• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ayrimcilik neden?!

:19: Evet bencede ayrımcılık... Ama siz zaten onların tasvip etmediği biriyle bu evliliği yaparak onları ezmişsiniz.. Doğal olarak ta evlendikten sonra özür dilemek için gitmişsiniz ama ikna olmamışlar.. Ozaman bırakın kendi hallerine.. Siz üzerinize düşeni yapmışsınız.. Su akar yolunu bulur.. Siz onlara sevdiğinize sahip çıkarak yuvanızı ayakta tutarak örnek olun. Kızgınları geçince illaki sizi ararlar..:34:

Benim eski komsumun kizi da alman irkli bir adamla kacmisti.. ailesi senelerce konusmadi, kizi kapidan kovdular, cook kotu kufurler ettiler. Ama kiz pes etmedi... sonra iki tane kizi oldu... cocuklar olunca anne baba yumusadi, hafta sonlari cocuklari evlerine aldilar sevdiler.. ama kiz yine kapidan gelip gidiyordu.. zamanla onunla da baristilar.. hatta alman damat da artik gelip gidiyor, birlikte bu sene antalyaya tatile gitmisler...

Yani anne baba zamanla affeder canim.. en gec cocugun olursa affeder.. toruna dayanamazlar.. ama kardesine yaptiklari da ilginc.. gelin nereli? Arap mi aceba o yuzden mi daha yakin buldular kendilerine? :-/

Benim eski komsumun kizi da alman irkli bir adamla kacmisti.. ailesi senelerce konusmadi, kizi kapidan kovdular, cook kotu kufurler ettiler. Ama kiz pes etmedi... sonra iki tane kizi oldu... cocuklar olunca anne baba yumusadi, hafta sonlari cocuklari evlerine aldilar sevdiler.. ama kiz yine kapidan gelip gidiyordu.. zamanla onunla da baristilar.. hatta alman damat da artik gelip gidiyor, birlikte bu sene antalyaya tatile gitmisler...

Yani anne baba zamanla affeder canim.. en gec cocugun olursa affeder.. toruna dayanamazlar.. ama kardesine yaptiklari da ilginc.. gelin nereli? Arap mi aceba o yuzden mi daha yakin buldular kendilerine? :-/

hayir arap degil..

zamanla affetsin ama artik hic birsey eskisi gibi olmaz bence.. cok üzüyor bu beni..

Merak ettim siz ailenizden gizli ya da kaçarak mı evlendiniz? Yoksa aileniz izin vermedi de gidip mi evlendiniz??

Çok, çok üzüldüm. Anne baba olmak, aile olmak her durumda ve şartta evladının yanında olmak, onu doğruya iyiye güzele yönlendirmek için sevecen ve sabırlı olmaktır. Oh ne kolay onaylamadıkları bir evlilikle sildim deyip geçmek. Müslümanlık adına da yapıyor olsalar yaptıkları günah bence. Allah onlara merhamet, sana da sabır versin canım. Sıkma canını gün olur devran döner, her şey tersine bile dönebilir.Öfkeyle, üzüntüyle hırpalama kendini.

bu tür durumlarda erkeğin evleneceği kızın dini çok önemsenmez çünkü mantalite der ki: ondan doğacak çocuklar erkeğin dinine geçer baskın olarak. ama kızda durum değişir. örneğin müslümanlar arasında bile mezhep farklılıklaırnda farklı mezhepten kız alınır ama kız verilmez. ben ailenin bakış açısının bu olduğunu düşündüm. umarım ileride düzelir her şey. onlar da senin ailen sonuçta sen adım atsan. olayları bilmiyorum tabi ama yine de gurur yapmamaya çalış.

Merak ettim siz ailenizden gizli ya da kaçarak mı evlendiniz? Yoksa aileniz izin vermedi de gidip mi evlendiniz??

anlasmak istedik, güzellikle olsun dedik, istemediler görüsmeyi keseceksin dediler bizde madem kandirilmayi tercih ediyolar dedik gizliden görüstük sonra ögrendiklerinde git dediler bana, kapinin önüne koydular ama gercek anlamda ..

senin gibi kizimiz yok dediler..

bu tür durumlarda erkeğin evleneceği kızın dini çok önemsenmez çünkü mantalite der ki: ondan doğacak çocuklar erkeğin dinine geçer baskın olarak. ama kızda durum değişir. örneğin müslümanlar arasında bile mezhep farklılıklaırnda farklı mezhepten kız alınır ama kız verilmez. ben ailenin bakış açısının bu olduğunu düşündüm. umarım ileride düzelir her şey. onlar da senin ailen sonuçta sen adım atsan. olayları bilmiyorum tabi ama yine de gurur yapmamaya çalış.

