Bu Asılmak mıdır?

gozdece89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
107
-2
46
Almanya
Kızlar selam.

Geçen hafta bizim sınıftan Fransız bir çocuk evindeki partiye beni beni davet etti. Bu arad bilmeyenler için not, kısa bi süreliğine yurtdışında okuyorum ve henüz tam alışamadım, yalnıslık çekiyorum biraz. ben de kabul ettim yeni insanlarla tanışırım filan diye. bu arada çocuk da efendi düzgün biri, ayrıca da hoşsohbet bir insan.

neyse gittim ben bunun evine. başka insanlar vardı ve hep kız, sevindim tabi çünkü tedirgindim açıkçası biras sonuçta bi erkeğin evi diye.. neyse herşey güzeldi sohbet muhabbet filan. ama ilerleyen zamanda bu evsahibi fransız çocuğun bazı hareketleri beni rahatsız etmeye başladı. askıntı mı oluyo acaba diye şüpheye düştüm bi yandan da bunların kültürlerinde normal ben abartıyorum diye düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım kızlar. özellikle yurtdışında okuyan çalışan vb. arkadaşlar bana akıl verin lütfen.

şimdi ben ortama yabancı olduğum diğer insanları tanımadığım için falan çocuk ilgileniodu benle sohbet filan ediyodu yani misafire karşı normal tabi bunlar.. ama bir ara ben bi koltukta oturuyodum, koltuk biraz büyük ama tek kişilik yani sonuçta. geldi yanıma sıkışıp oturdu! ben napcağımı bilemedim. insanlara kolay çemkirebilen biri değilim, üstelik de saygı duyduğum biri, belki ben yanlış anlıyorumdur diye düşüdndüm. bir de saçma gelecek ama bir nevi türkleri temsil ediyorum gibi geliyo, "ay yobaza bak türk işte hemen yanlış anlıyo" diye düşünsünler de istemiyorum. ama bir yandan da rahatsız oluyorum. kalksan bi dert kalkmasan ayrı dert.

neyse çocuk bu arada bana bişiler sordu cevap verdim filan. bu arada elini dizime koydu ve o el orda kaldı. ben nasıl rahatsız oldum anlatamam. kalktım tuvalete yöneldim. bu da geldi peşimden "bir sorun yok dimi herşey yolunda mı" filan diye soruyo. yok dedim ben de tuvalete gircem de o yüzden geldim. tuvaletten çıktıktan sonra da kalktım zaten.

giderken bi de bana istersen burda kalabilirsin dedi. şimdi bunu kötüye mi yormalıyım bilemiyorum. sonuçta saat çok geç olmuştu ve ayrıca evde tek de kalmıyo, ev arkadşaı var ki o da kız. belki o vakitte trene binmemem için de demiş olabilir. offf bilemiyorum kafam çok karıştı. lütfen bana bi akıl verin. sanırım çocuğa bakışım değişti ister istemez. halbuki sevmiştin, sıcak hoşsohbet biriydi ve burda o kadar soğuk ki herkes, bi arkadaş kaybetmek de istemiyorum ama kafam da karışık. sizce napmam lazım

Canım bence apaçık asılıyo ya:44: rahat insanlar olabilir ama bana asılıyomuş gibi geldi.Hem insan hisseder bence,sende rahatsız olmuşsun zaten.

Bence asılmamış
Sen kimseyi tanımadığın icin seninle
İlgilenmiş kendince ne bilsiin bizde bu tür
Davranışlar yAnlis anlaşılıyor sana kal
Demiş saat geç olduğu icin trenler cok
Cok tehlikeli oluyor o yüzden teklif etmiş
Olabilir....

"ay yobaza bak türk işte hemen yanlış anlıyo" diye düşünsünler de istemiyorum.
ama bir yandan da rahatsız oluyorum. kalksan bi dert kalkmasan ayrı dert.

Sen rahatsız oldugun haraketlerin sana
Gore uygun olmayan davranışların karsı
Tarafa söylemeyi yada uyarmayı YOBAZLIK
Olarak Görüyorsan ben artık ne diyim

Bence hiç birşey olmamış gibi davranabilirsin.
Zira,çocuk açısından birşey olmadığını düşünüyorum.

