Bu adamdan bktm galiba...

ne deyim bilemedim şimdi . ilk okuduğumda öfkeyle terk et demek istedim sonra çaresizliğini okuyunca yutkunup kaldım ... eşine mektupta yazılan seni aklımdan çıkaramadım gibi bir ifade bence yaşanılanların az bişey olmadığını ( en azından çok masum olmadığını ) düşündürüyor .....ama çaresiz olduğunu söylemişsin , sığınacak yerim yok i keşke bir yerde bana ait bir şilte olsa demişsin ya çok üzüldüm neden sen şilte arıyorsun; o eve kıymet vermeyen çekip gidecek .................evliliğine sahip çıkmayı bilmeyen en azından adam gibi çekip gitmeyi bilecek , hiç değilse o kadar erkeklik yapacak sana .....

canım çok şaşırdım ben valla seni n bölee herşey normal miş gibi anlatmam ben bi kaç telefon görüşmesiylee adam beni kesin aldatıyoo diye hüngür hüngür aglyıorum .. valla çook şaşırdım nedicegimide bilmiyrum.. allahm yrdımcın olsun..

isterseniz ben eyüp camisinde bu cuma dilenip size en az bir şilte alıcak kadar para topliyim ne dersiniz?

zira 30u geçkin üniversite mezunu bir bayan olarak o kadar çaresiz konuştunuzki ben acıdım halinize..
aslında elinde hiçbir mesleği olmayan ya çok yaşlı ya çok genç belki engelli belki hasta nice bayanlar tanıyorumki 3 kuruş ekmek parası kazanabilmek kendi ayakları üstünde durabilmek için saat mekan gözetmeden alnının teriyle çalışıp hayata tutunanlar ama sizin durumunuz onlardanda beter sanırım, öyle bir yazmışsınızki.. o yüzden düşünüp size yardım toplamaya karar verdim. karar verdim çünkü inanın ben hazmedemedim düşüncelerinizi, kumanız olmasını dahi aklınızdan geçirmenizi..

kaderinizi kendiniz belirliyorsunuz şu an ve sonra NEDEN BEN bunları yaşadım diye kaderden şikayetçi olmayın..

çok mu iyi niyetlisiniz, saf mısınız yada bu durumu kabullenmek evliliğe devam etmek için kendinize kılıf mı arıyorsunuz anlamadım. yani kusura bakmayın eşiniz zaten yapacağını yapıyor hatta sizin gözünüzede sokmuş bunu. hala ne bekliyorsunuz? değil boşanmak bu konuyu konuşmaya dahi korkuyorsunuz eşinizle. hem yüzük takmamasımı tek sorun. oooo evliyim deyip her haltı yapanlarda var. bakın boşanın terk edin diyemem bu sizin bileceğiniz iş. durumum yok ortada kalırım demişsiniz, ama biraz kendinize güvenin. benim arkadaşımda benzer bir olay yaşadı aldatıldığını gördü mesleği yoktu parası yoktu ama kendini toparladı gururunu ezdirmedi iş buldu ailesinin yanına yerleşip yeni bir hayata başladı. dediğim gibi karar sizin. sonra pişman olmayın. allah hakkınızda hayırlısını versin.

Meğer ne kadar tekinsiz bir adamla evlenmişim...

(ne kadınlar var yahu!!! vallahi şaşırdım)

Ayrıca düşündüm ki boşanmak bu adamın ekmeğine yağ sürmek olacak.

Zira çevremde kumayla yaşayan kadınlar var ve ya kocalarının kuma getirmesini çok normal karşılayan kadınlar var. Onları görünce iyice kafam karışıyor.

