Bu Bayram Yalnızım....

Sweettym

Bir Ben Vardır Bende Benden İçeru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
398
39
Merhabalar

Artık içimi dökme zamanıdır. Aslında zaman zaman konular açıp biraz deşarj olsam da, son iki sene imtihan in dozu arttı sanırım. Şimdi nasilim derseniz, bir iyi bir kötü idare ediyorum. Ama öyle ya da böyle iyi olmayı ogrenecegim.

Gelelim başıma gelenlere... Bundan bir buçuk sene önce sacmasapan bir meselede haksız bulunarak istenmeyen gelin ilan edildim. Eşimin ailesi 6 senedir sözde iyi davranışlar göstermişler, bir olayla silip attılar. Sonra beni silmeyen ama burnumdan getirmeyi de ihmal etmeyen koca bozuntusunu da silmek uzerelerken zoraki baristirildik. Ama olaylar bitmedi.

Cezalar yasaklar tehditler blöf ler tam gaz devam etti. Ve en son bir gece kendini benimle aynı odaya kilitledi ve iki yaşındaki kızımın gözü önünde üzerime yürüyüp yakama yapisti. Söylediği sözler dehsetti:
"Bu gece bu odadan ölün çıkacak."
Kesmedi enistemi arayıp ona da söyledi. Ben çığlık kıyamet ortalığı ayağa kaldırdım. 7 yaşındaki oğlum komsuyu aradı. Böylece kurtuldum. O gece gerçekten öldürecek miydi bilmiyorum. Ama şimdi anahtar sesinden bile korkuyorum.
Tabi birileri de polisi aramış, o arada bütün ailem geldi. Şikayetçi oldum. He bu arada kesinlikle boşanmak istiyordu. Iki haftadır evden kovuyor soylemedik laf birakmiyordu.
Ben de uzaklastirma istedim. Bosanacagimi söyledim. Avukatla görüştüm. Derken bu çark etti.
Ozurler, yalvarmalar, aglamalar, kesinlikle degisecegim sözleri. Aile danışmanına gitmeyi şart kostum. Kabul etti ama aynı eve girelim sonra giderim dedi. Istemedim. Derken bu arada uzaklaşma kararı çıktı. Onu karakoldan arayıp kararı bildirmisler. O da bana saldırdığı gece şikayetçi olduğumda uzaklastirma istediğimi bilmiyormus da yeni istedim sanmis da hem aile danışmanına gidelim diyirmusum hem böyle yapmışım. Uzak duraymisim ondan. Ben gerçekten çok safim ya. Salak gibi inandım degisecegine. Ama sanırım o uzaklastirma karari çıkmasın diye bana Güleryüz gösterdi. O kadar ki 7 sene hiç soylemedigi sözleri söyledi. Elimi tuttu. Avucunun sıcaklığı hala elimde. Icimi acıtıyor.
Sonra biz yine bir şekilde görüşmeye başladık. Hatta aile danışmanına gittik 4 kere. 5.sine gelmedi. Ve bir daha da gitmedik. Bu arada benim psikolojim altüst tabi. Psikiyatra başladım. Ilaç verdi. Eşimi de görmek istedi. Ona da bir kere gitti 2.ye gitmedi. Şimdi uzaklastirma süresi doldu. Eve gelmiyor. Komşuların yüzüne bakamam diyor. Zaten gelmesini de istemiyorum. Donegin teki çünkü. Güvenim sarsıldı. Saygı denen şey yıllar önce bitti. Sevgi sorguda. Ev kendimizin satayım diye tutturuyor. Aile şerhi var satamiyor. Bana öyle geliyor ki evi sattirip bosanacak. He bu arada ailesi kesinlikle bosanmamizi istiyor. Bana nefret dolular. Ne yaptıysam artık. Off. Öyle zehir zemberek şeyler yazmış ki babası benim hakkımda.
Şimdi en son iki hafta kadar önce bana boşanma davası açacağını söyledi. Iki ay önce bu evlilik bitmesin diye herşeyi yaparım diyordu. Neden dedim. Eşyalara ihtiyacım var dedi. Şaka gibi. Resmen cingenelik ediyor. Sonra da daha da sacmaladi. Ben evsiz eşyasız kalıp mecburen ona dönermisim. O yüzden yapıyormuş.
Bu arada geçen gün eve gelmiş. Siteye. Aidat ödemiş. Komşulara da arabada kalıyorum demiş. Oysa bana ev tuttum demişti. Yalan üstüne yalan orası tamam da sizce ne yapmaya çalışıyor?
Benden aile cuzdanimizin ilk sayfasının resmini istemişti vermiştim. Vize için demişti. Isı gereği yurt dışına çıkıyor sık sık. O da ayrı bir konu ilerde anlatırım. Yediği haltları. Neyse
Şimdi ses soluk yok iki haftadır. Arayıp yalvarmiyor. Kudurup hirlamiyor da. Ama iki gündür mesaj atıp oğlumun okul numarasini ve karne fotokopisini istiyor. Tabi cevap vermedim. Sizce ne yapmaya çalışıyor?
Artık cılkı çıktı bu evliliğin boşanmak farz oldu. Ama Çocuklarımın psikolojisi bozulmadan bu işin içinden çıkmanın bir yolunu arıyorum. Tabi çalışmam gerek. Son sınıfta okuyorum. Seneye okul biterse öğretmen olacağım inşallah. Ama dünya üzerime geliyor. Sirtimda tonlarca yük. Ben bugüne kadar hiç çalışmadım. 30 yaşındayım. Nasıl olacak bilmiyorum. Iki çocukla nasıl basedecegim onu da bilmiyorum. Hem içimi dökmek istedim hem de üçüncü gözlerin derin bakisina ihtiyacım var. Yol gösteren insanlara. Napcam şimdi ben????

