Bu anlayışsız patronlardan nefret ediyorum

vefasiz_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
106
0
0
Ankara
arkadaşlar ben 2 çocuk bakıyorum biri engelli otistik engelli birisi normal çocuk temizlik yapmıyorum yemek yapmıyorum sadece ortalığı toparlıyorum çocukların yemeklerini yediriyorum ikisi ikiz 9 yaşındalar engelli olan giziksel ihtiyaçlarını gideremiyor poposuna kakasına kadar siliyorum yemek yediriyorum üstünü giydiriyorum çalışmaya başlayalı 1 sene 2 ay oldu normalde kendi özel okul öğretmeni gibi evdede ders yaptırıyorum çocuğu bir saat götünün üstüne oturtamassınız okadar ağır bir çocuk çocuğu yola getirdim resmen oturuyo kalkıyor önceden komut almayan çocuk otur kalktan anlamayan çocuk hepsinden anlıyor artık yani emeğimin karşılığını alamıyorum ilk 700 bekliyordum iş için abimin sevgilisi felan götürdüklerinde 700 bekliyorduk 550 dediler neyse işim olmadığı için razı oldum okul başlarsa arttıracaklarını söylediler çocuk çok ağır bir çocuk birde normal cocuğun onun kıskanması onada ilgi göstermemi istermesi dahada yükümü ağırlaştırıyor sonra okul açıldı adam fikrimi sormadan 600 dedi her 6 ayda bir 50 -50 artacak dedi ben sesimi çıkarmadım ama zoruma gitti şimdi ise 650 oldu ama ya kafama dank dedi bugün konuştum verdiğim emeği nasıl görmezler diye söyledim 800 istedim 800 aşağı çalışmam yoksa işçinizi bulun dedim sizce bu maaş çokmu bana bir akıl verin

bence az bile..
2 çocuk ve biri engelli.
insanlar nerdeyse boğaz tokluğuna çalıştıracaklar

ya lütfen bana akıl verin abime demişlerki 800 kadar adam olur demişler bugün kadına diyorumki 800 kadar adam olur demişsiniz eşiniz bana ilk 700 beklerken 550 verdi dedim bana demesinmi biz bu engelliler üzerine okumuş olup tayini çıkmayan birini arıyorduk demesinlermi demesinmi ya bu bana yapılmış hakaret resmen beni cahil durumuna düşürdü inana biliyormusunz bire bir okuldaki öğretmeninin verdiği hergün evde uyguluyorum çocuğa öğretmenindende iyi uyguluyorum çocuğun öğretmeni bile kızım sen bu mesleğe geç kesinlikle sen çok başarılısın bile dedi bunlar bana hakaret ediyor verdiğim emeği görmüyor bende 800den aşağı çalışmam dedim 800 vermiyorsanız işçinizi bulmaya başlayın size 15 gün müsama gösterrim dedim ama kadının söylediklerinden dolayı zoruma gitti cahil durumuna düştüm inana biliyormusun gelen gideni aratırmış görecem

Çalışıp da emeğinin karşılığını alamamak çok kötü bir şey gerçekten. Bence hafiften başka işlere bakmaya başla ya da konuş senin istediğini versinler. Vermeliler de aslında çünkü bu konularda herkese de güvenilmez hem birbirinize de alışmışsınızdır. Senin işten ayrılmanı isteyeceklerini sanmıyorum.

ya söylenmez ama arkadaşlar çocuğun kakasına kadar siliyorum yemeğini yediriyorum normal okuluna götürüyorum özel okuluna gidiyorum hep bir koşuşturma içerisindeyim hiç oturmuyorum ya zayıfladım birde oda yetmiyor engelli çocuk ne dur demekten anlıyor ne yapma demekten anlıyor psikolojimi bile bozuyor bir zamandan sonra çocuk normal olanının hiçbir yüklüğü olmayacak dediler tek bu engelli olanla ilgileneceksin dediler ama öyle olmadı normal olan beni sıkıyo benle ilgilenmiyorsun diye ona engelli olandan daha fazla ilgi gösteriyorum bu benim hakkımmı ya sinirden çıldırcam referansım var çıksam 700 bir çocuğa güzel biryere görerim ocak ayında çıkacaktım ama çıkmadım çocuğa üzüldüm ama dayanamıyorum artık

biraz terslesmissiniz sanirim karsilikli, parayi verseler bile huzurunuz olcak mi orda?

ama hakkinizi aramakla iyi etmissiniz. yaptiginiz isin karsiligini alamadiktan sonra neye yarar kazanilan?

