bu arkadaşlık bitmeli mi

sos-fel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.123
Puanlar
63
merhaba forumun güzel hanımları,

uzun zamandır konu açmamıştım. bi sorunum var farklı insanlardan yorum almak istedim.

yaklaşık 4 senelik bi arkadaşım var yani baya yakınız kendisiyle daha doğrusu yakındık. genel olacak bahsedecek olursam şu şekilde bu arkadaşım sürekli aramıza bi 3. kişiyi sokmak konusunda ısrarcı. ben de 3 kişilik arkadaşlık gruplarının yürümediğini gördüğüm için çok sevmiyorum açıkçası neyse ben yine de geçen sene bunu kabul ettim ama kız tabiki de arkadaşımla daha yakın oldu vs. ve ben kızdan hoşlanmadım ona da sen istersen 2li görüşürsün beni ilgilendirmez ben 3 kişi olarak yokum dedim ve görüşmedim o kızla. sonra bu sene de yine biri daha geldi ve o kızda arkadaşımla yine aynı döngüyü yaşadık yakın oldu ve arkadaşım böyle bir durumda aradaki dengeyi kuramıyor nasıl derseniz o 3. kişilerle daha yakın oluyor ya beni ekiyor benle bişey yapmak istemiyor yada yapacaksak hep beraber yapalım modunda. (kendisi 2li olarak görüşsün umurumda değil yakında olsun ama beni ekmesin benimde 2li görüştüğüm arkadaşlarım var ) kendimi artık şöyle hissetmeye başladım demek ki artık benden sıkılıyor. ya sıkılıyorsan o zaman artık grup olarak bişey yaparız senle 2li bir şey yapmam da dedim. inanır mısınız kaç kere dedim yok öyle bir şey dedi her defasında.

son zamanlarda özellikle ne zaman şuraya gidelim mi desem şuna haber verecek miyiz. işte kızlarda gelecek mi(bizim ortak bi kız grubumuz da var) ya istesem zaten onları da çağırıyorum ortak gruba yazıyorum. ben sadece onla plan yapmak istiyorum ama sürekli bu şekilde oluyor ve ben de en sonunda yine konuştum. yine yok mok dedi tamam dedim.

en son hafta sonu konsere gideceğiz. bana yazdı gündüz gidiyor muyuz evet gidiyoruz dedim. akşam konsere 2 saat kala temizlik yapıyorum çok yoruldum gitmesek mi?? tamam dedim ben kızlara sorayım gelen olursa giderim onlarla veya tekte gideceğim kimse gelmezse. gerçekten uğraşmak istemedim artık. sonra ben böyle deyince tamam gelirim neyse o 3. kişi aramış bunu az önce yemek yiyelim mi demiş. sen naptın gel yiyelim dedi. ben de yani onla yemek yemeye gelince tamam bana gelince konsere gitmeyelim. sonra eve sipariş vereceklermiş zaten dışarı çıkmayacaklarmış ee tamam kız gelecek sonra çay kahve sohbet daha cazip geldi demiyorda temizlik yaptım yoruldum vs. belki doğrudur(ki madem öyle bana gündüz de gitmek istemiyorum diye) ama artık her şey üst üste geldi sürekli böyle olunca hani artık insan sabrı taşıyor. belki daha anlatmadığım neler neler var. yani soğudum artık.

gel gelelim asıl soruma. biz her sene yurt dışı tatiline gidiyoruz. bu sene de gideceğiz ve randevu aldık vize için haftaya randevumuz vardı. evraklar tamamlanacak. (ek bilgi vereyim: biz tatile gittiğimizde bütün programı yapan benim turu ayarlayan, turla gitmiyorsak oteli uçak biletlerini programı yapan benim o sadece katılır-- ben seviyorum program yapmayı bu arada şikayetçi değilim ama ben artık şöyle hissetmeye başladım ben böyle bir insanım ya bu yüzden ben bunu kaybetmeyeyim dursun kenarda arkadaşıyım sanki onun için ) ve biz konuşmuyoruz kaç gündür. açıkçası ben kendim bile gitmeyi düşünüyorum tura. yani gerçekten soğudum bu arkadaşlıktan. yeri geldi mi biz artık dostuz bizim arkadaşlığımız farklı bir boyutta diyor ama ben hiç öyle hissetmiyorum. kendimi salak yerine koyulmuş hissediyorum. yoruldum bu arkadaşlıktan. mesaj atıpta bu durumu sormakta istemiyorum zaten benle bişey yapmak istemeyen insan için uğraşmaya ne gerek var ben o kadar her şeye emek verdim randevu buldum ki zor bulunuyor pc başında bekledim ekstra. evrakları hazırladım niyet mektubunu hazırladım. yani bu kadar emeği bu insan için artık harcamak istemiyorum soğudum artık. objektif yorumlarınızı bekliyorum. (bu arada herkese karşı sınırım vardır ama bu arkadaşıma nedense bi sınırım yok kardeş aile gibi görüyordum ama gerek yokmuş keşke herkese davrandığım gibi davransaydım)

