kızlar bebeğim 3 aylık sabit bakışlar olmaya başladı bi noktaya odaklanıyor birde ağızda tükürük fazlalığı var ayrıca ağzında birşey çiğniyor gibi bazen ağzını şapırdatıyor internetten baktığımda bu belirtilerin bazıları epilepside olabilen şeyler ne benim nede eşimin ailesinde bu hastalık mevcut değil kafayı yicem dünden beri ağlamaktan böyle olan bebekler varmı
Benim yeğenimde 4 aylık o da arada bir yere sabit bakar ağzından tükürük çıkarma huyu yeni başladı ve uyurken ağzını şapırdatıyor sürekli bir şey emer gibi. Ama biz hiç bu araştırma gereği duymadık eğer böyle bir durum varsa araştırmak lazım içime kurt düştü.
canım bizim tükürük hep vardı kilosu biraz önde dr sordum bu nedenle olabilir dedi sizinkinin kilosu nasıl diğerleri yeni başladı dr götürcm artık gözümde yaş kalmadı dün int okudum int.üzerinden bir dr sordum çocuk nöroloğu dr götürün emin olmak için yazmış inşallah birşey yoktur rabbim yavrularımızı korusun sizde var mı peki epilepsi hastası
Hayır canım yok ama eniştemin tarafında var mıdır bilmiyorum. Aslında 2.900 doğdu ama şu anda 6.500 falan olması lazım. Sende iyi düşün iyi olsun dediğin gibi rabbim hepsine uzun ömürler versin. Sen doktora götürdüğünde haber verirsen çok sevinirim inşallah kötü bir şey çıkmaz.
inşallah canım rabbim kendi evladımda dahil herkesin evladını korusun hbr veririm yazarım burdan muhakkak sende yeni bişey öğrenirsen nolur bildir sağlıcakla kal
Canım internetten araştırdım ben hemen ağız şapırdatması reflü olabilir yazıyor. Tükürük hem kilodan hemde bebeklerde diş çıkmasının hazırlığı olabilrmiş bazı bebekler 3 aylıkken bile çıkartabilirmiş bu ondan olabilmirmiş. Sadece gözlerini bir yere dikip bakmak epilepsi olabilir yazıyorİnşallah hiç bir sorun yoktur.
keşke reflü olsa o yine geçiyor tükürüğü önceden vardı dr. sormuştum kilodan fazla salgılanır yada mideden demişti doğru şaprdatmayı bilmiyordum reflüden olduğunu o yeni başladı peki şu bakma olayı işte o düşündürüyo inşallah yeğenindede bebeğimdede birşey yoktur rabbim evlatlarımızı korusun
Umarım hiç bir sağlık sorunu yoktur.
Mutlaka doktora götürün , ihmal etmeyin bence.
Ben kendimden örnek vereyim.
Ağzından hep tükürük akardı hatta çeneyi falan kızartırdı tükürük. Salyalı diye severdim. Dişi 11 aylıkken çıkardı , 1 yaşını geçinceye kadarda salya durumu devam etti.
Ağzında hep dilini çiğner gibi gelirdi, doktorumuza sormuştum , dilini keşfettiğini ve dilini ısırmaya çalışıp oynadığını söylemişti. Sonrasında kendiliğinden bıraktı.
Sabit baktığında dikkatini dağıtabiliyor musunuz ? Işıklar , tv, hareketli objeler dikkati çeker bebeklerin uzun süre gözlerini ayırmadan bakabilirler. Sizinle göz teması kuruyor mu , ilgilendiğinizde , oynadığınız da sizi gözleriyle takip ediyor mu ?
Bu gibi durumlar önemli bildiğim kadarıyla.
İçinizin rahat etmesi için iyi bir doktora göstermek en iyisi olacaktır.
