Bu bir başarısızlık hikayesi, ama başarmak istiyorum.

yokyahuad

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2018
7
9
1
Selam arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım önceleri merak ettiğim konu hakkında yazıları okuyarak yetiniyordum her defasında bende görüş bildiriyim yada kendi derdimi anlatıp kızçelerle birlikte en azından bir çözüm üretebilelim diyordum da erteliyordum. En nihayetinde buradayım şimdiden yorumları ile destek olacak tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Özetle kendimi ve derdimi anlatmaya başlayayım, 30 yaşında, evli ve çocuksuz biriyim. Hayatımın her çağında kilo problemlerim olmuştu lakin evlendiğimden beri kat ve kat artmakta kilom en son tartıldığımda 125 felandı. Zaman zaman başvurduğum diyet+yürüyüş+detokslar serisi hep kısa sürmüştür kendime de itiraf ettiğim biçimde ben ÜŞENGEÇ ve İRADESİZİM :(
Kendimce bazı sorunlarımı bahane ederek kendi olduğum durumu haklı görmeye çalıştım, çabalamadım! En saçması da yapmam gereken herşeyi bilip yapmamak psikolojik savaşıma yenik düşüyorum, hırs yapamıyorum kahretsin!!! Oysa hırs yapmam için o kadar çok sebep var ki çevremden işittiğim laflar,alışveriş yapamama, eşinin bakış açısının değişmesi artık beğenmiyor ve eleştiriyor oluşu lakaplar takışı ve niceleri başta olmak üzere en önemlisi SAĞLIK SORUNLARI! Polikistik over sendromu,regl düzensizliği,vücudun erkek hormonu salgılaması fln tipik kilo ile orantılı hastalıklar.. Kendimi şartlandıramıyorum diyeti yaşam biçimi haline getiremiyorum hırslanamıyorum irademi sağlamlaştıramıyorum ne olur yardım edin arkadaşlar yeni bir diyet serüvenine başlamak istiyorum ama kendime güvenmiyorum :(( LÜTFEN bana yardımcı olun.
Sevgi&saygılarımla <3