ıçimi dökmek iyi gelir sandım... ama galiba gelmedi...

dediğim gibi psikolojiniz bozulmuş olmalı bilinçli birinin yazacağı şeyler değil bunlar heleki üniversite mezunu bir yetişkinin

benim merak ettiğim şey,
eşinize o mektubun ne anlama geldiğini, kimden geldiğini, kendisinin ona cevap verip vermediğini sorup sormadığınız...önce bir öğrenin neymiş ne değilmiş..
kusura bakmayın ama eşiniz o mektubu eve kadar getirdiyse ya çok saf, ya gerçekten masum farkında bile değil ya da başka bir iş var bunun içinde...CADIARZU

Hangisi daha kolay sineye çekmek mi yoksa milletin ağzıyla mücadele etmek mi...

Hangisi mi daha kolay?
Elbette ki milletin ağzıyla mücadele etmek... bunun tartışması bile olmaz.

Bu arada ben de sizin deyiminizle "dul"um.
Ama kimsenin beni damgalamasına izin vermedim bugüne kadar çok şükür.

Ayrıca mutsuz bir evlilik yaşayıp, her günümü kendime zindan edip, kişiliğimi, kendimi ayaklar altına aldırmaktansa o damga her neyse gururla da yerim gerekirse. Ben kendimi bildikten sonra elalemin lafı arşa değsin isterse. Umurumda olmaz. Sizin de olmamalı.

İnsansınız siz, bir mal değil... bunu unutmayın.

Hangisi mi daha kolay?
Elbette ki milletin ağzıyla mücadele etmek... bunun tartışması bile olmaz.

Bu arada ben de sizin deyiminizle "dul"um.
Ama kimsenin beni damgalamasına izin vermedim bugüne kadar çok şükür.

Ayrıca mutsuz bir evlilik yaşayıp, her günümü kendime zindan edip, kişiliğimi, kendimi ayaklar altına aldırmaktansa o damga her neyse gururla da yerim gerekirse. Ben kendimi bildikten sonra elalemin lafı arşa değsin isterse. Umurumda olmaz. Sizin de olmamalı.

İnsansınız siz, bir mal değil... bunu unutmayın.

tebrik ediyorum sizi arkadaşım

isterseniz ben eyüp camisinde bu cuma dilenip size en az bir şilte alıcak kadar para topliyim ne dersiniz?

zira 30u geçkin üniversite mezunu bir bayan olarak o kadar çaresiz konuştunuzki ben acıdım halinize..
aslında elinde hiçbir mesleği olmayan ya çok yaşlı ya çok genç belki engelli belki hasta nice bayanlar tanıyorumki 3 kuruş ekmek parası kazanabilmek kendi ayakları üstünde durabilmek için saat mekan gözetmeden alnının teriyle çalışıp hayata tutunanlar ama sizin durumunuz onlardanda beter sanırım, öyle bir yazmışsınızki.. o yüzden düşünüp size yardım toplamaya karar verdim. karar verdim çünkü inanın ben hazmedemedim düşüncelerinizi, kumanız olmasını dahi aklınızdan geçirmenizi..

kaderinizi kendiniz belirliyorsunuz şu an ve sonra NEDEN BEN bunları yaşadım diye kaderden şikayetçi olmayın..

[/COLOR][/I][/B]

ya ne diyorsunuz sizin gibi insanı dinden imandan çıkartan kadınlarda var,,,, vallahi ya

yazdıklarınızı okuyunca insan kadınlığından utanıyor nasıl bir mideniz var vallaha helal olsun pesss...
:

Bu yorumları okuyupta dehşete düşmemek elde değil, tamam konuyu açan arkadaşın düşünceleri çoğumuza göre yanlış ama yol göstermek adına kurduğunuz şu cümleler ne kadar kötü. Senin adına dileneyim bir şilte parası toplayayım, yada kadınlığımdan utanıyorum lafları ne demek oluyor açıklarmısınız.
Burada yapacağımız şey, eşi tarafından aldatılan yada aldatılmaya aday bir kadına yol göstermektir, yerden yere vurmak değil. Arkadaş zaten çelişkide kalmış ne yapacağını bilemeden yanlış çözümler üretmiş kendi kendine, ama tutupta bu kadar aşağılayıcı laflara gerek yok. Daha düzgün cümlelerle çözüm sunabiliriz değil mi?

kocanızın cebinden başka kadına ait metup çıkıyor, kocanızın siz yanınızda değilken yüzüğünü takmadığını öğreniyorsunuz, daha başka vukuatlar oldu diyorsunuz..
ay lütfen bi kendinize gelin.. neden herşeyi bu kadar sineye çekiyorsunuz ki.. insan hiç iş bulamasa etrafa haber salar temizliğe gider de yine de böyle bir evliliğe minnet etmez..

