Bozulan Kombi Masrafı

Anladığım ev sahibi-kiracı ilişkisine bağlı herkes farklı tecrübeler yaşamış çünkü. Ona karışmam buna karışmam diyen ev sahibi de zor ya, aynı kötü kiracının da ev sahibi için zor olması gibi. Bir şekilde anlaştık ev sahibiyle ama ödemem deseydi kıllanırdım artık, gözüm kiralık evlerde olurdu :)) veya ben hepsini kiradan düşsem sineye çekerdi belki ama sonradan acısını çıkarırdı zam zamanı mesela 🤦🏻‍♀️

Bu işlerde karşılıklı denge ve iyi niyet olmalı yoksa zor, karşılıklı inatlaşmaya kadar gider ev sahibi fahiş zam yapmaya kalkar kiracı çıkmaya kalkar falan ne gerek var halbuki.
Aynen dediğin gibi. Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmıştan hareketle biz de kötü ev sahibimizden kaçmak maksatlı sıfır parayla ev aldık😂😂 o zaman için bir delilikti ama iyi ki de olmuş, hala borcunu bitiremedik ama tünelin ucunda ışık var😃

Dün kombiye su bastım elimde kalmadı, demek ki sizin kombi bayağı eski ya da her neyse. Bence yarı yarıya olması uygun. Sonuçta evden çıkarken yanınızda götürmeyeceksiniz. Yine onun evine kalacak.
8 yıllık, kireç tıkanmış olabilir veya plastiği gevremiş olabilir veya sizden de kaynaklı olabilir bilemeyeceğim diyerek çok politik bir cevap verdi usta :)) yarı yarıya anlaştık.

Ben paylaşman uygun olur sen tutmasan kırılmazdı diyen arkadaşlara inanmak istemiyorum gerçekten. Evin 41684646. kiracısıyım belki. Benden önce onlarca kişi aynı musluğu kullanmış eskitmiş ben tutunca elimde kaldı diye niye ben ödüyorum anlamadım. Ev sahibi ödeyecek tabii ki!... Daha sağlam kombi yaptırsaymış eve de kırılmasaymış. Kullanıcı hatası değil kesinlikle. Bizim de geçtiğimiz ay başımıza geldi. Ev sahibimiz gayet normal bir şekilde tamircisini gönderdi yaptırdı.

Aynen dediğin gibi. Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmıştan hareketle biz de kötü ev sahibimizden kaçmak maksatlı sıfır parayla ev aldık😂😂 o zaman için bir delilikti ama iyi ki de olmuş, hala borcunu bitiremedik ama tünelin ucunda ışık var😃
Hayırlı olsun canım valla en iyisini yapmışsınız darısı başıma :)) kolaylıkla ödeyin inşallah

Ben paylaşman uygun olur sen tutmasan kırılmazdı diyen arkadaşlara inanmak istemiyorum gerçekten. Evin 41684646. kiracısıyım belki. Benden önce onlarca kişi aynı musluğu kullanmış eskitmiş ben tutunca elimde kaldı diye niye ben ödüyorum anlamadım. Ev sahibi ödeyecek tabii ki!... Daha sağlam kombi yaptırsaymış eve de kırılmasaymış. Kullanıcı hatası değil kesinlikle. Bizim de geçtiğimiz ay başımıza geldi. Ev sahibimiz gayet normal bir şekilde tamircisini gönderdi yaptırdı.
İşte ev sahibi de diyo ki sen eve girer girmez kırılsa sen sorumlu değilsin ama 4 yıldır oturuyorsun senle birlikte eskidi sorumluluk sana ait. Piyango sana vurdu misali. Ama öyle şey olur mu durduğu yerde çalışan kombi aktif kullanılan bişey değil ki eskiteyim üstelik demirbaş ben yaptırıcam iki ay sonra çıkıp gideceğim belki, yine de benim de hatam vardır diyerek baştan yarı yarıya diye düşünmüştüm ben.