Selam arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım önceleri merak ettiğim konu hakkında yazıları okuyarak yetiniyordum her defasında bende görüş bildiriyim yada kendi derdimi anlatıp kızçelerle birlikte en azından bir çözüm üretebilelim diyordum da erteliyordum. En nihayetinde buradayım şimdiden yorumları ile destek olacak tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Özetle kendimi ve derdimi anlatmaya başlayayım, 30 yaşında, evli ve çocuksuz biriyim. Hayatımın her çağında kilo problemlerim olmuştu lakin evlendiğimden beri kat ve kat artmakta kilom en son tartıldığımda 125 felandı. Zaman zaman başvurduğum diyet+yürüyüş+detokslar serisi hep kısa sürmüştür kendime de itiraf ettiğim biçimde ben ÜŞENGEÇ ve İRADESİZİM :KK43:
Kendimce bazı sorunlarımı bahane ederek kendi olduğum durumu haklı görmeye çalıştım, çabalamadım! En saçması da yapmam gereken herşeyi bilip yapmamak psikolojik savaşıma yenik düşüyorum, hırs yapamıyorum kahretsin!!! Oysa hırs yapmam için o kadar çok sebep var ki çevremden işittiğim laflar,alışveriş yapamama, eşinin bakış açısının değişmesi artık beğenmiyor ve eleştiriyor oluşu lakaplar takışı ve niceleri başta olmak üzere en önemlisi SAĞLIK SORUNLARI! Polikistik over sendromu,regl düzensizliği,vücudun erkek hormonu salgılaması fln tipik kilo ile orantılı hastalıklar.. Kendimi şartlandıramıyorum diyeti yaşam biçimi haline getiremiyorum hırslanamıyorum irademi sağlamlaştıramıyorum.
Arkadaşlar yeni bir diyet serüvenine başlamak istiyorum ama kendime güvenmiyorum :KK43:( LÜTFEN bana yardımcı olun.
Sevgi&saygılarımla <3
yaav bacım ne diye enerjini diyetle nefsinle savaşmak için harcıyorsun ki zayıflamak sandığımız gibi vallaha da zor değil çok kolay da olmasa bile kolayyy
acıkınca ye aç olup olmadığını kontrol et bunu da aç hissedince 2 bardak su içip 5 dk bekleyerek yapacaksın beden açlıkla susuzluğu sık sık karıştırıyor her şey zihin altın da yemek içmekle uğraşmak yerine kendini sevmeyi olduğun gibi kabul etmeyi sağlıklı olmayı telkin et kendine sürekli
ufak tüyolar kullan yemek öncesi 2 kaşık yoğurt ye bazen biraz kimyon bazen de azıcık zencefil tarçın zerdeçal 3 lüsünden katıver üstüne 2 bardak su içip 20 dk sonra yemeğini ye
benim yöntemim acıkmayı bekliyorum yiyip doyduysam bırakıyorum arada ağzıma leblebi tanesi bile koymuyorum 4 saat sonra leptin hormonu çalışır (yağ yakan hormon) ben de 4 saat sonrası 1-2 saat daha bekleyip sonra yemek yiyorum yasak yok ,iradeyle savaş yok canım bir şey çekerse acıkınca yerim diyorum önce güzelce sağlıklı evde pişirdiğim yemeği yiyorum sonra hala canımın çektiği (tatlı çikolata v.s. abur cubur tarzı ) neyse onu yerim diyorum ama yemek yiyip kan şekeri dengelenince insanın canı o tatlı v.s. bile istemiyor ben tam 20 gün yiycem diye çikolatalı gofreti gözümün önün de beklettim acıkınca yerin dedim yasak yoktu yemek sonrası da canım istemedi en son oğlum yedi zaten :)
haa arada miden sağlamsa vücut direncini de arttıran sabah aç karna elma sirkesi bal karışımı da içebilirsin
farkındaysan yasak yok sadece ek var yemek öncesi yoğurt bol su sabah istersen sirkeli ballı su sadece acıkmayı bekle yeter bedenin kendi terazisi hemen işe koyulup dengeyi sağlamak için yağ yakıyor zaten
senin asıl uğraşman gereken nefsin değil bilinç altın sorunların ve neden kilo aldığın sebep ne neyden kendini korumak için kilo alıyorsun öz güvensizlik, küçükken şiddet görme , yada ailede ilgisiz kalma v.s. ne olduğunu sen bulacaksın ve benim korunmak için kilolara ihtiyacım yok diyeceksin bunun için profosyönel yardım da alabilirsin
>not: troid bezim kökten alındı üstelik fibromiyalji hastasıyım ameliyatımı yapan doktor abla bundan sonra karnını tam doyurursan iyice şişersin olmadı iyileş bir kaç ay sonra seni mide ameliyatı yapalım demişti(111 kiloydum o zaman) üstelik boyun düzleşmesi ve fibromiyalji ilaçlarından dolayı boyuna uyukluyorum tembelim ve üşengecim ama zayıflıyorum işte 3 seneye yakın bunları yapıyorum 111 kilodan 83 e indim ve asla sıkılıp coşmadım çünkü diyet yasak yok önce 72 sonra da 65 ve aşağısına inicem adım gibi eminim biliyorum :) sen hem daha gençsin daha hızlı verirsin sadece kendine inanıp güven hadi bismillah de niyet et : allahım niyet ettim sağlıkla zayıflayıp mutlu olmaya de:)