ben cok adim attim ama biraz sessiz kalcam artik..gururdan degil..ama cok incindim..

uzatmadan direk konuya geciyorum

ben gurbetci bir ailenin 22 yasinda, yabanci (ecnebi) birini seven ve onunla evlenen yani ailesinin utanc yüzüyüm, ailesi ve sülalesi tarafindan ölmüs kabul edilen kiziyim.. ne kadar kapilarina gitsemde defalarca kovulan kiziyim.. neyse belkide yaptigim gercekten kötü birsey bir anne babaya karsi.. riza göstermedikleri biriyle gittim..yada öyle yapmaya zorlandim!

ama simdi duydumki erkek kardesime nisan yapiliyormus ve onun evlenecegi kizda yabanci.. annem demiski nisanida, dügünüde ben kendim yapcam özencimi cikarcam.. tek evlandim o benim..

kiskandigimdan degil de .. o erkek ve onun sevdigi kiz kabul ediliyor ama benim sevdigim kabul edilmiyor.. benim canimin ici o kadar hakaretlere ses bile cikarmadi, bir kere saygisizlik yapmadi.. ama bizi sildiler, onlara sölen hazirlaniyor.. haksizlik degilmi bu??

ben nisanda, dügünde degilim, ama onlara kucak aciliyor neden bize kapilar kapaniyor?? cok canim yaniyor cok yaniyor :14: :14:

çok üzüldüm. umarım annen baban yaptıkları haksızlığın acısıını çekmezler:50:

anlasmak istedik, güzellikle olsun dedik, istemediler görüsmeyi keseceksin dediler bizde madem kandirilmayi tercih ediyolar dedik gizliden görüstük sonra ögrendiklerinde git dediler bana, kapinin önüne koydular ama gercek anlamda ..

senin gibi kizimiz yok dediler..

hangi yaşta olursa olsun kim yavrusunu kapının önüne koyabilir. bu son derece düşündürücü ve üzücü.
başına bir şey gelmiş olsa Allah korusun kendi elleriyle tehlikeye atmış olacaklar. diyecek bir şey bulamadım bu noktada

çok üzüldüm. umarım annen baban yaptıkları haksızlığın acısıını çekmezler:50:

ilk zamanlarda onlarda ayri kaldigim ilk zamanlarda cok kez intihar düsündüm ciddi anlamda..

yatiyorum, kalkiyorum aklimda intihar..aklimca onlara ceza verecektim beni sildiler diye..

simdi o düsünceleri attim aklimdan ama bazen diyorum madem yokum artik buralardan gidelim de tamamen kopsun baglarimiz..

belki simdi biliyolar ya kapilarindan ayrilmiyorum o yüzden yüz vermiyolar.. belki bir süre haber alamazlarsa degisir bazi seyler..

uzatmadan direk konuya geciyorum

ben gurbetci bir ailenin 22 yasinda, yabanci (ecnebi) birini seven ve onunla evlenen yani ailesinin utanc yüzüyüm, ailesi ve sülalesi tarafindan ölmüs kabul edilen kiziyim.. ne kadar kapilarina gitsemde defalarca kovulan kiziyim.. neyse belkide yaptigim gercekten kötü birsey bir anne babaya karsi.. riza göstermedikleri biriyle gittim..yada öyle yapmaya zorlandim!

ama simdi duydumki erkek kardesime nisan yapiliyormus ve onun evlenecegi kizda yabanci.. annem demiski nisanida, dügünüde ben kendim yapcam özencimi cikarcam.. tek evlandim o benim..

kiskandigimdan degil de .. o erkek ve onun sevdigi kiz kabul ediliyor ama benim sevdigim kabul edilmiyor.. benim canimin ici o kadar hakaretlere ses bile cikarmadi, bir kere saygisizlik yapmadi.. ama bizi sildiler, onlara sölen hazirlaniyor.. haksizlik degilmi bu??

ben nisanda, dügünde degilim, ama onlara kucak aciliyor neden bize kapilar kapaniyor?? cok canim yaniyor cok yaniyor :14: :14:

Genelde Türk aile yapısında, ve özellikle doğuda görülür bu. Dogudaki bir ağaya kac cocugun var diye sorulunca, sadece erkek cocuklarının sayısını söyler.
Bazen, her ne kadar avrupa'da, oranın kültüründe yaşayan insnlar, geleneklerinden kopamıyor. sanırsam sizin aile de bu şekilde. Zaten bu kafa yapısındaki insanlar, erkek başka bi dine ya da ırka mensup bir kadınla evlenebilir mantıgında bakıyor. aynı sey kadın için gecerli olmuyor.

