Bu adamla ne yapacam ben :(

İyiki yazmışım yaa buraya içim rahatladı biraz. En azından ileride düzeleceğine dair bir umudum var artık. Sabır inşallah düzelecek koçişim...

Düzelir bitanem sen merak etme. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi her daim bakımlı ol. Ama çok sırnaşma bence, sen taleplerini belli etmişsin. Şimdi o kafayı toparlasın kendine gelsin zaten zamanla yaklaşmaya başlar sana. Ağırdan al ve huzurunu bozma, kendini keyif aldığın aktivitelere ver. Seni mutlu gördükçe o da mutlu olmayı daha çok isteyecek ve sıkıntısı neyse çözmek için gayret edecektir. Belki senden destek ister o zaman verirsin desteğini ama şimdilik biraz kendi keyif aldığın aktivitelere odaklan. Çok üstüne gitme ;) Bir de ben kendime şöyle demiştim, bu evliliğe 1 yıl veriyorum ve birşeyleri değiştirmeye düzeltmeye çalışmayı bırakıyorum. 1 yıl sonra tekrar duruma bakarım eğer mutsuzsam ayrılırım değilse devam ederim. 1 yıla kalmadı herşey mükemmeldi. İnşallah sende de öyle olur canım. Ayrılığı 1 yıl rafa kaldır bakalım bu sürede kendiliğinden onda neler değişecek ki, bence herşey düzelecek ;)

- Bir de ben ona şunu da söyledim. Ben bu evlilik için senin için birşeyler yapmaya hazırım ama senin de bunu istemen gerekiyor. Ben tek başıma senin için de bu evlilik için de birşey yapamam. Hiç cevap vermedi ama dinliyormuş demek ki bir süre sonra kendisi çabalamaya başladı herşeyin güzel olması için ;)

Sevgili kocam şimdi karşımda yatıo gene...

bu akşam yaptıklarını anlatayım arkdş yemeğe çağırdı aynı binadayız onlarla. Tmm dedik. Hep beraber çıkıoz ewe arkadşla. maç var ben direk arkdşlara gidicem dedi ben şok. Eve geçip tatlı yapmayı planlıodum neyse dedim geçtim eve. Yaptım indim arkadaşlara. Yemek hazırdı o arada annem aradı eşimi naslsın die bizimki başladı soylenmeye. Hala iyileşemedim doğalgazı yakmıo die. Kapattı teli dedim seni ben mı hasta ediom? Sen fab.da çaya yemeğe montsuz cık buz gibi havada. Gece bişi giyme benmiyim hasta eden seni ddm. Git yak doğalgazı istiosan ddm. Tabi hala kendi haklı.

Yemek bitti. Sonra maçı bitti başladılar tavlaya arkadasın esıyle. Bende koltukta uyumusum :( Bi ara tel caldı uyanır gibi oldum. Arkadsım dio ki kızı alıp cıksana bak tutulacak her trafı bizimki ne dedi duymadım ama tavlaya dvm etti onu biliorum... tavlası bitti. Sonra adımı kukreyerek oturduğu yerden kaldırdı.

geldik eve tek kelime etmedi uzandı gene tv karşısına bende konuşmadım şimdide uyuyo.

İnsanlar nsl cinnet geçirio şuan cok iyi anlıorum...

Sürekli olur olmadık yerlerde beni birilerine şikayet edio. Yok ona ı-phone almamışım yok doğalgazdan kısıomuşum pintiymişim. Mutlu olsun die kendime bu sene 2 tane kazak aldım ya onun ne eksiği varsa aldık 250Tl bi bota verdik. Ben ağzımı acmadım lazım ddm. Kendime mont almadım ben bu sene daha idare ederim ddm ona aldık. İnanamazsınız kışlık pijamalarımı bile annem aldı yaa.

