Bozulan Kombi Masrafı

Sevhili mihailcim.

Babamin evinde ev sahibiydim.

Şimdi kiraciyim.

Tamamen objektif bakacağıma güvenebilirsin.

Kombinin ; hareket etmesi beklenen bir parçası, hareket edebileceği yöne doğru bir kadının kuvveti oranında itikleniyorsa ve parça hareket etmesi gerekirken kırılıyorsa bu arızanın sebebi parçanın eski olmasıdır.

Dolayısıyla kombi masrafının çoğu (kiracının hatasi yoksa) ev sahibine aittir.

Ve fakat madem ki birbirinizden rızanız var. Yarı yarıya kiradan düşün masrafı.

Kimsenin kalbi kırılmasın.

Ayrıca bu ay eksik kira almak da kimseyi batırmaz.

Kombinin yenilenmesi gerekeceği günlerde gelecek. O zaman napıcak acaba.
Yani çok ikilemde kaldım benden mi kaynaklı diye ama öte yandan ben de herkül değilim sonuçta, yakın zamanda da aynı sorun olmuştu servis telefonda o parça hemen dönmez biraz zorlamanız lazım demişti şimdi aynısı olunca zorladım ben de. Ev dediğin yıpranır ama ben çocuklu kalabalık aile değilim tek yaşıyorum, haftanın yarısı da kendi ailemin yanındayım evde durmuyorum bile. Buna rağmen ufak eksik gediği tamamlıyorum. Emanet mülk sonuçta iyi bakıyorum kendimce, verdiğim zararı da karşılarım ama bu masrafı da tamamen yüklensem kullanılmış hissederdim kendimi.

Aşırı kullanımdan kaynaklı bir sorun değilse yani sizin kusurunuz yoksa (anlattığınız şekilde ise siz kusurlu değilsiniz) ev sahibi öder.
Benim kusurum parçayı zorlamak, ama servis de daha önce hemen dönmez biraz zorlamanız gerek demişti gerçekten de zorlayınca dönmüştü. Bu sefer elimde kaldı :( yarı yarıya karşılamaya karar verdik.

Bana sokak sokak evleri olan yaklaşık elli tane (ortakoy, bebek, şişli) eski ev sahibim demişti ki:
Eğer oturur oturmaz sorundan bahseder, ben yaptırmaz sonrasında ne kadar zaman sonra olursa olsun mesela kombı cok eskı değişsek bu sorun cıkaracak gibi vs, ben oderim.
Bahsetmediysen ve ilk uc ay ıcınde bozulduysa ben öderim.
Eğer bahsetmediysen ama bozulan alet yeni değilse ve tutar kirayı geçiyorsa kiranın üçte biri kadarını paylaşırım.
eğer bahsetmediysen, kira tutarını geçmediyse, senin müdahelen ile bozulduysa sen ödersin.
Gerçi adam 86 yasında bir yahudiydi, aşırı tutumluydu.

Aaa o mekanizma benim de bi dolapta bozuldu ya nereden aldınız bana da söyler misiniz :)) nasıl aratmam lazım yani
850 lira tuttu masraf, çoğunluk benden kaynaklı olduğunu söylüyor anlaşılan
Benim de banyo dolabimda kırıldı, burda bi usta var ona söyledim fotosunu attım bulup takacak ortalama 30 lira alırım dedi

Kullanim hatasi sebebiyle olan arizalari kiraci oder..Bazen denk geliyorum ev sahiplerini paragoz nitelendirenleri..konusu acilmisken her ev sahibi inanin cok zengin degil ki keske olsaydik..2 evim var kirada..birisi bu yil 6 bin digeri 10 bin masraf cikardi..hepsini ben odedim ve oduyorum..ustelik esim covid nedeni ile gecen Marttan bu yana dogru duzgun bir maas alamazken..umarim herkes birgun hayalindeki eve kavusur ve ev sahipligininde bazi mecburi zorluklarini gorur..

