Bu acı geçer mi?

insanlar analarını, babalarını, kardeşlerini, evlatlarını toprağa veriyorlar ; yaşamaya devam ediyorlar... Allâh yardımcıları olsun.. bu acı hakkında ne düşündüğümüze bağlı bence, ötekinin kalıcılığı.

Unutulur mu bilmem de bence asla ve asla unutulmamasi gerekir. Hayati paylastigin insan seni aldatmis, neden unutulsun acisi neden gecsin ki? Gecmemeli.

Deli gibi aşıktım. Her gece göğsünde kalp atışını dinleyerek lutfen son ana kadar bizim icin atsin diye gozyaslari icinde uyurdum. Dogum gunume 1 ay falan kalmis iste plan yapiyoruz. Bana bir mesaj ve gormek istemeyecegim turden fotograflar ben 3 senelik kiz arkadasiyim diye... 1 ay o yataktan cikamadim mahfoldum okulumu degistirdim tum eski cevremden koptum ortak arkadaslarimizla tamamen bitirdim arkadasligimi. Aldatildigim an tum askim bitti. Gercekten seven insan sevdiginin degil baskasina dokunmasini bunu dusunmeyi bile kendine de sevdigi adama da yediremez. Tum ask bir ihanette biter kendisine saygisi olana. Benim vardi kendimi bir erkege muhtac bagli hissetmiyordum bitti. Ogrendigimde kan kusmustum haftalarca yemek yiyememistim. Ama dogum gunumde tum arkadaslarim yanimdaydi ve kirmizi rujumu dantel askililarimi skinny jeanlerimi giyip gezmistim de. Yani oyle bir biter oyle kaybeder ki duygulari baskasini bile sevmek cook zor olur. Şahsen bakiyorum fiziksel olarak begenip taniyinca ondan bir huy gorsem sogumam yeterli oluyor. Teyzeniz kendini kandiriyor sadece yalniz olmak istemiyor.

ortada aldatılma varsa ben suçun iki tarafta da olduğunu düşünüyorum. tıpkı boşanma gibi.

bir taraf tamamen süt dökmüş kedi olamaz. kadını da adamı da ihanete sürükleyen sebepler vardır.

ve ihanet varsa da zaten o evlilik bitmiştir. karşı tarafı suçlamanın bi anlamı yok diye düşünüyorum. ihaneti kabullenmek devamına göz yummaktır. "asla affetmem " diyemem kendi evliliğim için büyük konuşamam. Allah korusun ama bu acıyla yaşamaktansa bence kangren kolu kesip atmak en iyisidir.

Affeden unutamaz bence. İçinde kalır hep terk edememek intikamını alamamak. Evliliğe, ilişkiye devam ettiği sürece içi sogumaz. Aldatilip ayrılan da tam anlamıyla unutmaz belki ama en azından gerekeni yapmış olmanın huzuru olur içinde. Böyle düşünüyorum.

Söyle ki , aldatilmaya ne kadar anlam yüklediğine bağlıi kişinin. Daha doğrusu aldatilma acisina. Ben o dönem çok büyük anlam yuklemistim, aglamalar vs , ama ne zaman ki o pisliğin mutlu olduğunu öğrendim. O dakika kestim, canım yine yandı ama o şerefi bozuk için tek damla göz yaşı dokmem dedim . Çevre çok önemli bu konuda. İnsanı çekip çıkaracak arkadaşlar lazım. Benimkiler bana başka kızlarla resimlerini gönderiyorlardi. Etrafa rezil oldum diye de uzun sürdü . Şuan aldığım en büyük derslerden diyorum geçiyorum. Aldatılan biri bence affettim dese de affedemez, acıyla yaşıyorlar bir nevi .

Her erkek aldatır diye birşey yok.Aldatılan kadınlar bu şekilde avutuyor sanırım kendini.İhanetin acısı geçmez elbet büyük konuşmaktan hoşlanmam ama dönüşüde olmaz bu işin.Başkasına dokunmuş ya da sevmiş bir erkek...Onunla nasıl aynı yastığa baş koyulur,nasıl dokunulur o adama?Oturup iki sohbet etmek bile gelmez içimden.Tiksinirim her an ondan.

