Bu arzuyu bastirmak istiyorum..

Bana hırs gözünü bürümüş gibi geldi , elindeki çocuğu hiç görmüyor , istediği cevabı duymayınca hakaret tarzı başlıyor çünkü
Kaybetmek zor bı durum o yüzden bu konuda incitici bı yorum yapmak istemiyorum yıpratıcı süreç..

Bana hırs gözünü bürümüş gibi geldi , elindeki çocuğu hiç görmüyor , istediği cevabı duymayınca hakaret tarzı başlıyor çünkü
görür mü hiç
hissettirmediğini sandığı ailesiyle yaşadığı sorunlarına bakın
eşiyle çocuğuyla ne halde
çocuk şimdiden mutsuz

Acaba bende bir sorun mu var ya diye düşünmeden edemedim. Çok şükür bir kızım var dört yaşında , Rabbim ona sağlıklı güzel ömür versin yeter başka da çocuk istemiyorum. Su dönemde onu güzel yetiştireyim okutayım başka derdim yok çocuk isteğim ise hiç yok .

5 yıllık evliyim artık daha beklemiyim 34 yaşına geldim. Sorun olursa tedavi için uğraşırız diye yapmaya karar verdim. Kendimi tam hazır hissetmiyordum. 1 çocuğum olsun istedim. Hala doğacak çocuğa maddi manevi yetebilecek miyim düşüncesi var.

2. Bir çocuk olursa ona hiç yetemem.

Ben de bu annelik hissini tekrar yaşamak için deliriyorum diyenleri anlamıyorum.
Bu yemek içmek gibi bir şey degil.
ALLAH evlat vermiş ama anne olmayı çok istiyorum diyerek kendinizi resmen duvardan duvarlara atmanız çok değişik.
Benim komşum var böyle . Üç çocuğu vardı yanı kadın sırf eltisi dört tane doğurdu diye dördüncüye hamıle su an . O üç çocukla bazen kavga dayak bi sekıl büyüyor iste

Benim komşum var böyle . Üç çocuğu vardı yanı kadın sırf eltisi dört tane doğurdu diye dördüncüye hamıle su an . O üç çocukla bazen kavga dayak bi sekıl büyüyor iste
Benim bir tanıdığım var. 2erkek evladı vardı. Şımardıkları için felaket döverdi. Kocası bunu aldattı, dövdü, kadının babasını, abisini dövdü.Kadın ne yaptı peki.Kocası kız çocuklarını çok seviyor diye sırf adamı eve baglamak için doyurmak için o kadar ugraştıki. 3.cü çocugu kız oldu. Kızını aşırı seviyor. Ama diger iki oglunu ne paylaşır ne sever.Varsa yoksa kızı. Diger iki evladına üzülüyorum.

Benim bir tanıdığım var. 2erkek evladı vardı. Şımardıkları için felaket döverdi. Kocası bunu aldattı, dövdü, kadının babasını, abisini dövdü.Kadın ne yaptı peki.Kocası kız çocuklarını çok seviyor diye sırf adamı eve baglamak için doyurmak için o kadar ugraştıki. 3.cü çocugu kız oldu. Kızını aşırı seviyor. Ama diger iki oglunu ne paylaşır ne sever.Varsa yoksa kızı. Diger iki evladına üzülüyorum.
Aynen . Bunun bide erkek olan versiyonları var ki aman Allahım 🙄 sanırsın dünyaya şehzade getirmişler . Yazık o cahil anaların çocuklarına . Benım babam da erkek çocuğu hastasıydı . Kız sevmezdi bana bir kere kızım dediğini bilmem 🤷‍♀️ Çok mecbur kalırsa çocuğum derdi 18 yaşımda dahi olsam kız olmam ayıp bişeydi 😏 annem benı doğurunca anneme doğura doğura kız doğurdun demiş. Allah tan annem sonra ona bir şehzade doğurdu da kurtuldu daha fazla doğurmaktan. Neyse zamanla annem de babamın bir yörüngesi oldu çıktı 30 senedir çok kıymetli pipili oğullarının etrafında dönüyorlar. Ben uzun zamandır çıkardım hayatımdan . üçüyle de görüşmüyorum. Keşke bu zihniyetteki bütün annelerin önemli olanın nicelik yani sayı değil nitelik olduğuna kafaları bassa.

