• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ayrimcilik neden?!

Çok üzüldüm adınıza . Hatta gözlerim doldu.
Kimseniz yok belki şuan eşiniz ve iş arkadaşlarınızdan başka ama bir de ALLAH var. Ona sığının, bol bol dua edin.
Bir annenin çocuğunu kovması, mezarıma bile gelme demesi ... Gerçekten çok yaralayıcı.
Bir annenin, evladının kalbini dinlemesine bu kadar düşman kesilmesi.
Bilmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam her hafta düzenli mektup yazar gönderirdim .
Hiçbir şey yazamasam bile.

Anne seni çok özledim. Yazar gönderirdim. Ay çok üzüldüm Ya Rabbim. Tam da dinlediğim şarkıya bak;

[video=youtube_share;MI1OSOhsWIs]http://youtu.be/MI1OSOhsWIs[/video]

Ağlıyorum valla şuanda. Çok üzüldüm. Bence dediğimi yap. Büyüklük sende kalsın. Her hafta mektup at.
Ana yüreği bu kadar kolay vazgeçebilir mi yavrusundan ? Ne bileyim anne değilim ama, düşünsene ilk kucağına aldığın gün bebeğini, misss gibi kokusu, İlk adımları, hasta olduğunda bile nasıl deli tavuk gibi olduğunu insanın. Bilmiyorum.
Et tırnaktan ayrılmaz. Ayrılmıyor. Bence daha pes etmek için çok erken :43:

bende agliyorum suan :14: zaten ruh gibiyim, bembeyaz suratla geziniyorum öyle ortalikta..

bazen pismanlik kapliyor beynimi, keske gitmeseydim, keske kirsaydim dizimi ayrilmasaydim dizinin dibinden ama ozamanda benim icin secilen biri ile hayatimi paylasmak zorunda kalip belkide ömrüm boyunca nefret edecektim ailemden..

ben düsündümkü ben bir bireyim, bu benim hayatim, ailemi vs. secemiyorum ama hayatimi kendim sekillendirebilirim buna hakkim var diye düsündüm ama o kadar toz pembe degilmis bazi seyler..böyle kapinin önüne koyuveriyolar iste insani.. sansliyim en azindan Mario hic birakmadi elimi..insallah bu saatden sonrada birakmaz, yoksa hepten yikilirim, ozaman ailemin mecazi degilde gercek anlamda ölmüs bir kizlari olur.

annem beni ilk göz agrim diye severdi ama cabuk öldürdü beni...mektup isini bilmiyorum düsüncem..ama o mahalleye adim ne Zaman tekrar atarim bilmiyorum :14:

konularını baştan sona biliyorum hepsine denk geldim. Mario ile olan ilişkin, ailenin öğrenmesi olaylar, marionun sana yaptığı yanlış, sonradan evlenmeniz,,, ve bu konunu okuyunca şok geçirdim. Kardeşin ailen yakıp yıkmışlardı ortalığı mario yabancı diye eee nolmuş şimdi bu nasıl adalet vicdan...

çok üzüldüm . mantık almıyor malesef. eşinle hep huzurlu bi hayat geçir dilerim

canım islam dininde bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenemez ama bir erkek müslüman olmayan bir kadın ile evlenebilir, erkekler daha baskın oldugu için zamanla müslüman olmayan yabancı eşi dine çeker düşüncesi var, ailenizde de böyle bir düşünce mi hakim acaba? fakat kovmak vs çok çirkin şeyler, Allah yardımcın olsun, arada denk geliyor açtıgın konular yazıların okuyorum, eşinle aran çok iyi macardı galiba, bu da bulunmayacak bir frekans herkes için, zaman her şeyin ilacıdır, Allah büyük bir yol açar inşAllah canım

haklisindir dini boyutundan olabiilir..

evet macar ve aramiz o kadar mükemmel degil ama nazar degmesin geciniyoruz, biraz maddi skinti cekiyoruz oda gececek insallah..

bende agliyorum suan :14: zaten ruh gibiyim, bembeyaz suratla geziniyorum öyle ortalikta..

