Boyumdan şikayetçiyim, lütfen yardım!!

turuncubayan

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
36
2
286
Merhaba arkadaslar ben 16 yasındayım ve boyum 152 civarı. İlk baslarda pek takmıyodum kafama ama gün gectikce yeni bir sorun ekleniyor. Asırı derecede süt iciyorum fakat bi yararı yok. Üniversite sınavına hazırlandığım icin basketbol kursuna falan ayırıcak vaktim yok malum okul dersane. İnternette .....adında bi ilac duydum ise yaradığı söyleniyor ya da uzamanın baska bir formulu var mı lutfen yardımcı olun

Son düzenleyen: Moderatör:
sakın öyle ilaçlar içeyim deme. çok sakıncalı. boy uzatmak için spordan ve sağlıklı beslenmeden başka yol yok. bol süt iç.

1.52 boy bence sorun edilcek bi boy değil giyersin 5 cm dolgu ayakkabı tamam işte :) hem rahatta oluyo benm boyumda 1.60-1.61 falan ben alıştım dolgu topuk ayakkabıya çok rahat ara ara benimde aklıma gelirdi kısa mıyım falan diye ama şükür ki elim tutuyo ayağım tutuyo boyum kısa olsa nolcak diye düşünüyorum :) hap işine falan hiç girme kandırmaca onlar hep

doğal yollardan başka yollara hiç aldanma ayrıca genlerde öenmlı anne babanın boyu ortaysa nekadar uzayabılırsınki

Seninle aynı yaşdayız canım benim boyumda 158 ama kilo sorunumda var geçen seneden beri 4 cm arttı çünkü diyet yaptım düzenli beslendim ve her gün 100 kez zıpladım :D kilo problemin yoksa düzenli beslenmeye dikkat et ve spor yap ben bunu takmıyorum çünkü uzucam biliyorum sende uzayacaksın emin ol ama dediklerimi yap mutlaka süt içmeye devam et.bide regl dönemine girdiysen uzamazsın diyenleri takma.ben bu lafa çok üzülmüştüm boyum uzamayacak diye ama bal gibide uzuyosun o kişiden kişiye değişiyor tabi biraz azalıyor boyun uzaması..23 yaşımıza kadar uzarız inşallah :) hem uzamasa bile topuklu ayakkabı diye bişey var boşver :)

Adnan Saraçoğlu'nun hazırlattığı özel bir konserve balık var. Ton gibi, ama balıkların sadece kahverengi etlerini toplamışlar. Kemik gelişimi ve boy uzatmak için iyimiş. Biz de sporcu kardeşime almıştık, oradan aklıma geldi, yazayım dedim :) Sanırım sütten daha etkili olur.

Galiba, bitkisel bir kürü de var, yine boy için, ama herkese uygun mu bilemiyorum. Mağzalarına gidersen, ya da telefonla sorarsan yardımcı olacaklardır.

sakın sakın ilaç içme böyle şeylerede inanma.doğal yiyecekler ye ve en önemlisi spor yap.kilonada dikkat et fazla kilo almadıktan sonra boyun sorun olmaz .biraz topuklu ayakkabı giyersin,giyimini kuşamınıda şık giyindikten sonra boyun hiçte sorun olmaz. ilerleyen yaşlarındada minyon tipli olduğun için genç görünürsün.shakira da 152 boyundaymış ama hiç öyle duruyormu uzaktan bakılınca.kilosuna ,giyimine,cildine dikkat ediyor.boy birazda genlerden geliyor

canım boyunuz genetik olarak kısaysa çok yapıcak bi şey yok diye düşünüyorum. Söylemişler zaten giyimine dikkat edip topuklu ayakkabı kullanırsan normalden çok daha uzun görünürsün zaten. Bunun dışında yaşın genç olduğu için yediklerine dikkat edebilirsin, spor yapabilirsin. Sınavında da başarılar canım bu arada. Stres olup boyunu çok dert etme, ortalama Türk kadınlarının da boyu da çok uzun değil zaten. :16:

Regli olduysan uzaman zor en fazla 1 2 cm daha atarsin o kadar..durumu kabullen..hem iyi yonunden bak;

""Bodur tavuk her dem pilic""

Ben buna katılmıyorum.
Regl olduğumda 12 yaşımdaydım. Boyum,1.50 civarlarıydı şu an 1.63 , 7 sene oldu regli olduğum. Bence tamamen gelişimin devam etmesiyle alakalı.

Ben buna katılmıyorum.
Regl olduğumda 12 yaşımdaydım. Boyum,1.50 civarlarıydı şu an 1.63 , 7 sene oldu regli olduğum. Bence tamamen gelişimin devam etmesiyle alakalı.
Ben de regl olduktan sonra 7 cm den fazla uzadım.
Konu sahibi bence yediklerine dikkat et vaktin yokmuş ama spor çok etkili.