Sizin yerinizde olsam; öyle hasta ruhlu bır adamın suratına asla bırdaha bakamazdım, benı odaya kılıtleyıp boğazıma yapışacak adamla değil barışmayı ,affetmeyı dusunmek ona bu dünyaya dar ederım. Kaldı kı o hareketınden sonra onun bir şizofren olduğunu düşünür hatta evi terkedip ailemın yanına dönerdim, çünkü o hareketı yapan adam tekrar yapar. Umarım en kısa zamanda o pislikten kurtulursun aklını başına alıp...

Öyle yaptım zaten. Uzaklaştırma kararı çıkana kadar annemlerde kaldım. Sonra o evden çıkınca eve gelip yerleşim. Ama annemlerde yaşamak zor iki küçük çocukla. Annem de babam da yaşlı insanlar. Annem zor yürüyor. Sabahları uyumak istiyor çocuklar uyutmuyor. Babam geçen sene beyin kanaması geçirdi sağ tarafı felç oldu. Bakim için sürekli ablamlardan biri kalıyor sırayla. Bizim gurultumuz sanki o eve uygun değil. Kimse birsey demiyor ama insan çekiniyor.

Evet haklısın Allah sabır,kolaylık versın.. Çalışma imkanın yokmu hıç çocuklarını krese versen ve eşinden nafaka alıp başlasan ? Bence senın omzundakı tek yukun KOCAN...

cocukların kaydını yurt dısında bır yere yapıyor olabılırmı?
konunun basında ben sızı fakır fukara bır aıle sandım , esınızıde parasız ıssız gucsuz bırı sandım ama konunun sonunda sasırdım
esınız bıldıgınız meslek sahıbı sanırım ote yandan sızde okuyormussunuz nasıl oluyorda bu kadar cırkınlesebılıyor bazen hersey bılmıyorum anlamıyorum acıkcası

onun dısında sız bosanmak ıstıyorsanız onun nıyetını ogrenmekten vazgecın bence eger normal olsaydı hersey evıne gelırdı duzelmeye calısırdı sızde sanırım net degılsınız ya da ona goremı cekı duzen vereceksınız kendınıze

Evet haklısın Allah sabır,kolaylık versın.. Çalışma imkanın yokmu hıç çocuklarını krese versen ve eşinden nafaka alıp başlasan ? Bence senın omzundakı tek yukun KOCAN...

Okul bitince başlayacağım. Eşim nafaka vermiyor. Şu anda da adlı tatil sanırım. Bence de en büyük yük o. Bir kere rüyamda ayrildigimizi gördüm. Kuş gibi hafifledim. Anlatamam yani. Zaten varlığı dert bana. Keşke düzeleceğine ve herseyi geride birakabilecegimize inanabilsem ama utopik yani.

