Endişeleriniz çok normal , çünkü temkinli olmaya çalışıyorsunuz . En güzeli ve en doğrusu da bu .
Umarım tüm endişeleriniz yersiz çıkar , minik meleğiniz sağlıkla büyür .
Güzel haberler paylaşırsınız inşallah , aboneliklerine aldım konuyu merakla bekliyorum bende.
canım meraba tesadüfen gördüm açtığın konuyu. Benimde 15 aylık bir kızım var . öncelikle şunu söylemek isterim bence düşüncelerin tamamen evhamdan ibaret. Kızım bu zamana gelene kadar senin gibi her gördüğüm şeyi bişeylere benzettim (hepte kötü şeyler ) Sıçrayarak uyanmalar bizdede var dı halada ara sıra oluyo dr lara göre rüyadan ibaret yaşlılara göre küçük çocukları korkuturlarmış uykularında euzü besmele çek ara sıra .Sabit noktalara odaklanması konusunda şuanda nesneleri ayırt etmeye çalışıyor ve bizim kadar seri olamıyor. Çok ilginçki bebekler ilk olarak siyah ve beyaz nesnelere daha çok odaklanırlarmış.Koltuklarım siyahtı ve kızım hep oraya bakıyodu ALLAHım diyodum bu kız burda ne görüyooo donup kalıyodu öylece korkuyodum tabi sonra onuda aştık.Ha bu arada bakarken arada gözü kayıyodu dr a sordum alakası yok dedi göz kaslarını kontrol edemediği için oluyomuş .Şimdi bi şaşılık falan da yok .Ağız suyu konusuna gelince tahminen 2,5-3 aylıktı o kadar çoktuki hep dişleri çıkçak dedim ilk dişini 10 aylıkken patlattı :) Ve diş çıkarırkende hiç ağzının suyu akmadı.Arkadaşımın oğlu var 12 aylık hala ağız suyu felaket. o kadar çokki kendi tükürüğüyle boğulcak bigün ( ALLAH korusun ) Yani demem o ki biz anneler olarak çok derin düşünüyoruz boşuna üzüyoruz kendimizi . Bence kafaya takçak bişey yok.sağlıklı kalın...
sizede çok teşekkür ederim zaman ayırıp bu kadar ayrıntılı yazmışsınız internetten bakınca birden dünyam yıkılmıştı neleri düşündüm bilseniz doğum genel anestezili sezeryanla gerçekleşti eşime çocuğu görmedim doğunca kafasını filan mı çarptılara kadar gelen saçma sorular bile sordum ondan filan mı oldu diye oda güldü haliyle ama anne olmak böyle bişey olsa gerek kendinden fazla onu düşünüyosun
çok iyi anlyorum seni eminimki bütün anneler aynıdır...Bende boynunda çıkan bişeyden dolayı götürdüm dr a ağlarken karın duvarındaki şişliğin fıtık olabileceğini söyledi dr.ultrason da bakıldı bişey yok bugünde cerraha yönlendirdi ele gelen bi sertlik var ama ultrasonda bişey yok anlamadım gitti eğer fıtık olması durumunda ameliyat dedi dr içim şişti ağlamaktanya hiç duydunuzmu böyle şeyler etraftan olsa ultrasonda çıkmama ihtimali varmı acaba
Çok sevindim gözünaydınarkadaşlar dr sordum bebekler nesneleri ayırt etmeye çalışıyorlarmış bu aylarda zaten öncekine göre azaldı sabit bakışlar çok şükür cvp verip beni rahatlatan herkese teşekkürler:)
benim bebegimde 2.5 aylık aynı şeyler bizde de var hiç böyle düşünmemişdim 3 sayfayıda okudum
benimde koltuklar siyah hep bakardı biraz azalttı
agzındaki köpükle oyun yapıyor gibi geliyor bazen yutuyo bazen geri çıkarıyor
benimki özellikle lamba ve tv ışıgına sabit bakıyo sanırım görmeye çalışıyor
yani aynı şeyler bizde de var bence birçok bebekde vardır içini rahat tut
dil hareketide gazı gelince yapıyo mesela emdi ve uyudu 1-2 saat sonra ögrür gibi bişeyler yaıyo sessiz ben hemen kaldırıyom omzuma yaslıom ve gazı çıkarıyo agızdan :)
valla benimkide uykuya dalarken gözleri kayıyo gülüyo falan bunlar normal şeyler gibi geliyor bana