şahsen ben gerekirse dilenirim günde 1 ekmekle karnımı doyururum, karakola sığınma evlerine sığınırım ama sadece dul kalmamak adına kendime bu eziyeti çektirmem..

Allah hiçbirinize bu yaşadığımı yaşatmasın inşallah...

benim gibi kimbilir kaç kadın var... :(

öncelikle Allah yardımcınız olsun.aile içinde huzursuzluk-güvensizlik çok kötü.

bu olayları yaşayan o kadar çok kadın var ki çoğu sizin gibi derdini anlatabiliyor ve olayın üstüne gidiyor,çoğu ise başa gelen çekilir diyerek hayatına devam ediyor.:olmaz:

Bu yorumları okuyupta dehşete düşmemek elde değil, tamam konuyu açan arkadaşın düşünceleri çoğumuza göre yanlış ama yol göstermek adına kurduğunuz şu cümleler ne kadar kötü. Senin adına dileneyim bir şilte parası toplayayım, yada kadınlığımdan utanıyorum lafları ne demek oluyor açıklarmısınız.
Burada yapacağımız şey, eşi tarafından aldatılan yada aldatılmaya aday bir kadına yol göstermektir, yerden yere vurmak değil. Arkadaş zaten çelişkide kalmış ne yapacağını bilemeden yanlış çözümler üretmiş kendi kendine, ama tutupta bu kadar aşağılayıcı laflara gerek yok. Daha düzgün cümlelerle çözüm sunabiliriz değil mi?

Lütfen siz daha düzgün cümlelerle bir çözümm sunarmısınız o zaman bizde görelim arkadaşımızın kafasındaki fikri nasıl değiştiriyorsunuz?

ben yorumumu yazana kadar bir çok arkadaş zaten sizin tabirinizle düzgün cümlelerle arkadaşımıza yol göstermeye çalışmış ama kendisinde o kadar yoruma karşın ben bir fikir değişikliği sezemedim.

ayrıca eminim ki benim bu çokk acımasız yorumum ve aaşağılayıcı eleştirimlede(!) kendisinde herhangi bir etki yada tepki oluşmayacaktır o da ayrı..
yanlız kendisine düzgün cümlelerle yol gösterirken , lütfen 30 yaşında ve üni mezunu eli ayağı tutan sapasağlam bir kadın olarak gerekirse taşı sıksa suyunu çıkarabiliceğini, onu yapamam bunu edemem hayata tutunamam, devam edemem diyerek kendisini bizim aşağılayıcı yorumlarımızdan ( sizin kanaatinizce!) dahada aşağıda göstermemesinide öğütlermisiniz? zira bizim bile içimiz el vermiyorda kendisini o duruma düşürmesine ondan tepki veriyoruz o sözlerine..

Son düzenleme:
gidecek bi anne baba eviniz olmayabilir......

güveneceğiniz bir işinizde olmayabilir......

ama sağlığınız yerinde aklınız yerinde gücününz kuvvetiniz yerinde çalışıp ekmeğinizi kazanıp çocuğunuza bakıp namerte el açmayabilirsiniz....

