Bu aralar çok daraldım

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Günaydın iyi haftalar kızlar,

Tek tek bakıldığında basit ama hepsi birden üstüme üstüme geldiği için beni boğan sıkıntılar var.
Yazayım dedim belki ben rahatlarım,belki içinizden gelen maddelere kendinize göre yorum yapıp bana destek olursunuz diye düşündüm.

1.) Sabah 8 akşam 6 çalışıyoruz, şirkette hamile bir arkadaşım 9 da gelip 5te çıkmasına rağmen,devletin böyle bir hakkı hamilelere tanımasına rağmen 1 haftadır genel müdürden cevap alamıyorum. İdare edilemeyecek,işleri aksatacak bir şey de yok üstelik.Ne yapabilirim bilmiyorum

2.) Üç buçuk yaşındaki kızım bayramdan sonraki hafta kreşe başlayacak,eylüle kadar servis olmadığı için 3 tam gün gidecek. Yaz okulu,at binme,yüzme gibi yerlere gidildiği için şimdiden başlasın diye düşündük evde çok sıkılıyor ama yukarıdaki konuya bağlı olarak bu konu da çıkmaza girdi. 7:30-18:30 arası çok gelir mi?

Eylülden sonra da aynı yere 08:30- 13:00 arası gidiyor olacak. Bu aralar o kadar duygusalım ki gemileri yakıp seneye eylüle kadar göndermemeyi bile düşündüm,4 buçuk yaş kreşe başlama yaşı olarak çok mu geç olur? Kendimce sebebi ise çok saçma; 5-6 ay sonra işten ayrılacağım. "Şimdiye kadar çalıştım,evde olacağım zaman kızı niye yolluyorum ki yazık değil mi." gibi hislere kapılıyorum. Evde zeka geliştirecek o kadar çok etkinlik yapıyoruz ki kreşi en çok sosyalleşmesi için ve annem yorulmasın diye istiyordum. Kardeşiyle annesi yanında olursa,tüm etkinlikleri evde yapmaya devam edersek yine de gelişimi eksik mi kalır,kreşe giderse biz evdeyiz diye üzülür mü gibi saçma sapan şeyler düşünüyorum.

3.)Dün bizim evlilik yıldönümümüzdü,eşim ilk defa özel bir günü unuttu. Dün tüm gün oruçlu oruçlu evi temizledi,son an yakalamasam gardrobu bile çekecekti o kadar ayrıntıya girdi yani. O karmaşa da ben bile ayın 26sı olduğunu unutmuşum, bana da facebook hatırlattı. Neyse işte, dün neşeliydik çok büyütmedim,normalde benim her seferinde unutmama rağmen " bugün seni ilk öptüğüm gün" diye o günü de hatırlayan biri,bu da nazar boncuğu olsun diye düşünüyordum sanırım ama şimdiyse içim acıyor

Tabi son soz senin ama bu yazdiklarinda cocugun o kadar saat kreşte kalmasindan baska sorun göremedim. Insanlik hali e bide ramazqn eşine unutturmuş olabilir yildonumunu. Hamilelik gerginligi seninki.

Tabi son soz senin ama bu yazdiklarinda cocugun o kadar saat kreşte kalmasindan baska sorun göremedim. Insanlik hali e bide ramazqn eşine unutturmuş olabilir yildonumunu. Hamilelik gerginligi seninki.
Hormonlar alt ust zaten farkindayim ama 1 numaradaki sorun degil mi sence?Ortada bir haksizlik var

ceyz biliyorsun

ben hep kreş taraftarı birisiyim

ama şimdi birden o kadar yoğun başlanmaz

eylül de yarın gün gidecek çocuğu birden o kadar uzun kreşe verip soğutma

ama sen doğum iznindeyken evde olmasın çokkkkk bunalır

sen de bunalırsın

bak cidden büyükler madur oluyor bu durumda

anneanne var paslaşırsın vs ama bizim komşunun bebeği uyuyor tüm çocuklar aşağıda onun oğlu camdan bakıyor çocuklara

bebeği evde bırakamıyor oğlanı tek gönderemiyor

geçen bebek geldi arabasında yanımızda uydu ee cayık cuyuk çocuk gürültüsü

hem bebeğe hem çocuğa yazık arada kalan anneye en yazık

Eylül de başlasın yarım gün

güzelce hem sen ve bebeğe özel zaman kalır

o okuldan gelince de bebeği uyutup onunla takılırsın

Hormonlar alt ust zaten farkindayim ama 1 numaradaki sorun degil mi sence?Ortada bir haksizlik var
Evet uzun calisma saatleride sorun ama malesef bazen boyle ust duzeylerin insafina kaliyor insan. Yani seni aşan bir durum mudahale edemiyorsun. E bidaha konus o zamn

bu arada

"Sabah 8 akşam 6 çalışıyoruz, şirkette hamile bir arkadaşım 9 da gelip 5te çıkmasına rağmen,devletin böyle bir hakkı hamilelere tanımasına rağmen 1 haftadır genel müdürden cevap alamıyorum. "

bu düzenleme yeni mi

sen özel sektörde değil miydin

bildiğim kadarı ile memurun bile yok böyle hakkı

nöbete ilişkin haklar var

gece çalışmama var

doğumdan sonra süt izni hakları var ama hamilelikte az çalışma şu son sıralarda bir şeylere sokuşturmadılarsa bilmiyorum

bir de sıcak ya da karlı olunca idari izin var hamile ve engellilere ama onlar da kamuda

Yeni sanirim canim, iK birimi de evet var böyle bir hakkin vermesi lazim diyor,arkamda yani.Hamilelerin gunde en cok 7 buçuk saat calisma hakki var

D damdan Canım bu arada yazdıkların için çok teşekkür ederim, bu durumda en mantıklısı eylülde başlatmak haklısın.