Ben borc var diorum. Adam o kdr çalışıom bi ı-phone alamıcakmıyım dio bana. Deli olucam ben yaa!!!

demekki bazıları boyle ...aynınlarını gordum sankı yasadıklarımı yazmıssın senınki gene ıyı bızımkı bunların aynını yapar ( para maddiyat hariç ) birde asırı derecede babasına düşkün evını ıhmal eder senınki gene evde duruyomus onada sükür ......bızım yasantımız baskalarının elinde aile kavramı sıfır ..... ve laptop cep telefonu tv ve diğer kişiler aynen senın anlattıgın gbı kırk yılın bası evınde oturur ondada boyle... ben bir senelik evliyim ilk aylarından berı bu boyleeee hep susuyorum konussam zaten benden suclusu yok. demekki aile kurmayı bılemeyen erkeklerın genel tutumu bu . sadece zamanla adam olup degısırler mı bekleyıp görecegız yapacak birsey yok maalsef beterın beterı var benden de beteride vardır kardeş umarım değişir eşin ve eşlerimiz ......

sizde evlenirken herşeyi erkek tarafı mı yapıyor merak ettim.
bulaşık makinenizi de siz/aileniz alabilirdiniz.
kışlık pijamalarınızı da anneniz alsın, ne olacak?
hatta en iyisi, herşeyi çiftlerin kendi yapmasıdır, diye düşünüyorum. aslında bunları aşmışsınız ama yine de yazayım dedim... bunları eşinize dillendirmeyin bence...

bence eşiniz çok rahata alışmış biri. bekarken de işlerini hep başkası görmüşse(anne,abla vs) şimdi de size gördüreceğini düşünüyor. ben yıllardır uğraşıyorum, güzellikle-tatlı sözle-tartışmayla-tehditle değiştiremedim eşimi ev işine yardım konusunda. ben başaramadım ama başaran arkadaşlarım var, inş siz de başarırsınız.

biraz anakuzusu yetişmiş hali var. sizi şikayet eder gibi konuşması, hep benim isteklerim öncelikli tavırları... sorumlulukları sizin üstünüze yıkması...
kendi istediği gibi tv karşısında vakit geçirmesi...
zamanla bir şekilde uyum sağlarsınız. ama dikkat edin de, eşiniz yerine siz uyum sağlayan taraf olmayın... eşinizin değişmesi gereken davranışları var. kararlı olun.
siz ısrarcı olun, ama tartışmalar ile çözüm alamıyorsunuz. ikna yoluyla deneyin.
umarım mutlu bir şekilde uyum sağlarsınız...

bu adamlar değişmez değişmiyor canım, sana tavsiyem sakın ama sakın çocuk yapma, gerçekten kafayı yiyebilirsin o zaman..bekle bakalım, olmadı boşanırsın... bence insanlar en güzel yıllarını bir adamı değiştirmek için geçirmemeli, ha bundan sonra gelen çok mu iyi olacak derler, iyi olmayacaksa gelmesin, ben sabretmiş biri olarak pişmanlıklarla doluyum...

Merhaba kızlar;

Biz eşimle çok sıkıntılı bir düğün süreci geçirdik. Yaklaşık 3 aylık evliyiz ama sanki 30 yıllık evliler gibiyiz :14:

Eşimin ailesi verdiği sözleri tutmadı en ucuzlarından alındı ailesinin aldığı tüm eşyalarım ve biz bu yüzden oldukça fazla tartıştık. Bu zamanda bende ister istemez bi soğuma oldu ama hep evlenince nasıl olsa herşey bitecek deyip hep bekledim.

Öncelikle eşim karakter olarak çok iyi biridir. Ben ona kızıp bağırsam bile haksızsa eğer susar asla tepki vermez bana. Ama bu artık sinirlerimi bozmayta başladı. Bi konu hakkında fikirlerini almaya çalışıorum ama o kapı duvar direk kapatır konuyu bi daha da açmaz o konu hiç açılmamış gibi davranır.