dr sormadım bugun çocuk cerrahına götürcem olmazsa sorayım beynı ne zaman gelişir ne zaman bunları bırakır yada şuan normalmi cvp yazarım
canım olsa ultrasonda çıkardı bence benimde gögüsümde elleyince şişlik vardı ultrasonda bakılınca kist çıkmıştı ama en iyisi çocuk cerrahı görsün içini ferah tut Rabbim evlatlarımızı korusun
anca yazabildim dün dr gittim cerraha oglumun pipisinden şüpheleniyordum orası normalmış ama dilinde perde varmış onu kesdiler tesadüfen görüldü genel kontrol yaptıkları için o yüzden diğer soruları soramadım çocugun ağzı kan içinde emzirdim
Merhaba benimde 1 aylık bir kızım var yaklaşık 15 gündür bazı hareketleri bana anormal gelmeye başladı. sürekli internetten araştırıyorum ve moralim acaip bozuluyor. Şimdi tesadüf sizin yazdıklarınızı okudum. Yazdıklarınıza bakılırsa benzer şeyler yaşamışız galiba. Benim kızımda özellikle uykuya dalarken ve çoğunlukla emerken birdenbire transa geçer gibi göz bebekleri yukarıya doğru kayıyor 10-15 saniye gözlerinin beyazı çıkana kadar bu durum böyle devam ediyor o ara emmeyi bırakıyor ellerinde çok hafif hareketlenmeler oluyor ve sonrasında gülüyor hatta bazen bu kahkaha bile olabiliyor ve uyanıp emmeye devam ediyor. Bunu hemen hemen her uykuya daldığında yapıyor her seferinde uyandığı için derin uykuya dalana kadar 5-6 kez böyle olabiliyor. Sizce bu hareketleri normalmi? Sizin çocuğunuz ne kadar uzun süre böyle yaptı? Dr ne dedi? Cevap yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Rabbim hepimizin evlatlarını korusun sağlıkla bizlere bağışlasın inşallah..basligi tesaduf gordum acip okynca donup kaldim dunden beri kafa gitti dun dr kontr vardi sordum belirtileri.gayet nornal karsiladi boyle seylerin olabilecgni ama icimiZ rahat olsun diye norolojiye gotrblcgmzi soyledi izmit unv hastanesine gotrcz haftaya.
Merhaba yaz ali baya olmuş ama bende aynı dertten muzdaribim sizin bebeginizde sağlıklıdır imarm doktora falan goturdunuzmu aynı şeyler devam ediyomu inşaallah görüp cevap yazarsinizMerhaba benimde 1 aylık bir kızım var yaklaşık 15 gündür bazı hareketleri bana anormal gelmeye başladı. sürekli internetten araştırıyorum ve moralim acaip bozuluyor. Şimdi tesadüf sizin yazdıklarınızı okudum. Yazdıklarınıza bakılırsa benzer şeyler yaşamışız galiba. Benim kızımda özellikle uykuya dalarken ve çoğunlukla emerken birdenbire transa geçer gibi göz bebekleri yukarıya doğru kayıyor 10-15 saniye gözlerinin beyazı çıkana kadar bu durum böyle devam ediyor o ara emmeyi bırakıyor ellerinde çok hafif hareketlenmeler oluyor ve sonrasında gülüyor hatta bazen bu kahkaha bile olabiliyor ve uyanıp emmeye devam ediyor. Bunu hemen hemen her uykuya daldığında yapıyor her seferinde uyandığı için derin uykuya dalana kadar 5-6 kez böyle olabiliyor. Sizce bu hareketleri normalmi? Sizin çocuğunuz ne kadar uzun süre böyle yaptı? Dr ne dedi? Cevap yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Rabbim hepimizin evlatlarını korusun sağlıkla bizlere bağışlasın inşallah..
Merhaba doktora götürdünüz mu bebeğinizi ne dedibasligi tesaduf gordum acip okynca donup kaldim dunden beri kafa gitti dun dr kontr vardi sordum belirtileri.gayet nornal karsiladi boyle seylerin olabilecgni ama icimiZ rahat olsun diye norolojiye gotrblcgmzi soyledi izmit unv hastanesine gotrcz haftaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?