Kızlar selam, kirada oturuyorum kombinin basıncı düştüğü için su basmak isterken doldurma musluğu elimde kaldı. Zaten zor çevrilen bir parça olduğu için biraz zorlamıştım ama aşırı da değil pek güçlü kuvvetli değilim zaten. Servis epey bir fatura çıkardı, bu problem tamamen benden mi kaynaklı diye sordum kombi eskidiği için parça gevremiş de olabilir dedi.

Ben masrafı yarı yarıya karşılamayı düşünüyorum sonuçta benim de hatam var, öte yandan eski bir kombi ve demirbaş, eskimeden kaynaklı durumlar benim dışımda. Bir taraftan ev sahinin de hakkına girmek istemiyorum. Yılların kiracısıyım ilk kez başıma böyle bir şey geldi, bu işin normali nedir kim karşılar bu masrafları?
Normalde ev sahibi karşılar ama siz zorlamışsınız ve elinizde kalmış o yüzden siz karşılayın

Evi kombili diye kiraya verirken, kombinin kalitesini de onlar belirliyor aslında. Kullanımı kolay, kaliteli bir kombi olsaydı bu kadar masraf çıkmazdı. Bence ev sahibi karşılamalı.

Aaa o mekanizma benim de bi dolapta bozuldu ya nereden aldınız bana da söyler misiniz :)) nasıl aratmam lazım yani
850 lira tuttu masraf, çoğunluk benden kaynaklı olduğunu söylüyor anlaşılan
Dediğiniz mekanizma nalburlarda var 10₺ye satılıyor tanesi. Bikaç ay önce aldım İstanbulda oturuyorum.
Kombi masrafını yarı yarı paylaşın bence

Kızlar selam, kirada oturuyorum kombinin basıncı düştüğü için su basmak isterken doldurma musluğu elimde kaldı. Zaten zor çevrilen bir parça olduğu için biraz zorlamıştım ama aşırı da değil pek güçlü kuvvetli değilim zaten. Servis epey bir fatura çıkardı, bu problem tamamen benden mi kaynaklı diye sordum kombi eskidiği için parça gevremiş de olabilir dedi.

Ben masrafı yarı yarıya karşılamayı düşünüyorum sonuçta benim de hatam var, öte yandan eski bir kombi ve demirbaş, eskimeden kaynaklı durumlar benim dışımda. Bir taraftan ev sahinin de hakkına girmek istemiyorum. Yılların kiracısıyım ilk kez başıma böyle bir şey geldi, bu işin normali nedir kim karşılar bu masrafları?
Bakımı ve tamiri kiracıya aittir bence.. Kombiyi taktırmak, değişmesi gerekiyorsa değiştirmek de ev sahibine aittir.. Yani ben öyle gördüm..

Bana sokak sokak evleri olan yaklaşık elli tane (ortakoy, bebek, şişli) eski ev sahibim demişti ki:
Eğer oturur oturmaz sorundan bahseder, ben yaptırmaz sonrasında ne kadar zaman sonra olursa olsun mesela kombı cok eskı değişsek bu sorun cıkaracak gibi vs, ben oderim.
Bahsetmediysen ve ilk uc ay ıcınde bozulduysa ben öderim.
Eğer bahsetmediysen ama bozulan alet yeni değilse ve tutar kirayı geçiyorsa kiranın üçte biri kadarını paylaşırım.
eğer bahsetmediysen, kira tutarını geçmediyse, senin müdahelen ile bozulduysa sen ödersin.
Gerçi adam 86 yasında bir yahudiydi, aşırı tutumluydu.
Amcanın hesabına göre benim ödemem lazım hepsini, gerçi bebekte otursam böyle dertlerim olmazdı zaten kahyam ilgilenirdi :))

