Yaşım 21 şuanakadar kendime hiç güvenim olmadı halada öyle aslinda guzel bir kizim ama insanın kendine güveni de önemli değil mi.?her neyse mesela bir arkadaşım resim çekiliyor fotojenik ben fotojenik değilim onu görünce resmi moralim bozuluyor birisi kıyafet giyinmiş mesela ben niye onu düşünemiyorum diyorum içimden ama en ufak bir kiskancligim yok. Gerçekten kimseyi kiskanmiyorum bu sebeple beni tuhaf bulanlar bile oluyor
bence kendini negatife yönlendiriyorsun. "ya o böyle yapmış, bende gidip köşede üzüleyim" bu.
kendini pozitife yönlendirmek istiyorsan "ya o böyle yapmış, ben daha güzelini yapmalıyım" diye çalış.
Senin de dedigin gibi, özgüvenin yok
Pozitif düşün, herkes 4-4luk olmak zorunda değil
Mesela ben de fotojenik degilimdir, kendimi biliyorum ama üzülmüyorum
Senin yaşın da küçük; kendini tanıdıkça, karakterin oturdukca olumlu/olumsuz yönlerini kabullenmeyi de öğreneceksin
Sen de giyin dolabından hiç yan yana koymadığın şeyleri kombinle = değişiklik iyidir
Kendinde de farklılıklar yapabilirsin saçlarını ince ince örüp açarak kıvırcık yapabilir veya yandan perçem kestirebilir kendine bakım yapabilirsin bunlar kendini iyi hissettirecektir
Kendini sevmen dileğiyle!
Yani resimde fotojenik mi çıkmak istiyosun, evde kendi kendine özçekim yap
Kıyafet kombini siteleri var, onlara bak,
Saç, kaş, vücut değişim yap.
AMA dış görünüş her şey değil.
Kıskanmamak çok iyi bir şey bende kıskanamıyorum ve yadırganıyorum bu yüzden ama kıskanç insanları gördükçe iyi ki diyorum.Çok kendilerini yıpratıyorlar çünkü.Özgüven durumu için de kendinizin de diğer insanlar gibi olduğunu düşünün bir farkınız yok onlar rahatsa siz de öyle olabilirsiniz pek tabi.Muhtemelen bir yerlerde biri sizi incitti.Genelde aile yapabiliyor istemeden.yani yol göstermeden sadece olumsuz buldukları yönlerinizi tekrarlarsa zamanla öyle olduğuna inanıyorsunuz.Bunun gibi yani.Arkadaşlar da yapabiliyor ama genelde aile. Aslında özgüven derken hangi konuda eksiklik hissediyorsunuz rahat konuşamama mı ?Veya insanların eleştirilerini umursama gibi mi
Ilk once kendinle basbasa kal aynanin karsisina gec hangi renk sac yakisir, hangi jest ve mimikler yakisir prova yap... Ha birde kiyafetlerini dene yakisani gec aynada kombinle begendiysen aynaya goz kirp sonra kendini seversin..