son 1,5 aydır çektiğim ağrılar ve doktor kontrolu sonucu boynumda fıtık,kireçlenme,düzleşme ve kanallarda daralma tespit edildi....sol kolumda güç kaybı,şiddetli ağrı yüzünden normal hayatım sekteye uğradı.ilaçlarımı düzenli alarak nispeten ilerleme kaydettim.bu hastalıkla yaşamak zormuş,başıma gelince öğrendim...
arkadaşlar bende 3 yıldan beri boyun şikayetleri var.dr gittim mr çektirdim hatta sinir testi bile yapırdım sonuç boyun düzleşmesi ve fıtık başlangıcı.dr stresten uzak durmam gerektiğnii elişi vs yapma bilg başında dik otur dedi.fizik tedavi gördüm 15 gün.ama fayda etmedi.şimdi boynum ve sol kolum feci ağrıyor.elim uyuşuyor.katlanamayıp bazen ağlıyorum.bunun tedavisi egzersiz başka çaresi yok.fizyoterapist arkadaşım var o bile bu hastalıktan muzdarip.yapcak bişe yok allah şifa versin hepimize
ben boyun fıtığla eşim sayesinde tanıştımm.. nasıl bir illett eşim ağrısını sızısını çekti bende zorluğunu..
eşime doktor sen nasıl felç kalmadın dedi?
omur ilikde 6 fıtığı vardı..
ve eşim ciddi ciddi vücudunda uyuşmalar yaşıyordu yatamıyordu bile..
gece bana felç geldi diye defalarca acile gitmişliğim var..
nasıl ileri düzeye gelmişse boyun ağrısı ayaklarını vuruyordu ayaklarım uyuşuyo diyordu..
derin araştırmalar sonucu doktorumuzla tanıştık..
ameliyat olmassan felç kalırsın dedi..
ve 5 saat süren bi ameliyatı kabul etti etmek zorundaydı..
ve eşime vidalama yöntemi uygulandı..
herkesin vücudunda fazla kemik ve fazla damar mevcutmuşş eşimin kasık bölgesinden kemik alınıp boyun omurilik kısmına(fıtık temizlenen bölge) bu kemikden vidalama uygulandı..
yani hem boynu hem kasığı 2 bölgede cerrahi müdahale gördü..
2 ay boyun korsesiyle boyunlukla gezdi onla yattı yedi içti hatta banyo yaptı..
ilk 2 ay ben yedirdim çünki eğilmemesi sağa sola dönmemesi gerikiyodu..
çok zor günler yaşadık hastalık evresinde ayrı ameliyat sonrası ayrı..
ama şükürler olsun bir sürü olumsuzluklar(ameliyat sonrası iyileşememe, tekrar nüksetme gibi) duymamıza karşın 3. senesi bitti eşimin herşey iyi..
kendinede dikkat ediyor tabiki ağır kaldırmıyor.. iyi araştırın ama.. doktor dalında uzman bir cerrah olsun..
benimde boynumda biri omuriliğe bası yapmak üzere 4 tane fıtık var.3,5 yıldır hayaımı felç etti.bebeklerim doğduktan sonra iyice ilerledi.film çekiliyor aynı duruyor ama kolumda yanma var.ağrı var.parmaklarım ağrıyor sol kolum sanki benim değil gibi.refleks kaybı oluştu.yakında kuvvet kaybı da oluşur.yaşam kalitem düştü.
ameliyat çözüm değil diyorlar ama dayanamıyorum yeni bir yöntem var .onu denemeyi düşünüyorum lazerle boyun fıtığını yok ediyorlarmış.eğer o da çare olmazsa ameliyat olacağım.ameliyat olmak ta istemiyorum korkuyorum ama yoksa bir ömür bu acılarla yaşamak istemiyorum.boynum kafamı taşımıyor ya.
Çook geçmiş olsun öncelikli..
Biizimde kafamızda çok soru işareti vardı
Ameliyat öncesi 4 doktor gezdik baya bi araştırdık..
Öncelikle doktor seçimi çok önemli
Doktorumuz branşında çok iyi kariyeri olan bi doktor..
Hatta gecen ay ananemi götürdük fıtıkları sebebiyle ameliyat olmasına izin vermedi ilaçla tedaviye yöneldi..
Para için insan kesen biri değil anlıcan..
Ananem değneğiyle geziyodu öyle diyim sana sadece wc gidip geliyodu temziliğini yemeğini bizler yapıyoduk beli tutulmuştu resmen..
Çok acı çekiyodu hep yatıyodu
Doktora götürdük doktor hemen ameliyat dedi
ve ananem olmak istedi razı oldu
Sonra dur ya niye ilk doktorla kalıyosun sen bide bizim(eşimin) doktoruna gidelim dedim..
ve gittik
Tamam fıtığı var ama omurga kemiğinde kırık varmış ve bilmiyoduk kimsede söylemedi ameliyat diyen doktor bile söylemedi sadece fıtıkdan ameliyat etcekti..
Bizim doktorumuz hayır fıtık bukadar baskı yapmaz kırıklar ağrı yapıyo dedi ve ilaç tedavisi uyguladı..
şuan bırak değneği felan gayet iyi yürüyo
acısı yok, ağrısı yok,işini yapıyo,yemeğini yapıyo,gezmeye gidiyo gayet sağlıklı..
Ama doktorla kontrollerini aksatmıyo ve dediğinin dışına çıkmıyo artık benim doktorum sedat bey diyo..
Şükür ki iyi
Lütfen ameliyattan korkmayın ama kasap doktorlaradea güvenmeyin..
Eşim ameliyat oldu ama gayet sağlıklı
Ananem ameliyat olmadı ama gayet sağlıklı
Hastalığın derecesi ve nedeni öneli olan.
sevgiler bol şifalar..
arkadaşlar ben ağırlık taşıdığım zaman ufacık bi torba taşıdım zaman bile boyun ağrısında ölüyorum 2 gün geçmiyor sizce boyun fıtığı olabilir mi?CADIARZUfisfisfis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?