Bu bir gasp?

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
İnsanlar birbirlerini özellikle ailelerini, mutlu etmek adına uğraşırken; bana sahip olduğunu (evet ailem) sanan insanlar, kurduğum ufak dünyadaki tüm huzuru silip atıyorlar. O kadar saçma geliyor ki düşünce tarzları ve yapmak istedikleri, küçük hesaplarla uğraştıklarını görünce onlardan o kadar uzaklaşıyor ve soğuyorum ki.

22 yaşıma basacağım bir buçuk hafta kadar sonra. Şu güne kadar birçok şeye burunlarını soktular, okuduğum kitabın türüne kadar karışmaktan bahsediyorum burada öyle alelade bir durum değil. Öyle bilinçli bir karışmak, oturup konuşmak da değil. Tehditler, şantajlarla yıldırdılar desem daha doğru olur. Karabasan gibi üzerimdeler. Ne kadar hayır öyle değil ben özgürüm burası bir Cumhuriyet devleti kimse kimsenin yaşam hakkını gasp edemez desem de benim en yakınlarım yaşama hakkımı gasp ediyor. (En yakınlarım demek bile istemiyorum, içim irkiliyor)

Bu noktaya getiren olay ise; dün duş alırken babam gelmiş ‘bu ne her gün her gün duş alınır mı’ diye başlamış bunu lanet olası cimriliği yüzünden de yapıyor. Her neyse çıktım annem odaya geldi ‘naptın sen bir şey mi yaptın delirmiş baban’ falan diyor. Neyse o da geldi odanın kapısına ‘okulunu, bölümünü yaz gidip hocalarla konuşacağım’ diyor. ‘Ben çocuk muyum dedim orası ilkokul lise mi?Gidip ne diyeceksin beni rezil edeceksin’ falan dedim. Ya düşünsenize böyle bir şey olduğunu herkes bana ilginç bir canlıymışım gibi bakacak. Herkes acaba ne sorunlu bir kız ki buraya kadar geldi ebeveyni diye düşünecek. Hocaların gözündeki konumum yerle bir olacak. Ayrıca kimse ne kadar ilgili velisi var hocalar daha çok ilgi gösterir falan diye duyar kasmasın. Ne düşüneceklerini çok iyi biliyorum. Ya reşit bir insanın böyle bu durumda olması o kadar acı ki. Her zamanki gibi ben ben susmayıp kafa tutunca ‘S***** G** (Defol)’ dedi. Ondan o kadar nefret ediyorum ki(babamdan) anlık da olsa ona karşı güzel şeyler hissettiğimde kendimden de nefret ediyorum. İstediğim hayatı yaşayamıyorum. Çalışmaya başla öyle yaşa diyenler falan olacak. Bu hayatımın en güzel anları. Öğrenciyim, gencim ama lanet olası şeyler yüzünden bunaltılıyorum, daralıyorum.

Öyle ki bu evden çıkıp gitmekten başka çarem kalmadığını hissediyorum çoğu zaman. Bunun için maddi imkanım da gidecek yerim de yok. Oldu da gittim, onları kesinlikle kaybetmiş olacağım buna da cesaretim yok. Her yönden kaybetmiş hissediyorum. Ailesiyle iyi anlaşan insanlara bakıp bakıp iç geçirmekten bıktım.

Ps; okuldan gelince her gün duş aldığım için cinsellikle ilgili şeyler ima ediliyor bu kadar bağnaz ve gericiler.

Sabır, başka yolun yok. Eline ekmeğini alıp ekonomik özgürlüğünü kazanıp durursun ancak karşılarında.
Seninkilerin dilinden olmasa da benzer telden ben de çok sıkıştırıldım ailem tarafından. Benim de okuduğum kitaba karışıldı ve kestirip atıldı salt kitabın isimlerine bakılıp. Lise voleybol takımından çıktım bir sinirle, annem "Kıçın görünüyor o taytlarla" dedi diye. Çok inatlaştık, restleştik. Sonuç benim sinir hastası olmam, ailemin seneler sonra gelen pişmanlığı oldu.

Dediğim gibi, senin ailenin telinden çalmadılar ama bizimkilerin de müziği bana uymazdı. Ben ne zaman ki çalıştım, yoluma baktım, o zaman sesleri yavaş yavaş azaldı. Azaldı diyorum çünkü annem hiçbir şartta susmuyor, evlendim çoluk çocuğa karıştım annem yine bilindik annem. Başka çıkış yok maalesef, sabır, ekonomik özgürlük Desmond. Ayrı eve basıp gitmesen de, eline paranı al, güzel bir yerde çalış, hayatına biri de girer, güzel bir beraberlik; her halükarda o evden çıkacaksın. Sadece güvencen olmalı, bu da para ile oluyor maalesef.