arkadaşlar her tarafta duyuyorum bakıcı bunumuzu çaldı bakıcı paramızı çaldı üstelik bakıcı olarak eve almışlar bayanı ertesi gün ev bomboş düşünün benim önüme para korlar almazdım o derece düşünün tenezzül etmem helaldır haramdır olmaz öylesi şeyler bana ters çocuklara harcıyorum kendime bile o parayla bişi almıyorum

ya söylenmez ama arkadaşlar çocuğun kakasına kadar siliyorum yemeğini yediriyorum normal okuluna götürüyorum özel okuluna gidiyorum hep bir koşuşturma içerisindeyim hiç oturmuyorum ya zayıfladım birde oda yetmiyor engelli çocuk ne dur demekten anlıyor ne yapma demekten anlıyor psikolojimi bile bozuyor bir zamandan sonra çocuk normal olanının hiçbir yüklüğü olmayacak dediler tek bu engelli olanla ilgileneceksin dediler ama öyle olmadı normal olan beni sıkıyo benle ilgilenmiyorsun diye ona engelli olandan daha fazla ilgi gösteriyorum bu benim hakkımmı ya sinirden çıldırcam referansım var çıksam 700 bir çocuğa güzel biryere görerim ocak ayında çıkacaktım ama çıkmadım çocuğa üzüldüm ama dayanamıyorum artık

cikin o zaman bence, cunku sizi bu kadar bezdirdikten sonra parayi verseler bile ise olan hevesiniz kacmis gibi. ayrica sanki akillarinca engellinin yaninda engelsizi de kakalamislar gibi. normalde engelsize baksaniz en az 500 alirdiniz. ikisine 650! herkes cok akilli masallah!

biraz terslesmissiniz sanirim karsilikli, parayi verseler bile huzurunuz olcak mi orda?

ama hakkinizi aramakla iyi etmissiniz. yaptiginiz isin karsiligini alamadiktan sonra neye yarar kazanilan?

yok buraya sinirlendiğim gibi konuşmadım bayana daha nazik konuştum referansımı yıkıp geçmem onlar benim ekmek yediğim yer nekadarda olsa bir başra işe girsem orayı referans gösterecem burda sinirliyim öyle çarpıtıyorum

resmen sizi kullanıyorlar yok böyle şey bunlar 650 ye olacak işler değil....
800 deyin ya verirsiniz yada çıkarım..

ya kızlar sinirlerim çok bozuldur resmen verdiğim emeği suistimal ediyorlar ilk aylarda çocuğun bağışıklık sistemi zayıftı yedirdiğimi sürekli çıkartıyordu kusuyordu yerleri temizliyordum kusmuk temizliyordum sırf 4 ay öyle geçti şimdi arada bir yine kusuyor üstünü başını çıkar banyo yaptır yerleri temizle masada yemek yediriyorum ekmek kırıntısı dökülse elektrik süpürgesini takıyorum tozlanıro televizyon tozunu alıyorum yerlerde kırıntı olursa hemen takıp temizliyorum çocukların çamaşır dolaplarını düzeltiyorum düzenli bir şekilde normal çocuğun kitaplığını düzeltiyorum ya normal bir işte bile 100 saat yemek yarım saat dinlenme verilir yemek yerken bile çalışıyorum çocuğu yediriyorum oda değil sigortam yok özel iş düşünün yalnışmı yaptım bunları göz önünde bulundurun

ya lütfen bana akıl verin abime demişlerki 800 kadar adam olur demişler bugün kadına diyorumki 800 kadar adam olur demişsiniz eşiniz bana ilk 700 beklerken 550 verdi dedim bana demesinmi biz bu engelliler üzerine okumuş olup tayini çıkmayan birini arıyorduk demesinlermi demesinmi ya bu bana yapılmış hakaret resmen beni cahil durumuna düşürdü inana biliyormusunz bire bir okuldaki öğretmeninin verdiği hergün evde uyguluyorum çocuğa öğretmenindende iyi uyguluyorum çocuğun öğretmeni bile kızım sen bu mesleğe geç kesinlikle sen çok başarılısın bile dedi bunlar bana hakaret ediyor verdiğim emeği görmüyor bende 800den aşağı çalışmam dedim 800 vermiyorsanız işçinizi bulmaya başlayın size 15 gün müsama gösterrim dedim ama kadının söylediklerinden dolayı zoruma gitti cahil durumuna düştüm inana biliyormusun gelen gideni aratırmış görecem

