Bu acele neden?

Çok teşekkür ederim ☺️☺️
O zaman daha detaylı anlatabilirim sanırım ben intörnken tanıştık kendisi de asistan .
İlk konuştuğumuz zamanlar nasıl olduysa çok tanışmak istiyen oldu benimle o da hepsine şahit oldu. Bu durumun kendisinde patolojik bir kıskançlığa yok açtığını söylüyor kaybetme korkumdan böyle yapıyorum elimde değil de dedi ama çok yargılıyor beni gerçekten nefes alamıyorum artık. Ben asistanlıgımı İstanbulda yapmak istiyordum bu yaşlara tekrar gelemeyeceğim ama bilmiyorum böyle de olunca sıkıştım kaldım
Kelin ilacı yok yani, e adam madem sağlıklı bir düşünceye sahip olmadığınınfarkında bunu çözmek yerine ne diye evlenelim de evlenelim diye tutturuyor? Bugün saçını boyatmayan adam yarın erkekler var çalışamazsın da der. Ona bir dur diyen olmazsa dilediğini yaptırır da siz dört aylık adamın lafından niye çıkmıyorsunuz onu anlayamadım, kim bu ki her dediğini emir telakki ediyorsunuz? Sizin hayatınız kararlarınız doğrularınız istekleriniz nerede? Neden bu kadar izin veriyorsunuz? Düne kadar yoktu yarın olmasa ne kaybedeceksiniz?
Şimdi bile fazlasıyla zor olan bir sınav var önünüzde evli barklı olunca ev işi koca derdi kocanın ailesinin vıdı vıdısı arasında nasıl sınava yoğunlaşmayı planlıyorsunuz?
Ne için yıllarınızı verdiğinizi bir düşünün, böyle bir adamın güdümüne girmek için mi?

Adamlar evlenmek ister kabahat istemezler kabahat. Benim bir arkadaşım vardı 3 ay içinde tanıştı nişanlandı evlendi gayetde mutlular 8 sene oldu evleneli bırda çok okuyoruz 6 yıldır filört ediyoruz evleniyor altıay sürmüyor sizinle evlenmek niyetiyle görüşüyor demekki karar sizin .
Benim de var 2.5 ayda tanışıp evlenen arkadaşım.

Arkadaşım ve onun gibiler karşılıklı rızayla evlenmek istemişlerdir. Taraflardan biri yangından mal kaçırır gibi illa evlenelim diyip evlenmek istemeyen tarafı suçlamamıştır.
Doğru söze dicek lafım yok ben bu yönde düşünmedim aklıma hiç gelmedi.🤗🤗🤗

Kardeşim karşındaki beyefendi seni gerçekten sevse biraz daha bekler. Hem de beklemek iki tarafın işine gelir. Birbirinizi iyicene tanımış olursunuz.
Bu kadar aceleye getirmesi bana güven vermedi. Şu anda saygılı, kibar nazik olduğuna bakma. Bazı erkekler (hepsi değil) evlendikten sonra elli tane haltı çıkıyor. En basiti huyu suyu değişiyor. Aman dikkatli ol

Mesleğe başlamamissin paranı özgürce harcamamissin.
Çok toysun.
Bu karşınızdaki doktor da yeni yetme gibi hadi gel evlenelim evlenelim.
Kesin sen uysal sakin mizacli birisin bu ona gaza getirdi.
Ben evlenmeden 6 yıl bekar yasadim paramı harcadim ettim hala aklım o gunlerde.
Sorumluluk ne kadar geç alsan o kadar iyi.
Daha sizin yaşınız kaç ?
10 numara adam da olsa evlilik sorumluluk.
İlla sıkıntı çıkar ya anası ya danası ya kendisi.

Merhaba kızlar hepinize iyi haftasonları diliyorum.
Çalkantılı geçen 3 yıllık ilişkimden sonra daha makul, meslektaş olduğum birisiyle tanıştım. Bana karşı her zaman çok kibar ve anlayışlı oldu ama iş evliliğe gelince işim rengi biraz değişiyor. İkimiz de doktoruz benim 1 ayım kaldı mezuniyetime atama vs işleri Eylülün ortasında iş başı yapacağım. Onun da meslekte 3. Yılı.
Benim önümde belirsizlikler var müstafi kalıp Tus mu çalışmalıyım yoksa pratisyen olarak iş hayatına atılmalı mıyım hangi şehir yazmalıyım vs gibi onun olduğu şehir ve ailemin olduğu yer 3 saat uzaklıkta. Gibi belirsizlikler içindeyim o ise hemen 4 ay içinde evlenmek istiyor benim mesleğe evli olarak başlamamı istiyor. Ben de bunları anlattığımda sen evlenmek istemiyorsun, evlilikten korkuyorsun gönülsüzsün gibi ithamlarda bulunuyor. Bunun dışında çok sadık anlayışlı ailesi de iyi bir aile.
Neden böyle yapıyor evlenmek için mi evleniyor acaba diye düşünüyorum kafam çok karışık :KK43:
Cinsellik beynine vurmus bence ondan bu istek

