Bu beklentim çok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 yaşında bebeğim var, çalışıyorum. işim uygun olduğundan çoğu kısmını evden yürütüyorum. ben işteyken ya da evde çalışırken eşim bebeğimize bakıyor. o işteyken ya da evde çalışırken ben bakıyorum. çoğunlukla bulaşıklar eşimde, yemek bende ama tam tersinin olduğu da olur. bebekle uğraşırken temizlik mümkün olmuyor, birimiz onunla ilgilenirken diğeri toplama işini yapıyor, bunu da zihinsel yorgunluğumuza göre kararlaştırıyoruz zira kafa yorgunken çocukla aktif ilgilenmek zorlayıcı oluyor ancak evi toplamak kafayı da toplamayı sağlıyor. diğeri de gerçekten çocukla ilgileniyor, yani yanında oturup instagramda gezmiyor. bebiş uyuyunca birlikte film izliyoruz robot süpürge o sırada evi süpürüyor. ayda iki kez gelen bir yardımcı ablamız var, dip köşe temizliği yapıyor.
iş, çocuk, yemek, ev işi hepsi bende olsa akşam yorgunluktan düşer kalırım. iki çift laf edemeyiz. bu şekilde ikimiz de çocuğumuzla bağ kurabiliyoruz, yaşadığımız evi derli toplu tutuyoruz. biri gelir de rezil olursak diye kendimizi yormuyoruz, yaşam alanımızda bize yetecek kadar düzeni sağlamaya çalışıyoruz sadece. sohbetiyle gönlümüzü açan birbirimize iyi geldiğimiz dostlarımızla da görüşüyoruz, evimizi denetlemeye gelmiyorlar.

Bunu eşiniz okuyacak diye yazdım. size yorumum: kendinizi kötü hissetmeyin fazlasıyla kendinizi zorladığınızdan eminim, çocuğunuza ve kendinize hak ettiğiniz zamanı ayırın gerisi teferruat kardeşim.

Yahu bu zamanda kadınlar asgaride olsa bir işe sahip olabiliyorken erkeklerde ev işini asgaride olsa yapmalı
Sadece 2 gün sabah akşam yemek yapıp sofrayı kur kaldîr bakalım çocuğu 6 7 öğün besle bakalım
Üstünu değiştir 6 7 defa altını değiştir bakalım
Sanki çocuk tüm bunlar yapıldıktan sonra duruyoya
Oyun istiyo ilgi istiyo annesinin sürekli onun başında olmasını bekleyip ağlıyor
Mesele ev işi yapmak değil ev işi kolay ne varki
Bebek çok çok daha yorucu inan
Ve tüm kadınlarada sorabilirsin çuval taşımaktanda inşaatta çalışmaktanda daha zordur çocuk sahibi olmak
Çünkü tatili yoktur birgün kafamı dinleyeyim yoktur
Sen işyerinde haftanın hergünü bayram tatili dahi olmadan çalıştığını düşün naparsın ????
1 ayda bitersin değilmi
İşte annelikte böyle bişey uykusuzluğa düzensizliğe strese vücut zor dayanıyorr
Sen sanıyorsunki eşim dağınıkta mutlu
Hiç alakası yok evin dağınık ve pis olmasından en çok biz rahatsız oluruz
Çok rahatsızsan kumanda yada telefoncağzını bırakıp işe koyulabilirsin

Eşim kendini beğenmis, egosu göklerde, erkek ve kadın arasında fark olduğunu düşünen biri. Annesi öyle yetiştirmiş. Ben bir kadın olarak zaten yatkinmisim, temizliğe, çocuk bakmaya. Onun eline yakışmıyormus bile.

Cevaplarınızi zorla tutusturdum eline, biraz okuyup size de birkaç şey söylememi istedi; sizler genel olarak evinde mutsuz, fantezi dünyasında yaşayan, bu gibi boş beleş yerlerde ego tatmini yapmak için, başkalarının güzel evlikliklerini bozmaya çalışan boş insanlarmissiniz. Onlara işleri yokmuymus, evini temizlesinler böyle boş şeylerle ugrasacaklarina dedi. Bunu iletmemi istedi.

