• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu babannelerin torun sevdasi beni bitiriyor

Torunu sevsen, bir dert sevm sen bir dert ,hayatım torun candan tatlıdır ,yarın olunca nine anlarsın
źaman öğle çabuk geliyor ki

Torunu sevsen, bir dert sevm sen bir dert ,hayatım torun candan tatlıdır ,yarın olunca nine anlarsın
Sevsin sevmesin demiyorum ama sevgi baska annesi zannetmek baska dusunku alttan alttan agzimi ariyo belki bana anne der herkes diyo ya alisir oda yada ne biliyim bana cok baska davraniyo yok soyle giydiricem yok boyle gezdiricem bu cocugun bi annesi var danismasi gereken belki ben cocugumun oyle giymesini istemeyecegim dimi ama yani sevgiyle bunlar arasinda cizgi vat

Sevsin sevmesin demiyorum ama sevgi baska annesi zannetmek baska dusunku alttan alttan agzimi ariyo belki bana anne der herkes diyo ya alisir oda yada ne biliyim bana cok baska davraniyo yok soyle giydiricem yok boyle gezdiricem bu cocugun bi annesi var danismasi gereken belki ben cocugumun oyle giymesini istemeyecegim dimi ama yani sevgiyle bunlar arasinda cizgi vat
Kesinlikle haklısınız. Zaten o sınırı hatırlatacak olan da sizsiniz. Ona anne demesi zaten saçma bir hayal olarak kalır, konuşmuş olmak için konuşuyor kayınvalideniz. Bir de sizin sinir olduğunuzu anladıysa kasten yapıyordur. Aldırış etmezseniz zamanla vazgeçer bence.

Bebekken düşkünlüklerine bakmayın siz,4 yaşından sonra babaanneyi beğenmiyor bile bıcırıklar,daha anneci oluyorlar.

Bu babaanneler neden hiç orta yolu bulamıyorlar anlamıyorum. Benimkide sürekli banaannesinin oğluşuuu oğluşumun oğluşuu diye sever bi kere ağzından anasının oğluşu duymadım demez halbuki kolay söyleniyor bilmeden de olsa insan söylüyor ağzından çıkıverir yani yok inat özellikle dikkat ediyor söylememeye. Zaten o doğurmuşta ben bakıcısı gibi hissediyorum bazen aynı ortama girince. Kendi kardeşinin torunuyla yarıştırıyor benim oğlum ondan sonra doğdu ama boyu ondan uzun falan diyor .. hiç sevmediğim şeyler ya.

Dediğin gibi kv ile tek derdin gerçekten buysa boşveriver. Kv'min bana söylediği veya yaptığı tek şey bu olsa hiç sıkıntı etmem.

Bu babaanneler neden hiç orta yolu bulamıyorlar anlamıyorum. Benimkide sürekli banaannesinin oğluşuuu oğluşumun oğluşuu diye sever bi kere ağzından anasının oğluşu duymadım demez halbuki kolay söyleniyor bilmeden de olsa insan söylüyor ağzından çıkıverir yani yok inat özellikle dikkat ediyor söylememeye. Zaten o doğurmuşta ben bakıcısı gibi hissediyorum bazen aynı ortama girince. Kendi kardeşinin torunuyla yarıştırıyor benim oğlum ondan sonra doğdu ama boyu ondan uzun falan diyor .. hiç sevmediğim şeyler ya.
Bizimkidr saglik ocagindaki her gordugu bebekle yaristiriyo yok bizimki uzun bizimki soyle bizimki boyle bende bazen bakicisiyim gibi hissediyorum simdide yeni bisey cikardi senin bu kadar guzel kizin varmi hey ya rabbim ya

Bizimkidr saglik ocagindaki her gordugu bebekle yaristiriyo yok bizimki uzun bizimki soyle bizimki boyle bende bazen bakicisiyim gibi hissediyorum simdide yeni bisey cikardi senin bu kadar guzel kizin varmi hey ya rabbim ya
Allah yardımcımız olsun kardeş ne diim :)) kıyas yapmak yarıştırmak neyin kafası yarıştırınca neyin tatmin oluyor havalanıyorlar işte nispet aleti olarak kullanıyorlar övünç kaynağı olarak. Ne kadar cahilce bişey bütün bebekler güzeldir dünya tatlısıdır bana göre yarıştırmak aklımın ucundan geçmez nasıl bir beyin var bunlarda anlaması güç.

hayır sevmesi dert değil , annesinden soğutmaya çalışması annesinden kaçırmaya çalışılması dert

Yine öyle sevdiğin şükret.Bir kvden duymuştum severken.Yavrumun yavrusu,yavrumun yavrusu ,yarısı da yılan yavrusu diye.

İnsanlar yaşlandıkça çocuğun kıymetini daha iyi anliyorlar. Çok seviyorlar anneanne de babaanne için de geçerli. Anlayışla karşılayın biraz.