Çok zor bir durum tahmin edebiliyorum. Senin burada tek odaklanman gereken okulun ve geleceğin. Evden çıkıp gitmek için başka yollara sapmasın aklın. Kendi geleceğini kurduğunda istediğin insanları alırsın hayatına.
Aslında çalışsan hem kendi paranı harcayıp söz sahibi yapmazsın hemde bu kız bize muhtaç değil diye bir adım geri dururlar.
Okula falan gelirlerse de senin rezil olacak bir durumun yok. Hocalar ne aileler görüyor ilk gelen seninkiler olmayacaktır. Ailen rezil olur sen değil.

Sabır, başka yolun yok. Eline ekmeğini alıp ekonomik özgürlüğünü kazanıp durursun ancak karşılarında.
Seninkilerin dilinden olmasa da benzer telden ben de çok sıkıştırıldım ailem tarafından. Benim de okuduğum kitaba karışıldı ve kestirip atıldı salt kitabın isimlerine bakılıp. Lise voleybol takımından çıktım bir sinirle, annem "Kıçın görünüyor o taytlarla" dedi diye. Çok inatlaştık, restleştik. Sonuç benim sinir hastası olmam, ailemin seneler sonra gelen pişmanlığı oldu.

Dediğim gibi, senin ailenin telinden çalmadılar ama bizimkilerin de müziği bana uymazdı. Ben ne zaman ki çalıştım, yoluma baktım, o zaman sesleri yavaş yavaş azaldı. Azaldı diyorum çünkü annem hiçbir şartta susmuyor, evlendim çoluk çocuğa karıştım annem yine bilindik annem. Başka çıkış yok maalesef, sabır, ekonomik özgürlük Desmond. Ayrı eve basıp gitmesen de, eline paranı al, güzel bir yerde çalış, hayatına biri de girer, güzel bir beraberlik; her halükarda o evden çıkacaksın. Sadece güvencen olmalı, bu da para ile oluyor maalesef.
İnanın insan yerine koymuyor özellikle babam. Artıkmışım gibi davranıyor. Ailem tarafından böyle bir muamele görüyorum. Anlamıyorum sorun bende mi? Ama yok ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam, herkes bildiği, istediği ve mutlu olduğu şekilde yaşasın isterim. Şu an sinirden ve elimden bir şey gelemediği için ağlıyorum. Oysa finallerim var ona çalışmalıyım.

Okula falan gelirlerse de senin rezil olacak bir durumun yok. Hocalar ne aileler görüyor ilk gelen seninkiler olmayacaktır
İşte ben onlardan olmak istemedim. Ki geç başladım zaten birinci yılım ve 22 yaşındayım. İster istemez hocalar farklı şeyler düşünecek.

Aileni değiştiremezsin ancak keşke zıtlasmak yerine orta yolu bulmaya calıssan en azından ayrı eve cıkana kadar
Tabiki düşünceler jenerasyon farkından kaynaklı olucak bicogumuz yasamısızdır
Ancak bu kadar nefret edecek kadar kendinizi doldurmasaydınız keşke onlarda kendi caglarında yasadıklarını yasatmak istiyorlar farkında değiller devrin değiştiğinin
Kötülüğünü istemiyorlar emin ol sadece bizim devrimizi kabullenemiyorlar
Oturup adam akıllı güzel güzel konussanız halledebilirsiniz gibi geldi

İnanın insan yerine koymuyor özellikle babam. Artıkmışım gibi davranıyor. Ailem tarafından böyle bir muamele görüyorum. Anlamıyorum sorun bende mi? Ama yok ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam, herkes bildiği, istediği ve mutlu olduğu şekilde yaşasın isterim. Şu an sinirden ve elimden bir şey gelemediği için ağlıyorum. Oysa finallerim var ona çalışmalıyım.

Desmond, hayatımızdaki bktan süreçler bizi iki seçeneğe yöneltir her zaman. Ya kendimizi salar, canımızın acısına odaklanarak kurban rolüne alışır ve kaybeden-yarım yamalak kalan olma yoluna gireriz, ya da tam da bu zamanda asılır acıya değil daha çok acı olmaması için geleceğe odaklanır ve kazanan olma yoluna gireriz.

Anlıyorum, üst üste gelir moralin bozulur, sürekli aynı gergin hava psikolojini bozacak hale getirir seni ama önünde hala seni o evden çıkaracak bir kapı açık duruyor. Şimdi o kapının önünde dikilip ardına bakarsan olmaz. Kapıdan geçmen gerek. Finallerin de yoğunlaşman gereken tek şey şu an. İnadına asılmalısın. Biraz daha burada at stresini ama günü bitirmeden gözünün yaşını silip finallerine çalışmaya başla bir an evvel.

