Bu acı geçer mi?

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
İyi geceler arkadaşlar,
Direkt konuya geçiyorum..ilişkilerde ihanet üzerine.. Bu akşam teyzemle konuştum biraz..kendisi 51 yaşında..defalarca kez ihanete alenen uğramış olmasına rağmen ayrılmadı eşinden..dediği şu ki:
-ayrılık konusu gündeme gelince boynuma ateşli bir bıçak saplanıyor, ve eğer haklı olmama rağmen geri adım atmazsam orada ölecekmişim, bu acı hiç gecmeyecekmiş gibi geliyor..
-zaten aldatmayan erkek yok, baksana suna veya buna.herkeste bir açık var..
- güzelim sonuçta aldatıldım ben.evet zor ve acı..ama boşansam da aldatıldıgım gerçeği değişmeyecek ve bana acı vermeye devam edecek..ölse de o acıyı ben unutamayacagım..
-hele ki bin bir hayalle evlendiğim adamı başkasıyla yuva kurmuş olarak görmek beni daha kötü yapar..vs vs..
Bu tür şeyler..mesela teyzem in hiç çocuğu olmadı.çocuk bahanesinin ardına sığınmıyor..
Gerçekten etrafımda ziyadesiyle ihanet hikâyesi dinledim..boşanan ayrı bir mutsuz, boşanmayanın içini şüphe kemiriyor..baska bir kadınla aylarca yaşayıp iki çocuklu ailesine dönen adamın ölümünden yıllar sonra bile karısı çoğu sabah 'ulan bana bunu yaşatmıştın' diye hışımla öfkeyle uyandığını haber veriyor.. 80lik Komşu teyze yatalak eşine hakkını helal etmiyor 'vaktinde beni koyup koyup keranaya, avrat oynatmaya ' gittin diye..
Bir çok şey söylenebilir evet, ama nasıl yorumlarsınız.. Bu acı nedir, unutanlar nasıl unuttu..belki de unutuluyor, ya da teyzem haklı, ya da bilemiyorum.. Kendisine yardımcı olamadıgım için üzgünüm. Belki farklı bir fikir öne sürülür diye paylaşıyorum

Her aldatılan insan boşanmak zorun da değil. Tek gecelik bir ilişki ise ben de affedebilirim. İnsanın kişisel tercihi bu.

Teyzeniz kendini kandırıyor.Ayrılmayı göze alamayanların e n büyük tesellisi ''aldatmayan erkek yoktur'' dur.

Bunun savunulacak bir yanı yok.Bu adı üstünde ihanet.Sizi çiğneyip geçen biriyle nasıl biz olursunuz.

İhanet varsa biz bitmiştir.Sen ve o olmuştur.

Boşanmak acıyı hafifletmez ama kendinize olan saygınızı korumanızı, kendinizi sevmenizi sağlar.

Aldatılmışsanız asla bir daha eski sen olamazsın.Boşanmamak bunu değiştirmez.

Boşanmayıp kabullenmeye çalıştıkça kendinden kaybedersin.Kaldı ki bu boşanmaktan daha büyük bir

yıkımdır.İçten içe sizi kemirir ve anlamadan tükenirsiniz.

ihanet ruhu yaralar sanırım onunda tatmasını isterim dilerim yani cok farklı bir piskoloji buyuk konusmamak lazım ama affedılmemesinde yarar var galıba ıkıncısıne gebedir cunku ıhanet yanı devamınının gelmesı cok muhtemel..

seviyorsan ihaneti asla unutamazsin.ve önemsememezlikten gelemezsin.
çünkü insan sevdiğini başka birini düşünürken, dokunurken hayal edemez.bunu yaptiysa bu gerçekle siz ona eskisi gibi sevmeye devam edemezsiniz.bence asıl yakan asıl bicak gibi saplanan ona her baktiginizda,baska birine böyle baktığı.her dokundugunuzda başka birine böyle dokunduğunu bilerek yaşamaktır.
ayrılık kesip atmaktır.ama bilerek yasamak ömür boyu iki tarafada eziyettir.bir kadin ihaneti asla unutmaz sadece unutmuş gibi yapar..

Her erkek aldatır lafı da aldatılanlar tarafından ortaya atılmış züğürt tesellisi. Aldatmayan erkek de var kadın da.
Aldatmanın cinsiyeti yoktur. Onurlu, gerçekten seven ve kaybetme korkusu olan insan aldatmaz.

Boşanmak aldatılmak gerçeğini değiştirmez ama insanın kendine olan saygısını yitirmesini engeller.

