Bu acele neden?

H
Ayyyy, üfff, ne ataerkil ne değişik bir kafa yapısı var bu adamın?? Kaç yaşına gelmiş hiç sevgilisi olmamış, bu bile seni düşündürmeli. Baksana adam mezuniyet için saçını boyatmana bile karışıyor. Ne münasebet??

Ben sana bakarım ne demek? Daha 4 aylık bir ilişkide bu kadarını düşünmeye nasıl cüret ediyor?

Bence sende de hata var çünkü eski konularından da şu anki yorumlarından da anlıyorum ki, hala aman gönlü kırılmasın vb diye alttan alıyorsun. Yerinde olsam ayrılırım. Doktorlar genelde doktorlarla evlenirler ki birbirlerinin halinden anlasınlar, yoğunluğa vb laf etmesinler diye. Bu adamın kendisi doktor olmasına rağmen yaptığına bak? Gerçekten sağlam pabuç değil bu adam. Lütfen iyi düşün.

Ailene de yazık. O kadar emek ver okut, sonunda mezuniyetini görme zamanı gelsin, kızın doktor olsun, ama gitsin elin adamının saçma sapan baskılarına maruz kalsın. Yapma etme ablacım. Yapma.
Her cumlenizin altına imzamı atarım ne güzel yazmissiniz,bu ne curret

Eger ayri ayri masrafiniz Cok olacaksa, esinin Sana destek olacagini dusunuyorsan, ailesi makul insanlarsa o zaman evlen derim. Belki ailenin yaninda oldugundan bile daha rahat ders calisirsin. Ama yardim etmeyen birisi ise, ailesi senden “gelinlik” bekleyecekse o zaman dikkat et derim. Bir de doktor erkek anneleri biraz Gorgusuz olabiliyor, normal turk erkegi bile annesinin pasasi modunda iken bi de doktor olunca iyice sacmalayabiliyorlar
Ben çok sosyal bir kadınım aslında tüm gün bir evin içinde ders çalışıp onu bekleyeceğimi düşündükçe bile daralma geliyor. Ailesi iyi insanlar ama bizimkilerle de pek uygun değiller annemle onun annesinde arasında 15 yaş fark var büyükler biraz da.

Merhaba kızlar hepinize iyi haftasonları diliyorum.
Çalkantılı geçen 3 yıllık ilişkimden sonra daha makul, meslektaş olduğum birisiyle tanıştım. Bana karşı her zaman çok kibar ve anlayışlı oldu ama iş evliliğe gelince işim rengi biraz değişiyor. İkimiz de doktoruz benim 1 ayım kaldı mezuniyetime atama vs işleri Eylülün ortasında iş başı yapacağım. Onun da meslekte 3. Yılı.
Benim önümde belirsizlikler var müstafi kalıp Tus mu çalışmalıyım yoksa pratisyen olarak iş hayatına atılmalı mıyım hangi şehir yazmalıyım vs gibi onun olduğu şehir ve ailemin olduğu yer 3 saat uzaklıkta. Gibi belirsizlikler içindeyim o ise hemen 4 ay içinde evlenmek istiyor benim mesleğe evli olarak başlamamı istiyor. Ben de bunları anlattığımda sen evlenmek istemiyorsun, evlilikten korkuyorsun gönülsüzsün gibi ithamlarda bulunuyor. Bunun dışında çok sadık anlayışlı ailesi de iyi bir aile.
Neden böyle yapıyor evlenmek için mi evleniyor acaba diye düşünüyorum kafam çok karışık :KK43:
İlla bir manyak bulup başıma belayı alacam diyorsun. Birkaç ayda kendisinin ve bütün ailesinin iyi olduğu kanaatine nerden vardın? Adama gelince , o kadar kıskanç ki, mesleğe başladığında bekar bir kadın olarak göze çarpma, kısmetin çıkmasın diye acele ediyor. Ozguvensizliğinin farkında, o özguvenin geri gelmesin diye herseyi yapacak biri bence.