Bir de, ortada buyuk bir haksızlik varmış, o da erkekler kulübüne yazarmis bla bla. Ben böyle şeyleri, lise de yapardım diyor, bu foruma ve içindeki insanlara inanmıyor. Bot onlar dedi.

Akşamları yemekten sonra bazen masasını toplar. Örtü silkeleme ve silme işi bana kalır. Bazen de diğerini uyuturken, minige bakar, en son alti dakika bakip (dakika tuttum ben) akşamları dinlenmem gerekiyor ama ona da izin vermiyorsun diyerek isyan etti.

Ağır iş mi bilmiyorum, kendisi yönetici. O kadar insanı yonetiyorum, seni yonetemedim dedi. Beni de yönetecek elinden gelse

Oğlumun ozur dile demesi "kadın özür dilemeli" algisindan değil. Geçen ay bir tartışma olmuştu, babasını yollamıştı, annemden özür dile diyerek. Çocuk kusluk olsun istemiyor. Oğlumu babası gibi yetistirmiyorum bu arada. bana çok yardımcıdır, kardeşine babasından çok bakar. Sofra toplar, bulaşıklarini dizer, evi fazla dagitmaz, dagitirsa toplar bla bla. Ben yetiştiriyorum ne de olsa.

.

Ben sevgililiğimizin başından beri sürekli dırdır yaptım. Sürekli “şunu sen yapar mısın bebeğim” gibi gibi sözlerle bana yardımcı olmasını sağladım. Bana yardımcı olduğunda koskocaman sarılıp öptüm teşekkür ettim. Daha az iş yaptığım için daha mutlu olduğumu gördü, daha az yorulduğumda cinsel hayatımızın da daha iyi olduğunu gördü.

Resmen kedi/köpek eğitir gibi koşullandırdım onu kısacası 😄. İleride ikimiz de çalışacağız, tüm işi bana yıkmaya kalkmasın diye. Şu an ikimiz de çalışıyoruz, aynı evin içinde olduğumuzda otomatik olarak yapılması gerekenleri yapıyor.

Eşim kendini beğenmis, egosu göklerde, erkek ve kadın arasında fark olduğunu düşünen biri. Annesi öyle yetiştirmiş. Ben bir kadın olarak zaten yatkinmisim, temizliğe, çocuk bakmaya. Onun eline yakışmıyormus bile.

Cevaplarınızi zorla tutusturdum eline, biraz okuyup size de birkaç şey söylememi istedi; sizler genel olarak evinde mutsuz, fantezi dünyasında yaşayan, bu gibi boş beleş yerlerde ego tatmini yapmak için, başkalarının güzel evlikliklerini bozmaya çalışan boş insanlarmissiniz. Onlara işleri yokmuymus, evini temizlesinler böyle boş şeylerle ugrasacaklarina dedi. Bunu iletmemi istedi.

Bir de, ortada buyuk bir haksızlik varmış, o da erkekler kulübüne yazarmis bla bla. Ben böyle şeyleri, lise de yapardım diyor, bu foruma ve içindeki insanlara inanmıyor. Bot onlar dedi.

.
adam üstün erkek nesline karşı komplo kuranları görmüş, büyük oyunu bozmuş :işsiz:

Akşamları yemekten sonra bazen masasını toplar. Örtü silkeleme ve silme işi bana kalır. Bazen de diğerini uyuturken, minige bakar, en son alti dakika bakip (dakika tuttum ben) akşamları dinlenmem gerekiyor ama ona da izin vermiyorsun diyerek isyan etti.

Ağır iş mi bilmiyorum, kendisi yönetici. O kadar insanı yonetiyorum, seni yonetemedim dedi. Beni de yönetecek elinden gelse

Oğlumun ozur dile demesi "kadın özür dilemeli" algisindan değil. Geçen ay bir tartışma olmuştu, babasını yollamıştı, annemden özür dile diyerek. Çocuk kusluk olsun istemiyor. Oğlumu babası gibi yetistirmiyorum bu arada. bana çok yardımcıdır, kardeşine babasından çok bakar. Sofra toplar, bulaşıklarini dizer, evi fazla dagitmaz, dagitirsa toplar bla bla. Ben yetiştiriyorum ne de olsa.