Aynı iş yerinde çalışıoruz ama öğle tatili dışında pek görmeyiz birbirimizi. Eşimin akşamki rutinini anlatayım size. Eve gideriz yemek hazırlarım yer sonra ben toplarım bulaşıkları yıkarım ıvır zıvır işler varsa hallederim. Eşim ne yapar geçer tv karşısına önüne de laptop alır saatlerce onlarladır. Sonrada bi güzel orada uyuyakalır :43: Genelde canı bişi çektiğinde bağırır olduğu yerden.

Eşim genelde canı se... istediğinde yanaşır hale geldi yaa. Haftada 1 veya 2. O günlerde ayrılmaz pek peşimden. Ama canım hiç yanaşmak istemiyor artık ona. Daha 3 aylık evliyiz biz yaa ne zaman bu hale geldik :19: Gitgide soğuyorum eşimden çok canım yanıo :43:

Geçen hafta arkadaşları geldi eve Allahım bir neşe şok oldum resmen ve çok kıskandım tabi. Benleyken yok böyle kahkahalar falan.

Çok da yanaştım yanına akşamları. Koltukta uzanırken atladım üstüne sarıldım falan. Ama ben yapmazsam bunları sadece canı istediğinde yanaşan biri haline geldi :50: Evlenmeden önce böyle değildi ama.

Ne yapmalıyım gerçekten çok şaşkınım. Konuşmuyorum akşamdan beri artık. Tahammül edemez hale geldim.

Nolur bir akıl verin. Ciddi anlamda çocuk olmadan bir an evvel boşanayım diye düşünmeye başladım :5:

ailesinin yaptığı hataları eşine mal etmiş, onun üstüne çok gitmiş olabilir misin? bu yüzden senden soğumuş olabilir.

sizde evlenirken herşeyi erkek tarafı mı yapıyor merak ettim.
bulaşık makinenizi de siz/aileniz alabilirdiniz.
kışlık pijamalarınızı da anneniz alsın, ne olacak?
hatta en iyisi, herşeyi çiftlerin kendi yapmasıdır, diye düşünüyorum. aslında bunları aşmışsınız ama yine de yazayım dedim... bunları eşinize dillendirmeyin bence...

bence eşiniz çok rahata alışmış biri. bekarken de işlerini hep başkası görmüşse(anne,abla vs) şimdi de size gördüreceğini düşünüyor. ben yıllardır uğraşıyorum, güzellikle-tatlı sözle-tartışmayla-tehditle değiştiremedim eşimi ev işine yardım konusunda. ben başaramadım ama başaran arkadaşlarım var, inş siz de başarırsınız.

biraz anakuzusu yetişmiş hali var. sizi şikayet eder gibi konuşması, hep benim isteklerim öncelikli tavırları... sorumlulukları sizin üstünüze yıkması...
kendi istediği gibi tv karşısında vakit geçirmesi...
zamanla bir şekilde uyum sağlarsınız. ama dikkat edin de, eşiniz yerine siz uyum sağlayan taraf olmayın... eşinizin değişmesi gereken davranışları var. kararlı olun.
siz ısrarcı olun, ama tartışmalar ile çözüm alamıyorsunuz. ikna yoluyla deneyin.
umarım mutlu bir şekilde uyum sağlarsınız...

Yatak odamı ( komple ), Fırınımı, evimin ilk alışverişini ( ki bu alışveriş 10 kgluk çamaşır deterjanı, sucuk, et vs. şeklinde oldukça kapsamlı bi alış veriş ), oldukça fazla nakit yardımı, tüm ıvır zıvır eşyalar ( sabunluk peçetelik, leğen vs.), mutfağın tamamı( tabaklar, kaşıklar, rondo, kase, çöp kovası vs.), arabanın 1/3 ü (paramız yetmemişti) ailemin aldıkları bunlar düğün üstü. her yanlarına gittiğimde parada verirler lokantacı oldukları için et türü şeylerim hiç eksik olmaz. Eşimin ailesine göre bnm ailem çok mu zengin hayır hala kirada otururlar abim ve beni okutmak için harcadılar tüm paralarını. Ayrıca annem defalarca dedi kızım alayım bulaşık makineni ben aldırmadım. Çünkü eşimin bnm için bişi yapmasını istedim ve bana kızım dien kv.nin söylediği yalandan dönmesini bekledim. Ne zmn aklına gelir die bekliorum hala.