Kullanim hatasi sebebiyle olan arizalari kiraci oder..Bazen denk geliyorum ev sahiplerini paragoz nitelendirenleri..konusu acilmisken her ev sahibi inanin cok zengin degil ki keske olsaydik..2 evim var kirada..birisi bu yil 6 bin digeri 10 bin masraf cikardi..hepsini ben odedim ve oduyorum..ustelik esim covid nedeni ile gecen Marttan bu yana dogru duzgun bir maas alamazken..umarim herkes birgun hayalindeki eve kavusur ve ev sahipligininde bazi mecburi zorluklarini gorur..
Evet haklısınız benim ev sahibim zengin ama o beni ilgilendirmez zengin de olsa fakir de olsa mülk sahibinin mülkünden gelir elde etmesi ve iyi bakılmasını istemesi en doğal hakkı. Sonuçta kimse parayı sokaktan toplamıyor, ben zaten olaya ev sahibi veya kiracı olarak değil hakkaniyetli olan hangisi gözüyle bakıyorum kızların fikirlerini alayım dedim. Benim de hatam var ama açıkçası %100 benden kaynaklı bir arıza olmadığını düşünüyorum o yüzden yarı yarıya anlaştık.

Bakımı ve tamiri kiracıya aittir bence.. Kombiyi taktırmak, değişmesi gerekiyorsa değiştirmek de ev sahibine aittir.. Yani ben öyle gördüm..
Periyodik bakımı bana ait ufak tefek masrafları da benden kaynaklanmasa bile karşılıyorum ama bu yüksek bir masraf ve hata tamamen bende değil o yüzden fifti fifti

Periyodik bakımı bana ait ufak tefek masrafları da benden kaynaklanmasa bile karşılıyorum ama bu yüksek bir masraf ve hata tamamen bende değil o yüzden fifti fifti
Yani aslında sizin söylediğiniz de mantıklı geliyor.. Ev sahibinize söyleyin.. Adil birileriyse o daha iyi bilir zaten kimin karşılaması gerektiğini..

Evi kombili diye kiraya verirken, kombinin kalitesini de onlar belirliyor aslında. Kullanımı kolay, kaliteli bir kombi olsaydı bu kadar masraf çıkmazdı. Bence ev sahibi karşılamalı.
Ev sahibim böyle şeylerde ben evi verdim demirbaş memirbaş bilmem herşey sana ait kafasında ama öyle şey olmaz ki, kiracının hor kullanması da olabilir eşya dandik de olabilir hepsi kendi içinde değerlendirilir. Mesela evi tutarken ankastre yoktu yaptırıp kiradan düşmeyi teklif ettim onu da kabul etmemişti, kendim taktırmıştım ama çıkarken sökeceğim tabi onu.

Ev sahibim böyle şeylerde ben evi verdim demirbaş memirbaş bilmem herşey sana ait kafasında ama öyle şey olmaz ki, kiracının hor kullanması da olabilir eşya dandik de olabilir hepsi kendi içinde değerlendirilir. Mesela evi tutarken ankastre yoktu yaptırıp kiradan düşmeyi teklif ettim onu da kabul etmemişti, kendim taktırmıştım ama çıkarken sökeceğim tabi onu.
Aynen. O zaman kombisiz kiralayacaktı, tabi kiralayabiliyorsa. Sen getirip kendi kombini takacaktın ki bozulursa sana ait olur. Kombili diyip, eski bir kombiyi taktıktan sonra, kiracı tamir ettirsin, yenilesin demek yanlış. Zevkinize yaptırdığınız her şey size ait olurdu. Ben banyoyu, mutfağı komple yeniledim, ben ödedim sonuçta zevkime göre yaptırdım, ama kombi bozulsa isterim ev sahibinden kusura bakmasın. Bizim de davlumbaz bozuldu eski bir şey takmıştı, sardım kaldırdım, kendi aldığımı giderken söküp onunkini takacağım.

Ben dusundum de su sartlarda sizin karsilamaniz gerek
Anneminde bozulmustu ev sahibi
O parca ztn sert olmaliymis servis kendi ayarladi degistirmedi biraz daha idare et elleme demisti
Ben ilk kiraciyim bozulsa yaptiririm bir cok seyi yaptirdim ufak seylerdi ama ben kullandim ben eskittim

Back
X