bazen pismanlik kapliyor beynimi, keske gitmeseydim, keske kirsaydim dizimi ayrilmasaydim dizinin dibinden ama ozamanda benim icin secilen biri ile hayatimi paylasmak zorunda kalip belkide ömrüm boyunca nefret edecektim ailemden..

ben düsündümkü ben bir bireyim, bu benim hayatim, ailemi vs. secemiyorum ama hayatimi kendim sekillendirebilirim buna hakkim var diye düsündüm ama o kadar toz pembe degilmis bazi seyler..böyle kapinin önüne koyuveriyolar iste insani.. sansliyim en azindan Mario hic birakmadi elimi..insallah bu saatden sonrada birakmaz, yoksa hepten yikilirim, ozaman ailemin mecazi degilde gercek anlamda ölmüs bir kizlari olur.

annem beni ilk göz agrim diye severdi ama cabuk öldürdü beni...mektup isini bilmiyorum düsüncem..ama o mahalleye adim ne Zaman tekrar atarim bilmiyorum :14:

Belki bazıları yanlış bulacaktır. Ama istemediğin biriyle evlenseydin, canın daha çok yanardı bence. Dediğin gibi ailene düşmanlıkla geçerdi ömrün. İnsanın kalbini öldürmesi çok zor. Mario yu ezip geçmek zor olurdu bence. Bence kendin için en doğrusunu yapmışsın. Bu hayat senin hayatın. Her ailenin bunu kabul etmesi gerekiyor aslında.
Karşıdaki adam bir p...k değil sonuçta, büyük sözüme tövbe.
Yani hani aileler tabiki müdahale eder, ama karşıdaki adam sadece yabancı. Bu da bireyi ilgilendirir.
Ne demişler, anne çocuğunun tahtını yapar ama bahtını yapamaz. Bu çok doğru.
Seni ilk gözağrım diye seviyorsa , bilmiyorum ama şuanda onun da içi kan ağlıyordur emin ol. Ama sözünden dönmek istemiyordur. Çevrenin lafları, belki baban üstüne gidiyordur vs . Olabilir.
Babam da beni ilk gözağrım diye sever . Bak yine duygulandım.
Başka konuya girip , kafamı dağıtmıştım. Senin konuya girince yine efkarlandım :)

Erkek evlatlara her zaman ayrım yapılır,evet.Burada sadece ayrımcılıktan öte bir durum var bence.Gelenek olarak kız elindir,erkek ise bizim.Erkek evlat ev ile bağını koparmaz ama kız evlat evden çıktıktan sonra kocası tarafından sınırlandırılır.Haklıdırlar da bence..İnsanın yabancı birini sevmesi suç değil,yanlış bir şey de değil.Fakat olaya biraz realist yaklaşırsak her şeyden önce klasik gurbetçi ailesi farz edersek aileni etraf ne der düşüncesiyle,empati yaparak çok yadırgamamak lazım düşüncelerini.Ayrıca Türk kültürüyle yetişmiş birinin bir bayansa yabancı bir erkekle aşılarının tutması çok zordur,bunu duruma sosyolojik açıdan bakarak söylüyor ve ayrıntıya girmiyorum.Sebeplerini özellikle isterseniz yazabilirim.Ailen hem tecrübenin etkisi hem de çevre baskısıyla bunu istemiyor olsa gerek.Kendini kardeşinle karşılaştırman ise doğru bir yaklaşım değil,çok farklı olaylar.

size kesinlikle katılmıyorum. Türk kültürüyle yetişmiş biri kadın olunca yabancı bir erkekle aşıları tutmuyor da erkek olursa yabancı bir kadınla aşıları tutuyor mu? Kültürse aynı kültür. Ayrıca her iki tarafın da Türk olduğu evliliklerde boşanma olmuyor mu? Demek ki aynı kültürden olmasından önce evlilikleri sürdürmek için başka şeylere ihtiyaç var.

