- 13 Aralık 2012
- 1.723
- 1.047
- 133
- Konu Sahibi optimist9696
-
Niye cirkin olasin bir giyim kusam bir boya makyaja bakar guzellik.kimse angelina jolie degiliz.once omuzlarin dik olsun dimdik yuru ,suclumuaun ki eziklik hissediyorsun ne yaptin birnin canini malinimi aldin?evet kendimi sevemiyorum cunku bu yaşıma kadar hep ezik çirkin imaları yedim ve bu yazdıklarım yaşadıklarımın buz dağının gorunen kısmı yani nasıl ayaga kalkıcam ne yapıcam bilemiyorum cokta cahilim ne siyasetten anlarım ne de başka konu hakkında fikrim var bu yaşıma kadar hep üzülüp uyudum
Niye cirkin olasin bir giyim kusam bir boya makyaja bakar guzellik.kimse angelina jolie degiliz.once omuzlarin dik olsun dimdik yuru ,suclumuaun ki eziklik hissediyorsun ne yaptin birnin canini malinimi aldin?evet kendimi sevemiyorum cunku bu yaşıma kadar hep ezik çirkin imaları yedim ve bu yazdıklarım yaşadıklarımın buz dağının gorunen kısmı yani nasıl ayaga kalkıcam ne yapıcam bilemiyorum cokta cahilim ne siyasetten anlarım ne de başka konu hakkında fikrim var bu yaşıma kadar hep üzülüp uyudum
diğer arkadaşların dediği gibiÇocukluk yıllarımdan beri hep korkak, çekingen, sessiz birisiydim.Okul hayatım çok sıkıntılı geçti.Ortaokulda iki sene boyunca bir çocuğun sözlü ve fiziksel tacizine uğradım ama utandığım için anneme bile anlatamadım. Dahası sınıfımdaki herkes benle alay ederdi. Hiç arkadaşım yoktu, tüm gün okul bahçesinde boş boş dolaşıp hayal kurardım. Bahçede gezdiğimi görenler de bana neden sürekli yalnız dolaştığımı sorar ve gülerdi.Hiç unutmam bir kız bana eğlencesine tokat atmıştı. O kadar üzülüp mahçup olmuştum ki... Başka birisi de bana sınıfın ortasında tekme atmıştı. Sınıftaki erkekler şakasına (!) boğazıma kablo dolayıp beni boğmaya çalışmışlardı.Lise birde, geçmişte yaşadıklarım yüzünden çok daha sessiz ve ürkektim kurtulduğumu sanıyordum fakat lise daha da kötü gecti .Lise ikide sayısal bölümünü seçtim ve yeni sınıfımda yeni insanlarla tanıştım. Oradakiler eski sınıfımdakilerden de kötüydü. Sürekli beni alay konusu ederler, ezdikçe ezerlerdi. Eve servisle dönüyordum. Benim servisime gelir, arkadaşlarına beni parmaklarıyla işaret eder, sanki kafesteki bir maymunu seyrediyormuş gibi hareketler yaparlardı. Baskılara dayanamayıp sınıfımı değiştirdim Tahmin edin ne oldu? Yeni bölümde benimle sürekli dalga geçecek tiplerle karşılaştım. Her gün, her dakika bana gülecek tiplerle.Ertesi yıl okulumu değiştirdim ama bu seferde eski okulumdaki birçok kişiyle aynı dershaneye gidiyordum sevdiğim çocugun onunde en agır şekilde rezil edildim dalga geçildim.21 yaşına geldim üniversite sınavına 3 kez girdim bu sorunlara üzülmekten ve de hayat neşemin olmamasından ahmaklıımdan yeterince çalışmadım ve 2 yıllık bi üniye gidicem bu yıl ama artık kendimi yaşlanmış hissediyorum en güzel çağlarım geçmiş gibi geliyor herşey boş mutlu olsamda neye yarar yıllarım gitti diye düşünüyorum.?Ve de çok çirkinim şişmanım kendimi değersiz hissediyorum ne kadar çok özeniyorum şu sokaktaki güzel fizikli özgüvenli gençliğini yaşayan genç kızlara ben hiç yaşayamadım:// dertleşmek istediğm sizlerle belki akıl verirsiniz de kurtulurum
