Onkoloji - Kanser ve Türevleri Boynumda ağrısı olmayan bir sertlik var lütfen yardım

duncan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
2.408
1
106
İstanbul
merhabalar ben size bişşey danışmak istiyorum..
benim boynumda bundan yakşalık 14 ay önce bir şişlik vardı...ultrason çektirdim doktort önemli birşey değil dedi...daha sonra kendişiğinden kayboldu... sonra hamile kaldım bebeğimin doğumuından 3 ay sonra aynı yerde gene şişlik oldu... genel cerraha gittim önemli değil çok ufak birşey dedi... tekrar ultrson çektirdim 5 mm lik bir nod... ultrasonu çeken doktorda önemli birşey olmadığını söyledi ama boynumdaki şişlik geçmiyor arada gece terlemeleri hariç hiçbir şikayetim yok.. büyük ihtimal gece terlememde bebek emzirdiğim için şu anda...ama içimdeki şüphede beni yiyor bitiriyor lenfoma olsa başka bir belirti vermezmi ... bu durumda olan bir yakını bu durumda olanlar belirtiler neydi ne doktoruna gittiniz şimdiden teşekkürlerrrrr.......

kan tahlili derken nasıl bir tahlil tam kan sayımı yaptırdı doktor onda bir sorun yok canım... normal bütün değerler ... ben zaten haşimato troidi hastasıyım sürekli tiroit ölçümlerin yapılıyor... ama başka bir kan tahlili yaptırmadım

geçmiş olsun canım..benim karındaydı.senin .boyun daki beze filanda olabilir araştırılamsı lazım ..yok olan bişeyse beze canım takma kanserle ilgisizdir.rahat ol..yine geçer kontrollerine bak büyüme küçülmesini takip et.guatrla ilgili nodüllerdir..onlar ürü filan çok büyüyünce aldırılır takma sen..

hımm hasimotoda zaten tiroidde noduller normal,onun takiplerine gidiyosan sorun cıkmaz merak etme

geçmiş olsun canım..benim karındaydı.senin .boyun daki beze filanda olabilir araştırılamsı lazım ..yok olan bişeyse beze canım takma kanserle ilgisizdir.rahat ol..yine geçer kontrollerine bak büyüme küçülmesini takip et.guatrla ilgili nodüllerdir..onlar ürü filan çok büyüyünce aldırılır takma sen..

kızlar cevaplarınız için teşekkürler içim bir nebzede olsarahatladı....
matiniqe benim haşimato canım ama nodüşüm yok tiroitlerde....
ay girl canım ne doktoruna gitmem lazım benim peki... yani nerde araştırılamsı gerekiyor... cevabın için çok sağol özel msj gönderdikte sonra gördüm mesaj sayının yetersiz olduğunu...

duncan sana özel mesaj yollayamadım canım ben bana özelden ulaşır mısın tel no nu bırkaır mısın arayacağım merak ediyorum rabbim göstermesin ben atlattım iyiyim şimdi inş allahın izni ile kesin ulaş bana 545 566 45 45

benimde doğumdan sonra çıkmıştı beze yardımcı olabilirim belkki kesin ulaş ama bana ne olur yoktur öle bişi belki ama ne olur ne olmaz ne kadar erken o kadar iyi lütfen ara rabbim bixi bebişlerimize bağışlasın

benimde doğumdan sonra çıkmıştı beze yardımcı olabilirim belkki kesin ulaş ama bana ne olur yoktur öle bişi belki ama ne olur ne olmaz ne kadar erken o kadar iyi lütfen ara rabbim bixi bebişlerimize bağışlasın

duncan sana özel mesaj yollayamadım canım ben bana özelden ulaşır mısın tel no nu bırkaır mısın arayacağım merak ediyorum rabbim göstermesin ben atlattım iyiyim şimdi inş allahın izni ile kesin ulaş bana 545 566 45 45

canım ben seni yarın arayacağım özelden tel nomu atıyorum sen hangi şehirdesin bu arada...

bebişcan ve diğer arkadaşlar... bugün şişlik hal geçmediği için kbb ye gittim... bebişcan öle demişti... yine kontrol etti doktor antibiyotik verdi beze çok küçük eğer geçmezse ultrason ve sonra mr geliyo arkasından.. Rabbim hepimizi korusun... inşallah geçer diye dua ediyorum evladım çok küçük... periferik yayma testi en son yaparız dedi eğer kanserli birşey bulunursa benden haberlerde böyle...