yaav bacım ne diye enerjini diyetle nefsinle savaşmak için harcıyorsun ki zayıflamak sandığımız gibi vallaha da zor değil çok kolay da olmasa bile kolayyy
acıkınca ye aç olup olmadığını kontrol et bunu da aç hissedince 2 bardak su içip 5 dk bekleyerek yapacaksın beden açlıkla susuzluğu sık sık karıştırıyor her şey zihin altın da yemek içmekle uğraşmak yerine kendini sevmeyi olduğun gibi kabul etmeyi sağlıklı olmayı telkin et kendine sürekli
ufak tüyolar kullan yemek öncesi 2 kaşık yoğurt ye bazen biraz kimyon bazen de azıcık zencefil tarçın zerdeçal 3 lüsünden katıver üstüne 2 bardak su içip 20 dk sonra yemeğini ye
benim yöntemim acıkmayı bekliyorum yiyip doyduysam bırakıyorum arada ağzıma leblebi tanesi bile koymuyorum 4 saat sonra leptin hormonu çalışır (yağ yakan hormon) ben de 4 saat sonrası 1-2 saat daha bekleyip sonra yemek yiyorum yasak yok ,iradeyle savaş yok canım bir şey çekerse acıkınca yerim diyorum önce güzelce sağlıklı evde pişirdiğim yemeği yiyorum sonra hala canımın çektiği (tatlı çikolata v.s. abur cubur tarzı ) neyse onu yerim diyorum ama yemek yiyip kan şekeri dengelenince insanın canı o tatlı v.s. bile istemiyor ben tam 20 gün yiycem diye çikolatalı gofreti gözümün önün de beklettim acıkınca yerin dedim yasak yoktu yemek sonrası da canım istemedi en son oğlum yedi zaten :)
haa arada miden sağlamsa vücut direncini de arttıran sabah aç karna elma sirkesi bal karışımı da içebilirsin
farkındaysan yasak yok sadece ek var yemek öncesi yoğurt bol su sabah istersen sirkeli ballı su sadece acıkmayı bekle yeter bedenin kendi terazisi hemen işe koyulup dengeyi sağlamak için yağ yakıyor zaten
senin asıl uğraşman gereken nefsin değil bilinç altın sorunların ve neden kilo aldığın sebep ne neyden kendini korumak için kilo alıyorsun öz güvensizlik, küçükken şiddet görme , yada ailede ilgisiz kalma v.s. ne olduğunu sen bulacaksın ve benim korunmak için kilolara ihtiyacım yok diyeceksin bunun için profosyönel yardım da alabilirsin
>not: troid bezim kökten alındı üstelik fibromiyalji hastasıyım ameliyatımı yapan doktor abla bundan sonra karnını tam doyurursan iyice şişersin olmadı iyileş bir kaç ay sonra seni mide ameliyatı yapalım demişti(111 kiloydum o zaman) üstelik boyun düzleşmesi ve fibromiyalji ilaçlarından dolayı boyuna uyukluyorum tembelim ve üşengecim ama zayıflıyorum işte 3 seneye yakın bunları yapıyorum 111 kilodan 83 e indim ve asla sıkılıp coşmadım çünkü diyet yasak yok önce 72 sonra da 65 ve aşağısına inicem adım gibi eminim biliyorum :) sen hem daha gençsin daha hızlı verirsin sadece kendine inanıp güven hadi bismillah de niyet et : allahım niyet ettim sağlıkla zayıflayıp mutlu olmaya de:)
Ne kadar doğru şeyler yazmışsınız.

Ne kadar doğru şeyler yazmışsınız.
gülüm 4 senemi sadece beynin işleyişi zihin altı ,parapisikoloji telkinler olumlamalar nefes tekniklerini, kişisel gelişim ,çekim yasası, kuantum olumlama v.s. öğrenip uygulamaya çalışarak geçirdim hala okuyorum araştırıyorum onbinlerce sayfa yazı araştırma okudum sonun da bilinç altımı doğru ve yeni bilgileri kabul ettirmeye başlamam 1.5 senemi aldı neredeyse meğer çok kolaymış da ben inanamamışım keşke biri de zamanında çıkıp bana eğer istersem gerçekten istersem her şeyi yapabileceğimi , zayıflamanın yada kişisel anlam da gelişip kendini sevip güven duyacağımı anlatsaymış

haa aklıma gelmişken yazayım sen benim yaptığım hatayı yapma zayıflayıp ufaktan deri sarkması olmadan (direk kas çalıştıran hareketlere rağmen kollarda ve göbüş altında olabiliyor) zayıflamaya başlar başlamaz sıkışlaştırıcı ürünler kullan sonra birde onlarla uğraşma