Çocukluk yıllarımdan beri hep korkak, çekingen, sessiz birisiydim.Okul hayatım çok sıkıntılı geçti.Ortaokulda iki sene boyunca bir çocuğun sözlü ve fiziksel tacizine uğradım ama utandığım için anneme bile anlatamadım. Dahası sınıfımdaki herkes benle alay ederdi. Hiç arkadaşım yoktu, tüm gün okul bahçesinde boş boş dolaşıp hayal kurardım. Bahçede gezdiğimi görenler de bana neden sürekli yalnız dolaştığımı sorar ve gülerdi.Hiç unutmam bir kız bana eğlencesine tokat atmıştı. O kadar üzülüp mahçup olmuştum ki... Başka birisi de bana sınıfın ortasında tekme atmıştı. Sınıftaki erkekler şakasına (!) boğazıma kablo dolayıp beni boğmaya çalışmışlardı.Lise birde, geçmişte yaşadıklarım yüzünden çok daha sessiz ve ürkektim kurtulduğumu sanıyordum fakat lise daha da kötü gecti .Lise ikide sayısal bölümünü seçtim ve yeni sınıfımda yeni insanlarla tanıştım. Oradakiler eski sınıfımdakilerden de kötüydü. Sürekli beni alay konusu ederler, ezdikçe ezerlerdi. Eve servisle dönüyordum. Benim servisime gelir, arkadaşlarına beni parmaklarıyla işaret eder, sanki kafesteki bir maymunu seyrediyormuş gibi hareketler yaparlardı. Baskılara dayanamayıp sınıfımı değiştirdim Tahmin edin ne oldu? Yeni bölümde benimle sürekli dalga geçecek tiplerle karşılaştım. Her gün, her dakika bana gülecek tiplerle.Ertesi yıl okulumu değiştirdim ama bu seferde eski okulumdaki birçok kişiyle aynı dershaneye gidiyordum sevdiğim çocugun onunde en agır şekilde rezil edildim dalga geçildim.21 yaşına geldim üniversite sınavına 3 kez girdim bu sorunlara üzülmekten ve de hayat neşemin olmamasından ahmaklıımdan yeterince çalışmadım ve 2 yıllık bi üniye gidicem bu yıl ama artık kendimi yaşlanmış hissediyorum en güzel çağlarım geçmiş gibi geliyor herşey boş mutlu olsamda neye yarar yıllarım gitti diye düşünüyorum.?Ve de çok çirkinim şişmanım kendimi değersiz hissediyorum ne kadar çok özeniyorum şu sokaktaki güzel fizikli özgüvenli gençliğini yaşayan genç kızlara ben hiç yaşayamadım:// dertleşmek istediğm sizlerle belki akıl verirsiniz de kurtulurum
Tamda bunu dicektimNickinizi değiştirerek başlayın bence. Ne demek ezikkız?
öyle zaten yıllarım gitti hayatımın en güzel yılları geçti:/ birde bana bunları yaşatanlara bakıyorum özgüvenliler kocaman gülüp sosyal medyada paylaşıyorlar biri bişey dedimi hemen haddini bildiriyorlar benim hayatımı mahfettiler kendileri yaşıyorlar hayatlarınıİlk önce hayatından EZİK kelimesini çıkar.
Sonra kitap oku. Sürekli oku. Parka git oku. otobüste oku. Bu insanların sana bakış açısını değiştirecetir. Birşeyler öğrendikçe kendine olan güvenin yerine gelecektir. Fiziksel değişim bence en sona da kalabilir.
Bu dünyada kimse kimseden üstün değildir. İnsanların dış görünüşüne bakıp yada mevkiine bakıp sakın onlardan daha aşağıda olduğunu düşünme. Ayrıca herkes her konuda bilgi sahibi değildir.
Lütfen bu yaşında kendine bunu yapma. Hayat bunlarla kendini sosyal ortamdan soyutlayacak kadar uzun değil. Bir bakmışsın yaş olmuş 40 50 giden zaman geri gelmiyor.
