Böyle yaşamak çok zor..Yardım edinnn

Damla_2689

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
88
10
8
29
Daha önce de birkaç şikayetimden bahsetmiştim.Kaygılarımdan..Birkaç ilaç kullandım ama işe yaramıyor.En sonki korkum artık iyice delirmisim gibi hissettiriyor..Ya ben dogumdan sonra hastanede karıstırıldıysam annem gercek annem degilse diye korkuyorum!!!Böyle bir sey olabilir mi ya allah askına aglaya aglaya korkuyorum..Bi çözümünü de bulamıyorum.Bu konuda birkaç şey söyler misiniz..Böyle kaygı atakları yaşayanlar var mı varsa nasıl atlatıyorlar bunları..ben artık çok yoruldum yaşamaktan zevk alamıyorum lütfen yardım edinnnn

Hemen unut düşündüklerini beyninin sana oyun oynamasina firsat verme lütfen

Bu çok uç bir korku ya. Hayatta bu kadar kaygı edilecek şey varken böyle bişeyi dert etmek, bilemedi.m. Profesyonel yardım almalısın acil.

Gercekten tam bi oyun kurtulamıyorum sürekli aklıma geliyo sonra bunu düsündügüm icin sucluluk hissediyorum dayanamıyorum artık

Bence buradan çözüm arayacaginiza bir doktora basvursaniz çok daha iyi olur mutlaka destek alın.

Ben gecmisinde bu sekilde seyler yasayanlar varsa onlardan yardım isterim aslında bu korku dolu günleri nasıl atlatabiliyolar bu kriz anları nasıl geciyor..

neden annenle ılgılı kaygın var kı bunu mu hıssettırıyor sana o garıp geldı bana

Düşünün, ne olacak ki?
Varsayalım anneniz gerçek anneniz değil, ne değişir hayatınızda?Onun size sevgisi mi azalır, sizin ona sevginiz mi?

Bunu da çok düşündüm ama böyle bi sey varsa bilmem lazım diye beynimi yiyorum internetten arastırma yapıyorum ya normal dogumda karısması kolay mı diye bu kadar kafayı yedim..Bi süre geciyomus gibi oluyo ama sonra tekrar aklıma geliyo..Tam anlamıyla asla kurtulamıyorum ve cokk yıpranıyorum

Anksiyete Atakları ve Anksiyete Bozukluğunda Kendi Kendinize Yardım Yöntemleri:

1) Olumsuz Düşüncelere Meydan Okuyun

Kaygılarınızı not edin: Bunun için yanınızda kalem ve not defteri bulundurun ya da bilgisayarınıza kaydedin. Anksiyete yaşadığınızda, kaygılarınızı not edin. Yazmak onları düşünmekten daha zor bir iştir. Böylece olumsuz düşüncelerin kaybolması ihtimali artar.

Kendinize bir kaygı saati yaratın: Her gün kendinize 10- 20 dakikalık anksiyetenize feda edebileceğiniz bir “kaygı zamanı” belirleyin. Bu zaman içerisinde sadece negatif ve size kaygı veren düşüncelere onları düzeltmeye çalışmadan odaklanın. Ancak günün geri kalan zamanı kaygıdan arınmış olmalıdır. Gün içinde kaygılı düşünceler aklınıza geldiğinde bunları not alın ve bunlar üzerinde düşünmeyi “kaygı saatinize erteleyin.

Belirsizliği Kabullenin: Maalesef ki, kötü gidecek durumlar için kaygılanmak hayatı daha öngörülebilir yapmaz. Bu sadece size o anın tadını çıkarmaktan alıkoyar. Belirsizliğe tahammülü öğrenmeli ve hayatın getirdiği sorunlara acil çözümler bulma zorunluluğundan kurtulabilmelisiniz.