Adam bence en başta en aşağıdan söyleyerek denemiş. Belki sen kabul etmesen ben 650-700 düşünmüştüm kusura bakmayın o zaman filan desen çıkarlardı. İnsanlar direk hakkın olanı vermiyor ne kadar kısarsa onu kar biliyor. İlla sen talep etcen sen hakkını arıcan, hatta biraz çirkef olucan. Bence sen istediğin şeyi söyle yok olmaz diyorlarsa sen de ayrıl kısmet herşeyde bir hayır vardır. Belki başka kapılar açılır önüne.

ya kızlar sinirlerim çok bozuldur resmen verdiğim emeği suistimal ediyorlar ilk aylarda çocuğun bağışıklık sistemi zayıftı yedirdiğimi sürekli çıkartıyordu kusuyordu yerleri temizliyordum kusmuk temizliyordum sırf 4 ay öyle geçti şimdi arada bir yine kusuyor üstünü başını çıkar banyo yaptır yerleri temizle masada yemek yediriyorum ekmek kırıntısı dökülse elektrik süpürgesini takıyorum tozlanıro televizyon tozunu alıyorum yerlerde kırıntı olursa hemen takıp temizliyorum çocukların çamaşır dolaplarını düzeltiyorum düzenli bir şekilde normal çocuğun kitaplığını düzeltiyorum ya normal bir işte bile 100 saat yemek yarım saat dinlenme verilir yemek yerken bile çalışıyorum çocuğu yediriyorum oda değil sigortam yok özel iş düşünün yalnışmı yaptım bunları göz önünde bulundurun

cok yanlis yapmissin canim ama aynisini hepimiz yapmissizdir..ben de yaptim. insan hic kazanmamaktan iyidir diye basliyor sonra somuruldugunu hissettikce hem kendine kiziyor hem de is verene. motivasyon dusuyor, isten soguyorsun sonra. eger artik kaldiramiyorsaniz parasini fln bosverin ayrilin derim ben. sigorta yok birsey yok. neresi iyi bu isin allah askina? var mi sizin isinize gelen bir yani???

morelim çok bozuk psikoljimi bile etkilemey başladı bu engelli çocuk birde emeğimin karşılığını alamamam beni dahada kasıyor en son dayanamadım patladım nasıl görmezler demekten bir günüm geçmiyordu ben diyorum çocuklarının ağırlıklarını biliyorlar kadın 21 gün izninde bezmişti işte dinlenebiliyorum demiş amcalarının hanımı var dışarda ona inanan biliyormusun kışın tam 12 saatimi alıyor 2 vasıta yapıyor 1 saat gidiş bir saat geliş kışın 5 ay resmen böyle oldu sabah 6 buçuk karanlık havada yola çıkıyordum akşam 6 buçuk 7 gibi eve giriyordum 10 saat çalışorum düşünün siz burasını daha bana öğretmen arıyorduk diyorlar eşşek bulmuşlar kullanıyorlar

tahammül edemem birde kadın bilinçsiz bişey değil eşi öğretmen kadında hemşire o eve rahat 7 milyar aylık giriyor meslek lisesi öğretmeni 3 bin tlden aşağı para almıyor kadında özelde hemşire

ne kadar az bir paraya çalışmışsın bunca zaman benim kuzenim yeni doğmuş bebeğe baktı hemde yatılı olrak yeme içme herşey onlardan temizliğe felanda karışmazdı 800 maaş alıyordu 1,5 sene önce şimdi burda var komşum sadeceanneye yardım etmek için gidiyor bebeğe bakıyor 500 tl ve haftada 4 gün gerçekten emeğine yazık evde bakacağına referanslarınla özel eğitimde çalışsan bundan daha iyi anne yükünü kaldıramazken sana bak gerçekten üzüldüm hakkında
hayırlısı olsun

tahammül edemem birde kadın bilinçsiz bişey değil eşi öğretmen kadında hemşire o eve rahat 7 milyar aylık giriyor meslek lisesi öğretmeni 3 bin tlden aşağı para almıyor kadında özelde hemşire

canim ben olsam su dakikadan sonra 1 milyar verseler calismam orda. cunku benim bir isle ilgili motivsayonum kacarsa, calistigim insanlara saygim eksilirse yapamam daha...
maddi olarak cok sikisik degilsen, referansini alip cik bence. onlar bir sikissin, kiymetini anlasinlar. gelen gideni bir aratsin... senden sonra gelenlerin artik hakkini yemezler iste...olan sana olur. sen de bundan sonraki isini daha iyi secersin..

ya morelim bozuldu işten çıktıktan sonra oturdum bir yere ağladım sinirden ya nekadar adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz felen gideni aratır elbet kalmaz benim hakkım orda

Back
X