Eşimin ailesi bize geldiğinde annesi dedi ki: Herşeylerini ben yapacam ne isterlerse o olacak. Hatta annem yatak odası bizimdir deyince ilk kabul etmedi sonra aa saolsun bnm dünürümünde eli çok açık cok sanslıyım demişti. Biz o dönemde başka bi iş yerinde oldukça az maaşlara çalışıoduk. Ailemde sıkıntı çekmezsin hem biz damadımızı çok sewdik deyip verdiler. Kv bize düğüne kdr herşeyi yapacam dedi annem 2 kere aradı dünür bak daha bunlar eksik nsl yapacaksınız sordu. Ben hepsini yapacam dedi kadın.

Yaptıklarını sayayım kv.lerin; buzdolabı, çamaşır mak., set üstü ocak, salon takımı, tv, düğün takıları için 3 kuruş para gönderdiler nabarsanız yapın die.
Bizde şuanda yemek odasını, düğün salonunu ve ıvır zıvır masraflarından kalanları ödüoz. Sanırım 5000 kdrda orda var.

Eğer bana kv deseydi ki ben bu kdrını yapabilirim. Daha da yapamam tmm derdim ztn. Ama istemeye geldiğinde bol keseden attı sonra çark etti. Bnm kızdığım şey buydu ztn kandırıldım...

Ve biz bu şehre düğünden önce taşınmak zorunda kaldık. İş nedeniyle. Paramız falan hiç bişeyimiz yoktu. Hepsini ailem verdi. Daha bnm evimde 1 kuru ekmekleri yok... Şimdi biraz anlıomusunuz ndn bu kdr takıldığımı...
Kandırıldık ve bu çok zoruma gidiyor. Yoksa borçtur elbet ödenir... Siz yapacaksınız deselerdi başta ben üzülmezdimbu kdr.

En önemlisi de düğün günü beni oda da salya sümük ağlattığı için. kv.lere gitmiorum aramıorum ve böyle cok mutluyum...

Eşime gelince evet biraz fazla pohpohlamış kv.dem ama fındk zamanı aylarca yalnız kalırdı bu adam. Ve o da hep söz verdi bana yardım edicem dedi daha cok sewicem seni görürsün dedi. Bu hiç kalacak yanında dedi. ama yazdım işte yaptıklarını. Duvara çarpmış gibiyim şoktayım. Kendimi tanıyamaz hale geldim. Düzelir mi düzelmez mi bilmiorum.

ailesinin yaptığı hataları eşine mal etmiş, onun üstüne çok gitmiş olabilir misin? bu yüzden senden soğumuş olabilir.

Evet bi dönem üzerine gittim doğru. Kandırdınız beni ddm söyleyebilirdin bana en başta ddm. Çok kırıldım çok ağladım. Çünkü ben bu düğünü bu sene istemedim seneye yapalım ddm. Ama onlar illaki bu sene olacak biz hazırız dediler. Bu yüzden abimle aylarca konuşmadım ( Düğünü nisanda olmuştu bu yüzden seneye olsun diodu )

Ama artık bişi demiorum susuyorum. Sordum defalarca soğudun mu ddm. Neyin var ddm. Gerçekten hiç bişeyim yok dio. Ben seni ilk günki gibi seviorum ve arzuluorum dio. Daha ne diim. Ben elimden geldiince düşünüorum onu. Hatta kendimden çok düşünüorum bazen ama diğer şeyleri de düşünmek zorundayım bunun yanında. Kira elektrik su borçlar...

bu adamlar değişmez değişmiyor canım, sana tavsiyem sakın ama sakın çocuk yapma, gerçekten kafayı yiyebilirsin o zaman..bekle bakalım, olmadı boşanırsın... bence insanlar en güzel yıllarını bir adamı değiştirmek için geçirmemeli, ha bundan sonra gelen çok mu iyi olacak derler, iyi olmayacaksa gelmesin, ben sabretmiş biri olarak pişmanlıklarla doluyum...