cocukların kaydını yurt dısında bır yere yapıyor olabılırmı?
konunun basında ben sızı fakır fukara bır aıle sandım , esınızıde parasız ıssız gucsuz bırı sandım ama konunun sonunda sasırdım
esınız bıldıgınız meslek sahıbı sanırım ote yandan sızde okuyormussunuz nasıl oluyorda bu kadar cırkınlesebılıyor bazen hersey bılmıyorum anlamıyorum acıkcası

onun dısında sız bosanmak ıstıyorsanız onun nıyetını ogrenmekten vazgecın bence eger normal olsaydı hersey evıne gelırdı duzelmeye calısırdı sızde sanırım net degılsınız ya da ona goremı cekı duzen vereceksınız kendınıze
Eşimin işi maaşı iyi ama yüklü ev kredisi ödüyor. Yine de epeyi rahat gecinilir ama. Ama bana 10 liranın hesabını sorardı. Cimri yani. Ailem de orta halli. Şimdi onlar yardım ediyor bana. Ama kimseye yük olmadan geçinip gitmek istiyorum.
Neden fakir olduğum izlenimi verdim ki acaba? Yani tamam şu birkaç aydır eşim para vermedi ama bazı zor durumlar yaşanıyor ama çok şükür yine de.
Eşimin nıyetını anlamaya çalışıyorum çünkü bir dolaplar çeviriyor olmasından endişe ediyorum. Daha önce beni oğlumu alıp yurt dışına kacirmakla tehdit etmişti. Sanırım içime işledi. Bir de ev kredisi ile ilgili yalanlar söyledi.

bitmiş bitmiş bitmiş,zaten kadınlar çalışmadıkları için adamlara katlanıyor,bazı kadınlar çalışmaz,çalışmaz,alışmıştır hazı yemeye,çok geçmiş olsun,sadece çocukları düşündüm,kendını sorgulama,benı nedne sevmedıler istemıyorlar diye,birde bu ailerın boşanın tarafı olduğunu bu forunmlarda okuyorum,istanbulda yaşıyorum,çevrem çok geniş,akraba falan daha hiç aileler hep yapıcıdır,yalvarır,ağlar,maddi manevi destek,evden cenaze çıkmış gibi ağlar,hiç rastlamadım boşansın denılene...ailelerde ilginç

bitmiş bitmiş bitmiş,zaten kadınlar çalışmadıkları için adamlara katlanıyor,bazı kadınlar çalışmaz,çalışmaz,alışmıştır hazı yemeye,çok geçmiş olsun,sadece çocukları düşündüm,kendını sorgulama,benı nedne sevmedıler istemıyorlar diye,birde bu ailerın boşanın tarafı olduğunu bu forunmlarda okuyorum,istanbulda yaşıyorum,çevrem çok geniş,akraba falan daha hiç aileler hep yapıcıdır,yalvarır,ağlar,maddi manevi destek,evden cenaze çıkmış gibi ağlar,hiç rastlamadım boşansın denılene...ailelerde ilginç
Aynen ya ben de şok oldum babasının öyle demesine. Mail atmış eşime. Hatta kendine başka birini aramaya başla diye tavsiyelerde bulunmuş. Bir de dindar gecinir yani. Bir de ben kandilde Eşimin dedesine telefon açtım. Onu severim zira. Ama telefona Kayınpeder çıktı ve verdi veristirdi. Ben yuvamizi yikmisim cocuklarimi yetim birakmisim ne yüzle ariyormus um.
Ben bu kadar zarar gördüğüm halde ailemden kimse bosan veya boşanma demedi. Sadece ne yapsan arkandayiz dedi. Istisare ettik. Ama eşim sanırım ruhen hasta. Bir dediği diğerini tutmadı. Öfke problemi yalan güvensizlik.

Bence derdi size daha fazla nasıl acı cektiririm.okul bitmesini falan beklemeden ilk buldugunz ise girin. Komsulariniz varsa nafaka alana kadar küçüğü bakiciya verebilirsiniz.bi komsum vardi 1 yasinda cocuga bakıyordu. Abisi de okuldan çıkınca bakıcı nın evine geliyordu.boyle bi sistem kurabilirsiniz.ihtiyacı olan kardesiniz varsa onlar daha iyi ilgilenirler.
güçlü olmalıyım ve kendi ayaklarım uzerinde durabilirim denelisiniz.az şey yasamamissiniz ama üzülmeyi ve güçsüz olmayı bi tarafa bırakıp cocuklariniz için basarmalisiniz.bir de bi avukatla görüşün.muhtemelen çocukların vekaletini isteyecektir.sizin canınızı yakmak için. Kendi gelirinizi gosterirsiniz.Üzgün oturmak bunalim takilmak yerine mucadeleci olma zamani.Allah yardımcınız olsun.

Gercekten zor seyler yasamissin ama imtihan cesit cesit hepimiz sinaniyoruz bi sekilde. Bu evlilik icin yapilabilecek bir sey kalmamis gorunuyor. Kocanin da evi satmaya calismasi vs bu yuzden. Karar verdiginde bi avukatla calis. Mal paylasimi nafaka tazminat konularinda gerekeni yapacaktir.