Çalkantılı geçen 3 yıllık ilişkimden sonra daha makul, meslektaş olduğum birisiyle tanıştım. Bana karşı her zaman çok kibar ve anlayışlı oldu ama iş evliliğe gelince işim rengi biraz değişiyor. İkimiz de doktoruz benim 1 ayım kaldı mezuniyetime atama vs işleri Eylülün ortasında iş başı yapacağım. Onun da meslekte 3. Yılı.
Benim önümde belirsizlikler var müstafi kalıp Tus mu çalışmalıyım yoksa pratisyen olarak iş hayatına atılmalı mıyım hangi şehir yazmalıyım vs gibi onun olduğu şehir ve ailemin olduğu yer 3 saat uzaklıkta. Gibi belirsizlikler içindeyim o ise hemen 4 ay içinde evlenmek istiyor benim mesleğe evli olarak başlamamı istiyor. Ben de bunları anlattığımda sen evlenmek istemiyorsun, evlilikten korkuyorsun gönülsüzsün gibi ithamlarda bulunuyor. Bunun dışında çok sadık anlayışlı ailesi de iyi bir aile.
Neden böyle yapıyor evlenmek için mi evleniyor acaba diye düşünüyorum kafam çok karışık :KK43:
Israrının mantıkli bir tarafını göremiyorsaniz bekleyin.

Ayyyy, üfff, ne ataerkil ne değişik bir kafa yapısı var bu adamın?? Kaç yaşına gelmiş hiç sevgilisi olmamış, bu bile seni düşündürmeli. Baksana adam mezuniyet için saçını boyatmana bile karışıyor. Ne münasebet??

Ben sana bakarım ne demek? Daha 4 aylık bir ilişkide bu kadarını düşünmeye nasıl cüret ediyor?

Bence sende de hata var çünkü eski konularından da şu anki yorumlarından da anlıyorum ki, hala aman gönlü kırılmasın vb diye alttan alıyorsun. Yerinde olsam ayrılırım. Doktorlar genelde doktorlarla evlenirler ki birbirlerinin halinden anlasınlar, yoğunluğa vb laf etmesinler diye. Bu adamın kendisi doktor olmasına rağmen yaptığına bak? Gerçekten sağlam pabuç değil bu adam. Lütfen iyi düşün.

Ailene de yazık. O kadar emek ver okut, sonunda mezuniyetini görme zamanı gelsin, kızın doktor olsun, ama gitsin elin adamının saçma sapan baskılarına maruz kalsın. Yapma etme ablacım. Yapma.
Evet ayrıca tus umu kaldı. Almanca öğren kaç git almanya ya. Irada bulursun yağız bir delikanlı. Yaparsın minnak bir sarışın mavi gözlü bebe. Hatırlarsın bu günleri az kalsın şimdiye kadar sevgilisi olmayan malla evleniyordum çok şükür allahın sevgili kuluymuşum diye.

Hocam acele etmeyin. Siz de aktif olarak çalışma hayatına katılın. İlk görev yerine evli olarak gitmek yerine sadece mesleki gelişim, tusa hazırlık ve yeni çevre edinmeye odaklı gitmek bence daha önemli. Ben de benzer durumdaydım, erkek arkadaşımla ya evleniriz ya ayrılırız döneminde terk edilip hemen sonrasında göreve başlamıştım.

Son senede hele son stajlarda nişanlanma, evlenme akımı her yıl oluyor demek ki. Çoğu arkadaşım uzun dönem ilişkilerini bitirip yeni tanıştıkları kişilerle mezuniyetten hemen sonra nikah yaptı. Hatta aralarında eş durumuyla atananlar oldu. Bana evlilik fikri hiç sıcak gelmediği için kendi sevgilim dahil kimsenin evlilik teklifini kabul etmemiştim. İç sesinize güvenin, ben bu konuda hiç pişman olmadım. Anı yaşamak güzel, acele işten de bugüne dek hiç fayda görmedim 😁 Hakkınızda hayırlısı olsun, mezuniyetinizi de tebrik ederim 💐

Adamda özgüven sıfır, kıskançlık dağ gibi. Sana deli gibi aşık olduğundan değil garantiye almak için evlilik konusunda acele ediyor. Evlendikten hemen sonra hamile kalmanı sağlayıp çalışmanı engelleyecek ki başını kaldırama...