canım bence üstüne git. benim babam tesadüf sonucunda kanında beyaz küresinin yüksek çıkması sonucu dr.a gtti boynunda hafif şişlk vardı ve önemsemişti ultrason sonucu boyununda lenf nodları çıktı en büyüğü 2 cm iğne biopsi sonra normal biopsi alındı bize hep lenfoma olabileceğni söyledilertam bu lenfomaya kendmizi alıştrmşken biopsi sonucu lösemiye kaydı.kesinlikle takip et başka dr.lara git kulak burun boğaza git derim ben. bizde bunları 1 hafta içinde yaşadık. ve babamda ne kilo kaybı,ne iştahszlık ne gece terlemesi vardı.kan talili sonucu ortaya çıktı.

merhaba arkadaşım önce
likle geçmiş olsun bende yaklaşık 1,5yıl öncesinde bynumdaki şişlik yüzünden dr. dr. gezmeye başlamıştım. her gittiğim dr. ve tomografi emar ultrason sonucunda ve kantahlillerinde sadece haşimoto troidi ve reaktif görünümlü lenf nodu teşhisi konuluyordu. taa kiii ankara onkoloji hastanesinde tesadüfen bulduğum bir prof. a kadar boynumdaki bu sertlikten şüphelendi ve bunu alabilirmiyim ama açıp almam gerek dedi ve acil biopsi yapıldı. bu andan sonrada olayalar bir birini takip etti 1yıl boyunca zararsız sanılan o şişliğin troid papiller ca olduğu ve uzantılanıp lenf bezine yapışarak yayılmaya başladığı tespit edildi. 31ekimde acilen total troidektomi ve sağ boyun diseksiyonu ameliyatı geçirdim. bu haftada atom tedavisi aldım. çok basit sanılan ve bazı dr.ların canım sende abartıosun dedikleri şey benim hayatımı mahvetmek üzeryken kurtuldum çok şükür. sana tavsiyem işinde titizlik gösteren çok iyi bir dr. edin ve mutlaka dediklerini uygula. inşallah senin durumun basit bir lenf nodudur. ama her htimali düşünmek lazım. sağlkla kal.

benimde yaklaşık 5 senedir boynumda bir sertlik var.
bazen pinpon topu kadar büyüyor bazen küçülüyor.
2 doktora gittim, ikiside yüzümdeki aknelerden olduğunu söyledi.
yaklaşık 15 senedir akne sorunum var. ilk 10 sene böyle bir sertlik sorunum yoktu, bu son 5 sene hariç.
hamilelikte çıktı ve birdaha tam olarak kaybolmadı. ancak ne ağrı ne sancı nede başka şikayetlerim var. 2 doktorda aynı şeyi söyledği için bende inandım ve üzerinde durmuyorum artık.
umarım gerçekten önemli değildir ve inşallah seninkide önemsizdir.

merhaba duncan cevabım biraz geç oldu kusura bakma yeni girebildim siteye. benim boynumdaki şişlik 3 cm e yakındı fakat dr. büyük olmasından değil sert ve ağrısız olmasından şüphelendi ve biopsi yaptı.

slm öncelikle geçmiş olsun umarım kötü bişey yoktur.benim 6 yasındaki kızımın boynundada şişlik farkettim.anlatamam yasadığım stresi. ayrıca panikatak hastasıyım. kaç dr.a götürdüysem önemli bişi deil dediler ama gelin bana sorun.kafamı kurcalayıpdurdum ben habire. fakat onunki yumusak ve oynayabilen cinsten.çoğu çocuktada olabiliyomus. çok boğaz enf. nu geçirdiği içinmiş. allahım herkesi korusun senide evladına bağışlasın. :nazar::nazar::nazar:

herkese cevaplar için teşekkür ederim... biraz bilgi vereyim son durumum hakkında.. en son ultrason demiştim ve mr çekilcek demiştim ultrason çekildi 2 ay arayla 3 kez ve ve 3 sonuçta reaktif lenf nodu... son ultrasonda beze küçülmüş olduğu için kanserojen olmadığı kesinleşmiş oldu doktorun demesine göre... beinm içimdeki şüphe geçmedi ama doktor kanserojen olan beze küçülme yapmaz dedi... bu sebeple kafama takmamaya gayret ediyorum...

TÜM HASTA OLAN ARKADAŞLARIMA SONSUZ ŞİFALAR DİLİYORUM ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN....

Back
X