.
Tabi tabi, hatta kadının düşmanı da kadın :D

kocanıza söyleyin : siz onun evinin hizmetçisi değilsiniz, eşisiniz.
size yardım etmeyecek , kime yardım edecek ? madem yapmıyor versin parasını hizmetçi tutsun.

.
kocanıza söyleyin , hani kadınlar Allah ın emanetiydi? namusa gelince ortalığı ateşe vermeyi biliyorlar, ama yardım etmeye gelince mi kaçıyorlar?

ayrıca sizi mutsuz edemeyiz , zaten bu konuda mutsuzsunuz

Merhaba;

İki Küçük çocuklu bir evliliğim var. Hemen konuya giriyorum. Evimiz çabuk tozlanan bir ev. Üç tane dolap düşünün, onların sadece üst kısmının tozunun alınması lazım. Eşim bunu söylediğinde ''ben yapmıyorum sen yap" dedim. Sertçe söyledim bunu çünkü öncesinde, evi temizlemek senin işin, ben yapmam dedi. Herşeyi temizlemek benim işimmiş, ne kadar yorgun olursam olayım, Ben yapacakmisim, millet gelince, ben rezil olurmusum.

Yapmadım, yapmayacağım. İki küçük çocukla, yetisebildigim kadar yetisiyorum, bu kadar oluyor. İş birazda inada bindi çünkü dusuncesizlik var ortada. Ben çalışıyorum diyor, ben de çalışıyorum evde deyince, sen evdesin en azından diyor. Her şekilde kendini haklı çıkarıyor.

Hanımlar, siz de durumlar nasıl. Gelen cevapları ona da okutacagim.
Aslında erkeklere direk sen yap, sen temizle diyince yapmıyorlar özellikle kendileri çalışıyor eşleri çalışmıyorsa... Zaten gün boyu evdesin kafasını yaşıyorlar.
Bilmiyorum işe yarar mı ama bizim çocuğumuz olmamasına rağmen eşime temizlik yapacağım şuna yardımcı olur musun desem hemen yapıyor, bugün kahvaltıyı hazırlayabilir misin ben de ortalığı toplayayım dedim. Şuan mutfakta kahvaltı hazırlıyor. Hani biraz kişilik ile de alakalı, benim eşime direk sen hazırla desem zaten bi haftasonu kahvaltı yapıyorum onu da ben mi hazırlayacağım diye ters tepki verir

.
Biz botmuymuşuz 😅
Eşiniz boş zamanlarını nasıl değerlendiriyormuş 😁
Dur söyliyim tv izlemek telefonda oyun oynamak bunlar dolu işler değilmi insanı aydınlatıyor sonuçta
Burda iki insan konu açıp derdini paylaşınca boşmu oluyormuş yani
Erkek zihniYeti işte
Kadın dediğin sadece çalışmalı başka bişey yapmamalı zaten çalışsada çalışmıyor damgası vuruluyor
Keşke eski zamanlarda yaşasaydık herşey eşit olabilirdi o zaman erkekte beden gücü ile çalışırdı kadında
Eski zamanda değiliz hepimizin şartları değişti
Şu zamanda heleki bir yöneticinin ev hanımı ile kendini kıyaslaması çok saçma

bu kafadaki erkekler şunu hiç akıl etmiyor ama. eskiden kadınlar -eğitim vs de az olduğundan, iş imkanları da kısıtlı olduğundan- çalışmıyormuş ama erkekler ceplerine yeterince harçlığı koyuyorlarmış. bir nevi maaş gibi. cebinde parası, sadece eve değil kendine de gayet rahat harcıyormuş kadınlar.
en azından ben böyle örnek çok duydum ve gördüm.
şimdi resmen kadının evde olmasını boğaz tokluğuna işçilik haline getirdi bu tip adamlar.
yatacak yerin ve yemek var yeter gibi bir tutum.
bu hesapladığın rakamı her ay karısını versin bakalım neler oluyor.
Evet ben küçükken babam baya bir para verirmiş anneme. Daha sonraları da annem ihtiyacı olduğunda hep söylerdi “bana şu kadar lazım” diye. Mutfak ve pazar alışverişine birlikte çıkarlardı. Giyim, aksesuar, dışarıda yeme, gezme ve kuaför parası olurdu harçlığı sadece.

