• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu allahın belasından neden kurtulamıyorum

ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu belırteyim önce.darp raporu alabilmeniz için önce bir iz bırakması lazım sizde öenegin morluk.kırılma.hemen karakola gidiyosunuzşikayetçi oluyosunuz.anında müdahale.6 ay uzaklaştırma emri.üstüne bakma hükümlülüğü her ay düzenli para.oğluna ve sana 5 metre yakından bile bakamaz.yasalara uymadığıtaktirde ceza evine .tabii sen bu arada boş durmıcaksın hemen boşanma talebi.şiddetli geçimsizlık ve darp etme hakım anında boşar yüksek nafaka talebindede bulunursun bak bakalım neler oluyor.zaten seninde mesleğin varmiş.ohhh ne ala

neden olmasın kı sen istedikten sonra unutma herşey evlatlarımız içindir.benim çok arkadaşlarım var böyle.şimdi gayet huzurlu ve mutlular işin var maaşında olacak.lütfen çekme o adamı.sana oğluna yazık.hem oğlunun psıkolojısını düşünsene herşey onun için değil mi.fikrin güzel 1 oda olsun yıne yeter huzurlu olduktan sonra.

Daha fazla sızı ezmesıne uzmesıne ve bu yolla cocugunuzun psıkolojısıyle oynamasına ızın vermeyın de ıster rapor alın ıster bosanın.

Hıcbırımızın saglıksız ortamlarda kendı korkularımız ya da mecburıyetlerımız yuzunden bıze emanet edılen cocuklarımıza bunu yapmaya hakkı yok...

canım eger kafaya koyduysan bir dakka bile durma ,hem hukuk burosunda çalıyorsun anladığım kadarıyla ordan sana mutlaka yol yordam gösterenler olur.Böyle bi adamı çekmek zorunda değilsin ,ailenden en azından maddi olamasada manevi olarak destek görmelisin cnm ,üzülme dimdik ayakta dur ,hem nafakayla hemde aldığın maaşla gül gibi geçinirsin ,Ümidini sakın yitirme..

Herşeyden önce kaybettiğiniz güveni geri kazanmalısınız.
Bunu kendinize ve sizi yetiştiren ailenize saygınızdan ve daha da ziyade annelik vasfınız sebebi ile acil olarak yapmalısınız.

Darp raporu alıp evden uzaklaştırır,sonra davamı açarsın bilemem.
Ama acil durum sinyali var oğlunuz için.

Benzer örnek duymak sizi cesaretlendirir sanırım.Sizin yaşadıklarınızın yarısını yaşayan ve ev hanımı olan arkadaşım iki çocuğu ile açtı davayı.
Hemen iş buldu,çocuk bakıyor(maalesef uzun yıllar çalışmadığı ve kendi yeteneklerini bile körelttiği için iyi bir okul mezunu olduğu halde)
600 lira alıyor hemde,evi kira 500 lira.
Sadece kirasını babası ödüyor,geri kalanı ile de yaşamaya çalışıyor,hala başka iş arıyor vs...
Önce karar verin,adım attın,gerisi öyle bir geliyor ki siz bile şaşırırsınız.

canım boşversene sen o kariyeri... insan olamamış o şefliğinden ne olur...
eğer boşanmaya karar verirsen, ilk celsede bide tedbir nafakası istersin, böylece dava boyuncada sana belli bir miktar ödemek durumunda kalır. sonrada iştirak nafakası alırsın zaten çocuğun masrafları için... hem ayrıca bir protokol imzalamadıysanız edinilmiş mallar ikinizin sayılıyor. yani sen yeterki kafana koy, sonrası tamamen kararının arkasında ne kadar durabildiğinle ilgili canım.. seni üzmesine ezmesine izin verme.. sende çalışıyorsun sonuçta, belli bir çevren ve sosyal ortamın var.. kendine saygını güvenini sakın kaybetme.. biz kadınlar erkeklerden çok daha fazla cesur ve güçlüyüz yeterki birşeye karar verelim..

