benim kızım da böyle aynen.
bir de hijyen takıntısı var: elini yıkadın mı, kimin bardağı bilmem ne..
Anlıyorum tıpkı benın oglun dolana dolana yemk yıyoruz dolanmasan ac aclıktan aglıyo ama yemıyor tek yedıgı ve sevdıı sey cıcıbebe ve sutYine yemiyor yani illa dolanmam lazım arkasından.
Ben çalıştığım için okula gitmediği vakitlerde annem bakıyor. Annem de hemen bitsin diye resmen arkasından dolana dolana yediriyor ki hep öyle. Bir lokma alır gider iki dolanır gelmez ancak ben kalkacağım. Çok az yer doyar. Ama ısrar etmiyorum. yemekten az vakit sonra 3 tane ceviz yediyorum mesela oyun oynarken, ödevlerini yaparken arada kaynıyor. Cevizi seviyor. Ondan sonra biraz daha zaman geçer meyve yediririm. Ama ben vermesem aklına asla gelmez.
O da hemen tiksiniyor işte ekşi, ağzıma çekirdek geldi, şurası şöyle burası böyle diye..
kızlar 3 yaş ve 1,5 yaşlarında iki oğlum var büyük oğlum kreşe başladı başlamak zorundaydı çünkü konuşması biraz gecikmişti sosyalleşmesi gerekiyordu kreşin olumlu tarafı çok oldu.. küçük kardeşe annane ve bakıcı ablamız var ben çalışan bir anneyim..
çocukların kıyafetleri ütülenir, sabahleyin kahvaltıları vaktinde hazırlanır tavuk yumurtasının içine bıldırcın yumurtası kırıyoruz içine kaşar un koyup omlet yapıyoruz mesela... ama benim bebelere yediremiyorz ne köfte ne et ne tavuk ne ot.. ne meyve.. ne yoğurt..
tek yedikleri şey erişte makarna pilav ve tel şehriye çorbası .. oyunada daldırsam şebeklik yapsam rekabet ortamı sağlasam olmuyor kreş öğretmenide dedi yemiyor yese bile 3 çeşit yemekten sadece gözüne kestirdiği bir çeşidini yiyor...
böyle dengesiz beslenincede sürekli hastalar.. mutlaka elleri yıkanır, terlemelerine dikkat edilir, sırtlarına yelek ayaklarına pantufları giydirilir ben gece klakar üstlerini kontrol ederim, terlemişlerse sırtlarına bez koyarım. hijyenlerine evin temizliğine ayrıca dikkat edilir bizim evde. ama ne hikmetse biri bronşit biri zature başlangıcı olmuş.. daha 2 hafta önce bitmişti antibiyotikleri.. çocuklar bir türlü toparlanamıyorlar..
abur cubur olarak sadece kinder süt dilimini ve balık kraker biliyorlar onuda ödül olarak vermek için araç olarak kullanıyorum..
abur cubur olarak yaban mersini ceviz badem falan veriyorum büyük oğluma ama malesef yüzüne bile bakmıyor..
biri bana bi akıl versin bu bebeler hastalıktan kurtulmuyor .. ben yediremiyorum dengeli besleyemiyorum.. ocağın üstünde 4 çeşit yemek vardı dün yemin ediyorum size bizim çocujklar aç yattı. gönlüm razı olmadı muzlu süt yaptım içmediler.. bu çocuklar nasıl dayanıyor açlığa.. ben ne yapayım..
organik keçi boynuzu pekmezi getirttik hatay dan onu içiriyoruz bi kaişık .. bal polen arı sütü karışımı bi kaşıkta o tatlı diye seviyorlar allahtan..
imdatttttttttttttttttttttttttt diyorum başka birşey demiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?