Eskiden kadınlar sadece eşlerini kıskanırdı kayınvalidelerinden, şimdi yeni moda çocuklarını kıskanmak galiba.... Bırakın insanlar torunlarını sevsin gönüllerince, insan kendi çocuğunu büyütürken hayatın hengamesi için çoğu zaman tadına varamıyor,eğitimi, gelişimi, arkadaş çevresi, aman nereye, kimle gitti, başına birşey mi geldi ...diye diye geçiyor zaman. Yaşlanıp herşeyden el etek çekip, tüm sorumluluğu annesine babasına ait torunlarını sevmek hoşlarına gidiyor. Bunda acayip olan nedir anlamıyorum. Bende mi bir tuhaflık var?

Eskiden kadınlar sadece eşlerini kıskanırdı kayınvalidelerinden, şimdi yeni moda çocuklarını kıskanmak galiba.... Bırakın insanlar torunlarını sevsin gönüllerince, insan kendi çocuğunu büyütürken hayatın hengamesi için çoğu zaman tadına varamıyor,eğitimi, gelişimi, arkadaş çevresi, aman nereye, kimle gitti, başına birşey mi geldi ...diye diye geçiyor zaman. Yaşlanıp herşeyden el etek çekip, tüm sorumluluğu annesine babasına ait torunlarını sevmek hoşlarına gidiyor. Bunda acayip olan nedir anlamıyorum. Bende mi bir tuhaflık var?
Mutlu bile olmaları lazım,çocuğum babaanne sevgisi alıyor diye.Şahsen ben mutlu olurum.

boyle soyleyınce ona şunu diyin bu durum sizi rahatsız ediyorsa babaannesini çoookkk seviyo bizim kız babaanneler şımartıo tabi ondan sanırım yoksa annesinden fazla sevecek deil ya sadece şımarmayı sevio diyin :D

:)
yaşadıklarının aynısını yaşadım hatta fazlasını da anlatayım;
emzirirken kucağımdan alırdı doydu diye, ağustos sıcağında kucağından indirmezdi annesi kucaklayacak diye...
içimden geldiği gibi sevsem deme öyle benim kızıma öpme benim kızımı gibi şeyler söylerdi..
karnımı kestirip bunu içime katacağım ,
bunu ben doğurdum bu benim kızım sen cici annesisin (eşimin anneannesine de anneanne dedirtmeye çalışmalar,
sütten kesilsin bizde kalacak cumartesileri gel sev git vermeme ben kızımı sana ,
ben bunu nüfusuma geçireceğim siz kendinize başka çocuk yapın....
falan filan fıstık....:KK70::KK70:
ilk zamanlar çok sinir olurdum sinir krizleri falan birde bir akrabaları var iki çocuk babanne ve dede bakıyor kendi evlerine haftasonu gidiyorlarmış çocuklar. giderken ağlıyorlar annelerini hiç istemiyor annelerine giderken ağlıyor ....
her hareketi ifadesi bak seni kızından nasıl uzaklaştırıp kendime göre yetiştireceğim diyordu resmen..

ama inan ki sinir etmek için yapıyor biliyorum ben kendimi toparladım biraz onun taktiği ile oynadım, ben sinir olmayınca o sinir oldu ve bıraktı....
sonuç şimdi bu çocuk beni dinlemiyor diyor, evet otur kalk gel git baya bildiğin çocuk takmıyor 2 yaşında kızım.
hani biz nasıl gale almazsak oda öyle hatta ben sinir olsamda o hiç umursamıyor bile :KK53::KK53:
sadece yemeğini yediren altını alıp uyutan bir bakıcı gibi görüyor onu...

bakın eğer farkettiyseniz sevmelerine bişey demiyor kimse;
babanneler ego tatmini veya psikolojik rahatsızlık boyutunda yaptıklarından şikayetçi.
siz görmediğiniz için farklı geliyor.
benim kv beim kızımı emzirmeye kalktı,onu ben doğurdum o benim kızım sen cici annesisin,babası da oğlum diyordu.
emzirirken kucağımdan almaya çalışırdı, sevsem sevme benim kızımı öpme benim kızımı, benim kızıma öyle deme gibi bilimum saçmalık..
şimdi uzaktan konuşması kolay, bende çok önyargılısınız kvlere karşı onlarda anne diye düşünenlerdendim.ama yaşanılanlar tecrübe ile edinilenler sonucunda az bile..
bunlar ufak tefek gibi ama bebeklerin çocukların psikolojisini bozacak şeyler ve asıl maksat torun sevmek değil,torun sevmek olsa farklı olur...
Allah ım yaşatmasın

Bırakın sevsin diyenleri de anlayamıyorum. Güzelce sevse tamam ama kadıncağız diyor bebeğin annesine gitmemesinden resmen mutlu olup ballandıra ballandıra başkalarına anlatıyormuş kv. Ya bu kadıncağız da anneliğini doya doya yaşamasın mı o egosunu tatmin ederek torun seveceğim diye.

Canim sevsin tabiki bende isterim sevsin diye ama bazen sanki cocugum beni sevmiyo bi onu seviyomus gibi imalarda bulunuyo ya oluyorum sinirden

Ya canım o zaman kv ile açık açık konuş. Mesela yine birilerinin yanında böyle bir laf mi etti? Sor beni sevmediğini mi söylüyorsun yani? Evet derse o senin hayalin herhalde dersin.torunu annesini sevmesini mi istiyorsun dersin. Yok öyle bişey derse madem öyle düşünüyorsun sürekli niye bunu söylüyorsun o zaman dersin.

Back
X