arada artık bıraksan mı şu hapı dio ama ben hiç niyeli değilim çocuğa. Olmaz biliosun 3-4 yıl istemediğimi diorum. Değiştirmek için elimden gelen uğraşı yapacam en son aile terapistine de gidecem. Ben her şeyi yaptım dedikten sonra bakacağım çaresine sonucuna....

son ıkımesjaını okumadım
cunku gecmısı sadece budalalar dusunur derler , gecmıs gecmıste kaldı suanda bunları konusmak hıc bısey fark ettırmez
sen sımdıye bakacaksın

buarada benım eısm cabuk kusebılır ama uzun zmaandır yok
bana küstüğü zaman onu cok itici buluyorum

küsüp durma adama , ve her defasında tartısma onunla bence..

Seninki bayağı bencilliğe gitmiş..
Anneye, komşuya şikayet et, ı-phone almıyor de..
Sen bana alsana adam diyesim gelir benim ona..
Bence sen de aynı şeyi ona yap..
İlgi gösterme, soğuk dur..
Kudurunca da dön sırtını yat uyu!!
Bi tarafları gelince aklına arzuluyor, yoksa şikayet!
Sen de ona söylen, yoruyor beni diye şikayet et ona buna..
Bir mont bile alamadım onun ihtiyaçları yüzünden de!!!
Sinir oldum valla!!
Ama bu kadar çabuk boşanmayı düşünme, çünkü biri olmazsa diğeri işe yarayabilir..
Ufak tefek yöntemlerle hallolur inşallah..
Ama dediğim gibi ben olsam bana yaptığını yapardım!!
Gör bak nasıl gıcık oluyor!!

akşam bende öyle yaptım zaten o konuşmadı bende konuşmadım oturdum... Sonra uyudu kasldı işte koltukta :9:

Bırak orda uyusun. Üstünü de örtme sakın donsun gıcık!!!
Fazla mı oldu ne :9: :9:
Şaka bir yana da, kendi haline bırakıp, "hiiiç umrumda değilsin" mesajı vermek inanılmaz dönüş yaptırabiliyor bazen erkeklere..

Bırak orda uyusun. Üstünü de örtme sakın donsun gıcık!!!
Fazla mı oldu ne :9: :9:
Şaka bir yana da, kendi haline bırakıp, "hiiiç umrumda değilsin" mesajı vermek inanılmaz dönüş yaptırabiliyor bazen erkeklere..

yok kız sonra gene kıyamadım kaldırdım geç yatağa ddm... Tutulmasın sağı solu çalışıcak die ama çok gittim geldim kaldırsam mı kaldırmasam mı die :19:

Bir cok kisi duzelir evliligin ilk yillari boyle olur demis de
ben buna katilmiyorum

Bir evlilik nasil baslarsa oyle gider
ilk yil nasil bir duzen olusturursaniz sonraki yillarda devam eder

bence gec kalmadan yapin bunu
sonra butun gorevler size kalir
kadinin erkegin gorevine karsiyim ben
mutlaka erkek de o evde yasiyorsa elini tasin altina koymali

cinsellik konusunda da cok bencil
sadece kendisi istedigi zaman oluyor olmasi
sizin duygularinizi onemsemedigini gosteriyor

sikayet etmesi de hala evli oldugunun bilincinde olmadiginin gostergesi
3 aylik evlilikte es anneye sikayet edilir mi?
cocukca davraniyor

esinizle acik acik konusun
kendine biraz ozelestiri yapsin bir zahmet....

