bu ayda bu kilo normal mi bir bakın

doktor ne diyor peki ben uzun zamandan beri gidemediğim için soramadım bir türlü normal mi yani
doktorum kiloma herhangi birşey demedi. ama her gittiğimde tansiyonumu ölcen bi hemşire abla var. ilk gittiğimde işte hamilelikle ilgili bilgiler vermişti ve demişti en fazla 12 kilo alabilirsin. hadi yanıldın yenildin 15 daha fazlası kesinlikle olmaz diye. hatta ben çok garipsemiştim bu şekilde konuşmasını. her gittiğimde söylüyorum kilomu. normal diyor.
bi arkadaşım var benden 12 hafta önde. o da 30. haftaya kadar 14 kilo almıştı ve daha sonra kilo alımı durdu. bebek kilo aldı ama o almadı.

merhaba arkadasım bebeğinı saglıkla kucagına alırsın ınsallah..
her bünyede farklı oluyo bu kılo alma işi..sen gıdanı degiştirmesen birden bıre alabılıyosun,zaten bu bebegın aldıgı kılo oluyo
özellıkle 34-35 haftalarda daha fazla alabılrsın haftada 1 kg falan gıbı..böyle birden bire
yine rahatsız olma bebek son ay cok alıyor..
şöyle düşün bebegın dogduktan sonra ortalama 1-2 hafta içinde atıyorum 15 kg almışsan en az 10 kg yu vermıs olursun:)
amin teşekkür ederim. inşallah sizin dediğiniz gibi olur:)

bak şuan oğlum 20 aylık 51 kg yim neden peşinde koşmaktan gerçekten boşyere takıyosun tmm saldım çayıra mevlam kayıra de demiyorum ama takma en güzel günlrini bu takıntılarla geçirme

benim de bulantım vardı karbonhidrat geçiriyordu sadece çok şaşırdım demek herkesin bünyesi farklı. tatlı yiyemiyorum. evet vücudumun değişmesine alışamadım bir türlü kabullenemiyorum

Canım işte şans. Millet neler yapalım diye dil döküyor ama olmuyor.
tatlı da yemiyorum zaten midemi ekşitiyor.
Hayatım kefir, peynir yumurta sebze ve et eşliğinde geçiyor
Ama kuru yemiş yiyorum. aman can boğazdan gelir be
:KK53::KK53::KK53:

bak şuan oğlum 20 aylık 51 kg yim neden peşinde koşmaktan gerçekten boşyere takıyosun tmm saldım çayıra mevlam kayıra de demiyorum ama takma en güzel günlrini bu takıntılarla geçirme
evet psikolojik hehalde zaten neye takacağımı şaşırmış durumdayım hamileliğim hep alınganlık sinir kafaya takma üzerine geçiyor pişman olacağımı biliyorum ama engel olamıyorum

bu kefir olayı hala karışık bir konu galiba.
bende içmeye başlamıştım bu hafta doktoruma sordum içmememi söyledi.

Ben içiyorum doktor faydalı olduğunu hem bebeğin gelişimi hemde bağırsak için etkili dedi.
Bana özellikle bağırsak için çok faydalı oldu.
Acı biber turşusuyla içince o hoooooo uçuruyor :KK53:
:KK53::KK53:

hala anlamıyorlar hamile olduğumu kilolar nereye gidiyor anlamadım boydan desem o kadar da selvi değilim karnım zaten küçük eski kıyafetlerimi giyebiliyorum
haa şimdi seni bi temiz pataklamak isterdim neyse vazifeyi babişe veriyorum:KK70:benim boyum 161 hamileliğin 3. ayında çıkmaya başladı karnım hamileliğin sonunda bak hiç abartmıyorum leblebi yutmuş solucan gibiydim devasa bi göbeğim vardı hatta hiç unutmuyorum kaynım karnımın büyüklüğünden yenge şu çocuğu doğurmayı düşünüyomusun demişti tabi ben şok:KK57:boşboğaz iştebide üstüne yetmezmiş gibi sezaryen oldum :KK61:ama şimdi hiçbir problem yok:KK16:

haa şimdi seni bi temiz pataklamak isterdim neyse vazifeyi babişe veriyorum:KK70:benim boyum 161 hamileliğin 3. ayında çıkmaya başladı karnım hamileliğin sonunda bak hiç abartmıyorum leblebi yutmuş solucan gibiydim devasa bi göbeğim vardı hatta hiç unutmuyorum kaynım karnımın büyüklüğünden yenge şu çocuğu doğurmayı düşünüyomusun demişti tabi ben şok:KK57:boşboğaz iştebide üstüne yetmezmiş gibi sezaryen oldum :KK61:ama şimdi hiçbir problem yok:KK16:

maşallah:) benim iç karnım geniş galiba karnım gaz şişkinliği kadar:) popom büyüdü ama eşim de böyle daha seksi diyor artık üzülmeyeyim diye mi bilmiyorum:KK45:

Ben içiyorum doktor faydalı olduğunu hem bebeğin gelişimi hemde bağırsak için etkili dedi.
Bana özellikle bağırsak için çok faydalı oldu.
Acı biber turşusuyla içince o hoooooo uçuruyor :KK53:
:KK53::KK53:

işte bende sırf bebek için içiyordum.
doktor içinde ki bakterilerin gebeler üzerinde ki etkisi tam olarak bilinmediği için içmesen iyi olur dedi.

oo her ay kaç kilo aldığınızı kontrol ederseniz moraliniz bozulur..
herkesin bünyesi farklı hiç takılmayın doğumdan sonra çoğu gidiyor zaten.. tadını çıkartmaya bakın..

Ben 5. aya kadar 7-8 kilo verdim iğrenç mide bulantılarından dolayı..
Ondan sonra her ay bir kilo aldım...
Ama son ayyyy haftada 2 kilo aldım istemsiz...
Son ay acaip kilo alınıyor..
9-10 kiloyla doğuma girebilmiştim şükür...

herkes farklı farklı.
bünyeniz ne ise ona göre kilo alıyorsunuz sanırım (tabi yemeği abartınca fazla alınır orası ayrı)

ben düzenli kilo alanlardandım.
mide bulantısı da olmadığı için,
3. aydan kilo almaya başladım, hep düzenli gitti, ayda 1,5-2 kilo civarı,
13 kilo ile süreci tamamladım.
abur cubur yememiş olsaydım biraz daha az olabilirdi tahminim.

Back
X