bencede.... moxiscım bu protokol nedır onu anlaöadım sdce ??

hemen darp raporu al kocan gitsin evden size bakmak zorundaymış 6 ay zaten her şekilde sen kocandan daha iyi yaşarsın hiç düşünme gerisini işler olacagına varırmış

merhaba,ben aslında kendime kızıyorum ve biraz olsun rahatlamak için yazıyorum.ben onunla evlenmeden önce böyle biri değildim.5 yıldır evliyim ,gece gündüz bana nedenli nedensiz küfür eden iten kalkan aşağılayan bir adamla evliyim.onunla evlenmeden önce özgüvenli saygı duyulan biriydim.şimdi konuşmaya çekinen,güvensiz asosyal biri haline geldim.ve bu lanet olası adamdan boşanmaya cesaretim yok.sabah pembe oje sürdüğüm için beni oğlumun yanında hırpaladı.henüz 4 yaşında bir oğlum var ve ben ne yapmalıyım bilmiyorum.bunlara sessiz kaldığım için kendimi ayrıca suçluyorum utanıyorum hatta.gidip darp raporu almak istiyorum sonra korkuyorum ne yapıcam bilmiyorum.darp raporu alınca ne oluyor,evden uzaklaştırma mı alıyor?bana yardım edin benim durumumda olan ve boşanmayı başarabilmiş birileri var mı aranızda ...

şu an ayrıldığım insanla yaşadıklarımdan geleceğimi gördüm bir an anlattıklarında... kendinize güvenmeme sebebiniz bence eşiniz:( sürekli aşağılanmaktan hırpalanmaktan artık kendinizi sevmeyi ve kendinize güvenmeyi unutmuşsunuz... ben ilişkim süresince ne hallere geldim sizin durumunuzu düşünemiyorum... orta da bir çocuk var belki sizi ona bağlayan tek sebep o diyorsunuz... böyle bir durumda eşinizi sevebilir misiniz... anne babasının ayrı olması kötü olabilir belki ama ilerde bu mutsuz ortamda büyümenin etkileri çok daha faazla olacak... eşinizin şiddet gösterme nedeni ne olabilir kendinin üstünlüğü mü ailesinde böyle bir durumun olması mı? çoğu erkeğin kendi ailesinde bu durumu görmesinden dolayı şiddet gösterdiği söyleniyor ve butespit o kadar doğru ki... ayrıldığım erkek arkadaşım da babasının annesine şiddet gösterdiği bir ortamda büyümüş ve bu nedenle hırpalama hakaret vurma vs gibi olaylar onun için o kadar normal geliyordu ki, bana: -annemde babamı dövüyordu ama annem babamı yinede sevmiş bırakmamış -,diyebiliyordu... bence bu konu için kendi çocuğunuzu da çok iyi düşünün... bi taraf ne kadar sorunsuz olursa olsun sorunlu biriyle olunca artık o insan da hastalanıyor. insan yetiştiği ortamda şekilleniyor... aslında bence ilişkilerimizin bu denli sorunlu olmasının sebebi aileler... bunlar normal durumlar değil bi mimar bile ev yapmak için onlarca eğitim alırken biz insan yetiştirmede ne kadar eğitim alıyoruz onlara sevgi saygı ortamı ne kadar sağlayabiliyoruz.. en önemlisi bu bence bi aile için ve bir ailenin aile olabilmesi için...

çok uzun yazdım kusura bakmayın ama bu konuda çok doluyum:(

Son düzenleme:
sevgi kalmıs mı hala bılemem ama saygı kalmamıskı olaya şiddet karısmıs..ne oluyor bu erkeklere anlamıyorum nasıl bir ikiyüzlülük bu ya sonradan farkedılıyor..darp raporu alırmısınz bılemem ama alırsanız ne şikayette bulunursanız bundan sonra esınızle devam edermısınz hayatınızı bılmıyorum ama bosanmayı dusunursenız raporlar ısınıze yarayabılır..tabı sızın hayatınız Allah yardımcınız olsun

her darp yemende rapor alıp bir kenara koysaydın tekrar eden davranışı nedeni ile hatırı sayılır bir tazminat alırdın... adamın eli kolu bağlı olurdu...