Bir cok kisi duzelir evliligin ilk yillari boyle olur demis de
ben buna katilmiyorum

Bir evlilik nasil baslarsa oyle gider
ilk yil nasil bir duzen olusturursaniz sonraki yillarda devam eder

bence gec kalmadan yapin bunu
sonra butun gorevler size kalir
kadinin erkegin gorevine karsiyim ben
mutlaka erkek de o evde yasiyorsa elini tasin altina koymali

cinsellik konusunda da cok bencil
sadece kendisi istedigi zaman oluyor olmasi
sizin duygularinizi onemsemedigini gosteriyor

sikayet etmesi de hala evli oldugunun bilincinde olmadiginin gostergesi
3 aylik evlilikte es anneye sikayet edilir mi?
cocukca davraniyor

esinizle acik acik konusun
kendine biraz ozelestiri yapsin bir zahmet....

Cuma akşamı ciddi bi şekilde konuşmayı düşünüorum zaten işe gidicem bahanesi yapmasın die.

Artık ben uyuyamıorum sinirden zaten. Akşam boğasım geldi yatakta yaa. Şiddetten nefret eden ben bunları aklımdan geçirdiğme bile inanamıorum yaa :5:

Ne hale gelmişim son zamnlarda ben böyle biri değildim yaa :50:

Benim esiminde en sevdigi seydir televizyon karsisinda uyumak, bir kere okadar kizmistimki üc kere cagirmistim ala uykulu mirildanip daha cok gömülüyordu, bende uyartmadim, yattim, oda uyanmamis, normalde uyanirdi ve sabaha kadar koltukda uyumus, tabii ertesi gün her yeri agriyordu. Ders oldu diyecegim, ama yok, pek sever tv karsinda uyumayi, bende hic uyuyamam.
Artik huyunu bildigim icin pek takinti yapmiyorum, özellikle cok calistigi günler tahmin edebiliyorum artik bu koltukda bir kac saat uyur diye. Ilgi beklemek sacma oluyor o yorgunken, kendine hayiri olmuyor zaten.
Ama yemek yedigimiz zaman aksamlari beraber toplariz masayi, bulasiklari neyi yerlestiririz ve iceri geceriz.
Cayimiz bittikcede ya o kalkar ya ben kalkarim, degis tokus. Ama bu konuda sanirim ben onu öyle alistirdim, "Cay verenin cok olsun, Allah ne muradin varsa versin" derim gülerek cayi getirdigi zaman, pek sevinir.
Ama birseyler yaptigi zaman onu arada birde olsa övmessem hemen surat asar, evde ne cok yardimi olmus ben degerini bilmemis olurum vs, bu yüzden gercekten ihmal etmem övmeyi.
Aslinda bu konuda gercekten cocuk gibi oluyorlar.

Birde sanirim sen ona kizdigin zaman pek tepki vermiyormus, onun hakkindada dün bir dergide bir yazi okudum. 1800 ciftin tartisma aninda kalplerinin atisini, söyledikleri sözleri vs ölcmüsler ve ortaya cikan: Kadinin kalp atisi yükseldikce daha cok laf yapar ve hiddetlenirmis, erkegin kalbi daha hizli calistikca susarmis, konusamazmis, yani vücudu resmen zorlanirmis konusmakta, bu yüzden daha cok kisa küfürlere veya siddete yönelirlermis. Yani duvar kurmasi ondan olabilir, gerildigi anlarda tikaniyorlarmis resmen.

Birde bosanma kelimesi etmisin gercekten hayret ettim...nekadar basitlesmis artik bosanmak...sizinkisi ceviz kabugunu doldurmayan her ailede az veya cok yasanan seyler, bunun yüzünden bosanmayi gecin, ciddi bir tartisma bile yapilmaz. Evlilik nedir, nasil davranmak gerekir, psikolojik olarak hangi hareketler ne demeye gelir vs bunlar hakkinda kitaplar var, alin ve okuyun. Biraz iyi niyet, biraz mücadele, biraz hosgörü. Karsinizdaki tamam kocaman adam, ama sizde kocaman kadinsiniz, adam kötü birisi degil, sadece bir insan ve hatalari var, siz sanki dört dörtlükmüsünüz. Öyle hemen pes etmeyi düsünmek hic yakismiyor yeni evli bir cifte, duymamis olayim : )

