Bu Acı Beni Öldürecek

Siteye yeni kayitoldum iki ay sonra 21 yaşına giriyorum.Sorunum su ki yapım gereği herşeyi çok dert edinirum çok iyi yürekli merhametli bi insanım bunun getirileruni çok yaşadım hayatim boyunca hep ezildim dislanildim insan yerine konmadim.13 yaşından beri depresyondayim fakat lise yıllarımda bu daha da siddetlendi bu yıl üniversiteye başladım bolumumde iyi fakat yaşadığım sehiri hiç sevemedim alışamadım sadece 1 arkadaşım oldu o da okulu donduruyor .Tatilimi uzattım evde ne yapcagimi düşünüyorum fakat kendimi ne Bi mesleğe bölüme ait hissediyorum dondurup gelecek yıl başka uni tercih ederim ama yaşım zaten büyük uniye çok geç başladım ne yapcagimi şaşırdım ailemde sürekli sen amcanın kopyasının yakın da delirecen hiç arkadaşın da yok gecimsizsin diyorlar ailede şizofreni var ikiamcam ve halamda var bende panik bozukluğu var efexor ve de uyku ilacı kullanıyorum fakat ilaçlar ise yaramıyor gibi hiç bişey beni heyecanlandırmıyor bi an mutluysam ikinci an mutsuzum ruh halim değişiyor sürekli eskiden makyaj ve kıyafete bayilirdim fakat su an içimden makyaj da yapmak gelmiyor delirecek gibi oluyorum moralim cok çok bozuk arkadaşla r siz ne diyorsunuz.hiç arkadaşım yok iyi niyetli biriyim ama kimse bana yanaşmaz ozguvenim hiç yok mesala yurtta okulda kızlara hep ben yanasirim dostluk kurmak sosyal olmak istedim çarşıya gidince bana da haber verin de dedim fakat kimse beni yanında istemedi şunu da ekliyim ruh halim sürekli değişiyor içimden bişey yapmak gelmiyor ya kendimi çok da yorgun hissediyorum bu yüzden intihar hep aklımdan geçiyor ama ahiret inancım var:KK43:
Ay vallahi bende hiç uyuyamıyorum. Cinnet geçirecek gibi oluyorum uyuyamadıkça. Ama uyku problemi yaygın olan bir sorun. Ikincisi bende hep insanlara yanaşırım sıcak kanlı sosyalimdir hiçte gocunmam bundan ne olmuş yani sen yanaşıyorsan? Üçüncüsü bende tam mutlu olduğum anlarda bazen aklıma bir şey gelir böyle bir mod düşmesi görülmemiştir. Ya aslında bunlar normal şeyler. Bence sen fazla abartıyorsun. Başlığı okuduğumda çok büyük bir dertle karşılaşıcam sandım.

Uni değil üniversite. Ama üniversiteler üniversite olsaydı, talebeleri de uni yazmak yerine, göğsünü gere gere üniversite yazardı, senin de suçun yok belki. Artık uni olmuşlar demek :işsiz:
Sizde bu akşam beni öldüreceksiniz yeminle. Ruhum hasta diyen birine yazım imla dersi vereceğinize bu yaşa kadar yaşadıklarınızdan bir örnek verin az da olsa teselli edin de minik bir umut olsun.

Sizde bu akşam beni öldüreceksiniz yeminle. Ruhum hasta diyen birine yazım imla dersi vereceğinize bu yaşa kadar yaşadıklarınızdan bir örnek verin az da olsa teselli edin de minik bir umut olsun.
Işte insanlar yorum yapmak için yapıyorlar karşılarındaki umurlarında değil

Yorum yapmış olmak için yorum yapmayın . İnsanlar ruhum hasta gibi ciddi bir cümle kuruyor . O klavyelerin başında bu kelimeleri yazan parmaklar belki de ileride kendi canını alacak mertebeye geliyor Allah muhafaza . Psikoloji çok hassas bir mesele . Dalga geçilecek bir konu hiç değil . Laf sokma mecrası hiç değildir . Bilen söylesin bilmeyen okusun çıksın . Yanlış yönlendirmeyelim .