Canım internetten araştırdım ben hemen ağız şapırdatması reflü olabilir yazıyor. Tükürük hem kilodan hemde bebeklerde diş çıkmasının hazırlığı olabilrmiş bazı bebekler 3 aylıkken bile çıkartabilirmiş bu ondan olabilmirmiş. Sadece gözlerini bir yere dikip bakmak epilepsi olabilir yazıyorİnşallah hiç bir sorun yoktur.
canım yazmayı unutmuşum bizimkisi birde emerken uyuduğunda sıçrayarak korkarak yada ağlayarak uyanıyor bazen yeğeninde buda oluyomu
canım tükürük ve dilini ısırma olayı olayı ne zaman başladı peki bizde birde şapırdatma var
sabit baktığında elimi götürüyorum örmeğin ilk farketmiyor bi süre sonra bırakıyo bu sıralar evin her yerine bakıyo sanki bana bakıyor göz teması kuruyor gözleriyle beni takip ediyor bunun ne gibi sonucu var peki bu arada yazmayı unutmuşum bu sıralar birde emerken uyuduğunda birden sıçrayarak korkarak yada ağlayarak uyanıyor çok korkuyorum
Öğlen uykusunda belli bir saati var ve hep o uykudan öyle uyanıyor ama sadece o uykuda sürekli ağlıyor uykusunda sonra geri uyuyor tekrar ağlıyor ama normalde çok sessiz uyanır. Ablam doktoruyla konuştumu bu durumu bilmiyorum ama yarın kesinlikle sorucam. Senin bebekte var mı?
ewet öylede oluyo uyuduğunda bazen normal uyanıyo bazen sıçrayarak bezen ağlayarak bazende elini kolunu savuruyor böyle bildiğin şok olmuş şaşırmış gibi kalkıyor değişiyor yani ablan konuşunca bilgi verirsen sevinirim umarım bişey çıkmaz
Tükürük olayı iki bebeğimde de vardı , ne zaman başladı hatırlamıyorum ama dişe bağladığımdan hic önemsemedim .
Dil olayi tam emin değilim ama 4 aylık civarı olabilir , doktor normal demişti zaten bir donem sonra bıraktı .
Dediğim gibi mutlaka en kisa zamanda iyi br doktora götürmenizi öneririm .
Belli bir noktaya uzun sure sabit bakıyor dediğiniz icin , göz teması kurup kurmadıgini merak ettim . Göz teması kurması cok iyi , beyinsel problem olmadıgının göstergelerinden biri diye biliyorum . Epilepsi ile alakalı sormadım aslında .
Sıçrama olayı da hemen her bebek sıçrıyor , ben henüz sıçramayanı görmedim . Biz dua falan koyardik yakınına , inanıyorsanız deneyebilirsiniz . Bir de uyurken penye battaniyesiniyesiyle hafif kollarını sarmayı deneyin , bacak kismi acik cok siki olmayan kundak gibi ,bazı bebeklerin sarıldiginda sicramasi geçebiliyor . Yakınlarımda gordum .
Benim söylediklerim tamamlmen kişisel tecrubemle alakalı , yoksa en iyisini doktor bilir . Cok sıkıntılı bir durum yok gibi ama en iyisini uzman doktor bilir .
gerçekten söyledikleriniz çok mantıklı geldi banada ve inanın ne kadar sevindim size anlatamam hep insan en kötüsünü düşünür ve geçekten birini onu rahatlatmasını ister ya aynen öyle oldu kuranı kerim var baş ucunda hani şu ufak olanlardan dr götürcem inşallah yakın zamanda muhakkak bilgi veririm
kızlar bebeğim 3 aylık sabit bakışlar olmaya başladı bi noktaya odaklanıyor birde ağızda tükürük fazlalığı var ayrıca ağzında birşey çiğniyor gibi bazen ağzını şapırdatıyor emerken uyuduğunda sıçrayarak korkarak yada ağlayarak uyanıyor internetten baktığımda bu belirtilerin bazıları epilepside olabilen şeyler ne benim nede eşimin ailesinde bu hastalık mevcut değil kafayı yicem dünden beri ağlamaktan belki birşey yoktur ama ana yüreği işte bilirsiniz böyle olan bebekler varmı
arkadaşımın bebeği de 3,5 aylık o da kucağımıza aldığımızda sabit noktalara bakıyor ama geçici bi süre sonra ilgisini dağıtabiliyoruz hatta doktora sormuş ve doktor bu dönemlerde normal olduğunu söylemiş tükürüksüz salyasız bebek ben de görmedim o yüzden gönlünüzü ferah tutun ihmal etmeden doktora götürdüğünüzde daha çok rahatlarsınız sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?