Aileni değiştiremezsin ancak keşke zıtlasmak yerine orta yolu bulmaya calıssan en azından ayrı eve cıkana kadar
Tabiki düşünceler jenerasyon farkından kaynaklı olucak bicogumuz yasamısızdır
Ancak bu kadar nefret edecek kadar kendinizi doldurmasaydınız keşke onlarda kendi caglarında yasadıklarını yasatmak istiyorlar farkında değiller devrin değiştiğinin
Kötülüğünü istemiyorlar emin ol sadece bizim devrimizi kabullenemiyorlar
Oturup adam akıllı güzel güzel konussanız halledebilirsiniz gibi geldi
Yok bu kreasyon farkından falan farklı. Saf eziyet çektirme, hayattan soğutma arzusu. Sadece ‘namus’ olarak baktıkları bir şeyi namuslu bir şekilde evlerinden gelinlikle falan uğurlama düşüncesi. 12-13 yaşlarımdan beri böyle ayrıca yardım bile aldık. Doktorun karşısında gülerek ha böyle yapsam düzelecek yani diye tiye almışlığı falan var.

Yok bu kreasyon farkından falan farklı. Saf eziyet çektirme, hayattan soğutma arzusu. Sadece ‘namus’ olarak baktıkları bir şeyi namuslu bir şekilde evlerinden gelinlikle falan uğurlama düşüncesi. 12-13 yaşlarımdan beri böyle ayrıca yardım bile aldık. Doktorun karşısında gülerek ha böyle yapsam düzelecek yani diye tiye almışlığı falan var.
Yardım derken aile terapistine mi gittiniz

22-23 yaşında ki isyankar hallerim geldi aklıma.
Benim babam da beni bir yerlerden alma konusunda çok ısrarcıydı.
Gerçekten o anlarda bende çok öfkelenirdim.
Sonra okul bitti evlendim. Babamı mumla aradım.
Çalışmaya başladım . Boşandım ve yine ailemin yanına döndüm. 28 yaşındayım hala bir yere giderken babam mutlaka sorar:D
Aileyle yaşıyorsan kurallara uyacaksın maalesef.

A anon Siz üniversiteye hazırlanıyordunuz, nereyi kazandınız? Umarım istediğiniz yer olmuştur.

22-23 yaşında ki isyankar hallerim geldi aklıma.
Benim babam da beni bir yerlerden alma konusunda çok ısrarcıydı.
Gerçekten o anlarda bende çok öfkelenirdim.
Sonra okul bitti evlendim. Babamı mumla aradım.
Çalışmaya başladım . Boşandım ve yine ailemin yanına döndüm. 28 yaşındayım hala bir yere giderken babam mutlaka sorar:KK70:
Aileyle yaşıyorsan kurallara uyacaksın maalesef.
Pardon ama nasıl bir tür isyankarlık yukarda paylaştıklarım? Benimle yaşıt insanlar ‘nereye gitsek okuldan sonra, bu haftasonu neler yapsak’ diye düşünürken benim uğraştıklarıma bakın. “Nasıl daha özgür hissedebilirim?” yalnızca bu. Bir miktar serzeniş de bunun için az bile. Babanızı bulmuşsunuz hiç bırakmayın bir daha bu arada :)

Pardon ama nasıl bir tür isyankarlık yukarda paylaştıklarım? Benimle yaşıt insanlar ‘nereye gitsek okuldan sonra, bu haftasonu neler yapsak’ diye düşünürken benim uğraştıklarıma bakın. “Nasıl daha özgür hissedebilirim?” yalnızca bu. Bir miktar serzeniş de bunun için az bile. Babanızı bulmuşsunuz hiç bırakmayın bir daha bu arada :)
Ama bana kızma yahu.
Sadece bana çok sempatik geldiniz.
Babama bu yaşımda zincirlerini kırdırmaya çalışıyorum.
İnan bu da başka bir zorluk.
Ne olursa olsun benim babam benim başımın tacıdır. Ama dikkat et denize düşüpte yılana sarılma.:)

Ama bana kızma yahu.
Sadece bana çok sempatik geldiniz.
Babama bu yaşımda zincirlerini kırdırmaya çalışıyorum.
İnan bu da başka bir zorluk.
Ne olursa olsun benim babam benim başımın tacıdır. Ama dikkat et denize düşüpte yılana sarılma.:)
Belki ilerde ben de sizin gibi hissedeceğim bilmiyorum. Sarılacak bir yılan bile yok çevremde, istesem de yapamam yani..

Bu arada konuya da yorumumu yapayım. Elbette ailenize karşı saygısızlık yapmayın ama kendinizden çok da taviz vermeyin bence. 22 yaş çocuk yaşı değil sonuçta. Sizi istedikleri gibi yönetemezler. Gerçi biraz sonra taşlanabilirsiniz ;) Dün mü ne böyle bir konu vardı yine. Hanımefendinin birisi konu acmis. O da universite mezunu kocaman bir kadinmis. Ailesi kot pantolon bile giymesine ses cikariyormus. Üyenin biri de yazmis ki ne var yani kot pantolon giymeyiversin anne baba kırılır mı demiş.

Back
X