Bir derdim var köşesine bugün çok takıldım ve otomatiğe bağladım. Zaten kızcağızın yorumunun uni den sonraki kısmını okumadım. Doğru bazan gıcık olabiliyorum. Üzüldüm şimdi. Zaten yorumu gönderdiğimde.ne gerek vardı diye içimden geçirmiştim. Oluyor öyle, canlı yayın kazası gibi.

Konuyu uzatmamak adına kısa yazdim
Neyse, boş ver benim yorumumu.

13 yaşından beri depresyonda imişsin. Bir olay yaşadın mı depresyona girmene sebep olacak. Ben çocukken depresyona girmiştim. Çünkü bakıcı "kadının" tacizine uğramıştım.

Yorum yapmış olmak için yorum yapmayın . İnsanlar ruhum hasta gibi ciddi bir cümle kuruyor . O klavyelerin başında bu kelimeleri yazan parmaklar belki de ileride kendi canını alacak mertebeye geliyor Allah muhafaza . Psikoloji çok hassas bir mesele . Dalga geçilecek bir konu hiç değil . Laf sokma mecrası hiç değildir . Bilen söylesin bilmeyen okusun çıksın . Yanlış yönlendirmeyelim .
Tamam ben hatamı kabul ediyorum ama sizin yorumunuzda moral verir türden değil.

Neyse, boş ver benim yorumumu.

13 yaşından beri depresyonda imişsin. Bir olay yaşadın mı depresyona girmene sebep olacak. Ben çocukken depresyona girmiştim. Çünkü bakıcı "kadının" tacizine uğramıştım.
Ben gözümün önünde kardeşimi kaybettim sonraları zaten akran zorbaliklari

Ben gözümün önünde kardeşimi kaybettim sonraları zaten akran zorbaliklari
Canım ya büyük acı yaşamışsın. Bu durumda depresyonda olman gayet normal. Hastalıktan sebep bir şey değil. Kim olsa kötü etkilenir. Ama bir şeyler yapmalısın kendin için. Hep üzgün yaşayamasın. Bu yaşlarda bocalaman kendini hayata hazır hissedememen, henüz bir çevre, dost edinememiş olman çok normal. Çünkü temelinden sarsılmış bir bina gibisin ve diğer binalar kat çıkarken, sen hasarlarla uğraşıyorsun. Ama hasarları, çatlakları onardığında artık seninde diğer katları sağlam bir şekilde çıkman için bir engelin kalmayacak. İnsanların seni sevmesi içinde önce sen kendini sevmelisin ki etrafına pozitif enerji yayabilesin. Herşey yoluna girecek. İnsanlar dönem dönem bazı zorluklar, şanslıklar yaşarlar. Sadece kendine bir şans ver. Başkalarının senin için iyi bir şey yapmasını beklemek yerine kendin için iyi bir şey yap. Güçlü ol.

T
Canım ya büyük acı yaşamışsın. Bu durumda depresyonda olman gayet normal. Hastalıktan sebep bir şey değil. Kim olsa kötü etkilenir. Ama bir şeyler yapmalısın kendin için. Hep üzgün yaşayamasın. Bu yaşlarda bocalaman kendini hayata hazır hissedememen, henüz bir çevre, dost edinememiş olman çok normal. Çünkü temelinden sarsılmış bir bina gibisin ve diğer binalar kat çıkarken, sen hasarlarla uğraşıyorsun. Ama hasarları, çatlakları onardığında artık seninde diğer katları sağlam bir şekilde çıkman için bir engelin kalmayacak. İnsanların seni sevmesi içinde önce sen kendini sevmelisin ki etrafına pozitif enerji yayabilesin. Herşey yoluna girecek. İnsanlar dönem dönem bazı zorluklar, şanslıklar yaşarlar. Sadece kendine bir şans ver. Başkalarının senin için iyi bir şey yapmasını beklemek yerine kendin için iyi bir şey yap. Güçlü ol.
esekkur ederim peki bu durumda ne yapılabilir?içimden hiç bişey yapmak gelmiyor moralim bi iyi ikinci an en dipte bu durum beni çok sarsıyor :(