Çok teşekkür ederim ☺️☺️
O zaman daha detaylı anlatabilirim sanırım ben intörnken tanıştık kendisi de asistan .
İlk konuştuğumuz zamanlar nasıl olduysa çok tanışmak istiyen oldu benimle o da hepsine şahit oldu. Bu durumun kendisinde patolojik bir kıskançlığa yok açtığını söylüyor kaybetme korkumdan böyle yapıyorum elimde değil de dedi ama çok yargılıyor beni gerçekten nefes alamıyorum artık. Ben asistanlıgımı İstanbulda yapmak istiyordum bu yaşlara tekrar gelemeyeceğim ama bilmiyorum böyle de olunca sıkıştım kaldım
Hakikaten tebrikler. Nasıl buluyorsun bu manyakları elinle koymuş gibi , çok ilginç gerçekten.

bu yaşlara tekrar gelemeyeceğim
aynen bu yaşlara tekrar gelmeyeceksin. İsteyip de evlenmeyen yok. Hiç acele etme. Önce kwndi ayakların üzerinde dur. Kendi hayatını, tercihlerini yaşa, sonra ileride evlenirsin elbet. Hiç acele etme. Hele karşı tataf istiyor diye tırnağını kesme!

Ben çok sosyal bir kadınım aslında tüm gün bir evin içinde ders çalışıp onu bekleyeceğimi düşündükçe bile daralma geliyor. Ailesi iyi insanlar ama bizimkilerle de pek uygun değiller annemle onun annesinde arasında 15 yaş fark var büyükler biraz da.
Bence siz karsidaki kisiyi Cok sevmiyorsunuz, o kisi de bunu hissetttigi icin Acele edip kacirmamak istiyor. Ben de okul biter bitmez evlendim, esim Cok destek oldu kariyerime, beraber etut yapardik, ustelik o doktor bile degil. Ayrica karsidaki kisi Cok hevesli olabilir, kacirmamak istiyor da olabilir ama sizi hangi uslupla yaptigi Onemli. Ona dikkat edin. Ayrica ne kadar gec evlenirsen iyi diyenlere de bakmayin. Tabi ki Evde kalma korkusu ile evlenilmez ama doktorlarin evlenmesi daha zor ve yalniz olan Cok doktor kadin var. her sey yasinda guzel

Müstafi kalıp evde ders çalışırsam evlenmem mantıklı olmaz diyorum onu da kabul etmiyor ben sana bakarım sen istediğin kadar ders çalış evde diyor ama ben bütün gün onun evden gelmesini bekleyerek 4 duvar arasında ders mi çalışicam? Ayrıca aileme bile yük olmak istemiyorum sana hiç olmaz dediğim halde ısrar bu şekilde
Ayy o durumda evde ders çalışma olayını unut öyle bi şey mümmmkün değil ilk seneler.
Hiç sevgilim olmadı ne ya bende bunu anlamıyorum.Yalan orası kesin ama bu yalanı atma ihtiyacı niye ?
Seviyosa beklesin daha sağlıklı şuan beklemeniz hem 4 ay ne ki

Diğer konulardan da bahsettiler acaba takıntılı tiplerden mi hoşlanıyosunuz.Size zorluk çıkarıcak veya sizi kıskanıldıkca sevilmiş hissedeceğiniz tipler mi seçiyosunuz bence bu konuda kendinizi bir analiz edin derim çünkü bu durumda celladınızı kendiniz farkında olmadan tekrar tekrar seçmeye devam edersiniz.
Saçtı vs di kıskançlıkların bununla kaldığını düşünmüyorum ilişkinizde

