Öncelikle uzun bir yazı olabilir bunu belirteyim sonuna kadar okursanız çok az da olsa yol gösterirseniz bana teşekkür ederim.
Beni biliyosunuzdur bu sene üniversite sınavına gireceğim. Bu zamana kadar cidden bir çok sıkıntım oldu ama emek verdim gerçekten çok yoruldum, bazı zamanlar çok zar zor da olsa çabaladım.
Şu sıralar ise ders çalışmayı ciddi ölçüde azalttım hatta bıraktım. Yazın ders çalışmaya başlayan ben bu süreçte gelen bıkkınlık, virüs gibi etkenlerden ötürü toparlanamadım. Günün tamamını salmak ciddi bir kayıp bunu da biliyorum.
Virüs,okulların, dershanelerin ve kütüphanelerin kapanması, getirilen kısıtlamalar,gündemin yoğunluğundan dolayı oluşan stres,kafamın sürekli başka şeylere gitmesi başka şeylerle meşgul olmam, sınavın ertelenmesinden ve konuların azalmasından dolayı oluşan rehavet şu aralar ne ararsanız hepsi bende var.
En çok da sağlığımdan endişeliyim. Zaten anksiyetesi çok olan bi insanım, neredeyse nefes bile alamıcak duruma geliyorum çoğu zaman. Gerçi en son dışarı 20 gün önce falan çıktım herhalde birşeyim olsa ateşim çıkardı diye düşünüyorum, ya da ailem semptom gösterirdi , ama o kadar evhamlıyım ki bunu yenemiyorum. Sürekli aklımda bir korku, kendimi her an dinleyip belirti var mı diye yokluyorum, var gibi hissedince dünyam kararıyor.
Bugün deneme olduk ve netlerimin düştüğünü gördüm. Ama işin garip yani yine çalışamadım. Üstteki sebepler kafamı yine meşgul etti ve kitabın kapağını bile açmadım. Acaba diyorum seneye mi sınava girsem? Hem o zaman gündemin konusu illaki değişir, okullar da mecbur açılır, öyle öyle temiz kafayla çalışırım. Şu aralar tek yaptığım evham yapmak, kafamda kurmak ve ağlama krizlerine girmek. Tabi bir yandan da yanlış düşünüyosam eğer bunu duymaya ihtiyacım var. Öğretmenimle bu düşüncemi paylaşacağım ama telefonda söyleyeceğim ona. Size de sormak istedim sizce nasıl bir yol çizmeliyim ben?