- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
- Konu Sahibi Mihail Zoscenko
-
Teklif ederim etmesine de bu durumu yaşayanlardan fikir almak istedim eğer benim hatam sayılıyorsa öderim de problem değil. Hakkaniyetli olanla ilgili genel kanı nedir onu öğrenmek istedim.Ben ev sahibiyle uğraşmak istemediğim için de oderdim ama bir teklif etmek isterseniz edin.
Kombi eski olduğu için parçaları elimde kalıyor,ben yaptırdım ama eve ait bir parça sonuçta sizde kalacak yarısını kiradan düşelim falan diyebilirsiniz
850 lira tuttu, kiram 1000 tl
Rakam yüksekmiş siz isterseniz yine ev sahibinize durumu bildirin ,haberi olsun ...en azından başka bir masraf çıkarsa "o dönem ben ödemiştim ama bunu siz ödeyeceksiniz" deme şansınız olur. Ben mekanizmayı internetten getirttim ama siteyi hatırlamıuorum.İkili geliyor..hatta sonrasında yine aynı taraf tekrar kırıldı.Büyük olasılıkla dolabın kapakları ile ilgili bir sorun vardı (aynı evde sürekli sadece tek tarafın kırılması garip geldi)Aaa o mekanizma benim de bi dolapta bozuldu ya nereden aldınız bana da söyler misiniz :)) nasıl aratmam lazım yani
850 lira tuttu masraf, çoğunluk benden kaynaklı olduğunu söylüyor anlaşılan
Ev sahibiyle olan ilişkiye de bağlı demek ki, benim kombi 8 yıllık fi tarihinden kalma değil ama yeni de değil artık.Bence ev sahibine kombiye su basarken elimde kaldı servis çağırdık şu kadar masraf çıkardı diyebilirsin belki kiradan düş der belki bir şey demez sen ödersin, yeni bir kombi olsa senin hatan derim ama eski olan şeyler zaten dökülüyor çok da bir şey yapmaya gerek yok, ev sahibin de biliyordur evinin malını. Ben 2.5 senedir kiradayım evdeki kombi binanın yapıldığı seneden kalmaydı ben elimden geldiğince idare ettim ama artık bozulup hiç su vermeyince ev sahibim de ikiletmeden aynı gün yeni kombi taktırdı, sanırım burada biraz karşılıklı iyi niyet devreye giriyor ufak tefek şeyleri yaptığımızda söylemiyoruz bile ama mesela kombi servisi geldiğinde onun bile ücretini ev sahibim ödüyor
Benim de kullanımımdan kaynaklı olunca ikilemde kaldım aslında ben de ortak ödenmeli diye düşünmüştüm konuyu açarken.Ortak odemelisiniz. Bizimde kombinin motor fani bozulmustu, ortak odemistik.
Bizim evde de çok eski kombi vardı. Böyle çevirerek açıyordun sıcak suyu çat çat. Tabii ki bozuldu bir gün. Emlakciyi aradık söyledik o da ev sahibini aradı. Ev sahibi yaptirsinlar faturayı göndersinler bir dahaki ay kiradan düşelim dedi. Çünkü o da biliyordu. Eskidiği ve yıprandığı için bozuldu. Oldu 20-30 senelik şeyleri evlere koyalım sonra miladi dolunca kiracıya yaptıralım hatta olmadi yenisini aldıralım. Bence ev sahibinin ödemesi gerek. 5 senelik bir şey olsa neyse.Ama durduk yere dokunmadım ki su basmıyordu kombi, yapmam gereken bir işlemdi oyine de benim mi hatam sayılır bu durum?
O parçayı biliyorum da biraz yüksek bir maliyet çıkmış sanki. Başkasını da getirip baktırsanız? Evde kaç yıldır oturuyorsunuz bilmiyorum da 2-3 yıldır oturuyorsanız sizin elinizde kaldığı için sizin ödemeniz daha doğru olur. İlk yılınız ise daha bismillah kombiyi kullanmadıysanız ve bu durum olduysa o artık eskidiği için olmuştur ev sahibiyle konuşun derim. Belki kabul eder ödemeyi850 lira tuttu, kiram 1000 tl
20-30 senelik değil de 8 senelik, normalde kombilerin ömrü tam ne kadardır bilmiyorum.Bizim evde de çok eski kombi vardı. Böyle çevirerek açıyordun sıcak suyu çat çat. Tabii ki bozuldu bir gün. Emlakciyi aradık söyledik o da ev sahibini aradı. Ev sahibi yaptirsinlar faturayı göndersinler bir dahaki ay kiradan düşelim dedi. Çünkü o da biliyordu. Eskidiği ve yıprandığı için bozuldu. Oldu 20-30 senelik şeyleri evlere koyalım sonra miladi dolunca kiracıya yaptıralım hatta olmadi yenisini aldıralım. Bence ev sahibinin ödemesi gerek. 5 senelik bir şey olsa neyse.
Sanırım bizimki şofbendi ya ısıtma merkesi sistemdi sadece sıcak su içindi. Bulaşık için bile her seferinde açıyorduk. Eskiydi kaç senelik bilmiyorum ama ev sahibi biz öde demediginiz halde hemen faturayı istedi yani. Ev sahibi ile de ilgili olabilir20-30 senelik değil de 8 senelik, normalde kombilerin ömrü tam ne kadardır bilmiyorum.