Bence aile sadece elalem ne der diye düşünüyor ama hiç bir şey evlattan daha önemli olamaz hayatta. ayrıca anne hangi milletten olursa çocuklar da o millete yakın olur. burada tanıdığımız bir ailede kadın alman, erkek türk ve her iki çocuğun ismi de alman ismi, ayrıca çocuklar türkçeden önce almanca öğreniyorlar.

konularını baştan sona biliyorum hepsine denk geldim. Mario ile olan ilişkin, ailenin öğrenmesi olaylar, marionun sana yaptığı yanlış, sonradan evlenmeniz,,, ve bu konunu okuyunca şok geçirdim. Kardeşin ailen yakıp yıkmışlardı ortalığı mario yabancı diye eee nolmuş şimdi bu nasıl adalet vicdan...

çok üzüldüm . mantık almıyor malesef. eşinle hep huzurlu bi hayat geçir dilerim

evet düsün iste o esip gürleyen cocuk simdi gitti kendisi bir yabanciya ;)

hm o dedigin olay marionun degil benim yanlsimdi, yanlis anlamamdi, malum macar dilini bilmiyorum ve netten cevirdigin zaman tas tamam dogrusunu cikmiyor ve tesekkür ederim inallah huzurlu olur.. nasil olacak bilmiyorum ama..

cümlemiz icin ama huzur dilerim.

Belki bazıları yanlış bulacaktır. Ama istemediğin biriyle evlenseydin, canın daha çok yanardı bence. Dediğin gibi ailene düşmanlıkla geçerdi ömrün. İnsanın kalbini öldürmesi çok zor. Mario yu ezip geçmek zor olurdu bence. Bence kendin için en doğrusunu yapmışsın. Bu hayat senin hayatın. Her ailenin bunu kabul etmesi gerekiyor aslında.
Karşıdaki adam bir p...k değil sonuçta, büyük sözüme tövbe.
Yani hani aileler tabiki müdahale eder, ama karşıdaki adam sadece yabancı. Bu da bireyi ilgilendirir.
Ne demişler, anne çocuğunun tahtını yapar ama bahtını yapamaz. Bu çok doğru.
Seni ilk gözağrım diye seviyorsa , bilmiyorum ama şuanda onun da içi kan ağlıyordur emin ol. Ama sözünden dönmek istemiyordur. Çevrenin lafları, belki baban üstüne gidiyordur vs . Olabilir.
Babam da beni ilk gözağrım diye sever . Bak yine duygulandım.
Başka konuya girip , kafamı dağıtmıştım. Senin konuya girince yine efkarlandım :)

eger annem isteseseydi cevre viz gelirdi, cevre bugün var yarin yok, millet konussun bosver baska ne biliyorlar ki? ne yapsak ne etsek millet hep konusacak birseyler bulacaktir, elalemin diline göre yasayacaksak isimiz var.. bunu annemin kafasi almiyor iste.. o yüzden kizindan oldu. babam ha var ha yok, annem kabul etse sorun yoktu, babam birsey dese bile annem bir sekilde ikna ederdi onu.. neyse gitsin gelin kizini bassin bagrina artik :14: :14: dügün yapacakmis, altina bogacakmis..

şimdi ailen,n karşısına dikilsen sana yapılan haksızlık için ne derler sana gerçekten çok merak ediyorum, hiç mi bu olanların muhasebesini yapmıyorlar kıyaslamıyorlar nasıl rahat ediyor içleri. Sen onların canısın evlatlarısın ya, cinsiyet mi bütün bu ayrımcılığın sebebi:50::50::50:

Mario gecenlerde macara gitsek nasil olur dedi,

orda onlarin kendi evi varmis, o calisir bende evde durur dil ögrenirmisim.. yemek fln ögrenirmisim yada imkana göre is bakarmisim..

Burda kirada biraz zorlandik, oralara gidersek tamamen kopar baglantim

sizce iyi fikirmi?

size kesinlikle katılmıyorum. Türk kültürüyle yetişmiş biri kadın olunca yabancı bir erkekle aşıları tutmuyor da erkek olursa yabancı bir kadınla aşıları tutuyor mu? Kültürse aynı kültür. Ayrıca her iki tarafın da Türk olduğu evliliklerde boşanma olmuyor mu? Demek ki aynı kültürden olmasından önce evlilikleri sürdürmek için başka şeylere ihtiyaç var.

