Bende çok zor yendim yemek problemini 1.5 yaşına yakın bir kızım var. Ama cocuklar kreşe başlayınca ilk yıl hastalık yılı olurkızlar 3 yaş ve 1,5 yaşlarında iki oğlum var büyük oğlum kreşe başladı başlamak zorundaydı çünkü konuşması biraz gecikmişti sosyalleşmesi gerekiyordu kreşin olumlu tarafı çok oldu.. küçük kardeşe annane ve bakıcı ablamız var ben çalışan bir anneyim..
çocukların kıyafetleri ütülenir, sabahleyin kahvaltıları vaktinde hazırlanır tavuk yumurtasının içine bıldırcın yumurtası kırıyoruz içine kaşar un koyup omlet yapıyoruz mesela... ama benim bebelere yediremiyorz ne köfte ne et ne tavuk ne ot.. ne meyve.. ne yoğurt..
tek yedikleri şey erişte makarna pilav ve tel şehriye çorbası .. oyunada daldırsam şebeklik yapsam rekabet ortamı sağlasam olmuyor kreş öğretmenide dedi yemiyor yese bile 3 çeşit yemekten sadece gözüne kestirdiği bir çeşidini yiyor...
böyle dengesiz beslenincede sürekli hastalar.. mutlaka elleri yıkanır, terlemelerine dikkat edilir, sırtlarına yelek ayaklarına pantufları giydirilir ben gece klakar üstlerini kontrol ederim, terlemişlerse sırtlarına bez koyarım. hijyenlerine evin temizliğine ayrıca dikkat edilir bizim evde. ama ne hikmetse biri bronşit biri zature başlangıcı olmuş.. daha 2 hafta önce bitmişti antibiyotikleri.. çocuklar bir türlü toparlanamıyorlar..
abur cubur olarak sadece kinder süt dilimini ve balık kraker biliyorlar onuda ödül olarak vermek için araç olarak kullanıyorum..
abur cubur olarak yaban mersini ceviz badem falan veriyorum büyük oğluma ama malesef yüzüne bile bakmıyor..
biri bana bi akıl versin bu bebeler hastalıktan kurtulmuyor .. ben yediremiyorum dengeli besleyemiyorum.. ocağın üstünde 4 çeşit yemek vardı dün yemin ediyorum size bizim çocujklar aç yattı. gönlüm razı olmadı muzlu süt yaptım içmediler.. bu çocuklar nasıl dayanıyor açlığa.. ben ne yapayım..
organik keçi boynuzu pekmezi getirttik hatay dan onu içiriyoruz bi kaişık .. bal polen arı sütü karışımı bi kaşıkta o tatlı diye seviyorlar allahtan..
imdatttttttttttttttttttttttttt diyorum başka birşey demiyorum..
SU an nasıl xocugunuzun yemesı yıyır mubenım oglum da hıc bısey yemıyo malesefBenim kızım 4,5 yaşında doğduğundan beri ekmek yemedi hiç. Yemiyor, tost yaparsam ancak o şekilde. Yoksa kahvaltıda bile çok az.
Aslında budan çok şikayetçi değilim. Ama doğduğundan beri yemesi sorunlu bir çocuk. Bilmediğim bilmem ne bilmem ne şeyleri asla yedirmiyorum. Vitamin, balık yağı bilmem ne kompleks şeyleri doğduğundan beri 2 sefer verdim sadece. Onda da 1 tanesini annem almış. Ee verelim bari dedik.
Ama bana sektör dürüst gelmiyor, para tuzakları içerikleri kompleks şeyler.
O yüzden el birliğiyle doğal beslenmeye davet ediyorum herkesi.