çaresizliğini bidiği için böyle rahat zaten.. istanbul da 750ye geçinmek imkansız gibi birşey moralini bozmak istemem ama... aylık çocuğuna 400 nafaka bağlasalar belki yeter. çocuğa kim bakacak.. ya da ailen destek olur mu.. ya da tazminat alırsan bir müddet rahat yaşarsın..

bir darp daha alırsan muhakkak rapor al. silah gibi kullanırsın mahkemeler darpı gördü mü herşey farklı oluyor..

3 gündür annemlerde yim.dönmek istemiyorum .beni mecbur bırakmaya çalışıyor.ben şu anda çalıştığım iş yerine onun vasıtasıyla başladım patronum arkadası bana bu gün eğer kendi rızanla çıkmazsan ben gelir çıkarırım diyor.birde işten çıkıcaksın oturup çocuğuna bakmaya devam ediceksin diyor.patronumla konuştum onun sözüyle seni madur etmem dedi ama bilmiyorum offffff

canım satış elemanlığı falan yaparsın,bazı yerlerde maaşın dışında sattığın ürün kadar prim falan da alıyorsun,bu işten 900 lira kazanan tanıdıklarım var,en kötü ihtimalle ev arkadaşı alırsın kendine kira yarı yarıya azalır,tanıdık olur hatta güven prob. yaşamazsın,üni. okuyan bir tanıdığın,bir kuzenin arkadaşın falan varsa mesela.

bence sen istedikten sonra herşeyi yaparsın,şimdi kocandan gördüğün fazladan 200-300 lira yüzünden kendini bunalıma sokma,çocuğunun psikolojisini bozma

ayrıca duyduğum kadarıyla anlatıyım,bi arkadaşımın tanıdığı kocasının şiddet uyguladığını,ihanet ettiğini falan kanıtlamış,şiddet anını gizli kameraya almış o da aynen çocuğunun yanında şiddet görmüş,ihanet ettiğini de fotoğraflarla yazışmalarla falan kanıtlamış,dava sonucunda sırf çalışmadan hayatını sürdürecek kadar nafaka tazminat vs aldı kadın,birde çocuğun yanında şiddet gördüğü için velayet konusu da kesinlik kazandı,sittin sene mahkeme adama çocuğu vermez.

üstelikte onun kocası sıradan biriydi,eğer sen bunu eşine yaparsan kariyeri adı şanı tehlikeye girer,sizin oraları bilmem ama benim hem semtimde hem memleketimde böyle adamların yüzüne bakmazlar.

bence yapacak çok şeyin var,sen istedikten sonra...

diğer arkadaslar solenecek herseyi solemıs zaten.Allah yrdımcn olsun çok üzüldüm.dilerim herşey istediğin gibi olur btanecik oğlunla cok mutlu huzurlu bir hayat yasarsın.

merhaba,ben aslında kendime kızıyorum ve biraz olsun rahatlamak için yazıyorum.ben onunla evlenmeden önce böyle biri değildim.5 yıldır evliyim ,gece gündüz bana nedenli nedensiz küfür eden iten kalkan aşağılayan bir adamla evliyim.onunla evlenmeden önce özgüvenli saygı duyulan biriydim.şimdi konuşmaya çekinen,güvensiz asosyal biri haline geldim.ve bu lanet olası adamdan boşanmaya cesaretim yok.sabah pembe oje sürdüğüm için beni oğlumun yanında hırpaladı.henüz 4 yaşında bir oğlum var ve ben ne yapmalıyım bilmiyorum.bunlara sessiz kaldığım için kendimi ayrıca suçluyorum utanıyorum hatta.gidip darp raporu almak istiyorum sonra korkuyorum ne yapıcam bilmiyorum.darp raporu alınca ne oluyor,evden uzaklaştırma mı alıyor?bana yardım edin benim durumumda olan ve boşanmayı başarabilmiş birileri var mı aranızda ...