Diğer konulardan da bahsettiler acaba takıntılı tiplerden mi hoşlanıyosunuz.Size zorluk çıkarıcak veya sizi kıskanıldıkca sevilmiş hissedeceğiniz tipler mi seçiyosunuz bence bu konuda kendinizi bir analiz edin derim çünkü bu durumda celladınızı kendiniz farkında olmadan tekrar tekrar seçmeye devam edersiniz.
Saçtı vs di kıskançlıkların bununla kaldığını düşünmüyorum ilişkinizde
Malesef böyle tipleri hususi seçtiğimi düşünmüyorum ilk tanıdıgım hallerinden eser kalmıyor zaman geçtikte 😞 ilişki sırasında biraz başına buyruk bir kişi oldugumu söylüyorlar ayarlarını bozuyorum sanırım hepsinin yine kendimi suçladım ama bilemedim :/

Malesef böyle tipleri hususi seçtiğimi düşünmüyorum ilk tanıdıgım hallerinden eser kalmıyor zaman geçtikte 😞 ilişki sırasında biraz başına buyruk bir kişi oldugumu söylüyorlar ayarlarını bozuyorum sanırım hepsinin yine kendimi suçladım ama bilemedim :/
Yok kendinizi suçlamayın kime göre, neye göre başına buyruk orası tartışılır.
Benim bahsettiğim evleniceğimiz kişileri seçerken çoğunlukla bilinçdışının etkisinde kalabiliyoruz ve bu farkında olabileceğimiz bişey değil o yüzden daimi sorunlu tiplerlerle veya sorunlarla karışılaşıyosak uzmandan yardım istemeliyiz.Farkında olmadan hayatınız boyunca yaşıyacağınız bir soruna büyük bir önlem almak, farkındalık kazanmak adına.

Üniversiteyi bitirdikten sonra çalışmaya başladım. Yüksek lisans yaptım. Doktora yaparken eşimle tanıştım doktorayı bitirmeden evlenmem dedim. 4 sene bekledi beni. O sırada kariyerime odaklandım. Arkadaşlarımla vakit geçirdim tatillere gittim. Yurtdışına sempozyumlara gittim havaalanına bıraktı, aldı hep destek oldu. Bu sürede maaşımı gönlümce harcadım.

Evlendikten sonra asla yeterince özgür olmuyorsunuz 2 kişilik plan yapmak zorundasınız onun izni, sizin boş vaktiniz gibi. Ayrıca maddi sorumluluklarda ekleniyor. Doçent olma sürecimde en büyük destekcim eşimdi ben ders çalıştım o yemek yapılacaksa yaptı sen çalış bulaşığı toplarım dedi günlerce sosyal aktivitemiz olmadı hiç sesini çıkarmadı.
Bence kadınların önceliği iş ve kariyer olmalı. Geç evlendim asla pişman olmadım. Zor zamanlardaki tavrını gördüm. sosyal yaşama dair hiç birşey içimde kalmadı.

Kıskanıyorum, evlenince çalışırsın gibi bahaneler asla geçerli değil. Evlenince ders çalışmak bana göre herkesin harcı değildir.

Olmuyorsa zorlamamak gerektiğine inanıyorum.