Bunu kabul ederek yasamana bakmalısın artık. Anne baba hiç kimse için karsına alınmaması gereken iki insan hayattaki; ancak senin durumunda bu pek de geçerli olamamış maalesef.

Bence su an tek yapman gereken, eşinden destek almak. ona her derdini anlat, ona muhtacmıs gibi değil, kendi ayaklarının üzerinde dururken ondan da yardım almak istediğini belirt.

sevgiler. :16:

hangi yaşta olursa olsun kim yavrusunu kapının önüne koyabilir. bu son derece düşündürücü ve üzücü.
başına bir şey gelmiş olsa Allah korusun kendi elleriyle tehlikeye atmış olacaklar. diyecek bir şey bulamadım bu noktada

ona git kizim ara gelsin alsin seni, istedigin buydu bizde yapiyoruz iste..

iyice doy elin ogluna dedi annem.. =( ne kadar can yakici bir cümle!

Bu hep böyledir...
Gelini kendi tarafına almış olursun..
Ama kızın öyle değildir.. Yabancı biriyle de evlense mezhep farklılığı dahi olsa kızın karşı tarafa geçmiştir. Ailelerin gözünde artık o kız eşinin dininde, mezhebindedir..

Bence kendinizi üzmeyin eşinizle mutluysanız hayatınıza devam edin, ileride bir gün belki dank edecektir akıllarına, üzüldüm :( evlat bu nasıl bırakılır anlamıyorum.. hata da güzellikte iyilikte bizler için.

Bu hep böyledir...
Gelini kendi tarafına almış olursun..
Ama kızın öyle değildir.. Yabancı biriyle de evlense mezhep farklılığı dahi olsa kızın karşı tarafa geçmiştir. Ailelerin gözünde artık o kız eşinin dininde, mezhebindedir..

benim ailem dinine düskün bir aile degil, sorun kesinlikle din degil 22 yillik ailemi taniyorum gerci bazen taniyamiyorum ama o ailede büyüdüm sonucta..

onlarin derdi elalem ne der dediydi, eh simdi ogullarida ayni halti yiyorda neden ona sölen hazirlaniyor bana kapi gösteriliyor benim canimi yakan bu =( =(

canm sımdı nasılsın mutlu musun barı.
ben yenı uye sayılırım ama konularını okudum.

Bence kendinizi üzmeyin eşinizle mutluysanız hayatınıza devam edin, ileride bir gün belki dank edecektir akıllarına, üzüldüm :( evlat bu nasıl bırakılır anlamıyorum.. hata da güzellikte iyilikte bizler için.

tesekkür ederim.. =( keske onlarinda benimde canim yanmasaydi =(

keske birazda yasadigin ülkeye ayak uydurabilsen insanoglu..

ilk zamanlarda onlarda ayri kaldigim ilk zamanlarda cok kez intihar düsündüm ciddi anlamda..

yatiyorum, kalkiyorum aklimda intihar..aklimca onlara ceza verecektim beni sildiler diye..

simdi o düsünceleri attim aklimdan ama bazen diyorum madem yokum artik buralardan gidelim de tamamen kopsun baglarimiz..

belki simdi biliyolar ya kapilarindan ayrilmiyorum o yüzden yüz vermiyolar.. belki bir süre haber alamazlarsa degisir bazi seyler..

daha öncede ara ara rstalmıştım konularına . çok mücadele verdin. ne olursa olsun evlat deyip kabullenmeleri gerekiyordu. madem onun yanlışından bu kadar rahatsız oluyorsun o halde neden temelli boşluğa atıp yeni yanlışlar yapmasına fırsat veriyorsun. yine aklın üstün gelmiş te intihar etmemişsin. ya öyle bir şey olsaydı allah korusun. belkide değin gibi bir müddet uzaklaşmalısın. çünkü yakınlarında olduğun müddetçe onların erkek kardeşine olan yakınlıkları seni daha rahatsız edecek. bazen büyükler bekledğimiz büyüklüğü gösteremiyo büyüklük yapmak küçüklere kalıyo, her şeye rağmen yinede aien onlar senin. bu yüzden tamamen iplerini kopartma

Back
X