Allah evlatlarını sağlıklı mutlu büyütmeyi nasip eylesin o çelikel canim.

Icgudusel olarak yaklas bence mantıkla değil. Kızımla vakit geçirme imkanın varsa bundan onu mahrum etme bahsetigin etki ilklerden daha iyi gelecektir onu psikoloji sine ve gelişimine .

Zaten hali hazırda yogunsun belli benim tercihim 1 seneden hiç bisi olmaz annesiyle daha iyi vakit geçirir .
Eşine gelince .malu oruç senin içi de evde bayigi bi yoğun bu geçirmiş belli . Belki senin kafandaki sorular hemen hemen onda da var o yüzden takılma anlamaya çalış. Dediğin gibi buda nazar boncuğu olsun.hassas bi donemdesin anlamaya çalışıyorum o yüzden bazı konuların üstünde durma es geç.
Hakkında herşeyin hayirlisi olsun canım.

Amin çok sağol canım. Allah herkesin evladını bağışlasın,isteyenlere de nasip etsin inş.
Mantığım 'bu sene başlat' diyor; içgüdülerim,duygularım '1 sene sonra gitsin,zaten 2 sene kreşe gitmiş olacak, herkes için daha iyi' diyor. Ama ben bu sene yarım gün vereceğim gibi,en ağır basan o şuan.

Son düzenleme:

Amin canim Allah razı ol sun.
Sana artısı eksisi ne olur eminim bir bir hesaplarını yaparsın canim.evlatlarin için hayirlisi neyse o ol sun.

Can'ım aynı dönem hamilesiyiz. Benimde 3 yaşında bi kızım var bende kreşe veremeyi düşünüyorum eylülde. Yarım günlere bakıcam aklıma uyan olmazsa 9.30 16.30 arası da verebilirim bilmiyorum hiç. Eğitim konusunda benim kız 20 ye kadar sayıyor,alfabenin çoğunu biliyor,renkleri İngilizce biliyor,etkinlik kitaplarını sıkıntısız yapıyor. Ben tek isteğim Kızımın arkadaşlarıyla oynaması. O kadar arkadaş canlısı ki. Yeni doğan bebeğin de ilgiyse ihtiyacı var kızımın da oyuna ve arkadaşa. En mantıklısı kreşe vermek.ama 7.30 18.30 çok uzun canım

Ben ilk maddeyi anlayamadim üzgünüm
Kres meselesi bence gidebilir ben annelerin veya diger bakanlarin cok yetebildigini sanmıyorum
Bir sure gidebilir isten ayrilinca tekrar degerlendirirsin ama
Kardesi dogdugunda gitmesi evden uzaklasmasi ona iyi gelmez bence dogumdan once gitmeli bence.

Eşine yuklenme bence sen bile unutmussun
Ayrica senin hatirlamadigin gunleri hatirliyor sana yardimci
Sevgisini daha nasil belli etsin
Hamile olmasan sen de kafaya takmazdin bence.
Mutlu ol mutlu olsunlar bu kadar düşünme

bildiğim kadarıyla günde 7,5 saatten sonra çalıştıramaz sizi işveren, bunun için hamileliğinizi dilekçe ile bildirmeniz gerekiyor.

bildiğim kadarıyla günde 7,5 saatten sonra çalıştıramaz sizi işveren, bunun için hamileliğinizi dilekçe ile bildirmeniz gerekiyor.
Canım çok önceden bildirmiştim yani hamileliğimi başından beri biliyorlar.Dilekçeyle bildirmedim ama,o zorunlu mudur?

Ben olsam diğer hamile çıkıyosa, bende çıkarım
Müdür ister cevap versin ister vermesin

3,5 yaşında herkes normal der
Ben erken diyorum, kendi kızım içinde böyle düşünüyorum
Hele de tam gün.

Ben eşimin doğumgününü unutan biri olarak 'insanlık hali' olabilir deyip sıvışayım bu kısımdan

Sabahları zaten elimde olmadan yarım saat kadar geç kalıyorum, 1 aydır birşey demediler. Keşke dese,bir fırsatım olur da sıkıntılarımı sayardım onlar da görürdü zorlandığımı. Ama akşam erken çıkamam işte off.
Yaz dönemi için 3 tam gün eylül sonrası 5 yarım gündü, yarım gün için ne düşünüyorsun canım? Sen olsan seneye mi yollardın?

Akşamda çık gitsin
İşim var erken çıkıyorum dersin
Yarım saatten başla 1 saate varsın bu erken çıkma

Ben 4 yaş düşünürüm sanırım
Benim ki daha 1,5 yaşında tabi, şu an ki görüşüm böyle
Sosyalleşmekse ben onla her türlü oyun oynuyorum gezdiriyorum iş dışında vakit buldukça, ayrıca ablamın çocukları var gün içinde bazen 1 saat bazen birkaç saat beraberler kızımla. Ben durumdan memnunum, yeterince sosyalleştiğini düşünüyorum
İlerde nasıl olur bilemem tabi

ben şu hamilelerin az çalışma saatine takıldım ilk defa duydum böyle bir şey
özel şirket için geçerli mi?
sağlam dayanağım olmalı ki bende yakın zamanda hamilelik düşünüyorum en bvaşından belirtebileyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…