Kızlar selam, kirada oturuyorum kombinin basıncı düştüğü için su basmak isterken doldurma musluğu elimde kaldı. Zaten zor çevrilen bir parça olduğu için biraz zorlamıştım ama aşırı da değil pek güçlü kuvvetli değilim zaten. Servis epey bir fatura çıkardı, bu problem tamamen benden mi kaynaklı diye sordum kombi eskidiği için parça gevremiş de olabilir dedi.

Ben masrafı yarı yarıya karşılamayı düşünüyorum sonuçta benim de hatam var, öte yandan eski bir kombi ve demirbaş, eskimeden kaynaklı durumlar benim dışımda. Bir taraftan ev sahinin de hakkına girmek istemiyorum. Yılların kiracısıyım ilk kez başıma böyle bir şey geldi, bu işin normali nedir kim karşılar bu masrafları?
keske ilk anda yaptirmayip ev sahibini arasaydınız. benim gordugum kombi sorunu olunca kiracilar ev sahiplerini ariyor ve ev sahibi kendi ustasini gonderip yaptiriyor.

keske ilk anda yaptirmayip ev sahibini arasaydınız. benim gordugum kombi sorunu olunca kiracilar ev sahiplerini ariyor ve ev sahibi kendi ustasini gonderip yaptiriyor.
Ev sahibi şehir dışında bu şehrin de yabancısı aslında ama doğru diyorsunuz, böyle bir tecrübeyi ilk kez yaşadığım için (mutfağı da su basmıştı) direk kombinin üstündeki numarayı aradım panikle. Hatta epey korkmuştum üst komşum geldi yardıma birlikte temizledik ortalığı sağolsun. Bir dahaki sefere böyle durumlarda ev sahibini ararım artık ama olmaz inşallah o bir dahaki sefer :))

Kombi baya demirbaş ya, ev sahibinden istenilmeli bence. Zaten su basmıyormuş mecbur basarken elinizde kalmış. Ama bana 850 çok geldi ne yaptılar ki o kadar?

Kombi baya demirbaş ya, ev sahibinden istenilmeli bence. Zaten su basmıyormuş mecbur basarken elinizde kalmış. Ama bana 850 çok geldi ne yaptılar ki o kadar?
İçindeki bir aksamı daha kırılmış güya, bana da çok geldi ama ödedik mecbur, başka yerleri de arayıp fiyat alsam iyi olurmuş

Buraya yorum olarak sen ödemelisin diyenlerin çoğu bence ev sahibi,tabii belki kendilerine göre haklılar farklı karakterlerde kiracıları olmuş ve sorun yaşamış olabilirler.Ancak kiracılarda farklı ev sahipleri ile muhatap oluyor.Bence evin demirbaşı olan ve eski bir parçayı sadece kiracınin ödemesi uygun değil.Çünkü o kombiyi sizden önce ya o ev sahibi ya da başkaları da kullandı ve eskitti.Eskiyen eşya bozulur.Tüm masraf şimdi oturan kiracının olamaz,ev sahibi de bundan sonra faydalanacağı bu kombide nasıl hak sahibi olacaksa masrafına da ortak olmalı.Sadece şu anda kirada oturan kişiye yüklenmek haksızlık olmaz mı?Ben girdigim tüm evlerde hep kombi arızası yaşadım.Masrafin çoğunu da ben ödedim ama bu konuda hakkımın yenildiğini düşünüyorum.

İşte ev sahibi de diyo ki sen eve girer girmez kırılsa sen sorumlu değilsin ama 4 yıldır oturuyorsun senle birlikte eskidi sorumluluk sana ait. Piyango sana vurdu misali. Ama öyle şey olur mu durduğu yerde çalışan kombi aktif kullanılan bişey değil ki eskiteyim üstelik demirbaş ben yaptırıcam iki ay sonra çıkıp gideceğim belki, yine de benim de hatam vardır diyerek baştan yarı yarıya diye düşünmüştüm ben.
4 yılda kombi mi eskir?

