- 11 Eylül 2011
- 1.833
- 4.146
- 333
1 yaşında bebeğim var, çalışıyorum. işim uygun olduğundan çoğu kısmını evden yürütüyorum. ben işteyken ya da evde çalışırken eşim bebeğimize bakıyor. o işteyken ya da evde çalışırken ben bakıyorum. çoğunlukla bulaşıklar eşimde, yemek bende ama tam tersinin olduğu da olur. bebekle uğraşırken temizlik mümkün olmuyor, birimiz onunla ilgilenirken diğeri toplama işini yapıyor, bunu da zihinsel yorgunluğumuza göre kararlaştırıyoruz zira kafa yorgunken çocukla aktif ilgilenmek zorlayıcı oluyor ancak evi toplamak kafayı da toplamayı sağlıyor. diğeri de gerçekten çocukla ilgileniyor, yani yanında oturup instagramda gezmiyor. bebiş uyuyunca birlikte film izliyoruz robot süpürge o sırada evi süpürüyor. ayda iki kez gelen bir yardımcı ablamız var, dip köşe temizliği yapıyor.
iş, çocuk, yemek, ev işi hepsi bende olsa akşam yorgunluktan düşer kalırım. iki çift laf edemeyiz. bu şekilde ikimiz de çocuğumuzla bağ kurabiliyoruz, yaşadığımız evi derli toplu tutuyoruz. biri gelir de rezil olursak diye kendimizi yormuyoruz, yaşam alanımızda bize yetecek kadar düzeni sağlamaya çalışıyoruz sadece. sohbetiyle gönlümüzü açan birbirimize iyi geldiğimiz dostlarımızla da görüşüyoruz, evimizi denetlemeye gelmiyorlar.
Bunu eşiniz okuyacak diye yazdım. size yorumum: kendinizi kötü hissetmeyin fazlasıyla kendinizi zorladığınızdan eminim, çocuğunuza ve kendinize hak ettiğiniz zamanı ayırın gerisi teferruat kardeşim.
iş, çocuk, yemek, ev işi hepsi bende olsa akşam yorgunluktan düşer kalırım. iki çift laf edemeyiz. bu şekilde ikimiz de çocuğumuzla bağ kurabiliyoruz, yaşadığımız evi derli toplu tutuyoruz. biri gelir de rezil olursak diye kendimizi yormuyoruz, yaşam alanımızda bize yetecek kadar düzeni sağlamaya çalışıyoruz sadece. sohbetiyle gönlümüzü açan birbirimize iyi geldiğimiz dostlarımızla da görüşüyoruz, evimizi denetlemeye gelmiyorlar.
Bunu eşiniz okuyacak diye yazdım. size yorumum: kendinizi kötü hissetmeyin fazlasıyla kendinizi zorladığınızdan eminim, çocuğunuza ve kendinize hak ettiğiniz zamanı ayırın gerisi teferruat kardeşim.