çocuğunuzun masraflarınıda eşiniz karşılamak zorunda bunu hukuki yollardan arayabilirsiniz....

eminim hayatta sizden daha zor durumda olan insanlar ardır....

ama bence manevi olarak eşinizle bu durumda olmanızdansa çalışıp zor durumda kalmak daha kolay bi yaşam biçimidir........

boşanıp ne yapacağım nereye gideceğim.. bu sefer dul damgasi yiyeceğim, iş bulamayacağım...zaten gidecek yerim yok ailem dağıldı herkes bir tarafta.
sanıyorum eşim o mektuba cevap vermemiş, eşimi tanırım öyle postayla mektupla uğraşacak bir tip değildir kaldı ki çoktan unutmuştur o her kim idiyse.. benim önemsediğim kısım yani yüzüğü çıkarıyor olması kendini bekar olarak gösterme çabası sizce önemli değil mi hiç bu açıdan bakmamıştım, haklı olabilirsiniz...
beni asıl korkutan gelecek olan eski kız arkadaşı...

Evlilikler böyle sarsıldığı zaman yerine oturur mu dersiniz?
Evliliğin sarsılması böyle birşey mi?..

çok acemice sorular soruyorum farkındayım ama kafam çok karışık...

eee o halde, niye kurcalıyorsunuz? msn di, şifreydi maildi? bırakın akışına, ne olursa olsun..:uhm:

Gidecek yeriniz yok,
Dul damgası yiyceksiniz.
ış de bulamazsın zaten..
Kumayla yaşayan da çok.. Eeeee?

Saldım çayıra mevlam kayıra yani..:bbo:

Allah hayırlısını versin de şunu da söylemeden edemiycem, kurulu düzeni bozmak zor geliyor benim hemcinslerime, Türk kadını rahatı bozulmasın diye kumayı da kabul eder hale geliyor ki, üzülüyorum..ne diyim..

Yazdım,yazdım,sildim...
Yeni boşanmış bir kadınım ben..
Boşanmak kolay bir süreç değildir çok iyi biliyorum..
Ama hangisi daha acı verici diye düşündüm..
Sorunların içinde yoğrulan bir evliliğe devam edip hayatın zehir olması mı?
Boşanma travmalarını atlarak yeni baştan hayata başlamak mı?
Ben kendi adıma 2. şıkkı tercih ettim,hakkınızda hayırlı olsun inşallah:delphin:

Bu şekildeki davranışların yani çaresizlik adı altındaki herşeyi kabul etme durumunun 2 sebebi var, benim belirlediğim;

Yok elalem ne der, iş bulamam, dul damgası vs. bunları işin bahanesi, savunma mekanizmasının kelimelere dökülmüş hali..

Asıl sebep şu;

Birincisi, yeni bir hayat, yeni bir mücadele kadınlarımızı korkutuyor..Hele ki ev hanımı ise, iş hayatına atılmak, kendi ayakları üzerinden durmak zor geliyor..Kurulu düzen bozulacak, sıfırdan başlayacak herşey, bu kadınlarımızı çok fazla korkutuyor.

ıkncisi de, aldatılan ya da aldatılmak üzere olan kadınlarda ani bir gurur patlaması oluyor..Kocamı o kadına bırakmam, kaybeden taraf ben olmam, onlara huzur vermemek için boşanmam gibi, bir nevi gizli savaşla kocasından ve malum kadından intikam alıyor..

Asıl iki sebep bu benim gördüğüm..Kendi fikirlerince haklı gibi görünseler de bana uygun değil.

canım çocuğun yoktu sanırım,ben öyle anladım
eşinin yaptıklarını sineye çekmen doğru değil,
madem ayrılamıyorsun ozaman neden kurcalıyorsun?
kurcalıyorsan restini çek,ona muhtaç olduğun izlenimi verme
burnundan fitil fitil getir

bendende size kocaman bi pess..nasıl bı ruh halıyle yazdınız şu cümlelerı cok uzuldum okuyunca,çaresız bi insan var ortada derdını sıkıntısını bizlerle paylaşan ki kımın bu topige ne zaman ne konu acacagı bellı olmaz yarınımız hiç belli degıl zaten canı yanmış yeterınce birazda bımı yakalım?:olmaz:

kuma muhabbetini kabul etmek zorunda değilim tamammı siz kendi fikrinizi savunun ben kendiminkini.

Back
X