Ogretmenlik tecrube meslegi degil iste kpss kazandin atandin oldu gitti yasinin onemi yok. Bence bu sene cok guzel ders calis hem okulu bitir hem kpss calis seneye atanirsin.

Esinin maddi durumu nasil bilmiyorum ama nafakayla gecinirsiniz saniyorum. Esek degilse destek olsun sen atanana kadar.

Evini bozmani tavsiye etmem 2 cocukla ailenin yanina sigamazsin yasli insanlar sonucta

Bence derdi size daha fazla nasıl acı cektiririm.okul bitmesini falan beklemeden ilk buldugunz ise girin. Komsulariniz varsa nafaka alana kadar küçüğü bakiciya verebilirsiniz.bi komsum vardi 1 yasinda cocuga bakıyordu. Abisi de okuldan çıkınca bakıcı nın evine geliyordu.boyle bi sistem kurabilirsiniz.ihtiyacı olan kardesiniz varsa onlar daha iyi ilgilenirler.
güçlü olmalıyım ve kendi ayaklarım uzerinde durabilirim denelisiniz.az şey yasamamissiniz ama üzülmeyi ve güçsüz olmayı bi tarafa bırakıp cocuklariniz için basarmalisiniz.bir de bi avukatla görüşün.muhtemelen çocukların vekaletini isteyecektir.sizin canınızı yakmak için. Kendi gelirinizi gosterirsiniz.Üzgün oturmak bunalim takilmak yerine mucadeleci olma zamani.Allah yardımcınız olsun.
Teşekkür ederim. Evet bunalım takıldım bitti :) yaz döneminde özel ders falan vermeyi düşündüm. Epeyi bir fırsatı kaçırdım. Şimdi yine birseyler bulmaya çalışıyorum. Düzenli işte çalışıp yarısını bakıcıya verip çocuklardan da ayrı kalmaktansa yarısını kazanayim bu senelik evden birseyler yapayım diyorum. Ama bir Bismillah deyip başlayamadim. Seneye inşallah atanirim.
Bakıcı ücretleri burada 1000 tlden aşağı değil malesef. Komşu olunca durum nasıl olur bilmiyorum. Komsularim iyi durumdalar. Ablamlar babama bakıyorlar dönüşümlü. Ve ders veriyorlar. Ben de yapmıştım bekarken sonra eşim izin vermedi uzağa taşındık çocuk öldü vs bıraktım. Ama en azından mutfak masrafı çıkar.

Öyle yaptım zaten. Uzaklaştırma kararı çıkana kadar annemlerde kaldım. Sonra o evden çıkınca eve gelip yerleşim. Ama annemlerde yaşamak zor iki küçük çocukla. Annem de babam da yaşlı insanlar. Annem zor yürüyor. Sabahları uyumak istiyor çocuklar uyutmuyor. Babam geçen sene beyin kanaması geçirdi sağ tarafı felç oldu. Bakim için sürekli ablamlardan biri kalıyor sırayla. Bizim gurultumuz sanki o eve uygun değil. Kimse birsey demiyor ama insan çekiniyor.
Canim cok uzuldum ne soylesem teselli olmaz simdi sana
Kararli davranislarina dik durusuna ise hayran oldum inan calisan ekonomik ozgurlugu olan kadinlarin cogu bu sekilde gururlu onurlu durus sergileyemiyor ne yazik ki
O adamin yuzune bir daha bakma ailenin evine doner yavas yavas kendine yeni bir hayat kurarsin is bulur calisirsin zamanla kendi evin de olur kendini hazir hissettiginde
Insallah guzel gunler goreceksin inaniyorum ben buna

Gercekten zor seyler yasamissin ama imtihan cesit cesit hepimiz sinaniyoruz bi sekilde. Bu evlilik icin yapilabilecek bir sey kalmamis gorunuyor. Kocanin da evi satmaya calismasi vs bu yuzden. Karar verdiginde bi avukatla calis. Mal paylasimi nafaka tazminat konularinda gerekeni yapacaktir.

Ogretmenlik tecrube meslegi degil iste kpss kazandin atandin oldu gitti yasinin onemi yok. Bence bu sene cok guzel ders calis hem okulu bitir hem kpss calis seneye atanirsin.

Esinin maddi durumu nasil bilmiyorum ama nafakayla gecinirsiniz saniyorum. Esek degilse destek olsun sen atanana kadar.

