Bu adamdan bktm galiba...

canım ya çok üzüldüm durumuna çok sinirlendim kocanın yaptığına
hiç mi kimsen yok annen baban kardesin
bak canım böyle bişey sineye cekilmez kabul edilmez olacak iş mi gerisi çok kötü olur
hemen boşanda demiyorum ama evi terket bi süre bi mektup yaz eşine dök içini git
anladığım kadarıyla sessiz ürkek bi yapın var kocanda bundan yüz bulmuş
mutlaka bi süreliğine gidecek bi yakının vardır hem daha iyi düşünürsün yanlız kalıp kocandan uzak kalıp

boşanıp ne yapacağım nereye gideceğim.. bu sefer dul damgasi yiyeceğim, iş bulamayacağım...zaten gidecek yerim yok ailem dağıldı herkes bir tarafta.

sanıyorum eşim o mektuba cevap vermemiş, eşimi tanırım öyle postayla mektupla uğraşacak bir tip değildir kaldı ki çoktan unutmuştur o her kim idiyse.. benim önemsediğim kısım yani yüzüğü çıkarıyor olması kendini bekar olarak gösterme çabası sizce önemli değil mi hiç bu açıdan bakmamıştım, haklı olabilirsiniz...
beni asıl korkutan gelecek olan eski kız arkadaşı...

Evlilikler böyle sarsıldığı zaman yerine oturur mu dersiniz?
Evliliğin sarsılması böyle birşey mi?..

çok acemice sorular soruyorum farkındayım ama kafam çok karışık...

Eğer unutmuş yada önemsemiyor olsaydı o mektup geldiğinde okur ve yırtar atardı, pantolonunun cebinde taşımazdı...

Siz eski kız arkadaşa tkmışsınız, adı üstünde eski... bence yenileri önemsemeyip eskilerle kafanızı kurcalamayın... Asıl soruna odaklanın yani yeni potansiyel sevgililere....

Daha doğrusu siz aslında hiçbirine odaklanmayn, nasıl olsa bpşanmayacaksınız, o yüzden fazla kurcalamayın.. Boşanmayacaksan görme duyma bilme daha iyi, üç maymunu oyna.... Ama kurcalarsan başka açıklarını daha yakalarsın, daha çok üzülürsün....

Ya boşan, yada kurcalamayı bırak....

Bu yorumları okuyupta dehşete düşmemek elde değil, tamam konuyu açan arkadaşın düşünceleri çoğumuza göre yanlış ama yol göstermek adına kurduğunuz şu cümleler ne kadar kötü. Senin adına dileneyim bir şilte parası toplayayım, yada kadınlığımdan utanıyorum lafları ne demek oluyor açıklarmısınız.
Burada yapacağımız şey, eşi tarafından aldatılan yada aldatılmaya aday bir kadına yol göstermektir, yerden yere vurmak değil. Arkadaş zaten çelişkide kalmış ne yapacağını bilemeden yanlış çözümler üretmiş kendi kendine, ama tutupta bu kadar aşağılayıcı laflara gerek yok. Daha düzgün cümlelerle çözüm sunabiliriz değil mi?

ben kırıcı bişey yazmadım,kendi fikrimi yazdım ,adam alyansını çıkartıyor bekarım deyip manita ediniyor,kadın mektup buluyor 4 sayfa aralarında geçen geçmiş,ama evli oldukları için bir kaç seferle kalmış.hiç mi aile kurumuna saygımız yok bu evlilikmidir yani,sürmelimidir illaki,ki ben gene boşan demedim.başkasının tenine teni deymiş bir adamı sokakta sürüneceğimi bilsem gene kabul etmem ben.bu benim kendi fikrimdir.bide matah bişeymiş gibi kuma muhabbetini örnek gösteriyor arkadaş bunları sırf siz hoşlanmıyorsunuz diye kabul etmek zorunda değilim.bu evlilik değildir bu kafamı sokacak bir delik olsun,yada karnımı doyurayım muhabbetidir,evlilik değildir.evlilik karşılıklı saygı sevgi ve sadakatten oluşur ozaman evlilik olur.burda bekar bir sürü arkadaş var bildiğim kadarıyla 15 yaşında üyeler bile var bu kötü örnektir.türk kadını her türlü maddi sıkıntıya,her türlü manevi sıkıntıya göğüs gerer ama böyle aleni ortada olan yaşanmış ve bilinen bişeyi sindirmek gerçekten çok sağlam bünye gerektirir.anlatmak istediğim budur.