(büyük konuşmuyorum) teyzen haklı falan değil evet aldatıldı olmuşla ölmüşe çare yok ama buna göz yumarak buyur beni bir daha boynuzla demiş oluyor olmuşya ha bir ha bin diyor sevdiğin adamla hayal kurduğun hayat bu değil işte yaşama
ben hiç aldatılmadım ama bu affedilecek birşey değil ne kadar sevsende iki kişilik mezar yok bu yüzden kadın değerini
bilmeli = bu arada gidicek yeri yoktur çaresizlikten göz yumuyodur o da ayrı bi acı

Aşk ve gurur gibi bir soru sormuşsunuz ama cevabı çok basit.
Aldatılma ya da şiddet türlerinde ortada aşk olmadığına göre, yerini gurur almalı.
Başkalarına değil, kendine gururu olmalı insanın.
Aynaya baktığında kendine hakkını helal edebilmeli, ta gözlerinin içine bakabilmeli.
Başka ele değmiş bir eş, ancak baş eğdirir insanın hem kendine hem de yüreğine...

kimse boşanmak için yada aldatılmak için evlenmiyor biliyorum yaşam şartları burda konuşulan kadar basit değil bunuda
biliyorum ama şöyle düşünün bunu bayan yapsa erkek affedermi sizce anında kapının önünde dayak yemiş hatta öldürülmüş olarak bile bulunabilrsiniz çocuk dimi herşeye çocuk için katlanıyor diyorlar da sonrasında o çocuktan birşey çıkmıyor ben içinde yaşadım tam ortasındaydım annem 20 senedir o kadar laf eder bi adım atamaz çocuklar diye ama hayata çocuklarınızı böyle hazırlayamazsınız uçakta bile önce anneler maskeyi takar anneler iyi olmazsa çocuklarını koruyamazlar çünkü bu hayatta böyle kadınsan anneysen çocuğun için birşey yapıcaksan kuru soğanda yesen huzurlu bir yer lazım heran aldatıldımmı geçmi geldim derdini çekmeyin güçlü olun

Cok guzel ve faydali bir konu. Tamamen huy meselesi yapi meselesi. Kendine guveni olan cekip gidiyor. 2 gun aci cekip mis gibi hayatina devam ediyor. Yapamayanin hayati hep trajedi. Ozguven hapi olsa keske

Maalesef eğitimbilimcilere göre özgüven 0-1 yaş aralığında şekilleniyor..(bk. Piaget, vygotsky) bundandır belki de, ki aldatılan milyoner, okumuş, işi gücü olan kadınlar ayrılamıyor, hiç bir şeyi olmayan başka bir kadın da ayrılıp tuvalet temizleyerek kendini idame edebiliyor..

Aldatilmanin acısı mı geçermiş . Benim kuyruk acım duruyor daha. Evlenirsem eşimin şeyini bağlaticam bi üfürükçüye.
Bu acı geçmiyor da madem, bütün bu insanlar nasıl dayanıyor yahu.. Hiç bir an aklımdan çıkmıyor diyenler var, geceleri şıp diye aklıma gelip sabaha kadar uyutmuyor diyenler..neden hayatta böyle bişey var ki..insanın içi hiç soğumuyor

Ben ilk öğrendiğimde 5 ay yataktan kalkamadım.cunku ona çok güveniyordum. Ve kendimi de tanıyordum asla affedemem.

Ve bir süre ne gidebildim, ne kalabildim.bitkisel bir hayattaki insan gibi kaldım.ama acılarımı size anlatamam.yemek yapıyorum ve diyorum ki ben halen ona yemek mi yapıyorum,yanında oturuyor ve diyorum ki hangi yüzle yanında oturuyor, eve geliyor ve halen hangi yüzle gelebiliyor....ve ben bunları nasıl kabulediyorumla aylarca mücadele ettim.yataklardan çıkamadım. Ona cezasını veremediğim hak ettiği yere koyamadığım için çok acı çekiyordum.komsularim beni yataktan çıkarıp bir lokma bir şey yediriyorlardi. Ve artık ilaçlarına başlamam lazım dedim.

Çünkü kendimi tanıyordum.ben ona artık karılık yapamazdım.ilaclarimi içtim.5 gün sonra kendime geldim.ve dedim ki ben neyi bekliyorum.konustum ve gönderdim.ondan sonra aldatilma acısı çekmedim.. ..onceden yoldaki ağaca bile mana yükleyip aaa burdan beraber geçmiştik diye dışarı çıkamayan Ben, artık baktığım yerlerde ki anıların silindiğini gördüm.
Nedeni ise bunu o istedi.oyle nefret ettirdik bitti gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…