Siteye yeni kayitoldum iki ay sonra 21 yaşına giriyorum.Sorunum su ki yapım gereği herşeyi çok dert edinirum çok iyi yürekli merhametli bi insanım bunun getirileruni çok yaşadım hayatim boyunca hep ezildim dislanildim insan yerine konmadim.13 yaşından beri depresyondayim fakat lise yıllarımda bu daha da siddetlendi bu yıl üniversiteye başladım bolumumde iyi fakat yaşadığım sehiri hiç sevemedim alışamadım sadece 1 arkadaşım oldu o da okulu donduruyor .Tatilimi uzattım evde ne yapcagimi düşünüyorum fakat kendimi ne Bi mesleğe bölüme ait hissediyorum dondurup gelecek yıl başka uni tercih ederim ama yaşım zaten büyük uniye çok geç başladım ne yapcagimi şaşırdım ailemde sürekli sen amcanın kopyasının yakın da delirecen hiç arkadaşın da yok gecimsizsin diyorlar ailede şizofreni var ikiamcam ve halamda var bende panik bozukluğu var efexor ve de uyku ilacı kullanıyorum fakat ilaçlar ise yaramıyor gibi hiç bişey beni heyecanlandırmıyor bi an mutluysam ikinci an mutsuzum ruh halim değişiyor sürekli eskiden makyaj ve kıyafete bayilirdim fakat su an içimden makyaj da yapmak gelmiyor delirecek gibi oluyorum moralim cok çok bozuk arkadaşla r siz ne diyorsunuz.hiç arkadaşım yok iyi niyetli biriyim ama kimse bana yanaşmaz ozguvenim hiç yok mesala yurtta okulda kızlara hep ben yanasirim dostluk kurmak sosyal olmak istedim çarşıya gidince bana da haber verin de dedim fakat kimse beni yanında istemedi şunu da ekliyim ruh halim sürekli değişiyor içimden bişey yapmak gelmiyor ya kendimi çok da yorgun hissediyorum bu yüzden intihar hep aklımdan geçiyor ama ahiret inancım var:KK43:
Güzel kızım benin üzülme sen daha bierinci sınıfmışsın daha ne arkqdaşlar edinirsin ilk yıl hep zor geçer ama kimseyi beklemene gerek yok kendi kendini eğlendir sinemaya git kitap oku arladaş seçerken de bunu hissettir geçicek merak etme sen ama pozitif ol ve kendine olumlu telkin yap

Bir psikiyatri uzmanına muayene olsaniz daha doğru olmaz mı ??

Canim benimm depresyona girmişsin aman dikkat suan bir gecis donemindesin ruh halin calkantili bi an iyiyim ya biseyim yok diyorsun ardindan off cok kotuyum diyorsun.Aynilarini cook yasadim.Gecici bir durum tabiki ama bir psikologla da gorusmen lazim o sana yol gosterecek canim.Ben de senin tarif ettigin gibi biriyim 30 yasindayim bak ablan sayilirim.Sana verecegim en buyuk tavsiye bosver herkese herseye bosver.Kim ne demis senin hakkinda ne dusunuyor filan diye dusunup egonu besleme.Ayrica insanlarin sana davranis sekilleri umurunda olmasin ben de cok hassas biri oldugum icin biliyorum birinin bir bakisi bile etkiliyor bizi,niye bana öyle bakti diye saatlerce dusunebiliyoruz:)Ben artik bu konularda surekli telkin ediyorum kendimi.Bakiyorum yine kaptirmisim kendimi asagilik kompleksine girmisim hemen orada duur diyorum.Çok sevdigim bir söz var ünlü bir dusunur soyle demis
Eğer bir dış etken sizi üzerse, duyduğunuz acı o şeyin kendisinden değil, sizin ona verdiğiniz değerden geliyordur, onu da her an ortadan kaldırma gücünüz vardır.Bosver kimseye ve kimsenin dusuncelerine seni hasta edecek kadar deger verme.Ilaclarini duzenli kullan,psikolog yardimi al.Evde durma tek basina da olsa tak kulakliklarini muzik dinleye dinleye gez.Evelallah kisa surede kendini toparlarsin canim

