna birak isini dedigi yaslar..buyugunu ihmal edeceksiniz yalniz bir kosede sizin diger bebeginizle ilgilenmenizi bekleyecek oynamak icin.ben is yaparken anne bitti mi isin diye soruyor kizim oynamak parka gitmek istiyor benimle.
Ozamana kizim krese gitmis olucak bende calisiyorum zaten eve gelme saatimiz 7 oluyo zaten gelince uyumasi gerekiyo. Krese gidince zor olmaz diye dusunuyorum.

Annem açısından muhtemelen zor bir süreç olmustur ama benden 20 ay küçük kardeşim doğduğundan beri en yakın arkadaşım :) çocuklarınız açısından çok güzel olacak bence gönlünüzü ferah tutun. Sağlıkla doğsun.

İki kızım var araları 2yaş 2ay zorluğu var aöçma alışıyosun zamanla zor gelmiyo ki ben 3.yü bile düşünüyorum beraber büyüyüp arkadaş gibi olsunlar öyle de

Ama senin o dengeyi kurman şart küçükle ilgilenirken gel ablası kardeşini doyuralım altı pis değiştirelim yardim edermisin bana bezini getirir misin falan de oyun çıkartın hadi belin oyun oynayalım de oyunlar çıkartın

Benimkiler asla kıskanmadı birbirini hamileyken büyük kızıma anne kardeşi sevcek senin pabucun damda dedi yaşlı bi teyze koca kadına kızdım böyle şeyler öğretmeyin diye bikaç ay ann3m benim diye ağladı zor unutturdum ama şimdi iki kız kardeş arada kavga ediyolar tabiki ama ben kızınca nasıl birbirine destek olup birlik oluyolar anlatamam

İki kızım var araları 2yaş 2ay zorluğu var aöçma alışıyosun zamanla zor gelmiyo ki ben 3.yü bile düşünüyorum beraber büyüyüp arkadaş gibi olsunlar öyle de

Ama senin o dengeyi kurman şart küçükle ilgilenirken gel ablası kardeşini doyuralım altı pis değiştirelim yardim edermisin bana bezini getirir misin falan de oyun çıkartın hadi belin oyun oynayalım de oyunlar çıkartın

Benimkiler asla kıskanmadı birbirini hamileyken büyük kızıma anne kardeşi sevcek senin pabucun damda dedi yaşlı bi teyze koca kadına kızdım böyle şeyler öğretmeyin diye bikaç ay ann3m benim diye ağladı zor unutturdum ama şimdi iki kız kardeş arada kavga ediyolar tabiki ama ben kızınca nasıl birbirine destek olup birlik oluyolar anlatamam
Ne cahil insanlar var boyle insanlar bir zahmet sussun.

Evlenmeden once bile hep derdim ilk iki cocugum cabuk olsun bi arada buyusun diye .2 yas olucak aralarinda hep istedigim bisey ama simdi is ciddiye binince korku sardi. Simdilik kolay bi bebegim var yuruyo, yemesi icmesi uyumasi iyi. Ama korkum ya kotu bi hamilelik gecirirde kizimada yetemessem.
Bence anınızın tadını çıkartmalısınız... .
Doğumunuzdan sonra kendinizi toparlayana kadar biri olursa yanınızda yeterli...
İnanın o kadar zevkli ki onların birlikte büyüdüğünü görmek...
Büyük oğlum 4 yasına girecek kreşe başladı... küçük olan 2 yasında abisinin kreşten dönmesini sabırsızlıkla bekliyor...
ABIIII nerde diye sorup duruyor =))
Benden olsa 3.yede hazırım ama gebeliklerim zor geciyor Rabb'im olanlara saglık, isteyenlere saglıklı evlatlar nasip etsin inşallah...

Onların hepsi hormonlardan bende oyle olmustum ki aralarinda 3 yas olmasina ragmen zaten isteyerek kalmışsın olsun bunda da vardır bir hayır

Ne cahil insanlar var boyle insanlar bir zahmet sussun.
Ben çocuklarım için çok kalp kırdım alıştırmayın üzmeyin diye ne laflar söyledim

Şimdi iki arkadaş gibiler ablasi okulda bişey dağılsa kardeşine de ayırır kardeşi bişey yese evde abaşımmm der ablasına ayırır

Allah sağlıkla sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin

Back
X