1. "yobaza bak,Türk işte yanlış anlıyor" diyemez çünkü onlarda böyle bir mantık-kavram yok.
Olsa olsa kişisel alanına titizlenen biri olduğunu düşünürdü.Bazı milletlerde bu var,mesela Çinlilere dokunamazsın :)

2. senin suratın değişip (değişmiştir tahminimce) aniden tuvalete gidip sonra kalkınca,hasta olduğunu düşünmüştür.O yüzden kalabilirsin demiştir.

3. başka niyeti olsa "istersen kalabilirsin" demezdi.Benimle kalmaya ne dersin,birlikte güzel zaman geçiririz filan derdi :)
Teklif yapsa dolambaçlı yapacağını düşünmüyorum .

anlattıklarına bakılırsa hiç asıldığını sanmıyorum bende uzun yıllar Almanya'da kaldım.Yeterince rahattırlar hatta bize göre fazlasıyla.Asılmak gibi bi niyeti olsa dolandıracağını düşünmüyorum bi arkadasında dediği gibi benimle kalırmısın vs vs farklı şekilde davranırdı.Sen hiç takma bunları sen istemedikten sonra kimseyle bi ilişki yaşamak zorunda değilsin sen tek olduğun için seninle ilgilenmiş biraz.günlerini güzel gecirmeye çalış bence cnm

Ben de yıllarca yurtdışında yaşamış biri olarak, verilen cevapların çoğuna katılsamda, bir noktada katılmıyorum.
Çocuk sana asılmış, fransızlar böyledir... Yapacak birşey yok...
Zaten ilerde bu hareketlerini sözlüye de dökecektir, o zaman sende fikrini söylersin...
Kimse ile senin istediğin dışında zaten birşey olması mümkün değil, yurtdışında bu tarz durumlar gayet katı kurallara tabii.. O yüzden sen bir defa "hayır" dedikten sonra kimse senin üzerine gelemez... Bu anlamda rahat olabilirsin...

Onlar rahat bir yaşantıya ve rahat bir hayata sahipler bu doğru.
Bize ayıp gelen davranışları onlar rahatlıkla sergileyebilirler, çünkü onlarda bizde olan bir çok kavram yok.
Merak etme seni "yobaz" olarak algılamayacaklardır, sadece kendi özeline düşkün, belirli sınırları olan biri olarak göreceklerdir. Buna da saygı duyarlar zaten, istemediğin birşeye de asla zorlamazlar.
En azından ben bu şekilde tavır görmüştüm Amerika'daki arkadaşlarımdan. Gayet bana saygılıydılar.
Ama bunu hissettirmek senin elinde, sonuçta Türkiye'de yaşadığın zamanlarda da nasıl senin doğruların vardı ve arkadaşların buna saygı duyuyordu, sen de aynı şekilde davranacaksın...

Babamın bir lafı vardı o geldi aklıma, karakter uluslararasıdır, dil gibi her ülkeye göre değişmez, nereye gidersen git heryerde aynıdır ve heryerde senin aynandır. O hesap, sen nasılsan öyle davran, inan bana yurtdışındaki insanlar buna daha çok saygı göstereceklerdir... :34:

kusura bakma ama ben sorunun artik sende oldugunu dusunmeye basladim
sen herkesten sonra gittigin icin arkadasim yok diyorsun bu bir mazaret degil

neyi kompleks yaptin bilmiyorum ama biraz rahat olsan
senin gibi ogrencilere ozellikle kizlara takilmak cokmu zor
cevre edinemedin tek basina gezmeyi yadirgiyorsun
turklerin dolu dolu oldugu bir sehirde herkese kulp buluyorsun
ataturk dusunce dernekleri vardir oraya git
yada dusuncelerini siyasi gorusunu temsil eden bir yer
ogrenci federasyonlari var turk ogrencilerin kurdugu

baska sehirlerede gidebilirsin hafta sonlari

cocuk elini bacagina koydu ve senin hosuna gitmedigi halde
tepki vermedin
"yobaz demesinler" diye iste sorun orda
saglam bir durus sergilemiyorsun
hem yaranmak istiyorsun hem icten ice kendini yiyorsun
bence bu kafayla sen kimsenin partisine gitme
bu kadar kompleksli bu kadar ice kapanik ne yapmak istedigini
bilmeyen biri gibi izlenim verirsen seni kandirmak icin ugrasabilirler

ayrica
o cocuk sana asildiysada kotu niyetli oldugunu sanmiyorum
hatta sana asildigini bile dusunmuyorum