Canim benimm depresyona girmişsin aman dikkat suan bir gecis donemindesin ruh halin calkantili bi an iyiyim ya biseyim yok diyorsun ardindan off cok kotuyum diyorsun.Aynilarini cook yasadim.Gecici bir durum tabiki ama bir psikologla da gorusmen lazim o sana yol gosterecek canim.Ben de senin tarif ettigin gibi biriyim 30 yasindayim bak ablan sayilirim.Sana verecegim en buyuk tavsiye bosver herkese herseye bosver.Kim ne demis senin hakkinda ne dusunuyor filan diye dusunup egonu besleme.Ayrica insanlarin sana davranis sekilleri umurunda olmasin ben de cok hassas biri oldugum icin biliyorum birinin bir bakisi bile etkiliyor bizi,niye bana öyle bakti diye saatlerce dusunebiliyoruz:)Ben artik bu konularda surekli telkin ediyorum kendimi.Bakiyorum yine kaptirmisim kendimi asagilik kompleksine girmisim hemen orada duur diyorum.Çok sevdigim bir söz var ünlü bir dusunur soyle demis
Eğer bir dış etken sizi üzerse, duyduğunuz acı o şeyin kendisinden değil, sizin ona verdiğiniz değerden geliyordur, onu da her an ortadan kaldırma gücünüz vardır.Bosver kimseye ve kimsenin dusuncelerine seni hasta edecek kadar deger verme.Ilaclarini duzenli kullan,psikolog yardimi al.Evde durma tek basina da olsa tak kulakliklarini muzik dinleye dinleye gez.Evelallah kisa surede kendini toparlarsin canim
Teşekkür ediyorum ablacim psikolog desteği alacağım inşallah psikiyatrim ilaç yazıp yolluyor .arkadaşım olsa bu kadar kötü olmazdım belki diye dusunuyorym ama iste kimse benimle arkadaşlık etmiyor iyi niyetli olmama rağmen etselerde değer vermiyorlar .böyle makyaj kıyafet d uskunlugum vardı ama şimdi diyorum ki aman yapsam ne olucak yine mutlu olmuyorum hayat boş geliyor

Güzel kızım benin üzülme sen daha bierinci sınıfmışsın daha ne arkqdaşlar edinirsin ilk yıl hep zor geçer ama kimseyi beklemene gerek yok kendi kendini eğlendir sinemaya git kitap oku arladaş seçerken de bunu hissettir geçicek merak etme sen ama pozitif ol ve kendine olumlu telkin yap
Dediğinizi yapacağım inşallah da kimse benimle arkadaşlık etmiyor etselerde değer vermiyorlar .iyi niyetli olmama rağmen

Teşekkür ediyorum ablacim psikolog desteği alacağım inşallah psikiyatrim ilaç yazıp yolluyor .arkadaşım olsa bu kadar kötü olmazdım belki diye dusunuyorym ama iste kimse benimle arkadaşlık etmiyor iyi niyetli olmama rağmen etselerde değer vermiyorlar .böyle makyaj kıyafet d uskunlugum vardı ama şimdi diyorum ki aman yapsam ne olucak yine mutlu olmuyorum hayat boş geliyor
Canim yeni bir ortama girmissin hemen arkadas edinememen cok normal edinenleri de goruyoruz birbirinin arkasindan kuyu kazanlar,yuzune gulup arkasindan atip tutanlar.Bosver arkadasin az olsun oz olsun.İlla arkadasim olsun diye de kimseye yanasma guzelce okuluna git-gel makyaja ilgin varmis o konuya da odaklanabilirsin.Mesela ben o zor donemlerimde blog acmistim ben de kozmetige karsi cok ilgiliyim instagramda bir hesap acmistim bin kusur takipcim olmustu hobi olarak orada ki insanlarla yazisiyordum tavsiye veriyordum filan.Inan zor doneminde ne ailen ne akraban yabancilar daha cok destek oluyor.Bir de ek iş dusunmez misin okuldan arta kalan zamanda part time bir iş?Kendi parani kazanir yeni makyaj malzemeleri alirsin:)Şu amca meselesine de cok takilma sizofreni cok baska birsey,ergenlik caginda sen farkinda bile olmadan ortaya cikar oyle deliricem demekle delirilmiyor bak ben canli ornegiyim sana bunu dusunduren p.atak neyse cok uzattim,zaman canim zaman iyi olacaksin merak etme