gülüm 4 senemi sadece beynin işleyişi zihin altı ,parapisikoloji telkinler olumlamalar nefes tekniklerini, kişisel gelişim ,çekim yasası, kuantum olumlama v.s. öğrenip uygulamaya çalışarak geçirdim hala okuyorum araştırıyorum onbinlerce sayfa yazı araştırma okudum sonun da bilinç altımı doğru ve yeni bilgileri kabul ettirmeye başlamam 1.5 senemi aldı neredeyse meğer çok kolaymış da ben inanamamışım keşke biri de zamanında çıkıp bana eğer istersem gerçekten istersem her şeyi yapabileceğimi , zayıflamanın yada kişisel anlam da gelişip kendini sevip güven duyacağımı anlatsaymış
Olumsuz düşüncenin insana neler yapabileceğinin en büyük örneğiyim.O yüzden çok katılıyorum size.Konu sahibi arkdaşın kendisine karşı nasıl da acımasız olduğunu okuyunca çok üzüldüm ve onu yürekten anladım.Sırf olması gereken kiloda olmadığı için kendisini başarısız iradesiz tembel ilan ediyor.Hepimizin yaptığı hata.Kendimizi başkalarının kelimeleri ile tanımlayıp yaftalıyoruz.Beyniniz yaptığımız tanımın arkasından gidiyor böylece!Ben şişmanın ben değersizim ben iradesizm...Oysa işler hüç öyle değil.

Olumsuz düşüncenin insana neler yapabileceğinin en büyük örneğiyim.O yüzden çok katılıyorum size.Konu sahibi arkdaşın kendisine karşı nasıl da acımasız olduğunu okuyunca çok üzüldüm ve onu yürekten anladım.Sırf olması gereken kiloda olmadığı için kendisini başarısız iradesiz tembel ilan ediyor.Hepimizin yaptığı hata.Kendimizi başkalarının kelimeleri ile tanımlayıp yaftalıyoruz.Beyniniz yaptığımız tanımın arkasından gidiyor böylece!Ben şişmanın ben değersizim ben iradesizm...Oysa işler hüç öyle değil.
sen de çözmüşsün işi:)) hep dediğim gibi ağzımızdan çıkan kelimeler büyüdür çünkü direk bedene ve zihne emir vermiş oluyoruz onlarda uyguluyor

Haklılık payınız var elbette öncelikle belirttiğiniz gibi psikolojik nedenleri ortadan kaldırmalıyım

Çocukluğuma dair tek problem annemin çalışması sebebiyle hep geç yemek yememizdi bazen düşününce diyorum keşke annem dur diyebilseydi ama demedi bir kız kardeşim var mesela yaşı çok küçük onun ama günde ekmek yemesine bile annem afiyet bal şeker olsun diyor <- bunu cevaba ithafen yazıyorum elbette önemli olan yaşadığımız an ve geçmişin bahanelerine sığınmamak gerek hala aklım çok karışık yazıyı yayınladığım günün ertesi kararlıydım başlayacaktım en azından dengeli ve düzenli beslenip biraz hareket etmeye yürüyüş yapmaya, gel gör ki hiç birini yapmadım :(

Çocukluğuma dair tek problem annemin çalışması sebebiyle hep geç yemek yememizdi bazen düşününce diyorum keşke annem dur diyebilseydi ama demedi bir kız kardeşim var mesela yaşı çok küçük onun ama günde ekmek yemesine bile annem afiyet bal şeker olsun diyor <- bunu cevaba ithafen yazıyorum elbette önemli olan yaşadığımız an ve geçmişin bahanelerine sığınmamak gerek hala aklım çok karışık yazıyı yayınladığım günün ertesi kararlıydım başlayacaktım en azından dengeli ve düzenli beslenip biraz hareket etmeye yürüyüş yapmaya, gel gör ki hiç birini yapmadım :KK43:
psikatris değilim ama sanırım senin yemek yeme dürtünü tetikleyen küçükken annenin taktirini alıp daha çok ilgi görmekmiş, bence kardeşine de aynı seyi yapıyor çok yersen seni sever överim algısını bilinç altına yerleştiriyor, imkanın varsa profösyonel yardım alman zayıflmaya başlamana çok yardımcı olur ama gerçekten işinin ehli biri olmalı

psikatris değilim ama sanırım senin yemek yeme dürtünü tetikleyen küçükken annenin taktirini alıp daha çok ilgi görmekmiş, bence kardeşine de aynı seyi yapıyor çok yersen seni sever överim algısını bilinç altına yerleştiriyor, imkanın varsa profösyonel yardım alman zayıflmaya başlamana çok yardımcı olur ama gerçekten işinin ehli biri olmalı

