Bu bir dert değil naçizane tavsiyedir...

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.845
133
31
çok kıymetli Doğan Cüceloğlu ile aldatma üzerine yapılan bir programdır. Naçizane hepimize özellikle bu durumu yaşamış kardeşlerime tavsiyemdir. Doğan hoca öyle mekanik bir şekilde bu doğru bu yanlış diyen bir insan değildir. Kendimizden, hayattan, insan olmaktan çok şey bulucaz. Sevgiyle kalın...

Dinliyorum sağolasın, çok severim hocamın konuşmalarını.. ;)

Geçen de böyle aldatma üzerine konunuz vardı. Aldatıldınız mı yoksa korkunuzdan bu konuya taktınız mı ben merak ettim açıkçası :)

Geçen de böyle aldatma üzerine konunuz vardı. Aldatıldınız mı yoksa korkunuzdan bu konuya taktınız mı ben merak ettim açıkçası :)
İnsan dediğimiz varlığı anlamaya çalışmak gibi dert edindiğim birşey var. Toplumda yüceltilen evlilik kurumu çöküyor. Bunun ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel nedenlerini merak ediyorum. Hiç ilişkim olmadı ve aldatılmadım.

Hiç ilişkim olmadı ve aldatılmadım.
Bence zaten siz bunun için araştırıyorsunuz.
Yani bu evlilik kurumunun çökertilmesinin de kendi içinde bir amacı var zaten bunu anlamış olmalısınız. Ne kadar çok etkileri ya da nedenlerini araştırırsanız araştırın değişen bir şey olmaz. Diziler de bile özendiriliyor bu durum fark ettiyseniz. Yani demem o ki biz herkesi bilinçlendirmeye çalışsak da bunun nedenlerini araştırsak da pek faydası olmaz

Bence zaten siz bunun için araştırıyorsunuz.
Yani bu evlilik kurumunun çökertilmesinin de kendi içinde bir amacı var zaten bunu anlamış olmalısınız. Ne kadar çok etkileri ya da nedenlerini araştırırsanız araştırın değişen bir şey olmaz. Diziler de bile özendiriliyor bu durum fark ettiyseniz. Yani demem o ki biz herkesi bilinçlendirmeye çalışsak da bunun nedenlerini araştırsak da pek faydası olmaz
Herşeyden önce kendi ufkumuza hizmet ederiz. Birtakım çıkarımlarımız olur. Şunu anlıyor insan okudukça böyle değerli insanları dinledikçe ilişkide önce iki insan olalım. Kadın ve erkek rolleri sonra gelsin. İlişkiden anlaşılan tek şey yatmak olmasın. Evlilik salt güdüleri doyuracak bir kurum olmasın. Dediğiniz gibi dizi filmler bu kurumu yozlaştırıyor. Ama akıllı insan onlardan hareketle kendi yaşamına şekil vermez. Orada gördüklerimiz ucuz duygusallık ve sade erotizm. Bunu ilişki olarak kabul etmiyorum.

Back
X