Boşuna mı Tıp fakültesinde dirsek çürütüyorsun sen? Geleceğini aşk, aile kisvesi altında seni kafese kapatma ihtimali yüksek bir adamın insafına bırakma.

Ben 27 yasında evlendim işimi tam olarak oturtmadan evliliği aklımın ucundan bile gecirmedim. İyiki de oyle yapmısım, evlendikten sonra sorumlugun o kadar artıyor ki cok severek evlenmeme ragmen erken evlenmişim dedim 30 u devirseymisim iyi olurdu yani🙂 gezin tozun arkadas ortamlarında eglenin paranızı doya doya harcayın ve tabiki Tus'u kazanmayı hedeflendikten sonra kendinize bir yol çizin derim. Bu sartlarda evlenirseniz bir ASM de hekim olarak kalırsınız muhtemelen..
Temeli saglam bir ilişkide beklemek yormaz aksine daha heyecanlı gelir..

Hocam acele etmeyin. Siz de aktif olarak çalışma hayatına katılın. İlk görev yerine evli olarak gitmek yerine sadece mesleki gelişim, tusa hazırlık ve yeni çevre edinmeye odaklı gitmek bence daha önemli. Ben de benzer durumdaydım, erkek arkadaşımla ya evleniriz ya ayrılırız döneminde terk edilip hemen sonrasında göreve başlamıştım.

Son senede hele son stajlarda nişanlanma, evlenme akımı her yıl oluyor demek ki. Çoğu arkadaşım uzun dönem ilişkilerini bitirip yeni tanıştıkları kişilerle mezuniyetten hemen sonra nikah yaptı. Hatta aralarında eş durumuyla atananlar oldu. Bana evlilik fikri hiç sıcak gelmediği için kendi sevgilim dahil kimsenin evlilik teklifini kabul etmemiştim. İç sesinize güvenin, ben bu konuda hiç pişman olmadım. Anı yaşamak güzel, acele işten de bugüne dek hiç fayda görmedim 😁 Hakkınızda hayırlısı olsun, mezuniyetinizi de tebrik ederim 💐
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için hepinize 🌸💕💕😊

Böyle acele evlenmeye çalışanların her zaman karşı taraf bir şeyleri çakmadan nikah peşinde olduklarını düşünürüm. Mesleğe de evli başlamak istemem açıkçası. Kimler çıkar karşına kimler ? 🤌😏

Dediği cümle aynen şu: haziranda 1 hafta boşluğum var haftasonu onda da şaçımı boyatıcam çekimler olduğu için dip boyası yaptrmam gerekiyor dedim. Ailelerin tanışması öı önemli saçını boyatman mı diye sitem etti bana. Çok üzüldüm gerçekten
Saçım her şeyden önemli açıkçası deseydin. :D

Bana bu adamda bir tuhaflik var gibi geldi.
Bende erken yaşta hemde bikac ayda evlendim ama eşimde hiç böyle haller yoktu, hemen evlenmeyi ikimizde istemiştik o yüzden hiç rahatsız olmamıştık belkide bilmiyorum. Ama böyle seyler karşılıklı güzel. Bide hiç calisma hayatı görmemişsin daha bu da eksi yazar yine. Bir işe başla,calışma hayatını gör bakalım. Bide sevmiyorsun gibi geldi sevmeden zaten evlenme sakın. İnan insan sevdiği adama bile yeri geliyor gıcık oluyor bir hareketine. Sevmediğin insanla evlilik cehennem olur.

Aha bu benim konum,
Oncelikle tusun gercekten emek istediği tartisilmaz bir gercek, mustafi kal calis filan diyemem ama bi cok insan bu yolu tercih ediyor cunku calisirken ders calismak gercekten zor olabiliyor, buna ek olarak evlilik yasantisiyla tus goturmek de bence cok zor bir sey, tavsiyem once tus sonra evlilik olurdu, ayni yere atanmak icin mantikli geliyor kulaga ki cogu insan son sene bunu yapiyo eger boyle bi derdin yoksa once tus derim 🎉

Seven insan hep bekler hep dinler biliyomusunuz , ne acele işi vardır ne ecele , bu sıkıntısı olmasa niye acele ettirsinki evde kalmış ya da ailede evlen baskısı falan var heralde şöyle bı mesleğimize bı başlayıp bı maaş yiyin bı durum aileniz kızım Dr oldu diye bı göz açsın ne evlenmesi .

Bence evlenmeyin en başta mesleğinize bir adapte olun, biraz birikimizini yapın en önemlisi sizi buralara getiren ailenize biraz destekte bulunun benim gibi başınızı duvarlara vurmayın (evliliğim çok iyi şükürler olsun) ama aileme destekle bulunmak isterdim tek pişmanlığım odur. İlk önce iş, sonra eş. Gezin tozun birazda canım.

Back
X