eşim arka cebine koymuş orada unutmuş gitmiş belli ki okudu sonra da ne yapacağını bilemedi öylece sokuşturdu arka cebine sonra da unuttu gitti...

diyorum ya işte somut bir kanıtım yok diye siz de diyorsunuz işte evet şu anda gerçekten yok hepsi açıklanabilecek şeyler gibi duruyor o yüzden iyice değerlendirmek için zamana ihtiyacım var. belki o eski kız arkadaşıyla da arasında birşey yok şu anda bilemiyorum ki... ama çok büyük bir güvensizlik duymaya başladım ona karşı.

Ya çok iyi niyetlisin, ya da boşanmamak için kendini kandırıyorsun... Bizlere böyle unutmuştur, aman önemsememiştir deme sakın, biz yemeyizz...
O mektubu önemsemeyen adamonu arka cebinde taşımaz, lütfen saf olma....

Haa siz ne derseniz deyin ben kocamdan boşanamam diyorsan lütfen ama lütfen kocanın ceplerini bir daha karıştırma, msnini kurcalama.. Çünkü bunları yapıp terar başka başka kadınlarla yazışmalar bulursan şikayet etmeye hakkın olmaz....

Sen kocsnın seni aldatmasını kabulleniyorsun....
Boşanmayarak, bırak boşanmayı bu rezilliği kocsnın yüzüne vurmayarak kabul ediyorsun....

Aldat beni kocacım, ben senden boşanamam gidecek yerim yok, hatta bu mektubu yüzüne fırlatıp rezilliğini saha haykırmaya bile cesaretim yok.... diyorsun...

Boşanmayarak onu cezalandırdığını mı sanıyorsun... Ne ceza ama.. Evini temizleyen ütüsünü yapan çamaşırını yıkayan yemeğini hazırlayan 7/24 elinin altıda ona karılık yapıyor ve aynı zamanda çapkılıklarının üzerini kapatan ona gözyuman bir ceza...
Ben kocanın yerinde olsam müebbet cezayı seve seve kabul ederdim...

Ya çok iyi niyetlisin, ya da boşanmamak için kendini kandırıyorsun... Bizlere böyle unutmuştur, aman önemsememiştir deme sakın, biz yemeyizz...
O mektubu önemsemeyen adamonu arka cebinde taşımaz, lütfen saf olma....

Haa siz ne derseniz deyin ben kocamdan boşanamam diyorsan lütfen ama lütfen kocanın ceplerini bir daha karıştırma, msnini kurcalama.. Çünkü bunları yapıp terar başka başka kadınlarla yazışmalar bulursan şikayet etmeye hakkın olmaz....

Sen kocsnın seni aldatmasını kabulleniyorsun....
Boşanmayarak, bırak boşanmayı bu rezilliği kocsnın yüzüne vurmayarak kabul ediyorsun....

Aldat beni kocacım, ben senden boşanamam gidecek yerim yok, hatta bu mektubu yüzüne fırlatıp rezilliğini saha haykırmaya bile cesaretim yok.... diyorsun...