Yaptırdım getirip taktılar, güya o parçanın bağlı olduğu yer de kırılmış. 4 yıldır oturuyorum. Ev sahibine de haber ettim biraz evvel, önce senin ödemen gerek dedi, demirbaş olduğunu eskimeden kaynaklı da olabileceğini izah edince gönülsüz olarak yarı yarıya kabul etti. Öte yandan benim de içim rahat etmedi ya ben kırdıysam diye, hakkına da girmek istemiyorum ev sahibinin, amaaan kiracılık da zor inşallah bir gün evim olur :))O parçayı biliyorum da biraz yüksek bir maliyet çıkmış sanki. Başkasını da getirip baktırsanız? Evde kaç yıldır oturuyorsunuz bilmiyorum da 2-3 yıldır oturuyorsanız sizin elinizde kaldığı için sizin ödemeniz daha doğru olur. İlk yılınız ise daha bismillah kombiyi kullanmadıysanız ve bu durum olduysa o artık eskidiği için olmuştur ev sahibiyle konuşun derim. Belki kabul eder ödemeyi
Bizim de kombimiz bozulmuştu geçen sene filtresi kireçlenmişti biz yaptırdık ev sahibinin umrumda bile olmadı çok da dandik bir kombi fakat sonuçta biz kullanıyoruz ev sıfırdı kombi de öyleKızlar selam, kirada oturuyorum kombinin basıncı düştüğü için su basmak isterken doldurma musluğu elimde kaldı. Zaten zor çevrilen bir parça olduğu için biraz zorlamıştım ama aşırı da değil pek güçlü kuvvetli değilim zaten. Servis epey bir fatura çıkardı, bu problem tamamen benden mi kaynaklı diye sordum kombi eskidiği için parça gevremiş de olabilir dedi.
Ben masrafı yarı yarıya karşılamayı düşünüyorum sonuçta benim de hatam var, öte yandan eski bir kombi ve demirbaş, eskimeden kaynaklı durumlar benim dışımda. Bir taraftan ev sahinin de hakkına girmek istemiyorum. Yılların kiracısıyım ilk kez başıma böyle bir şey geldi, bu işin normali nedir kim karşılar bu masrafları?
İşte kiracı da olsa ev sahibi de olsa iyi niyet çok önemli, şahsen ev sahibinin hakkına girmemeye çalışıyorum evdeki ufak tefek şeyleri kendim yaptırdım hep. Ama kullanılma durumuna da getirmem sonuçta hiç sıkıntı çıkarmayan kirasını düzenli ödeyen eve iyi bakan biriyim çıksam benim gibisini kolayına bulamaz. Bizim derdimiz milletin malına zarar vermeyelim bizden kaynaklı olanı giderelim ama kötü niyetli paragöz biri her masrafı yıkayım diyebiliyor işte. Veya tam tersi çok kötü kiracılar da var.Bence ev sahibinin ödemesi doğru olur. Parca dönmezse elbette zorlarsınız. Kırılması sizin suçunuz değil. Böyle masrafları her zaman üstünüze alırsanız sonu gelmez. Ben bekarken eylül sonu bir eve taşındım. Ekim ortası da kambiyi yaktım ısınmıyor. Ev sahibini aradım sorun var diye. Bana tamirci çağırdılar servis kombide bir iki şey değiştirdiler ödemeyi yaptım ve kiradan düşmeyi düşünüyordum. Kombi bakımı yapmadığım için ödemeyi üzerime yıktılar. O kış tam da ısınamadan geçti. Sonraki kış bakımını yaptım ama bu sefer de kombi hiç ısıtmadı. Beyni bozulmuş meğer. Servis cagirdim onu da bana yıktılar. Beyni yaptık bu sefer yine ısınmıyor 30 senelik evin petekleri çamur olmuş bildiğiniz. Onu da bana atmaya çalıştılar. Kabul etmedim artık. Yaptırıp kendim kiradan düştüm. Baştan her şeyi kabul etmemek gerekiyor. Bazi insanlar sizi kullanacaklarini anlayinca sürekli yukleniyorlar.
Yarı yarıya yapmaya karar verdim ben de, ev sahibi önce direndi ama sonra kabul etti. Teşekkür ederim cevabınız için.Kombi eski olduğu için parça elınızde kalmış Yenı olmuş olsaydı böyle bır sorunda olmayacaktı. Bizimde kiracı var evinde musluğu ve kapı kolunu degısmısler kıradan kesip vermişlerdi kayınpederıme yanı ev ev sahıbının giderken kombiyi alıp goturmyeceksınız. Sağlam olmuş olsaydı eliniızde kalmazdı.
Annemlerde kiracı kapının camı kırılmış ama bunu annemler yaptırdı çünkü onlar kırmış bunu evin sahıbınden bekleyemezsin. Ama sizin kombi eskıymış zaten.
Rıca ederim hakkınızı aramanıza sevındımYarı yarıya yapmaya karar verdim ben de, ev sahibi önce direndi ama sonra kabul etti. Teşekkür ederim cevabınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?