Bu bencilik değil mi?

Erkekler kıyamet bile kopsa düzenleri bozulmasın istiyorlar. Büyük kavgaların ertesi günü bile beyefendi yemek bekler. Bu kız sabaha kadar ağladı diye düşünmez. Fakat hamilelik çok farklı bir durum. Tabii ki size anlayış göstermesi lazım. Güzellikle anlatın. Gerekirse doktorunuz anlatsın. Sonuçta karnınızda taşıdığınız can onun da çocuğu.
Saatt 8 de gözümü zor açtım inanın o kadar uykum vardı ki kalktım hazırla ye et topla bütün uykum kaçtı ve ben hamilelikte antideprasan kullanan biriyim sırf uyku takıntım yüzünden bunuda biliyor daha ne demem lazım her şeyi farkında olup sabah 8 de beni kahvaltı diye uyandiyor .

Biliyorum hepsini ama bunlar şu an karnı burnundayken yaptığı pilav nohuta burun kavurmasına ya da son ayda olduğu için uyuyamayan kadını kalk bana kahvaltı hazırla diye uyandırmasına bahane değil
Aaa ben onu yanlış anlamışım. Kahvaltı hazırla dediğini anlamadım kalk kahvaltı hazırladım kahvaltı yapalım diyor sandım :D
Bilenler bilir ben 32.haftalık hamileyim son aylar artk zaten uykuya dalmam çok zor ayak altlarım yanıyor cayır cayır sıcaklar nefes darlığı vs vs bide uyku takıntım var az uyuduğum günler çok stresli geçiyor eşim gece gidiyor işe sabah saatt 8 de fln arıyor kahvaltı yapmak için beni uyandırıyor. BU durumdan bıktım artk bugün zaten 6 da uyudum sabah zorla 8 de o kaldırdı sinirden yatamadım simdi de ses etmedim ama sizin fikirlerinizi de merak ettim son aylarımda artık idare etmesi lazım değil mi bu durumu?
Yok o konuda öküzlük etmiş hamile değilim ona rağmen kocam nöbetli çalıştığı için sabah 9 da eve gelir işe gitmemişsem kahvaltı hazırlar da uyandırır. Resmen öküzlük.

Premses sende karar ver eşin her şeyini yapan biri mi yoksa her şeye kulp bulan biri mi?
Şöyle ki ben bir şey yap et dediğim zman yapıyor gezmeye gidelim işte şunu alalım bunu alalım vs ama yemek konusunda yaptıklarıma hep bir bahanesi var beğenmedim etmedim diyor sürekli

Şöyle ki ben bir şey yap et dediğim zman yapıyor gezmeye gidelim işte şunu alalım bunu alalım vs ama yemek konusunda yaptıklarıma hep bir bahanesi var beğenmedim etmedim diyor sürekli
Benim yemeğime laf edilince benim de çok zoruma gidiyor kavgasını verin :)

Bilenler bilir ben 32.haftalık hamileyim son aylar artk zaten uykuya dalmam çok zor ayak altlarım yanıyor cayır cayır sıcaklar nefes darlığı vs vs bide uyku takıntım var az uyuduğum günler çok stresli geçiyor eşim gece gidiyor işe sabah saatt 8 de fln arıyor kahvaltı yapmak için beni uyandırıyor. BU durumdan bıktım artk bugün zaten 6 da uyudum sabah zorla 8 de o kaldırdı sinirden yatamadım simdi de ses etmedim ama sizin fikirlerinizi de merak ettim son aylarımda artık idare etmesi lazım değil mi bu durumu?
Siz söylemezseniz adam ne bilsin? Aklınca kahvaltıya uyandırdım iyilik ettim sanıyor. “Son zamanlarda sabaha karşı uyanıyorum uzunca uyuyamıyorum, tam dalmışken sen arayınca çok yorgun kalkıyorum, sen arama” deyin

Herkesin bi kusuru vardır onunki de yemek beğenmeme olsun. Hamileliğinizin başında adamı annenizin evinden kovmuştunuz herhalde, uyuyamıyorum diye odaya almıyordunuz türlü tripleriniz vardı sizin de, belki de bunlara karşılık yapıyordur pasif agresiflik. Bi konuşmayı deneyin birbirinizle

Siz söylemezseniz adam ne bilsin? Aklınca kahvaltıya uyandırdım iyilik ettim sanıyor. “Son zamanlarda sabaha karşı uyanıyorum uzunca uyuyamıyorum, tam dalmışken sen arayınca çok yorgun kalkıyorum, sen arama” deyin
Ya söyledim uyuyamıyorum diye kaç kez ağladığıma şahit oldu hamileliğin ortalarında daha ne olması lazim

Konuşmakla da çözülmüyorsa yapacak bir şey yok.

Herkesin bi kusuru vardır onunki de yemek beğenmeme olsun. Hamileliğinizin başında adamı annenizin evinden kovmuştunuz herhalde, uyuyamıyorum diye odaya almıyordunuz türlü tripleriniz vardı sizin de, belki de bunlara karşılık yapıyordur pasif agresiflik. Bi konuşmayı deneyin birbirinizle
Bu yorum bana da çok mantıklı geldi. Eşiniz açık konuşmak gerekirse benim anladığım pasif bir adam siz de zor birisisiniz. Ona yaptıklarınıza karşılık olarak önem verdiğiniz konularda özellikle sorunlar çıkartıyor olabilir. Doğumdan sonra da lohusalık yaşayacaksınız o dönem iyice işler zorlanacak belki eşinizle konuşmayı daha yumuşak yapabilirsiniz. Eğer pasif agresif hareket ediyorsa gönlünün alınmasını bekliyor olabilir ya da önceki kovulmadır cart curt için kin duyuyor olabilir içten içe.