Teşekkürler bilgi paylaşımın için, şu an maddi durumdan ötürü profösyonel yardım almam mümkün değil, bu maddi sıkıntılarda psikolojik olarak beni sarsmakta zaten

Teşekkürler bilgi paylaşımın için, şu an maddi durumdan ötürü profösyonel yardım almam mümkün değil, bu maddi sıkıntılarda psikolojik olarak beni sarsmakta zaten
Oncelikle sağlikla kilo vermenizi dilerim.
Devlet hastanelerinin Endokrin bölumune gittiniz mi hic.
Kan tahlilleriniz,usgleriniz bakildi mi.
Mesela ulkemiz konumu gereği guneş alsa da Dvit.ihtiyacini karsilayamiyor.(tabi Türkiye de yasiyorsaniz bu bilgi)
Dvit.eksikligi kilo vermeyi engelliyor.50 ve 100 arasi olmasi gerekiyor.
25 normal sayiliyor ama yetmiyor.
Troidlere bakilmali.
İns.direnci zaten buyuk etken.
Bu yazdiklarimi kendi tecrube ve yasadiklarimdan ornekliyorum.
Sonuc 5-5,5 ayda 15kg.yasim 45 oldugu halde.
İns.sizde basarirsiniz.daha iyisini yaparsiniz

Oncelikle sağlikla kilo vermenizi dilerim.
Devlet hastanelerinin Endokrin bölumune gittiniz mi hic.
Kan tahlilleriniz,usgleriniz bakildi mi.
Mesela ulkemiz konumu gereği guneş alsa da Dvit.ihtiyacini karsilayamiyor.(tabi Türkiye de yasiyorsaniz bu bilgi)
Dvit.eksikligi kilo vermeyi engelliyor.50 ve 100 arasi olmasi gerekiyor.
25 normal sayiliyor ama yetmiyor.
Troidlere bakilmali.
İns.direnci zaten buyuk etken.
Bu yazdiklarimi kendi tecrube ve yasadiklarimdan ornekliyorum.
Sonuc 5-5,5 ayda 15kg.yasim 45 oldugu halde.
İns.sizde basarirsiniz.daha iyisini yaparsiniz

Kan tahlillerimde kansızlık dışında bir problemim yok, usg baktırdım tiroid bezi yavaş çalışıyor, d vitamini değerlerime baktırmadım ayrı yeten polikistik over sendromum var bir müddet tedavi gördüm regl düzensizliği için de geçici çözüm oldu benim için şu sıralar hekim kontrollerimi ihmal etmiş durumdayım, insülin direncine gelirsek bazı belirtiler bende mevcut henüz o konu hakkında doktoruma danışmadım Aydebalcım...

Kan tahlillerimde kansızlık dışında bir problemim yok, usg baktırdım tiroid bezi yavaş çalışıyor, d vitamini değerlerime baktırmadım ayrı yeten polikistik over sendromum var bir müddet tedavi gördüm regl düzensizliği için de geçici çözüm oldu benim için şu sıralar hekim kontrollerimi ihmal etmiş durumdayım, insülin direncine gelirsek bazı belirtiler bende mevcut henüz o konu hakkında doktoruma danışmadım Aydebalcım...

Hastanenin diyetisyenine de gittim fakat klasik diyetler ve bir çoğu şu an ki maddi sıkıntılarımdan dolayı yapamayacağım öğünlerden oluşuyor.

Sağlik diliyorum.

Hastanenin diyetisyenine de gittim fakat klasik diyetler ve bir çoğu şu an ki maddi sıkıntılarımdan dolayı yapamayacağım öğünlerden oluşuyor.
Hastanenin diyetisyeni bana da uymuyor.
Çünku az yemeyi basarabiliyorsam zaten o örnek listeye gerek yok.benim sorunum yeme krizleri.
Ama su varki o zaten ornek liste ve icinde birbirinin yerine gecen yiyecekler var.
Mesela protein sadece et degil,yerine yumurta,peynir yada baklagiller,mercimek
Salataya yağ katilinca sebze yemegi yerine geciyor.yağsiz sebze ise salata oluyor gibi.

Back
X