Bence aile sadece elalem ne der diye düşünüyor ama hiç bir şey evlattan daha önemli olamaz hayatta. ayrıca anne hangi milletten olursa çocuklar da o millete yakın olur. burada tanıdığımız bir ailede kadın alman, erkek türk ve her iki çocuğun ismi de alman ismi, ayrıca çocuklar türkçeden önce almanca öğreniyorlar.

evet elalemin cenesi bizi bu duruma düsürdü..

cok güzel sormussunda, imkan verilmiyor buna.. en son gecen cumartesi gittim kapiya kovuldum bir o kadarda hakaret ve küfür isittim, mezarima bile gelme diyor..

tamam o benim annem, ne yapsam hakkini ödeyemem bunun bilincindeyim ama artik gitmem kapisina..

haberleri teyze kizindan aliyordum ama oda bugün ima etti iletisim istemedigini benimle.

Canim telefon et baska bir numaradan sadece sor bu ayrimcilik neden diye :26:

orda onlarin kendi evi varmis, o calisir bende evde durur dil ögrenirmisim.. yemek fln ögrenirmisim yada imkana göre is bakarmisim..

sizce iyi fikirmi?

yapabilirmisin ki orda.. ailen eninde sonunda affeder seni bence..:31:

"...Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden yine hür ve iffetli kadınları, mehirlerini verip nikahlayınız, onlar size helaldir." maide 5

"Müşrik erkeklerle iman etmedikçe onlara mümin kadınları nikahlamayın." Bakara, 221

yani bir erkeğin gayrımüslim kadınla evlenmesi ile bir kadının gayrımüslim erkekle evlenmesi aynı şey değildir.
ailenizin tepkisinin sebebi bu olsa gerektir.

Son düzenleme:

Erkeklerle kendinizi hala bir tutuyorsunuz.Hata burada..Üstelik ben Türk bir erkekle yabancı bir gelinin evliliğini onayladığımdan bahsetmedim bile.Önce yazdıklarımı doğru sindir,ardından beni sorgulayabilirsin.Evlilik sürdürme konusunda ise şunu söyleyebilirim,sen yine beni yanlış anlayacaksın ama bir Türk erkeğinin yabancı bir eşle evliliği kabul ettikten sonra sürdürebilmesi bir Türk kızından daha olasıdır kültürel olarak.

Erkeklerle kendinizi hala bir tutuyorsunuz.Hata burada..Üstelik ben Türk bir erkekle yabancı bir gelinin evliliğini onayladığımdan bahsetmedim bile.Önce yazdıklarımı doğru sindir,ardından beni sorgulayabilirsin.Evlilik sürdürme konusunda ise şunu söyleyebilirim,sen yine beni yanlış anlayacaksın ama bir Türk erkeğinin yabancı bir eşle evliliği kabul ettikten sonra sürdürebilmesi bir Türk kızından daha olasıdır kültürel olarak.

ben anneniz için üzüntü duydum, şu kısacık hayatta ilkgözağrım dediği kızının en mutlu gününü düğününü yaşayamadı, böyle inadında devam ederse yarın bebeğiniz olduğunda dünyanın en muhteşem tatlarından torun sevgisini tadamayacak ve bütün bunları benim dediğim olmadı diye yapıp bir inat uğruna yüreğinde fırtınalar estirip huzursuz yaşıyordur. kaldı ki ecnebi damat istemez iken şimdi ecnebi geline bu denli olumlu olması inanılacak gibi değil..:19:
evlilik bir yazgı işidir, yaradan neylerse güzel eyler deyip tevekkel olmak varken bu kin niçin, hepimiz çocuklarımızın seçimlerine saygı duyduk şimdi toruncuklarımızı sevgiyle kucaklıyoruz...keşke annenizle konuşma imkanım olsa. ve '' bu ayrımcılık neden '' bu kin neden diye ona sorabilsem....:kkk:

Son düzenleme:
eSmerimSin inş kimse kimseye muhhtaç olmasın ama..Muhtemeldir sana ihtiyaç duymaları.Kimseye muhtaç etmem demişsin sanada yakışan bu :)

sizce iyi fikirmi?

yaşadığınız yerde kalmak ile macaristan a gitmek arasındaki getiri ve götürülere bakıp öyle karar vermeli...ama şu bir gerçek ki hayat yaşayarak öğreniliyor.

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.:kkk:

Back
X