sarisin citi piti bir kiz gelmisti turkiyeden ogrenci senin gibi
calistigim yere gelirdi devamli kahvesini icer sikintisini anlatir
sagdan soldan, memleketten derken baya alistirdi kendisine
diger ogrencilerle takilmak istemiyordu
kendi kendine cevre kurmustu
kulturlu ve konuskanligiyla hayran kalmistik ona
hatta patronum (bekar ve turktu) hem ciddi hem sempatik demisti
kasi gozu oynamiyo anlaminda )))
yani benim patronum bile bu kiz hakkinda iyi dusunmusse bu
insanin kendisine baglidir diye dusunuyorum

dogal ve rahat olamazsan cok yanlis anlasilirsin daha
(kusura bakmada once kendini temsil et sonra turkleri

Canım bence apaçık asılıyo ya:44: rahat insanlar olabilir ama bana asılıyomuş gibi geldi.Hem insan hisseder bence,sende rahatsız olmuşsun zaten.

evet canım bana da öle geldi yani ama onlarda normal ya, abartıyor muyum acaba diye düşünüyorum. bi de şu var ki çocuk içki içmişti acaba alkolden filan da olabilir mi, gerçi hiç sarhoş olmuşa da benzemiyodu ya :S bi de ortamdaki dier kızlara deil bi tek bana böle davrnanması tedirgin etti. benden önce bi kız gitti evine hiç bende kal filan demedi ona. bilemiyorum ya belki yeniyim diye mi acaba :S

daha önceki konularını okumştum. hayırlısıyla başına bişey gelmeden ülkene dönmeni gönülden temenni ediyorum arkadaşım.........

Bunlar Türkiye'de de o kadar çok yaşanıyor ki. :D
Yurt dışı insanına bağlamak olmamış.
Sanırım daha önce hiç rastlamadığından çok garipsemişsin.
Ama hep oluyor bunlar.
Asılmak değil bu bence, hoşlanmış senden, bir şeyler yaşamak istemiş ve bunu el hareketleriyle yakınlık kurmaya çalışarak yapmış.
Hoşnut değilsen uzaklaş ondan. Kim nasıl düşünürse düşünsün, sen ne arzu ediyorsan onu yap bence.
Yobaz demezler.

ya simdi yasamadıgım bir ulkenin insanları hakkında ne kadar yorum yapabilirim bilmem ama onlar bize gore daha rahat bu konularda bu acık ve net belki asılıyordur belkide cocugun yapısı budur arkadaslarına bile bu sekilde davranıyordur hem asılsa bile nolabilirki tr de sanki boyle erkekler yok :1: sen mesafeni korudugun surece problem olmaz

yobaz dememe takılanlar olmuş sanırım anlaşılmadım, benim orda demek istediğim şey yani türkler olarak avrupa'da çok iyi bir imajımız yok ne yazık ki, hala bisürü insan ülkemizi kadınların erkeklerden kaçgöç içinde olduğu bir yer sanıyor. bu önyargıya ben de hizmet etmek istemiyorum. öyle anlaşılabilir çünkü. içki içmem bile şaşıran oldu yani düşnün artık.

Bunlar Türkiye'de de o kadar çok yaşanıyor ki. :D
Yurt dışı insanına bağlamak olmamış.
Sanırım daha önce hiç rastlamadığından çok garipsemişsin.
Ama hep oluyor bunlar.
Asılmak değil bu bence, hoşlanmış senden, bir şeyler yaşamak istemiş ve bunu el hareketleriyle yakınlık kurmaya çalışarak yapmış.
Hoşnut değilsen uzaklaş ondan. Kim nasıl düşünürse düşünsün, sen ne arzu ediyorsan onu yap bence.
Yobaz demezler.

yok yaşanıyor biliyorum tabi, hiç unutmam pakistan'a staja gitmiştim 2 aylığına ne çektiğimi bien bilirim yani bu kadar mı olur her önüne gelenin asılması? bunu da pakistan toplumunun kapalı bi toplum olmasına bağlamıştım.

beni şaşırtan bi avrupa ülkesinde bi avrupalı erkekğin böle davranması. yani ne biliyim bunlar hiç kadın görmemiş deiller ki, burda kadınlar çok özgür, istediklerini giyiyolar ssabahlara kadar sokaktalar, bekaret tabuları yok.. asıl bu bana daha garip geliyo.

Son düzenleme:
Back
X