Merhaba;

İki Küçük çocuklu bir evliliğim var. Hemen konuya giriyorum. Evimiz çabuk tozlanan bir ev. Üç tane dolap düşünün, onların sadece üst kısmının tozunun alınması lazım. Eşim bunu söylediğinde ''ben yapmıyorum sen yap" dedim. Sertçe söyledim bunu çünkü öncesinde, evi temizlemek senin işin, ben yapmam dedi. Herşeyi temizlemek benim işimmiş, ne kadar yorgun olursam olayım, Ben yapacakmisim, millet gelince, ben rezil olurmusum.

Yapmadım, yapmayacağım. İki küçük çocukla, yetisebildigim kadar yetisiyorum, bu kadar oluyor. İş birazda inada bindi çünkü dusuncesizlik var ortada. Ben çalışıyorum diyor, ben de çalışıyorum evde deyince, sen evdesin en azından diyor. Her şekilde kendini haklı çıkarıyor.

Hanımlar, siz de durumlar nasıl. Gelen cevapları ona da okutacagim.
Evliligin anlami sadece çocuk doğurmak mi? Yardimlaşma nerde kaldi? Ayni evi paylaşmak derken ayni evde uyumak kastedilmiyor. Kocaniz sadece şunu bilsin 2 çocuğa bakmak işde çalişmakdan çok daha zor. Mesaisiz bir iş annelik. Hastalandiginda bile izin alamiyorsun. Toz almak kadin işi mi? Nerde yazildi? Bir bezi alip masanin uzerinde gezdirmek erkekliginden birşey mi eksiltir. Yorgunum yapamiyorum derse neyse ama benim işim değil demek çok gerice bir dusunce. Bir insanin oturduğu yeri temizlemesi için cinsiyetinin kadin olmasi gerekmez yaşadigi alani temiz tutmak insan olan herkese has bir davraniş. Eve hayat arkadaşi getiriyorlar bakici değil. Tembellige don biçmesin. Ben hamile olduğumda eşim yemeyi kendisi yedirirdi. Afedersiniz istifra edince benim anneme bile temizletmiyordu yerleri. Kendisi gelip yapardi bu zamana kadar bir kere dile getirmişliği yok. Birbirinize karşi anlayişli olun, birbirinize yardim edin. Ayni evin içinde iş bolgusu olmaz.

Evde sadece ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de her şeyi ondan beklerdim yalan yok. Burada herkes olaya kendi açısından kadın gözüyle bakmış, empati kurmamış. Şaşırmadım tabii . Eşiniz ne iş yapıyor? Üç aylık bebeğiniz var, o zaman eşiniz yardım etmek zorunda. Haftada ya da onbeş günde bir temzilikçi çağırmayı teklif edin. Kendisi yapmayacaksa bari yardımı bu şekilde olsun
Bu durumun kadını erkeği yok. Yani kadın gözüyle değil insan gözüyle bakıyoruz aslında. sizin söylemleriniz eski toplumun yetiştirdiği kız ve erkek çocuklarına yüklediği bir misyon. kimisi doğru bulmadığı bu zinciri kırıp daha demokratik bir yaşam tarzı istiyor kimi de bu zincirin parçası olup ananevi kurallara sıkı sıkı tutunup sonraki nesle aktarıyor.

ayrıca dışarda çalışanlar evin yükünden muaf değildir. Yani sizin deyimizle ben çalışsaydım eşim evde ev işleri ve çocuk bakımıyla ilgilenseydi eve geldiğimde yatıp ben dışarda çalıştım zaten. elimi bir şeye süremem diyemem ya.