Kızlar selam, kirada oturuyorum kombinin basıncı düştüğü için su basmak isterken doldurma musluğu elimde kaldı. Zaten zor çevrilen bir parça olduğu için biraz zorlamıştım ama aşırı da değil pek güçlü kuvvetli değilim zaten. Servis epey bir fatura çıkardı, bu problem tamamen benden mi kaynaklı diye sordum kombi eskidiği için parça gevremiş de olabilir dedi.

Ben masrafı yarı yarıya karşılamayı düşünüyorum sonuçta benim de hatam var, öte yandan eski bir kombi ve demirbaş, eskimeden kaynaklı durumlar benim dışımda. Bir taraftan ev sahinin de hakkına girmek istemiyorum. Yılların kiracısıyım ilk kez başıma böyle bir şey geldi, bu işin normali nedir kim karşılar bu masrafları?
Bu konularda istediğiniz kadar yıl evde oturmuş olun ev sahibi karşılamak zorunda şöyle düşünün o evde her sene kiracı değişse kim yapacak her gelen arıza ile uğraşsaydı ev sahibi ne diye var o zaman , ama kendiniz kaynaklı bir problem var ise yani arıza verdiğinde müdahale ettiyseniz sizin karşılamanız daha makul olur veya yarı yarıya olmalı kombi bu demirbaş söküp götürmeniz gerekir her şeyi tek başınıza üstlenirseniz benim de fırın bozuldu eve ait kullanım hatası eşek gibi kendim yapmak zorundayım, ama kombi eve girdigimizden beri arızalı ev sahibi manyak pislik olduğu için tamire yanaşmadı kol gibi fatura ödüyoruz bakalım elimiz bollasirsa yaptiricaz ama giderken kombiyi sokerim o ayrı..

Bu konularda istediğiniz kadar yıl evde oturmuş olun ev sahibi karşılamak zorunda şöyle düşünün o evde her sene kiracı değişse kim yapacak her gelen arıza ile uğraşsaydı ev sahibi ne diye var o zaman , ama kendiniz kaynaklı bir problem var ise yani arıza verdiğinde müdahale ettiyseniz sizin karşılamanız daha makul olur veya yarı yarıya olmalı kombi bu demirbaş söküp götürmeniz gerekir her şeyi tek başınıza üstlenirseniz benim de fırın bozuldu eve ait kullanım hatası eşek gibi kendim yapmak zorundayım, ama kombi eve girdigimizden beri arızalı ev sahibi manyak pislik olduğu için tamire yanaşmadı kol gibi fatura ödüyoruz bakalım elimiz bollasirsa yaptiricaz ama giderken kombiyi sokerim o ayrı..
Konunun gidişatı ilk sayfalarda benim hatam olduğu ve hepsini ödemem yönündeydi şimdi 180 derece değişti :)) şaka bir yana anlaşıldığım için sevindim, ben zaten baştan yarısını karşılamak niyetindeydim öyle ya da böyle benim elimde kırıldı diye ama hepsini ödesem kullanılmış hissederdim başka ev arardım doğrusu.

Eve ilk girdiğimiz sene bizim kombimizde de arıza oldu ve parça değiştirildi. Biz kiradan düşmüştük. Servis için gelen adam 10 senede bir arızalanacak bir parça olduğunu söylemişti. O da bize denk gelmiş. Ama her şeyi geçtim, evin kullanım ve yıpranma bedeli için kira veriyoruz zaten. Kiralık arabada parça arızalanınca kiralayan servise götürmüyor neticede. Kombiyi sırtlanıp götürmeyeceksem benim ödemen mantıksız diye düşünüyorum. Ha ben kullanırken kırar dökerim benim hatamdır o zaman elbette karşılarım ki onun için de depozito alıyorlar zaten.