2) Kendinize Dikkat Edin

• Rahatlama Tekniklerini Uygulayın: Düzenli olarak uygulandığında, farkındalığa dayalı meditasyon, aşamalı kas gevşetme egzersizleri ve diyafram nefesi alma gibi rahatlama teknikleri kaygı belirtilerini azaltabilir.Sağlıklı yeme alışkanlıkları Edinin: Güne kahvaltı yaparak başlayın ve gün boyunca süren sık ve küçük yemeklerle devam edin. Bir şeyler yemeden uzun süre aç kalmak kan şekerinin düşmesine yol açar ve bu sizin kaygı düzeyinizi artırır.
  • Alkol ve Nikotin Tüketimini Azaltın: Bilinenin aksine bunlar sizi daha kaygılı yapacaktır.
  • Düzenli Olarak Egzersiz Yapın: Egzersiz doğal bir stres azaltıcı ve kaygının doğal bir hafifleticisidir. En iyi verimi alabilmek için her gün en az 30 dakikayı egzersize ayırmalısınız.
  • Uykunuza Dikkat Edin: Uyku azlığı kaygılı düşünce ve duyguları tetikler. Bu yüzden geceleri 7-9 saat uyumaya özen gösterin.
-Alıntıdır-

İyiden iyiye günlük yaşamını etkilemeye başladıysa profesyonel destek almalısın.

Bu tarz düşünceler genelde geceleri yatarken gelir ve uyutmaz eğer hal buysa geceleri uyurken pcden ya da telden bir şeyler açıp dizi film vs uyumanızı öneririm bana bu çok iyi gelyordu bende ilaç kullandım ama olmadı genel saatlerde olyorsa dışarı çıkın arkadaşlarınızla ama en güzeli spor yorun kendinizi ki beyniniz size oyun oynayamacak kadar yorgun düşsün

Doktora gidin tabi.Ama işin birde veseve boyutu olabilir. Bunun içinde salih ve Saliha kimseler ile görüşün.

Tamam işte, karıştırıldım de, kabul et. Annene sevgin azalıyor mu? Yooook..
O zaman sorun da yok.
Başaramıyorsan bir psikiyatra gidip acil tedavi olmalısın

Bir sey dusunuyor dusundugun konuya inanıyorsun.ama asil kilit noktan boyle seyleri düşündüğün icin üzülüp pismanlik duyman. Yani anlamsiz oldugunun farkindasin dusundiklerinin aslinda.farkindaligin acik.kaygi endise anksiyete bozuklugu gunumuzde bir çoğumuzun rahatsizligi.ama bunlar cozumsuz sıkıntı lar değil. Bir uzmanla gorusup destek alabilirsin. Faydali kitaplar secip okuyabilirsin.hersey sende basliyor.bizler hicbirsey iz

DNA testi yaptır, kurtul diyeceğim ama bu sefer kafaya takacak başka bir şey bulursun.
Psikologa git demekten başka tavsiye veremem sana. Bir de birkaç ilaç kullandım, işe yaramadı denebilecek, kestirip atılabilecek bir şey değil psikolojik tedavi görmek. Bu uzun bir süreçtir, terapi gerektirir, baş ağrısı gibi bir şey değil ki bu ilaç kullanınca geçme garantisi olsun ya da hemen geçsin. Senin terapiye ihtiyacın var.

Gercekten deniyorum kurtulmayı ama sanki kurtulmaya calıstıkca daha cok düsünüyorum.Saçma oldugunu biliyorum ama olabilir mi ya diye soruyorum kendime.Çaktırmadan anneme sorular soruyorum icim rahatlar mı diye..gercekten utanıyorum

Annenizle ilgili birşey yaşamayıp sadece bir haberden ötürü böyle oldu ise psikolojik destek alın.
Bu normal bir kaygı değilki, kimin aklına gelir durduk yerde.
Haber okuruz, etkileniriz, hadi içimizden geçirdik,yerine koyduk kendimizi.. Ama geçer, ötesi olmazki..
Yardım alın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…