Beni anlatıyorsun.

Aldatmayan, ahlakli erkekler var.

Teyzen cahil ve sanirim calismiyor. E tabi rahatini dusunuyor. Gelmis 50 yasina. Evi var oturuyor, fatura dusunmuyor. Yoksa atesli yanma, ölecek hissi abarti seyler. Bosanan kac kisi ölmus?
Teyzem cahil falan değil, yıllardır çalışır.emekliliğine az kalmış. Ayrıca siz ihanete uğrayıp boşanma konusu gündeme geldiğinde ateşli yanma ve ölecek hissi yaşamanın abartı olduğuna neye göre karar verdiniz bilmiyorum.. Bunlar gayet de herhangi bir konuda tartışıp boşiianmayı düşünen eşler arasında olan şeyler..

Ayrıca şunu soruyorum..evet unutuluyor, ama acı nasıl hafifler, insanın içi hiç soğumaz mı? Sürekli kin öfke..ben aldatmaya karşıyım kesinlikle..ama iş o boyuta gelip sürekli arkada evhamlı bir eş bırakmaktansa dürüst olup, herşeyi konuşup anlatma taraftarıyım.ona göre kara alınmalı..ama maalesef erkekler çoğunlukla evliyken aldatmaya devam ediyor her fırsatta.. Burada en büyük darbe ise varsa çocuklara oluyor. Sonra onları adam elin karılarıyla gününe gün katarken çocuklarıyla uğraşan kadınlara oluyor..sayısız örnek var çevremde maalesef. Hepsi yıkılmış hayatlar, tıpkı virane evler gibi.

ya başlığa bakınca sandım ki kastedilen sey ÖLÜM...
ölüm dışında herşeyin bir çaresi var ve ölüm dahil her acı geçmesede unutulur...
bu kadar dramatize etmeye gerek yok.
"boşanınca aldatılma gerçeği değişmeyecek nasılsa" mantığıyla evliliği sürdürmek,her pisliği sindirme zorunluluğu vermez.
teyzeniz muhtemelen madi imkansızlıklar,çevre faktörü vs nedeniyle boşanmaya cesaret edememiş.
yoksa bu acı geçmez boşanmayım ben vs hikaye...
acı her zaman acıdır fakat gururlu bir sekilde acıyı yaşamakla ezik bir sekilde yaşamak aynı değil.
ha bir de...
her erkek aldatmaz.

Senin ağzına sağlık. .

kk da şu tabirden nefret ediyorum, çocuk bahanesi..

arkadaşlar, kadının ekonomik gücü yok ise, bir mesleği yok ise, ona sahip çıkan bir ailesi yok ise

öyle hemen gurur yaparak boşanamıyor..

çocuklarının geleceği, eğitimi, vs vs hepsini tek tek düşünüyor, haaaa affedince mutlumu oluyor. hayır....

kadın adanmış bir hayat yaşamayı seçiyor.. sırf çocukları için

bu kişiden kişiye değişir, olanakları dahilinde.. hiç kimse aldatan bir eşle ömür sürdürmek istemez.. boynunuzu büken bir çocuğunuz yoksa, bunu anlayamazsınız .

"Her" kelimesi genelde çok büyük kitleleri doğrudan hedef aldığı için hemen hemen daima yanlıştır ve önyargı içerir. . " her erkek aldatır " cümlesi ile teyzeniz benim teorimi mükemmel şekilde örneklemiş.. teyzeniz anladığım kadarıyla yaş almış, maddi sıkıntı çekmiş. . Ve oldukça ataerkil bi aileden çıkıp kendi de ataerkil olmuş.. aldatan erkeği affetmek, aldatan kadını affetmeye nispeten ne kadar kolay değil mi.. aldatan erkek bireyleri sarsmazken aldatan kadın toplumu şoka uģratabilir.. aldatab erkeği toplum affedebilirken aldatan kadını kendi ailesi infaz edebilir..
Bu acı geçer mi geçmez mi bilmiyorum. Ama kadın olarak degerimi kimse bilmese de ben bilecegim.. ataerkil kafaların "kadın kısmı idare eder" "sen annesin çocukların için affet" gibi ata gözeten cümleleri yüzünden kendime saygımı kaybetmeyecegim.. bence ihaneti unutmaya çalışmak boşanmaktan bir milyon kat daha zordur..