Aynen . Bunun bide erkek olan versiyonları var ki aman Allahım 🙄 sanırsın dünyaya şehzade getirmişler . Yazık o cahil anaların çocuklarına . Benım babam da erkek çocuğu hastasıydı . Kız sevmezdi bana bir kere kızım dediğini bilmem 🤷‍♀️ Çok mecbur kalırsa çocuğum derdi 18 yaşımda dahi olsam kız olmam ayıp bişeydi 😏 annem benı doğurunca anneme doğura doğura kız doğurdun demiş. Allah tan annem sonra ona bir şehzade doğurdu da kurtuldu daha fazla doğurmaktan. Neyse zamanla annem de babamın bir yörüngesi oldu çıktı 30 senedir çok kıymetli pipili oğullarının etrafında dönüyorlar. Ben uzun zamandır çıkardım hayatımdan . üçüyle de görüşmüyorum. Keşke bu zihniyetteki bütün annelerin önemli olanın nicelik yani sayı değil nitelik olduğuna kafaları bassa.
İnsan ailesini seçemiyor maalesef. Evladın kızı erkeği olmamalı. Kız evlada nasılsa evlenecek ele gidecek mantığı ile bakıyorlar.Erkek kardeşime babam bizim için bunlara ele gidecek oglum, biz bize kalacagız derdi. Sonuç erkek kardeşim kız evinden çıkmaz, babamı aramaz sormaz. Annem hep der ne varsa kızlarımdan var diye. Erkek kardeşim ile annemler aynı mahallede ama ben uzak olmama ragmen beni daha çok görüp, konuşur. Allah veriyor bu zihniyettekilere

Böyle düşündükçe kız evlatları anne babaya bileniyor, kendilerinden uzaklaştırıyorlar...

Böyle düşündükçe kız evlatları anne babaya bileniyor, kendilerinden uzaklaştırıyorlar...
Evet elinde olmuyor çünkü o kız evlatların. Önce üzülüyorlar yaranmaya çalışıyorlar bi şekilde okuyorlar memur oluyorlar göze girmek için ama sonra bakıyorlar ki ne yapsalar pipili bir erkek evlat klasmanında asla olamayacaklar bu defa öfke çaresizlik kaplıyor içlerini . En sonunda da tüm bağlarını kopartıyorlar öyle bir kopartıyorlar ki artık üzülmüyorlar bile.. Sırf kız olduğu için dışlamak çok zalimce degil mi . Neyse konuyu dağıtmayayım ben.

Acaba bende bir sorun mu var ya diye düşünmeden edemedim. Çok şükür bir kızım var dört yaşında , Rabbim ona sağlıklı güzel ömür versin yeter başka da çocuk istemiyorum. Su dönemde onu güzel yetiştireyim okutayım başka derdim yok çocuk isteğim ise hiç yok .
Sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Benimki de 8 aylık. Başka bir çocuk fikrini gündemime dahi almıyorum. Hem madden hem manen bu devirde bir yavruyu hakkıyla yetiştirelim de... Sırf duygu tatmini adına yavruma eksik kaldığımı, onu bir şeylerden mahrum bırakmak zorunda olduğumu düşünüyorum da, ne korkunç şey!

Sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Benimki de 8 aylık. Başka bir çocuk fikrini gündemime dahi almıyorum. Hem madden hem manen bu devirde bir yavruyu hakkıyla yetiştirelim de... Sırf duygu tatmini adına yavruma eksik kaldığımı, onu bir şeylerden mahrum bırakmak zorunda olduğumu düşünüyorum da, ne korkunç şey!
Aynı durumdayım.
Kızım 13 yaşında, ısrarla yap diyenlere kulağımı tıkadim
Kolay mı çocuk yetiştirmek.
Bir oğlun olsun diyenlere de neden diye sordum.
Erkek evlat bla bla
Dedim doğuracak olsam bile gönlümden geçen yine kız olurdu.

