Böylesine bir acı....

Yasmnn__

{Meleğimm}
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2016
760
1.061
63
Hayırlı geceler arkadaşlar hepinize. 10+5 günlük hamileyim ilk hamileligim lk sevincim ilk yavrum... Dün öğleden sonra ayda 1 olan randevumuza geldim hastaneye ahh ne uzun bir bekleyiştir o yavrumu göreceğim diye gün sayıyordum resmen.. Çok guzel hayallerim vardı anlatsam sayfalara sığmaz çok başka bir şey. Taa ki doktorun
"bebegin kalp atışını goremiyorum" deyişine kadar. Dünyam başıma yıkıldı benim canım bundan iki sene önce bir böyle yanmıştı annemin vedaatinda. ALLAHIM ağlıyorum ama nasıl.. yarin sabah kürtaj olucam bebegimin 2 hafta kalbi durmuş hicbir neden göstermediler.
Var mı aranızda benim gibi olan? Tüm teselli sözlerine ihtiyacım var......:(

Hayırlı geceler arkadaşlar hepinize. 10+5 günlük hamileyim ilk hamileligim lk sevincim ilk yavrum... Dün öğleden sonra ayda 1 olan randevumuza geldim hastaneye ahh ne uzun bir bekleyiştir o yavrumu göreceğim diye gün sayıyordum resmen.. Çok guzel hayallerim vardı anlatsam sayfalara sığmaz çok başka bir şey. Taa ki doktorun
"bebegin kalp atışını goremiyorum" deyişine kadar. Dünyam başıma yıkıldı benim canım bundan iki sene önce bir böyle yanmıştı annemin vedaatinda. ALLAHIM ağlıyorum ama nasıl.. yarin sabah kürtaj olucam bebegimin 2 hafta kalbi durmuş hicbir neden göstermediler.
Var mı aranızda benim gibi olan? Tüm teselli sözlerine ihtiyacım var......:KK43:
baska hastaneye de gittinmi rabbim sabır versin bende bebegim olsun diye dua ediyorum kuzenim 2 kere olmustu kurtaj hislerinize tabi olamam ama o ALLAH ın emri deyip sabır gösterdi ve suan 1 kızı var massallah Allah ın bir lutfu aglama üzülme dua et o seni cennetin kapısında bekleyecek

Çok geçmiş olsun canım.
Ne söylesem acına merhem olmaz.
Veren de Allah alanda.

Kısa bir süre önce yakın bir arkadaşım doğuma diye gittiğinde, bebeğinin bir gün önce vefat ettiğini öğrenmişti.
Yaşayan bilir. Allah sabır versin. Herşeyde vardır bir hayır.

Kendim için üzülüyorsam namerdim.. o minicik varlığa üzüldüm bugün okadar sevinmiştim ki ilk defa küçücük ellerini ayklarini,kafasini görmüştüm oda bir candı acaba bilmeyerek kotu birşey mi yaptım, ona bakamadım mi diye düşünmeden edemiyorum... :(

Baska bir hastaneye gidin mutlaka.

Arkadaşım kalp atisi yok diye kurtaj yapılacak bebegi doğurdu,10 aylik simdi.

Sizi umutlandırmak için yazmıyorum. Yalnız içinizde şüphe kalmaması adına bir başka doktora daha görünün. Gerçekten kalbi durmuşsa eğer dilerim ki bir daha hamile kalırsınız ve sağlıkla kucağınıza alırsınız. Sizin bir suçunuz yoktur. Kendinizi üzmeyin.

Şu an hastanede yatıyorum bile iki doktor tarafından ayni hastanede onaylandı 8 haftalık ken kalbi durmuş bebegimin şu anlık başka bir hastaneye daha gitmem mümkün değil...

Başka bir doktora mutlaka gidin. Bir tanıdığıma da aynı şeyi söylediler , çocuk hâlâ yaşıyor...