Merhaba kızlar hepinize iyi haftasonları diliyorum.
Çalkantılı geçen 3 yıllık ilişkimden sonra daha makul, meslektaş olduğum birisiyle tanıştım. Bana karşı her zaman çok kibar ve anlayışlı oldu ama iş evliliğe gelince işim rengi biraz değişiyor. İkimiz de doktoruz benim 1 ayım kaldı mezuniyetime atama vs işleri Eylülün ortasında iş başı yapacağım. Onun da meslekte 3. Yılı.
Benim önümde belirsizlikler var müstafi kalıp Tus mu çalışmalıyım yoksa pratisyen olarak iş hayatına atılmalı mıyım hangi şehir yazmalıyım vs gibi onun olduğu şehir ve ailemin olduğu yer 3 saat uzaklıkta. Gibi belirsizlikler içindeyim o ise hemen 4 ay içinde evlenmek istiyor benim mesleğe evli olarak başlamamı istiyor. Ben de bunları anlattığımda sen evlenmek istemiyorsun, evlilikten korkuyorsun gönülsüzsün gibi ithamlarda bulunuyor. Bunun dışında çok sadık anlayışlı ailesi de iyi bir aile.
Neden böyle yapıyor evlenmek için mi evleniyor acaba diye düşünüyorum kafam çok karışık :KK43:
Merhaba bende sizin gibi mezun olur olmaz evlilik yoluna girdim ( siz daha bu yola tam girmediniz dikkat) eşim de ben de meslektaşız, ben mezun olduğum gün düğünüm vardı, eşim ısrarla benimle evlenmek istedi tabi bende sevdiğim için okulum yeni bitmiş olsa da kabul ettim ve evlendik , henüz atamadığım için çok zorlandım, evde hem kadın olmak hem öğrenci olmak çok zordu , bir de eş ailesinin gelincilik merakı beni mahvetti eşimle çok fazla kavgalar ettik boşanmaya kadar bile geldik , velhasıl atandım hemen , ama çok zorlu bir süreçti, eşim ben atanınca tutuştu ve ailesine rest çekti sorunlar bitti , ama ben ne gezip tozabildim gönlümce ne de maaşımı kafama göre harcayamadım ( direk borca girdik ) size tavsiyem önce mesleğinizi elinize alın biraz maaşınızın tadını çıkarın, yiyin için gezin sonra evlenin , bu adam da eşimin bana yaptığı gibi gözünüz açılmadan nikahı basmak istiyor, eşimi seviyorum ama imkanlar el verseydi biraz daha geç evlenirdim...

Müstafi kalıp evde ders çalışırsam evlenmem mantıklı olmaz diyorum onu da kabul etmiyor ben sana bakarım sen istediğin kadar ders çalış evde diyor ama ben bütün gün onun evden gelmesini bekleyerek 4 duvar arasında ders mi çalışicam? Ayrıca aileme bile yük olmak istemiyorum sana hiç olmaz dediğim halde ısrar bu şekilde
Adamlar evlenmek ister kabahat istemezler kabahat. Benim bir arkadaşım vardı 3 ay içinde tanıştı nişanlandı evlendi gayetde mutlular 8 sene oldu evleneli bırda çok okuyoruz 6 yıldır filört ediyoruz evleniyor altıay sürmüyor sizinle evlenmek niyetiyle görüşüyor demekki karar sizin .

Şöyle düşün eve kocanın ailesi gelecek ve onlara misafirlik yapacaksın. Sonra kocana yemek yapacaksın. Daha işe başlamadan borca batacaksın. Bu adam da aşırı garip biri onu da ekliyim.

Hiç sevgilisi olmaması ilk bulduğuyla da aceleyle evlenmek istemesi daha önceden seçici olduğu için değil de bir tuhaflık olduğu için böyle geliştiğini gösterir.

Adamlar evlenmek ister kabahat istemezler kabahat. Benim bir arkadaşım vardı 3 ay içinde tanıştı nişanlandı evlendi gayetde mutlular 8 sene oldu evleneli bırda çok okuyoruz 6 yıldır filört ediyoruz evleniyor altıay sürmüyor sizinle evlenmek niyetiyle görüşüyor demekki karar sizin .
Benim de var 2.5 ayda tanışıp evlenen arkadaşım.

Arkadaşım ve onun gibiler karşılıklı rızayla evlenmek istemişlerdir. Taraflardan biri yangından mal kaçırır gibi illa evlenelim diyip evlenmek istemeyen tarafı suçlamamıştır.

Gözün açılmadan seni ve maaşını kendine bağlamak isteyen bir tip. Aklın varsa evlenmezsin. Bir kadın en az bir iki sene maaşının sefasını sürmeli gezip tozup hayatın tadını çıkarmalı. Adamın halide aşık bir adamdan çok buldum dengim birini gözü açılmadan nikahı basayım kafası. Aşık bir adam gibi davranmıyor kesinlikle siz onun için bir fırsatsınız sadece.Bu adamın kafası ile giderseniz ilk maaşı evlilik içinde alınan ev araba kredilerine giden bir tip olur çıkarsınız. Yıllarcada bu döngüden çıkamadan yaşar gider, akranınız olan arkadaşlarınızın hayatın tadını çıkarttığı paylaşımlara iç geçirir durursunuz.