Yine yemiyor yani illa dolanmam lazım arkasından.SU an nasıl xocugunuzun yemesı yıyır mubenım oglum da hıc bısey yemıyo malesef
Ben bu hastalık olayı için de şunu yapıyorum. 2 güne bir yastık kılıfını, her cuma da tam nevresim değiştiriyorum. her akşam yatmadan öne atlet külot ne varsa hepsi değişiyor.banyo haftada 2 kez yaptırıyorum kış diye ama yazın daha çok.yemeyen çocuk yemiyor.
kendini de parçalasan.
benim oğlan 7 yaşında.
hala belli başlı şeyleri yer. çoğu sebzenin tadını bilmez, adını bilmez, ağzına sürmüşlüğü yok.
yumurta yemez, yemez de yemez.
yedikleri şehriye ve pirinç çorbası , köfte, makarna.
ne yerse kar diyorum ben de artık yıldım çünkü.
2 mandalina yedirebilirsem , C vitamini aldı diyorum.
salatalık seviyor mesela. havuçla soyup veriyorum 2 ısırık havuçtan alırsa A vitamini ısırdı diyorum falan
ama kreşe başladıysa da hastalıklar kaçınılmaz maalesef.
evde, hijyen kuralları ile büyüyen çocukların hepsinde kreş/anaokulu ilk senesinde hastalıklar oluyor.
Yine yemiyor yani illa dolanmam lazım arkasından.
Ben çalıştığım için okula gitmediği vakitlerde annem bakıyor. Annem de hemen bitsin diye resmen arkasından dolana dolana yediriyor ki hep öyle. Bir lokma alır gider iki dolanır gelmez ancak ben kalkacağım. Çok az yer doyar. Ama ısrar etmiyorum. yemekten az vakit sonra 3 tane ceviz yediyorum mesela oyun oynarken, ödevlerini yaparken arada kaynıyor. Cevizi seviyor. Ondan sonra biraz daha zaman geçer meyve yediririm. Ama ben vermesem aklına asla gelmez.
O da hemen tiksiniyor işte ekşi, ağzıma çekirdek geldi, şurası şöyle burası böyle diye..
Dedikleirnin hepsine katıldım sadece ödül dışında..Merhabalar;
Benim kızım yumurtayı omlet sevmez.Kayısı kıvamında haşlarım.Tabağa koyduğumda dans eden yumurta derim.Oynayarak yediririm mesela.Haftada en az 1 gün en çok 3 gün balık veririm.Balığıda ye deyince yemez sıpam.Balık iyice yıkanır.Pişirmeden eline verilir.Onu sevecek konuşacak.Sonra yemek için hazır olacak:)Çok fantastik şeyler oluyor tabi.:)
Peynire Kaşar sever.Sakızlı peynir bu bak derim.Zeytin hastası zaten ona bişey dememe gerek yok.
Çorbayı normal yemez.Çubuk krakeri kırar kendi tabağına atar.Evde alkış kıyamet olur.Balık (krakerleri yani) çorbadan çıkarıp yeme yarışı yaparız.
Velhasıl kelam anne olmak zor ama çok güzel.
Bu ara tuvalet eğitimi veriyorum altına kaçırmadığı hergün bir sürpriz yaparak konsantrasyon sağlıyorum.Ama diyorum yani bu altına yapmadığın için bir ödül.Ödüller;Üzeri bonibonla süslenmiş kek,Bisküvi pastası,tavuk göğsü üzeri süslü olacak yada şekilli meyve tabağı vs.
benim kızım da böyle aynen.benimkinin de midesi çok hassas.
kaşıktan yemek sarksın mesela bir pirinç tanesi kaşığın altına yapışmış olsun. hemen öğürür
Teşekkür ederim canım.Mutlaka dikkate alacağım dediğini.Dedikleirnin hepsine katıldım sadece ödül dışında..
Bence onu çok fazla yapma.
Çocuk bu altına da kaçıracak.. O zaman sana karşı kendini çok mahçup hisseder, kendini ödüle layık görmez. Bir de ödül merkezli alışır her şeyi.
Ben bu hastalık olayı için de şunu yapıyorum. 2 güne bir yastık kılıfını, her cuma da tam nevresim değiştiriyorum. her akşam yatmadan öne atlet külot ne varsa hepsi değişiyor.banyo haftada 2 kez yaptırıyorum kış diye ama yazın daha çok.
Bak geçen başımdan bir olay geçti.Teşekkür ederim canım.Mutlaka dikkate alacağım dediğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?