Bende bu şekilde üç kez kaybettim hep kalbi duruyordu 10-12-13 haftalarda benim için tam bir yıkım oluyordu çünkü hamileliğim zor oluyordu ve 8yıllık evliydim çok araştırdım bu konuyu neden kaybediyorum diye....! Dr a göre amaaan doğsa sakat olur zaten diyordu! Tıp fakültesinde bir profösöre gittim bazı testler yapılması gerekir dedi genetik pıhtılaşma trombofili paneli kromozom analizi protein s-protein c, lupus ve başka bir kaç test sonuçlara göre iki genimde hafif pıhtılaşma vardı kromozom bozukluğu Yokmuş eşimde de bende de yani bebeğimin sakat olma riski de zayıfmış zaten ailede de Yok öyle bi durum pıhtılaşma için Prof bu değerler düşüğe neden olmaz ama bir sonraki gebeliği şansa bırakmayalım dedi ve gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne olmam gerektiğini söyledi bu arada hamileyken rutin testler yapılırken iltihaplı romatizma olduğumu bunun pıhtılaşmayı arttırdığını öğrendim son gebeliğimde pıhtılaşma için tedavi uygulandı iğneden korkan ben her gin kendime iğne yaptım ilk haftalarda doz fazla geldi kanama yaptı dozu ayarlandı tekrardan Ve evliliğimin 9. Yılında kızım doğdu çok k zorlu süreçlerden geçtim size tavsiyem iyi bi dr bulun pıhtılaşma konusunu sorun Ve doktorunuza bu testleri yaptırmak istediğinizi söyleyin 12 genin hepsine baktırın genelde 3-5 gene bakıyorlar bulunduğunuz yerde perinatalog varsa ona gidin onlar daha detaycı oluyor.

Ya üzülürsünüz tamam da biraz abartılı buluyorum böyle konuları
Hani ele avuca sığsa görmüş sevmiş olsanız neyse,e hadi son ay falan olsa hadi neyse.
Daha bi kaç haftalık,varligindan yeni haberdar olmuşsunuz bu şekilde bir sürü konu var,aylarca yas tutup yavrum diyeni okudum burada.
Yani işin özü,geçmiş olsun.
Yenisini yapar doğurursunuz inşallah

Benim çevremde de oldu bu olay 2 kez
Test sonucunda kan pıhtılaşması çıktı kadında. Tedavi oldu ve şu an bebeği kucağında
Araştırın sebebini mutlaka. İlk doktoru sebep yok demişti. Bu yüzden 2. Bebeğini de kaybetti
Doktoru değiştirdi, yeni doktor testler yaptırdı ve bu sorun çıktı.
Umudunuzu kaybetmeyin. Bunda da bir hikmet var kesinlikle. Allah sabır versin

Hani ele avuca sığsa görmüş sevmiş olsanız neyse,e hadi son ay falan olsa hadi neyse.
Daha bi kaç haftalık,varligindan yeni haberdar olmuşsunuz bu şekilde bir sürü konu var,aylarca yas tutup yavrum diyeni okudum burada.
Ya olur mu ne evliyim ne çocuğum var ama bir gece rüyamda hamile olduğumu gördüm. rüyamda da uyandığımda da o bebeğe bir şefkat bir sevgi duymaya başladım anlatamam:)) mesela arada hala hatırlar anarım o bebeğimi. :-)Biliyorum saçma ama öyle işte kalpten gelen bir şey.

Konu sahibi inşallah en güzel zamanda hayırlı sağlıklı bir evladın olur.:KK19:

Ya olur mu ne evliyim ne çocuğum var ama bir gece rüyamda hamile olduğumu gördüm. rüyamda da uyandığımda da o bebeğe bir şefkat bir sevgi duymaya başladım anlatamam:)) mesela arada hala hatırlar anarım o bebeğimi. :-)Biliyorum saçma ama öyle işte kalpten gelen bir şey.

Konu sahibi inşallah en güzel zamanda hayırlı sağlıklı bir evladın olur.:KK19:
Ben hiçbir zaman anaç bebek sevdalısı biri olmadım,oldum olası sevmem ondandır belki ama yine de abartılı buluyorum.

Kendim için üzülüyorsam namerdim.. o minicik varlığa üzüldüm bugün okadar sevinmiştim ki ilk defa küçücük ellerini ayklarini,kafasini görmüştüm oda bir candı acaba bilmeyerek kotu birşey mi yaptım, ona bakamadım mi diye düşünmeden edemiyorum... :(
8 haftalık bebeğin ellerini ayaklarını nasıl gördünüz. Acaba yanılıyo olmayasınız. Ellerini ayaklarını gördüyseniz kesinlikle 8 den büyüktür. Siz bi doktora daha danışın

Yaşamayan bilemez o yüzden bunları söylemek kolay olabiliyor ben 5 aylık oğlumu kaybettim karnımda ölmüş evet daha doğup kokusunu almadım ama çıkan karnım ya içimde hakaret etmesi bunlarda sevginin oluşma sebebi değil midir
Amacım sizi eleştirmek ya da yargılamak değil ama ne olursa olsun bir yavru ana rahmine düştüğü anda sevgisi başlıyor zaten

Back
X