Tatlı Tarifi Brownı Cheesecake - Dr.Oetker sponsorlugunda

Be_Ni_1012

Dört yapraklı yoncayız:)
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
5.231
3.695
Merhaba arkadaslar:KK6:

Bır kategorıde daha beraberız :KK24:

Tarıfın degısık versıyonları yapıldı arkadaslarım tarafından ama bırde bu sekılde gorun ıstedım umarım begenırsınızo_O

Katılan herkese basarılar dılıyorum:KK36:

CHEESECAKE TARIHCESI

Kelime anlamı “peynirli kek” olan cheesecake, dünya mutfağı için yeni bir lezzet değildir. Öyle ki, tarihi Antik Yunan’a kadar dayanır. M.Ö. 776’da ilk Olimpiyat oyunlarında atletlere minik cheesecake’ler verilirmiş. Roma İmparatorluğu’nun Yunanistan’ı işgaliyle beraber, tatlının tarifi de Romalılara geçmiş. Buradan da tüm Avrupa’ya yayılma imkânı bulmuş ve Avrupa’dan Amerika’ya göç eden göçmenlerle de tarif Amerika kıtasına taşınmış. Günümüzde ise cheesecake tarifleri ülkeden ülkeye farklılıklar gösterecek şekilde değişmiştir.

Cheesecake’ler, yapımında kullanılan malzemelere ve üzerine dökülen soslara göre de oldukça farklılık gösterir ama değiştirilemeyecek tek bir malzeme vardır, o da peynirdir. Bununla birlikte kullanıldıkları ülkelere göre peynirler de farklılık gösterirler. New York stilinde genelde krem peynir, özellikle de Philadelphia marka krem peynir kullanılırken; İtalyan stilinde daha çok ricotta peyniri kullanılır. Almanlar ise quark peynirini tercih ederler.( Web’den alıntıdır)

Malzemeler

Kekı ıcın

200 gr bıtter cıkolata (ben yarısını sutlu cıko kullandım)

100gr seker(yarım su bardagı)

120gr tereyag

2 yumurta

160 gr un( 1 bucuk su bardagı)

1 paket vanılla
image.jpg

Yapılısı

Oncelıkle cıkolata ve tereyagını benmarı usulu erıtıyoruz
image.jpg

Seker yumurta ve neskafeyı cırpıyoruz
image.jpg
sonra erıttıgımız karısımı dokuyoruz
image.jpg
image.jpg
en son dıger malzemelerıde ekleyıp kekten daha koyu kıvamlı hamurumuzu 26 cm kelepcelı kalıba dokuyoruz(ıcıne fırın kagıdı koyuyoruz)
image.jpg

image.jpg
ılk katımız hazır
image.jpg
5 dak kadar buzluga atıyoruruz bıraz sertlessın dıye..

Bu arada peynırlı katımızı hazırlıyoruz

Peynır karısımı ıcın

500 gr labne peynır (guark)

100gr toz seker yada pudra sekerı

1 yumurta

100ml sıvı krema(200 ml paketlerın yarısını kullandım)

1 yemek kasıgı un (sılme)

1 yemek kasıgı nısasta (sılme)

Vanılla
image.jpg

Once labne ve sekerı cırpıyoruz sonra
image.jpg
dıger malzemelerı katıp karıstırıyoruz buzluktan brownı hamurumuzu cıkarıp ustune dokuyoruz 180 derece onceden ısıtılmıs fırında ılk 20 dak sonra ısıyı 160 a dusurup toplam 40 dak kadar pısırıyoruz

image.jpg

image (1).jpg

image (2).jpg

image (3).jpg

image (4).jpg

image (5).jpg

image (6).jpg

image (7).jpg

En az ıkı saat dınlendırıp servıs yapıyoruz..

Afıyet olsun..

Dr. Oetker Hakkında
Güven ve sürdürülebilirlik Dr. Oetker ailesi için çok önemli faktörlerdir. Neredeyse tüm tüketiciler - Almanya'da % 97 civarında- markayı bilmekteler ve ona büyük bir güven duymaktadırlar. Tekrarlanan bağımsız anket ve araştırma sonuçları Dr. Oetker’in hep pazarda lider bir konuma sahip olduğunu ve en güvenilir gıda markaları arasında yer aldığını göstermektedir. Tüketicilerin bu markaya güvenleri 100 yılı aşkın bir süredir devam etmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kekini,bahçeni,çektiğin resimleri çok beğendim.Süsleme de çok güzel olmuş.Hazırlardan farkı yok.Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.:KK36:

:63::63::63:Yok,,yok ben oy moy, kullanmıyorum arkadaşlarr.. hiç kimseye haksızlık etmek istemiyorumm.. harika olmuş budaa dilaranın çileklisi ve buda çikolatalısı.. bunuda deneyeceğim canım atarım resminii....başarılarr ama ciddiyim oy kullanmıyorum bu seferrr..:cry:

X