bencede canim bu 5 sene gider ama sonrasi peki kendinizi ezdirmeyin bencede hele cocgun yaninda yapiyorr eksiklik var onda

cearetini topla canım bir ömür bu şekilde evliliğine devam edebilirmisin
çalışıyorsun az çok kazanıyorsun boşanınca zaten eşinde sana nafaka vermek zorunda
kolay değil belki ama istersen hayatını yeniden kurabilirsin
allah yardımcın olsun

hayır ona vurmuyor ama bana onun yanında vuruyor ,bu sabah oğlum anne gel öpim dedi acımas o zaman neden vuruyor anne diyor, adam çünkü senin annen gerizekalı da ondan oğlum diyor şiddet görmesinden ne farkı var ki bunun :(

Sen kendine değer vermezsen kimse sana değer varmez..:olmaz:
Sen de bir insansın ve bir daha dünyaya gelmeyeceksin..

Neden bu eziyeti çekmek zorundasın ki? CADIARZUİnsan gibi muamele görmek senin ve oğlunun da hakkı.

Boşanmak birçok kaıdının sandığı gibi dünyanın sonu değil, açılan yeni bir saydadır..

kendinize gelin, kendinize ve çocuğunuza biraz değer veriyorsanız bu adamdan kurtulun.vereliniortak

3 gündür annemlerde yim.dönmek istemiyorum .beni mecbur bırakmaya çalışıyor.ben şu anda çalıştığım iş yerine onun vasıtasıyla başladım patronum arkadası bana bu gün eğer kendi rızanla çıkmazsan ben gelir çıkarırım diyor.birde işten çıkıcaksın oturup çocuğuna bakmaya devam ediceksin diyor.patronumla konuştum onun sözüyle seni madur etmem dedi ama bilmiyorum offffff

mücadele et, :olmaz:dik dur,:olmaz: işine daha fazla sarıl, guclubacismilesen de tırnaklarını çıkar, :oklava:kimsenin seni ezmesine izin vermealsanaalsanasmile.......................

ben ilk evliligmde böyle bi adamla evliydm kafayı yicektim baktı bu adamla ömür gecmez ayrılmaya karar verdm ama ailem kabul etmedi ama ben dayanamadm yinede ayrıldm babam beni eve almadı bende asgari ücret alıyodm tek oda biyer tuttum kendime cokn zorluk cektm ama ayrılmasam daha cok cekerdm simdi ikinciye evlendm eşim cok iyi biri allah yardm etsn sizede

1 hafta önce çok yakın bir arkadaşım boşandı eşinden.eşi kendine 4 yıl boyunca hiç yaklaşmadı,konuşmadı,üstelik kayınvalidesi ile birlikte oturuyordu.biz boşan dediğimizde kendine güvenemediğinden ayrılmadı eşinden.son olarak eşi boşanma davası açtı ve boşandılar.
malesef kadınlarımızda bu güvensizlik var.bundan sonra hayatımda ne olur.ben nasıl yaşarım?nasıl ayakta dururum?
Bu zamana kadar eşiniz mi büyüttü,besledi sizi?Allah'ın verdiği rızıklarla yaşıyoruz hepimiz.
Evet belki yeni bir hayat atılacaksınız,büyük sorumluluklar yükleneceksiz.ama bunların hepsi gelip geçici.Zaman herşeyin ilacı.Anladığım kadarıyla eşinizden siz bügün boşanmazsanız,yarın eşiniz sizi boşar.o zaman gençlikte kalmaz elinizde.
Allah'a güven, O'na sığın.
Bütün canlılar O'nun merhameti ve sonsuz nimetleri ile yaşıyor.
Tercihiniz ne olursa olsun, Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
sevgiler.

Back
X