Şükret diyip geçiştirmek ya da rahat batıyor diyip geçiştirmek koskoca psikoloji ilmini yok saymaktır . Elbette sebepler vardır fakat içinde bulunulan ruh hali zaten çıkmazda bir çözüm arıyor . İyice bilinmezliğe sürüklemek yerine tavsiyede bulunmak daha hoş olurdu .
Al benden de o kadar ya. Çocuk hastayım diyor, insanlarla iletişim kuramıyorum yalnızım diyor yorumlara bak! rahat mı battı şükret otur yerine bilmem ne. Esas rahatsız olan toplumun ta kendisi D dreams_97 sen kendini meşgul etmeye çalış. Sürekli kendini dinleme genceciksin, hayatta mutlaka seni mutlu edecek birşey vardır. Henüz bulamamamissin sadece

T

esekkur ederim peki bu durumda ne yapılabilir?içimden hiç bişey yapmak gelmiyor moralim bi iyi ikinci an en dipte bu durum beni çok sarsıyor :KK43:
O zaman şöyle düşün. Moralin iyiyken hayatın tadını çıkarmaya çalış. Bozulduğunda ise bunun geçici bir his olduğunu, iyi hissetmeye yeniden başlayacağını kendine telkin et. Kendini dünyamız gibi güneşi olan bir gezegen gibi düşün. Güneşin etrafında dönerek dansettiğin için, yüzün karanlık tarafa denk geldiğinde üzülüyorsun, ama yüzünün tekrar güneşe döneceğini biliyorsun. İnançlı bir insansın. Allahın sana bahşettiği hayatın tadını elinden geldiği kadar çıkarmaya çalış. Spor yapmanı tavsiye ederim. Özellikle afakanlar geldiği zaman yürüyüşe çık. Biliyorum o zaman insan karar vermekte, bir şey yapmakta çok zorlanıyor. Yüreğine bir ağırlık çöküyor ama sen dinleme, giy spor ayakkabılarını, tak kulağına neşeli, hızlı bir müzik yürü.. kendini iyi hissettiğin zamanlar kontrolu ele almak için, kendini yeniden depresif hissedeceğin zamanlar için plan yap. Mesela izlemekten hoşlanacağın filmlerden bir liste yap. Televizyon için aptal kutusu diyorlar ya az düşünmek için bundan daha iyi bir metot yok. 3 aptalı izledin mi bu arada, çok güzel bir filmdir. Aamir Khan oynuyor. Kendisi benim platonik aşkımdır sakın aşık olayım deme karışmam bak! Benimdir ona göre :KK70:

8 aydır ilaç tedavisi görüyorum
Bence ilaçlar yetersiz de gelmiş olabilir.iyi bir psikyatriye gitmeli, duzenli muayene olmalısın. Bazı hastalıklara yatkınlık genetik ve yetişme tarzıyla ilgili olabilir. Siz kendinizle mucadele ederek basa çıkamazsınız. Ancak spor yapıp baska sekilde üretken bir yalnızlık içinde , beyninizi oyalayarak,az dusunerek yol katedebilirsin canım. Tekil arkadaslıklar yerine klublere gıt; ogrenci faaliyetlerinde buluş belli amaçlarla, daha iyi gelir

Back
X