Bu düşüncede bir adamı evlenmek için seçip birlikte aile kurma kararını siz verdiniz değil mi? Zorla evlendirmediler bu yontulmamışla sizi?

Ben de iki küçük çocuk sahibi bir anne olarak, ikisine tek başına bakmak bine bölünmek gibi bir şey diyorum. Daha bu sabah düşündüm bu bebeklerle ve evin işiyle yardımsız bakmak İMKANSIZ. Nerdeyse 10 yıl kadar dışarıda çalıştım, biliyorum insanlarla uğraşmak çok zor ama en zor günlerimi evde çocuk bakmaya evin işlerine yetişmeye çalışırken yaşadım. Sizin yükünüzü hafifletse eline yapışmaz, erkekliğinden eksilmez. Siz onun hayat arkadaşısınız size yardım etmezse bu çok düşüncesizlik olur. Ben çevremde ne kadınlar gördüm yapmıyor ya bildiğin hiç iş yapmıyor kadın ne dersen de, adam o pis evde rahat yaşayacak oturacak ortam bulamıyor, çocuklar o düzensizliğin içinde mağdur oluyor, ne şartlarda büyüyor, benim kayınbabam en basitinden, alışveriş, yemek yapma, sofra kurma, kaldırıp yıkama her iş onda, hala da yemeklerini beğenmiyor kayınvalidem, kendisi o kadar tembel ki yapabileceği halde hiç bir şey yapmıyor sadece tuvalete kalkıyor adam mecbur nefret ede ede yapıyor. Bir şeylerin de kıymetini bilmek, iyi niyet göstermek lazım. Siz yükün altında ezilirseniz çocuklarınız da mutsuz olur, eşinize de yansır. Ama sizi iyi hissettirecek şeyleri yapması çok kolay, az zamanını alır ve onu yormaz, ondan sonra çocuklara da daha mutlu bi anne olursunuz, kadın mutlu olursa çok şey değişir 🥰
Kayinvalideye sonda mi takilsa acaba 😂

sizin söylemleriniz eski toplumun yetiştirdiği kız ve erkek çocuklarına yüklediği bir misyon. k
Ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de ondan beklerdim dedim. Okuduğumuzu anlayalım lütfen.

.
Valla ailemin tek kızıyım. El bebek gül bebek büyüdüm. Okudum ve meslek sahibi oldum, çalışıyorum. Henüz evlenmedim, kendim çalışıp kendim yiyorum. Sırf kocanız gibi kendini bir şey sanan Türk erkekleri yüzünden evliliğe sıcak bakmıyorum. Anasının büyütemediği, babasının güdemediği herifleri alıp da "bakmak" istemem. Çocuk bakmak istesem doğururum zaten. Bu halimle gayet mutluyum. Kimseye hizmet etmiyorum, bunları da müthiş kokan filtre kahvemi içerken yazıyorum. Az sonra da maskemi yapıp ojemi süreceğim mesela. :KK51: Bu tarz evliliklere de hiç özenmiyorum. Beni "yönetebileceğini" düşünen biriyle evleneceğime sonsuza kadar bekar kalırım daha iyi. Dolayısıyla o muhteşem evlilikleri "bozmak" gibi bir düşüncem yok. Ha işim yok mu derseniz, var tabi. Ama işimi dünyadaki her şeyden önemli görüp ailemi ihmal etmiyorum kocanız gibi. Annem de çalışıyor, ben de. Ama ayarlıyoruz bir şekilde, ben temizlik yaparsam annem yemek yapıyor. Birbirimizin üstüne yıkmıyoruz. Ki günlük art arda 7 saat dersi olan bir öğretmenim. Devamlı ayaktayım ve günlük 2.5 saatim yolda geçiyor. İddia ediyorum eşinizden daha çok yoruluyorumdur. Evdeki iki tane çocuğa dayanamıyormuş. Ben her gün kaç çocuğa bakıyorum hesap edin. Amazon'un ceosu değilse o havalar boşuna diyorum, geçiniz.

Eşim yapıyor yapacakta öyle ben rezil olmam sen olursun yok o zaman kimseyi çağırmayacak eve

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X