Boşanmak evet ihaneti unutmaya çalışmaktan daha kolay olabilir.. Ama ilerisi için boşandıktan sonra o kadar kötü şeyle yaşanabiliyor ki keşke ilkinden boşanmasaydım diyen bayanlar da var..niçin, çocuğu hasta olup hastanelerde kalınca babanın eksikliği var, anne evlenince üvey baba zulmü var. Bir anne bir baba döngüsünde tutunamayan çocuklar var .. Ayrılmaktan sakınan insanlar bu ihtimallerin de arkasına sığınıyor .yoksa ayrılıp daha huzurlu hayat yaşayanlar da var elbet..çocukları annem babam vaktinde iyi ki ayrılmış diyenler var

"ihaneti affetmek"
çok tuhaf geliyor bana...
adam sana ihanet etmiş demek ki seni sevmiyor, yokluktan sevişiyor seninle, başkasını hayal ediyor, kokundan rahatsız oluyor belki, ses tonun sinirine dokunuyor, tüm bunları bile bile aman aldatmayan erkek mi var diyip giriyorsun adamın yatağına.
o mide nasıl alıyor bile bile, adam kimin yatağından çıktı geldi acaba, neresine ne yaptı, sonrasında yıkandı mı yıkanmadan seninle oldu, yıkayıp öyle alsan da yatağa, kafanda hep soru işareti olur hastalık kaptı mı diye, ya sana bulaşırsa, ya çocuklarına, iç çamaşırlarını da ayrı yıkamak lazım...
arkanı döndüğün her an kaygı, yatağıma başkasını mı aldı acaba, parayla da yaptı mı, onu benden çok sevdi mi, adamda ahlak yok belli, mide geniş, yayla gibi, at koşturulur, böyle yalancı, ahlaksız ve çokeşli biri aileme, çocuklarıma niyeti bozar mı?
böyle yaşanmaz, ben yaşayamam, yaşayana da saygı duyamam.

Ağzına sağlık ben de aynen böyle düşünüyorum

Kendi kocalarının yapmadıgı şey kalmayan ve boşanamayan kadınlar "yapmayan erkek mi var?" Klasik. Unutulmayan yada şöyle söyliyeyim acısı dinmeyen bişey yok. Ölüm var ona bile alışıyoruz. Sağlıklı olan budur. Teyzen veya bu tarz çevrendeki kadınları baz alarak hayatına yön verme.

Yıllarca sevgili olduğum herif beni aldatmıştı ve baya kötü şekilde ögrenmiştim lakin bitti, bitirdim. Acı çektim, agladım nefret ettim ama sonra geçti ve nefret bile etmedim. Hatırladığımda zerre acı duymadım sanki ben yaşamadım o derece etkilememeye başladı. :) Geçiyor yani.

Takılıp kalmak normal birşey değil. Eşim aldatsa aynen onunlada düşünmeden bitiririm. Acımı yaşar, hayatımı toplarım yeniden. Kocasız kalcam korkusundan bu kadar gurursuzluk ve rezillik yaşayamam. Bu dünyaya yalnız geldik, yalnız gidecegiz anamın karnından kocayla doğmadım ya onunsuz duramıyım. Benim içim almaz dokunamam.

Gurursuzlukla ilgisi yok canım. Aldatılmak travma yaşatıyor. Evliyseniz ve uzun yıllar birlikte yaşadıysanız o travmadan çıkmak, karar vermek çok zor oluyor. Size acı çektirene bağımlı hale gelebiliyorsunuz. Psikolojik yardım acının geçmesini sağlıyor. Ancak ondan sonra sağlıklı bir değerlendirme yapılabiliyor. Acı geçtikten sonra o insana ihtiyacınız olmadığını görebiliyorsunuz. Siz şanslı sayılırsınız. Böyle bir deneyimi erken yaşamışsınız, nispeten artık böyle bir durumda ne yapacağınızı ve sonuçlarını biliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…