Bu yorum bana da çok mantıklı geldi. Eşiniz açık konuşmak gerekirse benim anladığım pasif bir adam siz de zor birisisiniz. Ona yaptıklarınıza karşılık olarak önem verdiğiniz konularda özellikle sorunlar çıkartıyor olabilir. Doğumdan sonra da lohusalık yaşayacaksınız o dönem iyice işler zorlanacak belki eşinizle konuşmayı daha yumuşak yapabilirsiniz. Eğer pasif agresif hareket ediyorsa gönlünün alınmasını bekliyor olabilir ya da önceki kovulmadır cart curt için kin duyuyor olabilir içten içe.
Aynen. Olaylar olurken tepki veremeyip içine atıp sonra böyle davranışlar sergiliyor bence. Karşılıklı konuşmaları gerekiyor ve ikisi de çocukça huylarını törpülemeliler, çocuk ciddi manada evliliği dönüştürüyor çünkü zaten, en sağlıklı evliliği bile sınıyor ilk 1-2 ay

ben hamilelikte antideprasan kullanan biriyim sırf uyku takıntım yüzünden
Bebek doğunca ne yapacaksınız? Gece-gündüz birbirine girecek 3 saatte bir kalkıp yenidoğanı emzireceksiniz. Emzirmeyip mama vereceğinizi varsayalım, gazı olacak ağlayacak yine uyanacaksınız. Yani ben iki çocuk büyüttüm, deliksiz uyku uyuduğumu hatırlamıyorum.

Hic sanmam öyle şeylerin hesabını tuttuğunu fln annesi öyle alıştırmiş bir gün bile kahvaltısız ise göndermemis aynı şeyi bekliyor iste

Bebek doğunca ne yapacaksınız? Gece-gündüz birbirine girecek 3 saatte bir kalkıp yenidoğanı emzireceksiniz. Emzirmeyip mama vereceğinizi varsayalım, gazı olacak ağlayacak yine uyanacaksınız. Yani ben iki çocuk büyüttüm, deliksiz uyku uyuduğumu hatırlamıyorum.
Cocuk konusunda da hep piskolojik baskı yaptı ben hiç bebek fln düşünmedim zaten daha çok erkendi benim için. O yüzden belkide sürekli alışveriş yapasim var tek mutlu eden şey uyku alışveriş beni

Bence de. Olaylar olurken tepki veremeyip içine atıp sonra böyle davranışlar sergiliyor bence. Karşılıklı konuşmaları gerekiyor ve huylarını törpülemeliler, çocuk ciddi manada evliliği dönüştürüyor çünkü zaten, en sağlıklı evliliği bile sınıyor ilk 1-2 ay
Valla normal zamanda ve hamilelikte bu kadar tripliyse konu sahibi lohusayken neler yaşatacak bu adama ben hayal edemiyorum. Lohusalık dediğiniz gibi her evliliği zorluyor benim annem her doğumundan sonra iki yıl depresyona girmişti. Küçük kardeşlerimden hatırlıyorum annem ilk 2 yıl yoktu hep uyuyordu desteklerle kendine gelmişti.

Cocuk konusunda da hep piskolojik baskı yaptı ben hiç bebek fln düşünmedim zaten daha çok erkendi benim için. O yüzden belkide sürekli alışveriş yapasim var tek mutlu eden şey uyku alışveriş beni
Valla hamileliğin son zamanlarındaki bu kalitesiz uykuyu bile mumla arayacaksın çok üzgünüm, o yüzden kendini uyku olayına hazırla bence. Bu kadar takıntılıysan acilinden o takıntıyı bırak çünkü uyku düzeni kalmıyor asla. Gece 3-4 kere uyanıp sabah 5te tam kalkıyorum bazen. İnsan sinir oluyor ama bebek yani bu, o yüzden uyku durumunu beyninde hallet gerekirse destek al

Keşke o baskıya direnebilseydiniz. Çocuk sahibi olmaya hazır olmayan bir kadın ne hamileliği ne lohusalığı ne de evliliğin yaşadığı travmayı kaldırabiliyor. Umuyorum hayırla ve güzellikle çocuğunuzu alırsınız kucağınıza ve hayal ettiğinizden kat kat kolay geçer.

O zaman evde biri olacak. Ya da sabah yenidoğan konusunda uzman bir bakıcı gelip bebekle ilgilenecek. Size pembe tablo çizmek isterdim ama imkansız. İlaç kullanıyorsunuz durumunuz daha kötü olabilir. Size garanti verebileceğim tek şey uyku düzeni diye bir şey olmayacak. Kocanız da pek yardım edecek üstünüzden yük alacak birine benzemiyor. Lohusa depresyonu yaşamamak için şimdiden önlem alın. Emzirecekseniz ona göre ilaç versin doktorunuz. Uyku ve yeni doğmuş bebek... Asla bir arada olmayan iki şey.

Back
X