Bence senin sorunun arkadaşının başka insanlarla görüşmesi değil, sana karşı eskisi kadar istekli davranmaması. Sürekli ikinci planda kalıyormuş gibi hissediyorsun ve bu da zamanla birikmiş. Tatil konusunda da sırf alışkanlık diye gitmek zorunda değilsin. Biraz soğumuş olman ve emek veren tarafın hep sen olduğunu düşünmen bence gayet anlaşılır.

sizi cepte görüyor anladığınız gibi
kafası çalışıyor organizesi güzel.. siz yapacaksınız oda illa o kişiyi de ekleyecek
arkadaşlığı tamamen kesmeyin ama mesafe koyun

bu yılki tatil programınız neydi? ve hangi kısımları için ödeme yapıldı?

Kurnaz bi tip galiba bu arkadaş. Hislerinde haklısın. Ben olsam çok öncesinde soğurdum.

Arkadasliklarda birbirini özlemek gerektiğini düşünüyorum. Aslında bütün insan ilişkilerinde bu özleme yöntemi iş görür. Belki bir süre birlikte program yapmazsanız birbirinizi özlersiniz. Bu iyi gelebilir.

Hemen koparıp atmamak gerekiyor. Kredisi yüksek bir arkadaşlık bitirilirken karşı tarafa açıklama yapmanız ve ona da kendini savunma fırsatı vermeniz daha güzel olur.

Konuşun, savunması sizde geçerli olmazsa o zamam bitirirsiniz. Şimdilik fevrilikle karar vermeyin.

Ben arkadaşınızla birbirinize aynı derecede yakınlık hissetmediğinizi düşündüm. Sanki o sizin için emek verilmeye değer, çok önemli biri gibi fakat bu emeğin karşılığını adil bir şekilde veremiyor ya da vermiyor. Belki de sizin beklentinizi fazla buluyor olabilir.

Ben sizin yerinizde olsam gruptan ayrılmazdım ama bu kişiyle de bir süre tek başıma plan yapmazdım. Kendimi biraz geri çeker, ilişkinin doğal akışında onun ne kadar çaba göstereceğini gözlemlerdim. Sürekli bu konuyu konuşup net bir cevap almaya çalışmanız istemeden de olsa sizi ısrarcı gibi gösterebilir.

Bence sizi tamamen gözden çıkarmış olsaydı daha net bir tavır alırdı. Fakat sizin verdiğiniz emeğe denk bir karşılık gösterecek gücü, isteği ya da farkındalığı olmayabilir.

Bana biraz fazla boğucu geldiniz. Bu kanka olalım hep ikili takılalım olayları lisede olur. Sonrasında daha telaş takılırsın. Yoksa da yürümüyor.
Yani sizi de yemeğe çağırmış. Sitem etmek yerine giderdim ben olsam. Siz ilgi odağı olmak istiyorsunuz da yetişkin yaşlarda arkadaşlar tek odakta devam etmez.

Bence senin sorunun arkadaşının başka insanlarla görüşmesi değil, sana karşı eskisi kadar istekli davranmaması. Sürekli ikinci planda kalıyormuş gibi hissediyorsun ve bu da zamanla birikmiş. Tatil konusunda da sırf alışkanlık diye gitmek zorunda değilsin. Biraz soğumuş olman ve emek veren tarafın hep sen olduğunu düşünmen bence gayet anlaşılır.
evet aynen öyle eskisi gibi istekli değil kendimi 2. planda hissediyorum ama bi sorun varsa da söylemesini istiyorum sadece yok deyip tam aksi davranış yapınca da ee diyorum ama söylediklerinle yaptıkları birbirini tutmuyor.

Bana biraz fazla boğucu geldiniz. Bu kanka olalım hep ikili takılalım olayları lisede olur. Sonrasında daha telaş takılırsın. Yoksa da yürümüyor.
Yani sizi de yemeğe çağırmış. Sitem etmek yerine giderdim ben olsam. Siz ilgi odağı olmak istiyorsunuz da yetişkin yaşlarda arkadaşlar tek odakta devam etmez.
arkadaş grubumuzla bi zaten hep plan yapıyoruz sürekli beraberiz zaten. ben kendi grubumla da plan yapıyorum ama eskiden yaptığımız gibi 2 li takılmak istiyorum çünkü biz diğerlerinden daha yakınız ve özel şeyleri sadece onla paylaşıyorum. evet bazen sevdiklerimi boğuyorum öyle sorunlarım var yalan değil sanırım biraz kendimi geri çekeceğim teşekkür ederim yorumunuz için.