Boşanmayarak onu cezalandırdığını mı sanıyorsun... Ne ceza ama.. Evini temizleyen ütüsünü yapan çamaşırını yıkayan yemeğini hazırlayan 7/24 elinin altıda ona karılık yapıyor ve aynı zamanda çapkılıklarının üzerini kapatan ona gözyuman bir ceza...
Ben kocanın yerinde olsam müebbet cezayı seve seve kabul ederdim...

cok doğru yazmışsın arkadasım

Ya çok iyi niyetlisin, ya da boşanmamak için kendini kandırıyorsun...

Haa siz ne derseniz deyin ben kocamdan boşanamam diyorsan lütfen ama lütfen kocanın ceplerini bir daha karıştırma, msnini kurcalama.. Çünkü bunları yapıp terar başka başka kadınlarla yazışmalar bulursan şikayet etmeye hakkın olmaz..

Bu konuya benzer konularda hep aynı şeyleri söylüyoruz. 'Boşanmayacaksan hiç kurcalama.'
Artık benim tahminim birşeyler bulursam yüzüne çarpıp boşarım anlamında değil bu kurcalamalar.
Bilinçli veya bilinçaltı ben bırakmam ama beni bırakır mı korkusu yatıyor sanıyorum.CADIARZU

.

Hayvanlar bile canı pahasına yavrularını korurken bu nasıl bir anne ki sırf babana benzediğin için dışlıyor. Akıl alır gibi değil.:kızgın:
Eşinin şu anda bariz bir ilişkisi yok gibi. kendi kendine kuruntu yapıp kuma gibi konuları aklına getirme. Böyle düşünerek eşinden uzaklaşma. Daha çok yakınlık göster ki sen ilgilenmedin veya sen ittin gibi bahaneler bulmasın.:1no2:
Kendi alanında iş bulamazsan başka yapabileceğin işler vardır. Şu kriz döneminde çoğu kişi aynı durumda. Atlatırsak iş imkanı olur umarım ayaklarının üzerinde durursun. Yaşım geçti diye düşünme. Deneyim de önemli.

Son düzenleme:
ben kırıcı bişey yazmadım,kendi fikrimi yazdım ,adam alyansını çıkartıyor bekarım deyip manita ediniyor,kadın mektup buluyor 4 sayfa aralarında geçen geçmiş,ama evli oldukları için bir kaç seferle kalmış.hiç mi aile kurumuna saygımız yok bu evlilikmidir yani,sürmelimidir illaki,ki ben gene boşan demedim.başkasının tenine teni deymiş bir adamı sokakta sürüneceğimi bilsem gene kabul etmem ben.bu benim kendi fikrimdir.bide matah bişeymiş gibi kuma muhabbetini örnek gösteriyor arkadaş bunları sırf siz hoşlanmıyorsunuz diye kabul etmek zorunda değilim.bu evlilik değildir bu kafamı sokacak bir delik olsun,yada karnımı doyurayım muhabbetidir,evlilik değildir.evlilik karşılıklı saygı sevgi ve sadakatten oluşur ozaman evlilik olur.burda bekar bir sürü arkadaş var bildiğim kadarıyla 15 yaşında üyeler bile var bu kötü örnektir.türk kadını her türlü maddi sıkıntıya,her türlü manevi sıkıntıya göğüs gerer ama böyle aleni ortada olan yaşanmış ve bilinen bişeyi sindirmek gerçekten çok sağlam bünye gerektirir.anlatmak istediğim budur.

Canım arkadaşım, ben gerekli yorumumu zaten yaptım önceden, arkadaşa boşan bile dedim, namusunla gururunla çalışır genede ayakta durursun dedim, kuma muhabbetine karşı çıktım ama siz arkadaşa sizin gibi kadınlar yüzünden kadınlığımdan utanıyorum nasıl bir mideniz var derseniz, zaten kendine güveni olmayan boşanmaktan korkan bir arkadaşımızı iyice çökertirsiniz.
Tabi ki herkesin kendi fikridir ve burada beyan edilecektir ama bir insana nasıl miden var senin yüzünden kadınlığımdan utanıyorum demek de ne derece doğrudur.
Bende fikrimi beyan ettim, geriside beni ilgilendirmez, konu sahibi arkadaşa kendimce yol gösterdim bundan sonrası ancak arkadaşı ilgilendirir.