A
Allah korusun size bağışlasın bıdığı

Bu kız erkek ayrımı yapanları Allah'a havale ediyorum.
Bir kiz evlat sahibiyim.
Dünyalara değişmem.
Varım yoğum onun.

Gebeliğin başından cinsiyeti öğrendiğim ana kadar kimseyi inandıramadım bir tercihim olmadığına
Herkes kız mı istiyorsun erkek mi dedi
Ne fark eder ki?
Eşim de böyle düşünüyordu
Önce kız dediler, sevindik
Sonra erkek dediler aynı derece de sevindik
Evlat evlattır.

Iyi geceler kızlar benim hikayem evlendikten sonra başladı ilk evlendim hamile kaldım düştü bi daha hamile kalfim 7 aylık erken doğumla kaybettim bu benim miladim oldu bi daha hiç eskisi gibi olamadım bu süreçten sonra bilinmezlige girdik neden kaybettiğime dair kesin birsey yok 2 gün yasadi vefat etti neyse idtanbulda gitmediğim doktor perinatolog kalmadı bende gebe kalamadım tup bebeğe başladık ilk transferim tuttu 6 haftalik iken bir anda yoğun bir kanama başladı ve doktorun odasında muayene masasına çıkmaya çalışırken keseyi düşürdüm yaşadığım 2.tramva oldu pes etmedim yine transfere gittim transferin 5.gunu regl oldum artık yeter dedim kapatıyorum bu defteri doktorumun ısrarı ile son kez denedim Rabbe bin şükür çok zor bir gebelik geçirmeme rağmen saglikla kavuştum oglum 3 yaşına yaklaştı bi daha denemek istedim ve kalbi durdu kurtaj oldum kurtaj olali tam 4 ay oldu yapma diyorum bunu kendine çok yoruldun yiprandin diyorum ama yok içimdeki o duyguyu bastiramiyorum bu arzudan nasıl kurtulabilirim 1 embriyom kaldı ama hiç cesaretim yok bu aralar çevremdeki herkes masAllah sıraya girmiş bir de Rabbim hepsine saglikla nasip etsin ama insan nefsi kendisi içinde istiyor o güzel duyguları yeniden haksızlık belki zaten bir yavrum var şımarıklık 2.icin boyle olması ama kaybedince insan yeni bir bebege daha bir hasret kalıyor bu çıkmazdan beni yalnız Allah kurtaracak biliyorum hepinizden özür diliyorum bayagi uzun yazdım çünkü ins bana da isteyen herkese de Rabbim tez zamanda saglikla nasip eder..
Sadece üremek için dünyaya gelmediğinizi hatırlayın. Bir vasfınız, işiniz gücünüz, amacınız olsun. Tüm vaktinizi çocuk da çocuk diye yemekten kendinizi kaybedeceksiniz.

Bunun tersi şuan arkadaşim ilk oğlu vardi kızı oldu kızımı sevmiyolar oğlanın sahibi çok ben kızımı çok seviyorum dedi iki türlude kötü eşit olamayacaklar insan olamayacaklar doğurmasinlar ya bu devirde devam ediyor hala

Bizim ailede de kiz makbuldur (sülalenin erkekleri aptal oldugu için).ablama da 1 erkek cocuktan sonra tutturmuşlar "bi kizcagiz doguramadin "diye. Allahtan ben kiz dogurdum da baski yaşamıyorum:)
Benim de ölü doğumum var tabi ki çok tramvatik, insan hemen tekrar hamile kalıp dogurmak ve hayallerini tamamlamak istiyor. Ben sağlık gereği 8 ay ara vererek tekrae hamile kaldim aradaki süreyi de terapi alarak gecirdim ve işime devam ettim (çok zor oldu tabii).Herkese de bu dusuk, ölü dogum olaylarindan sonra terapi almayı tavsiye ederim.
2.cocuk da düşünmüyorum kızım sağolsun kari koca bu aralar uykusuzluktan pert olduk

Back
X