Ben arkadaşınızla birbirinize aynı derecede yakınlık hissetmediğinizi düşündüm. Sanki o sizin için emek verilmeye değer, çok önemli biri gibi fakat bu emeğin karşılığını adil bir şekilde veremiyor ya da vermiyor. Belki de sizin beklentinizi fazla buluyor olabilir.

Ben sizin yerinizde olsam gruptan ayrılmazdım ama bu kişiyle de bir süre tek başıma plan yapmazdım. Kendimi biraz geri çeker, ilişkinin doğal akışında onun ne kadar çaba göstereceğini gözlemlerdim. Sürekli bu konuyu konuşup net bir cevap almaya çalışmanız istemeden de olsa sizi ısrarcı gibi gösterebilir.

Bence sizi tamamen gözden çıkarmış olsaydı daha net bir tavır alırdı. Fakat sizin verdiğiniz emeğe denk bir karşılık gösterecek gücü, isteği ya da farkındalığı olmayabilir.
yok gruptan ayrılmıyorum o arkadaşlarımı gözden çıkarmam onun için ama evet 2li planları biraz azaltıcam sanırım aynı frekansta değiliz artık

avrupa turu bir kısmını ödedik

eğer tur ile gidiyorsanız sanki onunla gitmiyormuş gibi plan yapın. şayet tur değilse iptal edilebilir ya da ertelenebilir neler var rezervasyonlar arasında bir gözden geçirin. vizeyi aldıktan sonra tekrar düşünün.

Ben arkadaşınızla birbirinize aynı derecede yakınlık hissetmediğinizi düşündüm. Sanki o sizin için emek verilmeye değer, çok önemli biri gibi fakat bu emeğin karşılığını adil bir şekilde veremiyor ya da vermiyor.
katılıyorum. ilişkide bir dengesizlik var gibi.

ilgi odağı olmak istemek neden yanlış olsun? 4 yıllık arkadaşım 1 haftalıklarla daha çok ilgileniyorsa artık o kadar da yakın arkadaşım değildir. demek ki onun gözündeki değerim, benim ona verdiğim değerden daha az ki 3. kişlerle benden daha yakın olabiliyor.

katılıyorum. ilişkide bir dengesizlik var gibi.

ilgi odağı olmak istemek neden yanlış olsun? 4 yıllık arkadaşım 1 haftalıklarla daha çok ilgileniyorsa artık o kadar da yakın arkadaşım değildir. demek ki onun gözündeki değerim, benim ona verdiğim değerden daha az ki 3. kişlerle benden daha yakın olabiliyor.
ilgi odağı olmak nasıl desem şöyle biz beraber atandık bu şehre ikimizde buralı değiliz ailelerimiz yok. yani burada her şeyi beraber yaptık. beraber evlerimizi kurduk beraber yemekler yedik, her şeyi beraber yaptık biz. kız kardeşim yok benim kız kardeşim gibi oldu. bazen ailemden bile yakın oldu bütün sırlarımızı paylaştık. yani böyle biri ama artık doldum biraz aynı şeyleri sürekli yaşayınca.

bu arada benden ayrı arkadaş çevresi olabilir olmalı da benim de var. benim bahsettiğim başkaları gelince beni 2. plana atması buna üzülüyorum. yani aradaki dengeyi kuramıyor ya da nasıl diyeyim sos-fel nasıl olsa var hep orda yani çantada kekliğim sanırım ve yakın olduğum insanlar genel olarak beni öyle görüyor bence.

eğer tur ile gidiyorsanız sanki onunla gitmiyormuş gibi plan yapın. şayet tur değilse iptal edilebilir ya da ertelenebilir neler var rezervasyonlar arasında bir gözden geçirin. vizeyi aldıktan sonra tekrar düşünün.
işte vize randevusu zor alınıyor geçen ay kaçırdık bu ay zorla aldım. vize randevusu almak yarışmak gibi bir şey yani. kaçıracak randevuyu yoksa. turla gideceğiz bir kısmını ödedik neyse bakalım artık ben tura sordum kendim gelebilirim diye fiyat farkı ödersiniz dedi niyet mektubumu da kendim gidecekmiş gibi revize ettim ama üzülüyorum ne yalan söyleyeyim.

işte vize randevusu zor alınıyor geçen ay kaçırdık bu ay zorla aldım. vize randevusu almak yarışmak gibi bir şey yani. kaçıracak randevuyu yoksa. turla gideceğiz bir kısmını ödedik neyse bakalım artık ben tura sordum kendim gelebilirim diye fiyat farkı ödersiniz dedi niyet mektubumu da kendim gidecekmiş gibi revize ettim ama üzülüyorum ne yalan söyleyeyim.

hiç üzülmeyin.
ben ne demek isteidğinizi anlıyorum. benzer bir arkadaşımız var ve o da sürekli birkaç kişilik grup ve eşleri ile birlikte dev bir ekip olarak görüşmek ister. ben bi noktada saldım kendisini. çok tatsız gerçekten

Back
X