Sen yinede kocanla konuşurken bu kadar iyilik abidesi olma bacım valla 2 vakte kalmaz kuman bile olur bu gidişle tamam kabulleneceksende bu durumu en azından ağırlığını koy ki bir daha cesaret edemesin bu kadar üzemesin seni...

Hani ne demişler esmesende gürle barii...

katılıyorum...:teselli:

Canım arkadaşım, ben gerekli yorumumu zaten yaptım önceden, arkadaşa boşan bile dedim, namusunla gururunla çalışır genede ayakta durursun dedim, kuma muhabbetine karşı çıktım ama siz arkadaşa sizin gibi kadınlar yüzünden kadınlığımdan utanıyorum nasıl bir mideniz var derseniz, zaten kendine güveni olmayan boşanmaktan korkan bir arkadaşımızı iyice çökertirsiniz.
Tabi ki herkesin kendi fikridir ve burada beyan edilecektir ama bir insana nasıl miden var senin yüzünden kadınlığımdan utanıyorum demek de ne derece doğrudur.
Bende fikrimi beyan ettim, geriside beni ilgilendirmez, konu sahibi arkadaşa kendimce yol gösterdim bundan sonrası ancak arkadaşı ilgilendirir.

anladım canım benim,bende sert çıktım sanırım biraz herkezden özür.ama sildim,biraz fevri davrandım kabul ediyorum.açıklama yaptığın için ayrıca sağol arkadaşım.

Benim bile kafam bu kadar karışmışken sizlerde sinirlenmekte haklısız. Tüm yorumları okuyorum hepinizden Allah razı olsun kimseye de yazdıkları için kırılmıyorum. Yorunlarınızı okudukça belki de boşanmanın ucunda ölüm yok gibi düşünmeye başladım...

Benim bile kafam bu kadar karışmışken sizlerde sinirlenmekte haklısız. Tüm yorumları okuyorum hepinizden Allah razı olsun kimseye de yazdıkları için kırılmıyorum. Yorunlarınızı okudukça belki de boşanmanın ucunda ölüm yok gibi düşünmeye başladım...

Yok zaten emin ol...
Hayatımda kendim için yaptığım en iyi şeydi.
Haa çok süründüm, halen de sürünüyorum Allah beterinden korusun ama bugün olsa gene aynısını yaparım orası da öyle.

valla ölüm yok.. daha az yersin ama kafan daha rahat olur.. bu dünyada huzur ve sağlıktan önemli birşey yok arkadaşım...

10 yıllık evliyim bir kızım var eşimle bir çok sorun yaşadık aldattı şiddet vardı en son geçen yıl boşanma davası açtım ailem eşim davayı geri çektirdi o günden beri eşime kadınlık yapmadım çünkü ben bitirmiştim herşeyi geri dönemedim eskisi gibi olamadım tam bir yıl onun koynuna girmedim ilişkiye girmedim onunla boşanmak istiyordum her defasında affetmistim onu ama geçen yıl o davadan sonra affedemedim. Şimdi benden bıktığıni benden kurtulmak istediğini o söylüyor oysa hiç birseyini eksik bırakmıyorum sadece koynuna girmiyorum. boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok. Boşanmayi çok istemiştim ama şimdi çok karmasigim o her öyle dediğinde dağılıyorum bir sürü laf sayıp ise gidiyor bense gün boyu sersem gibi dolaşıyorum napicami bilmiyorum kendime çekip isindirsam diyorum bu kez onu artık içim almıyor affedemiyorum bosanayim kurtulalım diyorum cesaretim yok çünkü arkamda duracak kimse yok sığınma evleri demeyin abilerim bırakmaz.

Back
X