Öncelikle arkadaşlarımında dediği gibi sakın ilaç denemee! 2.'si eğer genetikse pekte yapılabilecek bir şey yoktur bu durumda ama henüz 16 yaşındasın gelişmeye devam edeceksindir eğer başka bir sorun yoksa. Ve kesinlikle yediklerine dikkat et, ip atlamanın faydalı oldugunu bende duymuştum ip atla :))
Şimdiden bununla canını sıkma :))

Tesekkur ederım hepınıze yardımınız ıcın, spora yazılmayı dusunuyorum ınsallah bı yararı olur. Annemın boyu da benım kadar sanırım genetık bızde :) Sut ıcıyorum zaten ama sutun yanında özellıkle tuketmem gereken boyumun uzamasına yardımcı olacak bır gıda var mı? Ben sunu tukettım ve uzadım dıyebılecegınız bısey? :)

18 yaşına kadar hopla zıpla bol süt iç hergün topukların yerden kalkmadan yukarı uzan (elma toplar gibi)
faydası olur

Merhaba arkadaslar ben 16 yasındayım ve boyum 152 civarı. İlk baslarda pek takmıyodum kafama ama gün gectikce yeni bir sorun ekleniyor. Asırı derecede süt iciyorum fakat bi yararı yok. Üniversite sınavına hazırlandığım icin basketbol kursuna falan ayırıcak vaktim yok malum okul dersane. İnternette .....adında bi ilac duydum ise yaradığı söyleniyor ya da uzamanın baska bir formulu var mı lutfen yardımcı olun

emin ol ki 20 yaşına kadar uzarsın bol bol süt iç ve ilaçlardan medet umma canım sağlığına zarar verirsin... ilerde anlıcaksın ki önemli ol boy değil işlevdir ;)

Tesekkur ederım hepınıze yardımınız ıcın, spora yazılmayı dusunuyorum ınsallah bı yararı olur. Annemın boyu da benım kadar sanırım genetık bızde :) Sut ıcıyorum zaten ama sutun yanında özellıkle tuketmem gereken boyumun uzamasına yardımcı olacak bır gıda var mı? Ben sunu tukettım ve uzadım dıyebılecegınız bısey? :)

Sütün yanında mutlaka protein yani et,balık,tavuk ve yumurta öneriliyor.

Spora yazılacağım derken,yüzme,basketbol veya voleybol olabilir.Ama sakın spor salonunda ağırlık filan çalışma.
Evde kapı eşiğinin üzerine dokunmaya çalışarak zıplayabilirsin.

Gözlemlediğim kadarıyla yaz (deniz)tatiline giden çocuklar mutlaka uzamış dönüyorlar.
Yüzme ve güneşlenme imkanın yoksa,güneşte yürüyüş yapabilirsin.

Karışık vitamin desteği kullanabilirsin.İçinde D dahil çeşitli vitaminler bulunan karışımlar var.
Şimdi yazın vitamin kullanma,Eylül gibi başlamak uygundur.3 ay kullanıp 3 ay bırakabilirsin.
Çevrendeki eczanelerde gerçek bir eczacı (firma yetkilisi veya kalfa değil) varsa sorabilirsin.

Diyebilirim ki tanıdığım bütün gençkızlar annelerinden,bütün erkeklerse babalarından uzun.
16 yaşında uzamanın duracağını sanmıyorum ama tabii öyle 10 cm filan fark bekleme derim.

Son düzenleme:
Sütün yanında mutlaka protein yani et,balık,tavuk ve yumurta öneriliyor.

Spora yazılacağım derken,yüzme,basketbol veya voleybol olabilir.Ama sakın spor salonunda ağırlık filan çalışma.
Evde kapı eşiğinin üzerine dokunmaya çalışarak zıplayabilirsin.

Gözlemlediğim kadarıyla yaz (deniz)tatiline giden çocuklar mutlaka uzamış dönüyorlar.
Yüzme ve güneşlenme imkanın yoksa,güneşte yürüyüş yapabilirsin.

Karışık vitamin desteği kullanabilirsin.İçinde D dahil çeşitli vitaminler bulunan karışımlar var.
Şimdi yazın vitamin kullanma,Eylül gibi başlamak uygundur.3 ay kullanıp 3 ay bırakabilirsin.
Çevrendeki eczanelerde gerçek bir eczacı (firma yetkilisi veya kalfa değil) varsa sorabilirsin.

Diyebilirim ki tanıdığım bütün gençkızlar annelerinden,bütün erkeklerse babalarından uzun.
16 yaşında uzamanın duracağını sanmıyorum ama tabii öyle 10 cm filan fark bekleme derim.

Canım ama vitamin ilacları aynı zamanda kilo yapıyo benım kılom normal su anda ne zayıfım ne de kıloluyum dengeyı bozmak ıstemıyorum, spora yazılacağım derkende fitness salonu yanı, yuzme, yuruyus bandı, bısıklet gıbı ...

Canım ama vitamin ilacları aynı zamanda kilo yapıyo benım kılom normal su anda ne zayıfım ne de kıloluyum dengeyı bozmak ıstemıyorum, spora yazılacağım derkende fitness salonu yanı, yuzme, yuruyus bandı, bısıklet gıbı ...

Aldırmaz aldırmaz:)
Onu söyleyenlerin yaşı genellikle senden fazla oluyor.
Sen gelişme dönemindesin ve vücudunun vitaminlere ihtiyacı var.
Şunu da unutma ki 2-3 sene sonra vitamin de alsan uzayamayacaksın.
Ben olsam bu ihtimali yoksayardım.Çok inanırsan psikolojik olarak iştahın açılır.

Back
X