Evini bozmani tavsiye etmem 2 cocukla ailenin yanina sigamazsin yasli insanlar sonucta

Avukat tuttum bile yalvarıp yakarmasa davayı da acacaktim. Ama beni bir şekilde tekrardan denemeye ikna etmişti. Şimdi de böyle diyor. Bu eve gelemem erkeklik gururum var deyip de kmsulara arabada yatıyorum demesine ben de bittim. Şimdi adli tatil var. Bana da kafa dinleme zamanı.
tabi kpss var formasyon var atanma var. Özel okul dusunsem bu sene de başlarım. Acaba haftada birkaç gün gidebilecegim bir sözleşme yapabilir miyim?
Esim benden para isteyen bir tip. Çocukların aylardır et yemiyor dediğimde yemesin nolcak benim kalacak yerim yok diyordu. Gecende kredi karti ekstresi buraya geldi herhalde yanlislikla. Acip baktim beyimiz yemis icmis masallah. Artık sustum. Allah bizi ona muhtaç etmesin. Kimseye etmesin.

Canim cok uzuldum ne soylesem teselli olmaz simdi sana
Kararli davranislarina dik durusuna ise hayran oldum inan calisan ekonomik ozgurlugu olan kadinlarin cogu bu sekilde gururlu onurlu durus sergileyemiyor ne yazik ki
O adamin yuzune bir daha bakma ailenin evine doner yavas yavas kendine yeni bir hayat kurarsin is bulur calisirsin zamanla kendi evin de olur kendini hazir hissettiginde
Insallah guzel gunler goreceksin inaniyorum ben buna
Üzülme canım. Ilk zamanlar çok zordu ama şimdi alışiyorum. Şimdi çocuklarıma yetememekten korkuyorum. Bir de onları benden koparmasindan. Çünkü şimdiden başladı babası beni oğluma kotulemeye. Ben de çok asabiyim şu sıralar.
Dik duruşu pek gosteremedim sanırım. O kadar alttan aldım o kadar şeyi kabul ettim ki. Bilmiyorum. Ben kendime pek bir aciz gorundum.

Üzülme canım. Ilk zamanlar çok zordu ama şimdi alışiyorum. Şimdi çocuklarıma yetememekten korkuyorum. Bir de onları benden koparmasindan. Çünkü şimdiden başladı babası beni oğluma kotulemeye. Ben de çok asabiyim şu sıralar.
Dik duruşu pek gosteremedim sanırım. O kadar alttan aldım o kadar şeyi kabul ettim ki. Bilmiyorum. Ben kendime pek bir aciz gorundum.

Ne acizi bayan, masallahiniz var aslan gibisiniz:))

Nafaka vermemek gibi bir durumu yok, kopek gibi hacizle alirlar vermezse.

Bir avukata gidin, evi satmak gibi bir derdi olabilir, avukat mal varliginizi belgelesin.

Ne acizi bayan, masallahiniz var aslan gibisiniz:))

Nafaka vermemek gibi bir durumu yok, kopek gibi hacizle alirlar vermezse.

Bir avukata gidin, evi satmak gibi bir derdi olabilir, avukat mal varliginizi belgelesin.
Avukatim aile şerhi koydurmami tavsiye etti. Satmak için benim onayima ihtiyacı var artık.
Nafaka için boşanma davası açmış olmak mı gerekiyor?

Avukatim aile şerhi koydurmami tavsiye etti. Satmak için benim onayima ihtiyacı var artık.
Nafaka için boşanma davası açmış olmak mı gerekiyor?

Ondan emin degilim ama ayrica nafaka davasi acabilirsiniz. Bosanma davasindan ayri bagimsiz nafaka davasi acmaniz mumkun, ayri yasiyorsaniz.

Avukat tuttum bile yalvarıp yakarmasa davayı da acacaktim. Ama beni bir şekilde tekrardan denemeye ikna etmişti. Şimdi de böyle diyor. Bu eve gelemem erkeklik gururum var deyip de kmsulara arabada yatıyorum demesine ben de bittim. Şimdi adli tatil var. Bana da kafa dinleme zamanı.
tabi kpss var formasyon var atanma var. Özel okul dusunsem bu sene de başlarım. Acaba haftada birkaç gün gidebilecegim bir sözleşme yapabilir miyim?
Esim benden para isteyen bir tip. Çocukların aylardır et yemiyor dediğimde yemesin nolcak benim kalacak yerim yok diyordu. Gecende kredi karti ekstresi buraya geldi herhalde yanlislikla. Acip baktim beyimiz yemis icmis masallah. Artık sustum. Allah bizi ona muhtaç etmesin. Kimseye etmesin.
Okul bitmeden calisabilir misiniz bilmiyorum ozel okula tecrubesiz girmenin de cok kolay oldugunu sanmiyorum onu ogretmen arkadaslar daha iyi bilir. Esin su an eve para veriyo mu nasi geciniyosunuz

X