Kimseyi görme. Senin hakkında ne düşünüyorlar umursama. Kendini geliştir her konuda silkelen. Kal ayağa dik dur.
zayıflamak istiyorum cunku cidden obezim ve de daha guclu bir karaktere sahip olmak istiyorum ama nasıl olucam ki?Sana kocaman sarılmak isterdim butun kalp kırıkların gecsin diye
Beni cok duygulandirdin ilk ve orta okulda bende cok ezildim insanlar cok acımasızdıama lisede açıldım
Silkelen kendine gel ben işe kitap okumakla başladım en azından ortamlarda kendimi ifade edebiliyordum artık cok guzel kisisel gelisim kitaplari var ve sana cok sey katar emin ol
Begenmedigin ne varsa degistir ugras bunun icin okadar guzel bir yaştasınki hicbirsey icin gec degil sana basarilar diliyorum canim
hala zayiflamak istiyorum ama nasil olacakki diyorsun. Yoksa sen sadece sizlanan ama hayati icin birsey yapmayan bir insanmisin. Bence oylesin. Nasil zayiflican tabiki diyet yapcan. O kadar insan oneri sunuyo hala nasil olcakki diyorsun. Birde bisey diyecegim o insanlar hayatini mahvetmedi. Sen izin verdin bu duruma izin vermezsen yapamazlardi. Sen kendine acidin yapilanlara cevap vermedin ondan oldu. Hayat bizim tercihlerimizden olusur. Su halini yasamayi sen sectin baskalari degil. Onlar sucsuz demiyorum ama bunlara izin verdigin icin sen suclusun.. ben 17 yasimdayken eski erkek arkadasim beni ayrildigim icin oldurmekle tehdit etmisti. Bende adamsan simdi yaparsin oyle soylemekle olmaz dedim. Bir dahada girmedim yuzunu. Azcik cesaretiniz olsun. Birde sadece sizlanmayin burda.. insanlar sizin icin uzulup oneri sunuyor yardim etmek icin siz sadece o nasil olcakki bu nasil olcakki diyorsunuz. 1 adim az yiyip zatiflamaya baslayacaksiniz.zayıflamak istiyorum cunku cidden obezim ve de daha guclu bir karaktere sahip olmak istiyorum ama nasıl olucam ki?
ben kendimi tam ifade etmedim kilolarımı nasıl verebilirim diye sordum cunku diyetisyene gidicek param yok spora başlıcam ama diz problemim var cok yaparsam agrıdan uyuyamıyorum ve evet başıma gelenler benim suçum ama özgüvensiz olarak doğdum ben kendimi düzeltmek içinde çabalıyorum özgüvenli olmak istiyorumhala zayiflamak istiyorum ama nasil olacakki diyorsun. Yoksa sen sadece sizlanan ama hayati icin birsey yapmayan bir insanmisin. Bence oylesin. Nasil zayiflican tabiki diyet yapcan. O kadar insan oneri sunuyo hala nasil olcakki diyorsun. Birde bisey diyecegim o insanlar hayatini mahvetmedi. Sen izin verdin bu duruma izin vermezsen yapamazlardi. Sen kendine acidin yapilanlara cevap vermedin ondan oldu. Hayat bizim tercihlerimizden olusur. Su halini yasamayi sen sectin baskalari degil. Onlar sucsuz demiyorum ama bunlara izin verdigin icin sen suclusun.. ben 17 yasimdayken eski erkek arkadasim beni ayrildigim icin oldurmekle tehdit etmisti. Bende adamsan simdi yaparsin oyle soylemekle olmaz dedim. Bir dahada girmedim yuzunu. Azcik cesaretiniz olsun. Birde sadece sizlanmayin burda.. insanlar sizin icin uzulup oneri sunuyor yardim etmek icin siz sadece o nasil olcakki bu nasil olcakki diyorsunuz. 1 adim az yiyip zatiflamaya baslayacaksiniz.
bende böyle özgüvenli ve hazır cevap olmak istiyorum mesala en yakın bir tane kız arkadaşım var başkada yok her türlü kazığı atar ama yine konusurum sinirlensem susarım öfkemi açıga vuramıyorum haklı oldugum konularda hakkımı arıyamıyorumKilolarini ver. Vermek zorunda degilsin, evet. Bizler kalip degiliz hepimiz ince belli bardak olmak zorunda degiliz. Ama ozguvenin kilolarinin gitmesiyle paralel olarak artacak, emin ol. Cunku kilo senin icin bir kompleks haline gelmis.
Gecmis icin yapabilecegin bir sey yok. Bundan sonrasina bak. Yeri geldiginde cirkef ol. Cok basit. Bagir. Ofke kontrolu yok diye elestiririm insanlari aslinda. Ama senin sakinliginin bir kontrolu yok. Biraz sinirlarinin disina cikmak zorundasin.
Gavura kizipta oruc bozma. İnsalari sevmeye devam et. Karsina iyi insanlarda cikacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?