bunlar evli insanların ortak sıkıntısı galiba
herkes aynı şeyden şikayetçi
bir arkadaş demişti ki zamanla hazmediliyor bazı şeyler
yani artık kafanıza takmıyorsunuz
başka biriyle evlenseydiniz de aynı şeyleri söylerdiniz herhalde
çünkü evlenmeden önce peşinizde pervane olan erkek evlendikten sonra tv, kumanda, maç ve arkadaşlarıyla geçirdiği zamanlarda çok eğleniyor gibi görünüyor
bence onların normal halleri bu, evlenmeden önceki halleriyse dönemlik bir duygu ve geçici
kendinizi üzmeyin boşuna
hele bir yıl geçsin, bunlar azalır inşallah
çünkü herkes bunu söylüyor
bir de eşinize çok kızsanızda kavgaya dönüştürmeyin, seviyeyi bozar yüz göz olursanız saygı gider toplayamazsınız
bir de erkek içine atıp atıp sonra tiksinirmiş
o ne kadar sıkıntı yaşasa da eve gelince huzur dolacağını bilsin

Cuma akşamı ciddi bi şekilde konuşmayı düşünüorum zaten işe gidicem bahanesi yapmasın die.

Artık ben uyuyamıorum sinirden zaten. Akşam boğasım geldi yatakta yaa. Şiddetten nefret eden ben bunları aklımdan geçirdiğme bile inanamıorum yaa :5:

Ne hale gelmişim son zamnlarda ben böyle biri değildim yaa :50:

ya tatlim simdi bunlari yaziyorum, umarim bana kizmazsin, psikolojide okudum üniverstede ve seneler boyunca iliskiler hakkinda bir cok kitap okumusumdur, hem kendi ailemle iliskilerimi, hem esim ve esimin ailesiyle sorunlarimi cözmek icin ve meslek geregi... simdi sen diyorsunya esimle konusacagim, bunun sadece nasil faydasi olur biliyormusun?
Sadece o anda esinin gözünün icine bakip ne yapmasi gerektiginin söylersen.
Örnegin: Her Sali beni disari cikaracaksin, sinemaya gidecegiz veya alisverismerkezine. Veya: Masa toplamakta bana yardim edeceksin. Sen malzemeleri dolaba koyacaksin ben bulasigi yerlestirecegim. Veya: Aksam dizi bittikten sonra televizyon kapanacak ve yatak odasina gececegiz. Veya: Bu haftasonuna ben teatro bileti alacagim ve beraber gidecegiz, kendini ona göre ayarla.

Yani tam olarak ne yapmasini istiyorsan onu söylemen gerekir, eger sende tam olarak ne istedigini bilmiyorsan, hicbirsey degismez. Ayrica birak bazen kanepede uyusun, birsey olmaz onun bir kac saat orda uyumasindan. Yani sen esine "Senden ilgi bekliyorum" dediginde, o senin ne istedigini anlamaz. Ilgi nedir? Adam calisiyorya, eve para getiriyor, yedigin önünde yemedigin arkanda, istedigini almana izin veriyor, eve gelince senle konusmuyormu sanki? Tamamdir ozaman onun icin.
Hatta onu elestirdigin icin sana sinirlenip daha cok kavga bile edebilirsiniz böyle bir konusmada. Konusmadan önce iyice düsün tam olarak ondan ne istedigini ve bunlari ona söyle. Hatta bir kagida yazki unutma. Su su su benim canimi sIkIyor, onun yerine bunu bunu bunu yapmani istiyorum diyebilmen gerekiyor. Yani adama mesela: Kanepede uyumani istemiyorum diyeceksin. Tamam. Peki kanepede uyumayinca ne yapacak? Yani alternatifler nedir? Kendi kendine bilemez, sen söylemen lazim. Umarim biraz anlatabilmisimdir.

kendine bi hobi edinmelisin bence
arkadaşlar gerekeni söylemişler zaten söylenecek çok fazla bişey yok
ama kendini üzme hayatının merkezi haline de getirme
üzülürsün

Back
X