Otreraya katılıyorum, bana da adam bir acaip geldi bu nedir böyle yangından mal kaçırır gibi koştur koştur :KK51:

Konu sahibesi sen bir doktorsun, şahane bir mesleğin var lütfen kıymetini bil ve kendini her zaman herkesin önüne koy öncelik olarak. Şu anda Tusa odaklanmalısın, net.

Ben anlayamadım gerçekten bu adam da doktor aynı yerlerden geçmiş, bu mesleği biliyor yemin ederim Aysun Kayacının beğenmediği dağdaki çoban bile bu kadın br doktor mesleği var, TUSu var zaman vereym işlerine göre ayarlarız der. Bu şekilde kafasız bir adamla sırf doktor diye evlenirsne çok başın ağrır. Evet aynı meslektensiniz ama adam bir acaip ya başka şeyler içina ceele ediyor ya da sana saygı duymuyor gelsin evde otursun TUS olursa olur olmazsa da çalışsın işte gibi fikirleri var. bence bu adamı toptan boşverin bana güven vermedi.
ya doktorları neden bu kadar gözünüzde büyütüyorsunuz ki (otrera kusura kalma artık ama)

benim doktor kuzenim 15-16 yaşında bir kız "aldı"
bak evlendi demiyorum aldı
sonra kız 1 sene kayınvalidesinin evinde kaldı, beyefendinin keyfine göre hizmet etmeyi öğrendi...
sonra her sene çocuk yaptı.
pardon 1 düşük 1doğum 1 düşük 1 doğum 1 düşük 1 doğum yaptı

bir dünya takunyalı şalvarlı doktor var. ben bizzat bi dolu manyak doktor tanıyorum çevremde.

araştırma hastanesinde bile "evli değilim 10 senedir cinsel hayatım var" dediğinizde "uzay aracımı şu sağa park ettim" demişsiniz gibi bakan ya da "arkadaşınız ayrıntılı anemnez aldı ben takipli hastayım zaten" dediğinizde (işini kolaylaştırmak için) "hııı? doktorum desene" diyen bir dolu doktor var. var da var.

hadi bunlar çok patolojik örnekler de epey bir tıp okuyan annesi babası istediği için, sadece ders çalışıp net yaparak ve sonra okulda yine ders çalışıp sınav geçerek okuyor....sosyal ilişkilerde iyi olmaya pek de sebep değil ki bunlar...

Benim de var 2.5 ayda tanışıp evlenen arkadaşım.

Arkadaşım ve onun gibiler karşılıklı rızayla evlenmek istemişlerdir. Taraflardan biri yangından mal kaçırır gibi illa evlenelim diyip evlenmek istemeyen tarafı suçlamamıştır.
benim doktor arkadaşımın da mezun olduğu sene böyle bir ilişkisi vardı. tanışır tanışmaz (aracıyla tanıştılar bir de!) nişanlandılar. muhafazakar insanlar ya.
arkadaş kadın, türkiyeden mezun
nişanlısı ABDde çok iyi bir yerde akademisyendi

bu tip de sürekli:
"ben seninle evlenerek sana lütufta bulunuyorum seni ABDye götürüyorum bak". havalarındaydı (bu da başka bir patolojik vaka)
tavırlar şöyleydi: işte temmuzda 3 gün boşluğum var geldiğimde nikahı kıyar düğünü yaparız, ben zaten muhatap olamam kimseyle, uğraşamam, sonra döneriz. seneye ağustosta da 1 hafta zamanım var. o zamana kadar... gibi.

kız nişanı attı tabi ki mezun olmadan.
şimdi uzman.
eşi yine akademisyen
yine aracılı tanıştı :D kayınvalidesi doktor gelini olsun istemiş, gelmiş bunun ailesine söylemiş...
ama seviyor ve mutlu

6 ay içinde evlenmiş biri olarak, etmee kendine yazık deyip gidiyorum

Back
X