Konunun gidişatı ilk sayfalarda benim hatam olduğu ve hepsini ödemem yönündeydi şimdi 180 derece değişti :)) şaka bir yana anlaşıldığım için sevindim, ben zaten baştan yarısını karşılamak niyetindeydim öyle ya da böyle benim elimde kırıldı diye ama hepsini ödesem kullanılmış hissederdim başka ev arardım doğrusu.
Hah işte ş...fsiz oldukları için önce ayak yapıp yanasmiyorlar e bakıyorlar demirbaş soğukta duramicanizi biliyor mecbur yapacaklar diye ağzınıza bakıyor gerekirse cirkeflesin bu dilden anlıyorlar çünkü kullanıyorlar dediginiz gibi ,
Geçen tesisat çatlağı oldu ya hu ev inşa edilirken yapılan hatadan bana ne mülkiyet benim mi aşağı kata su damlıyor adam usta getirdi çatlak bulundu duvarın yıkılıp çatlak yerin değişmesi gerekiyordu biz ev sahibinin itligini bildiğimiz için o tuvaletin su hattını kestirdik öylece bıraktık 300 tl nokta tespit ücreti vs ödeyecek ev sahibi 1 hafta sonra öderim dedi aradan 3 hafta geçmiş usta arıyor vermedi paramı diyor yani böyle insanlara böyle lazım, kirdirmadik duvarı yeni kiracı gelince çatlak tespit olur 600 tl yaptır et bir sürü masraf üstüne kaldı farkında değil umrumda da değil, pandemide ailece eve sözleşme yapmaya geldiler eve baktılar maskesiz hijyensiz sabahın 9 unda ona az bile evi de boyatmicam çıkarken ödediğimiz fazladan doğal gaz faturalarına odesmis oluruz.

Kullanim hatasi sebebiyle olan arizalari kiraci oder..Bazen denk geliyorum ev sahiplerini paragoz nitelendirenleri..konusu acilmisken her ev sahibi inanin cok zengin degil ki keske olsaydik..2 evim var kirada..birisi bu yil 6 bin digeri 10 bin masraf cikardi..hepsini ben odedim ve oduyorum..ustelik esim covid nedeni ile gecen Marttan bu yana dogru duzgun bir maas alamazken..umarim herkes birgun hayalindeki eve kavusur ve ev sahipligininde bazi mecburi zorluklarini gorur..
6 bin-10 bin ne masraf çıkardılar merak ettim. Faturalarını istediniz mi? Ev çok eski de parkeyi mi yenilediler?

Bizim burda (Almanyadayim) ev sahibi karsilamak zorunda kiradaysan. Benim kombim iki gün önce bozuldu. Evde sicak su yok. Haftays ancak gelirmis yenisi😶
Almanya gibi bir yerde kombisiz iki gün ne yapacaksınız Allah yardımcınız olsun ayy yazarken içim dondu 😑😐

Ayni sorunu ben de yaşadım gecen sene tasindim ve o düğme önceki kiraci tarafından kırılmış ve akan su icin de yogurt kovasi ile idare etmisler
Ben yaptırıp kiradan dusmustum ama o düğme cok sıkıntılıydi basinc devamli düşüyor ve sorun oluyordu. Kombi degismesi gerekiyorken ev sahibiyle cok tartistik bu konuda.
Siz kendiniz de hatali olduğunuzu soylemissiniz ama eski seyin bozulması sizinle.alakali değil ve siz iyi niyetle yaklasmissiniz.
O dugmenin maliyeti 300 liraydı geçen sene. Ben su basmak icin komsumu cagiriyordum o da kerpetenle acip yapıyordu. Yapan usta demisti parcasi 300 diye. Eger tek sorun oysa, yari yarıya paylasirsiniz.
Kombi demirbas ve ev sahibi karsilamak zorunda.

Almanya gibi bir yerde kombisiz iki gün ne yapacaksınız Allah yardımcınız olsun ayy yazarken içim dondu 😑😐

Sagolun Allah razi olsun. Bugün cocuklari gündüz anneme yolladim üsütmesinler diye. Bir sekilde sali güne kadar idare edecegiz artik. 25 senelik sistem tabi haftasonu bozulmak zorundaydi 😅

Back
X