- Konu Sahibi mutluluk06
-
Erzurum'un büyük velîsi İbrahim Hakkı (k.s.) hazretlerini çocukken İsmâil Fakîrullah (k.s.) hazretlerine teslim ederler. İyi bir terbiye alması için çocukluğunun mühim bir devresini Fakîrullah hazretlerinin yanında geçiren İbrahim Hakkı hazretleri, bir gün eline aldığı bir testiyle çeşmeye gider, doldururken oraya gelen bir atlı:
-Çekil bakayım önümden be çocuk! diye İbrahim Hakkı hazretlerini azarlayarak atını çeşmeye sürer. O da testisini alıp bir kenara çekilmeye uğraşırken atını mahmuzlayan adam, onu bir köşeye sıkıştırır. Testisini bırakıp kendisini kurtarmak zorunda kalır İbrahim Hakkı hazretleri... Bu esnada at da üzerine basıp testiyi kırar. Ağlayarak hocasının huzuruna gelir ve:
-Çeşmeden su alırken atını koşturarak gelen biri, atını üzerime sürdü. Can havliyle kendimi kurtarmaya çalışırken testimi de tepeletip kırdı! der. Hocası sorar:
-Testini kıran atlıya sen bir şey söyledin mi?
-Hayır, der, hiçbir şey söylemedim.
-Çabuk git ve o adama bir-iki laf söyle, der.
İbrahim Hakkı hazretleri gider, çeşmenin başında atını tımar etmeye başlayan adamın yanına varıp bekler. Fakat bir türlü terbiyesini bozup da:
-Benim testimi niye kırdın zâlim adam?! diyemez.
Dönüp geldiğinde hocası Fakîrullah hazretleri sorar:
-Ona bir şeyler söyleyebildin mi?
-Söyleyemedim efendim; niyetlendim, lâkin bir türlü dilimi çevirip de ağır bir söz sarf edemedim! Hocası bağırır:
-Sana diyorum, çabuk git ve o adama bir şeyler söyle, mukabele et! Yoksa sonu felâket!..
İbrahim Hakkı hazretleri bu defa kararlı olarak koşup çeşmenin başına gelir. Bir de bakar ki, testisini kıran adamı, kendi atı, attığı çiftelerle çeşmenin havuzuna yuvarlamış, ölüsü yatmaktadır! Koşarak gelip, hocası İsmâil Fakîrullah hazretlerine bu vahim vaziyeti anlatır. Hocası bu hâle üzülür:
-Vah vah! Bir testiye bir adam! Üzüldüm buna doğrusu! der. Huzurundakiler bundan bir şey anlamadıklarını söyleyince, büyük velî şöyle îzah eder: 'O atlı adam, İbrahim Hakkı'ya zulmetti. Zulme uğrayan da tek kelimeyle olsun mukabelede bulunmadı, zâlimi Allâh'a havâle etti. Allâh Teâlâ'nın da gayretine dokunup zâlimi cezâlandırdı. Şayet İbrahim Hakkı da onun zulmüne karşılık verip, ona bir şeyler söyleseydi, ödeşeceklerdi. Fakat İbrahim, büsbütün mazlum oldu. Bense ödeştirmek için uğraşıyordum, maalesef muvaffak olamadım!'
mrb arkadaşlar daha gecen gün konu açtım,hamile kalmam zor olduğu halde Allahıma binlerce kez şükürler olsun hamile kaldım,rabbim hayırlı bir şekilde devam etmesini sağlar inşallah,konuya geleyim,sabah eşimle beraber temizlik yaptık,gayet iyiydi herşey,dışarı cıkacagını söyledi bende iki gündür arkadaşlarınla dışardasın,bugün beraber çıkalım dedim,kıyamet kopardı,ben senlemi cıkıcam,arkadaşlarımla çıkıcam elindeki parfümü yere attı ağza alınmayacak şeyler söyledi,iyiki hamilesin senlemi uğraşıcam dedi,sabahtandır ağlıyorum,ben onu Allaha havale ettim,Allah onu bildiği gibi yapsın,şımarttım şımarttım sonuç bu,bundan sonra tek kelime konuşmucam,sizce haklı deilmiyim
eşinde değişiklik var mı dışarı çıktığı arkadaşlarını tanıyomusun kesin onlarla mı eminmisin, erkek arkadaşlarıyla buluşurken parfümden başka süs çabalarına giriyomu
acaba bişeyler mi karıştırıyor da benle cıkmak istemedi,içime kurt düştü
bence birşeyler karıştırdığı yok zaten eşinizle problemleriniz vardı
hamilesiniz diye birden o sorunlar yok olmaz ki
o yüzden siz eşinizin bu gereksiz tavırlarını takmamayı öğrenin yazık bebeğinize
yok canım hiç kurma şimdi eğer şüphelendiğn başka seyler varsa o ayrı ama hemen öyle kötü düşüncelere kapılma için rahatlıcaksa telefonnu kurcala biraz bakalım..
sakın benim dediklerim yüzünden içine kurt düşmesin neticede hayatının tamamını bir paragraf yazıdan çözemem, eşinin doğal hali buysa normal olmasada kendi rutini olarak kabul edilebilir
normalde sürekli telefonu elimdedir ondan ararım annemleri falan,facebook sifresini falan bilirim,çok şükür simdiye kadar bişeyini görmedim ama yinede bugun öle soleyince içime kurt düştü,
ozaman hiç üzme kendini belki bi işi vardr söyleyemedi de sana bahanesi de ark. oldu olablr..
haftada bir bir şişe parfüm bitirir,her zaman öyle ama normalde jöle sürmez gecen gün sürdü şimdi aklıma geldi
ama gecen gün jöle sürdü normalde hiç sürmez özel günler dışında
belki o gün kendini iyi hissetmek istedi sorsaydın sakayla karışık hayırdır fln diye..iletişimnz nasıl herşeyi konuşur musunz eğer öyle dğilse bilmediğin özel durumlar olablr iş konusunda fln sen şimdi hamilesin ya psikolojik olarak etkileniyosun her hareketnden ama tabi yine de gözün üstünde olsun paranoya yapma derecesinde değil tabi:)üzmee madem cıkmıcan dışarı sevdiğin bi yemek yap müzik aç iyi gelcektr ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?