Bu bir hastalikmi ?

CmreKck

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
410
278
103
Hanimlar,
3 sene oldu evleneli ve ailemden bi kac saat uzaklikta yasiyorum.

Iki kucuk kardesim var (18-20 yaslarinda). Evlenmeden oncede evlendikten sonrada ne zaman kardeslerimin aksam disari ciktigini bilsem veya annemin babamin yolculuga cikicagini bilsem (bi kac saatlik bile olsa) mesela hep bi endise, huzursuzluk yasiyorum. Sanki hep baslarina bisey gelcekmis gibi, kotu biseyler olcakmis gibi. Oyle senaryolar ciziyorumki kafamda, sonra bide yuregim daraliyor felan.

Bunu sadece annem babam ve kardeslerim icin yasiyorum. Ne kendim ne esim icin bu kadar endiseli degilim.

Sizce bu bir hastalikmi ?

Canim bende de var benzer endiseler. Hatta bikeresinde anneme saatlerce ulasamadigim icin oturup aglamisligim bile var.. o an, annemin basina kötü birsey geldiginden, o kadar emindim ki. Berbat bir durum.

Ancak bende baska takintilar da var, örnegin umumi tuvaletlerde kapi kulpunu elimde degilde peceteyle tutmak gibi. Elime mikrop bulasmasin diye türlü zorluklardan gecerim. Veya evden cikmadan önce ütü yapmissam, acaba acikmi biraktim, ya yangin cikarda anneme bisey olursa? Gibi endiseler.. bu yüzden defalarca kontrol ederim ocagi, ütüyü vs. Daha uzar bu liste.

Varmi buna benzer baska takintilariniz?

Yeni evlendiğimde bende de vardı bu durumdan.
Ailemden uzakta olduğum için sanırım. Şimdi de bazen aklıma gelir başlarına bişey gelirse diye ama her dışarı çıktıklarında da bu derece kafaya takmam. Çocuğunuz var mı bilmiyorum, evde çok yalnız kalıyorsanız ve eşinizin size ilgisinin az olduğunu düşünüyorsanız ondan da olabilir..
İnsanin en kıymetlisi ailesidir.
Sıkıntılı olduğu ve ya özlediği anlarda geliyor bence böyle şeyler akıla..

Peki hastaligin ismini biliyomusun ? Doktora gitmeden once kendi kendime kitaplar okusam videolar izlesem belki iyi olur

Ismi nedir bilemiyorum. Sadece takıntılı bir durum oldugu belli, normal gorunmuyor. Belki kendi kendine gecer belki ilerler. Bir psikologa sorsaniz en azindan hastaligin tam adini ogrenmis olursunuz. Buradan kimse senin hastaligin kesin bu diyemez. Psikolog arkadaslar varsa ilgilenir belki.

Allah yardimcin olsun seninde cunki bi onceki yorumda yazan arkadasin dedigi gibi resmen eziyet.
Bir gun bu kotu dusuncelerim yuzunden gercekten bise olcak dusunce takintim haric yok :)

Allah yardimcin olsun seninde cunki bi onceki yorumda yazan arkadasin dedigi gibi resmen eziyet.
Bir gun bu kotu dusuncelerim yuzunden gercekten bise olcak dusunce takintim haric yok :)
Benim ki zamanla düzeldi, eskiden daha kötüydü. Tam kaybolmasada, daha katlanilir hale geldi diyebilirim. Belki sizinde zamanla düzelir :)

Bende evlenmeden oncede vardi. Evlendim evleneli fazla evde kalmadim genelde calistim, biseylerle ugrastim hep. Ustelik esimde bana karsi cok ilgili. Yani bunlardan kaynaklanmiyor kaygilarim ..

O durum kendımde var.akşam dışardaysam eşimsiz arkadaşlara gitmişsem, akşam ve başkasının evindeyim çok huzursuz oluyorum ama bu düşünceler daha da huzursuz ediyor .eşimle akşam dısardayken bile oluyor bir an önce eve gidelim saçma sapan bir ruh hali kalmak istiyorsun ama endişe bırakmıyor

Aynısını yaşıyorum.kafamda bir sürü senaryolar yazıyorum ya şöyle olursa ya böyle olursa diye.yada kendimde bir yere gittiğimde yaşıyorum.ya bomba patlarsa ya tararlarsa...Allahim yardımcım olsun çünkü böyle yaşanmaz.bu düşüncelerin bir sonu olmalı...herseyde böyleyim.ailem eşim çocuğum kendim.....

Buradan teshis koyamaz kimse size. 6 yildir anksiyete bozuklugum var bir sure tedavi gördüm hafifledi ama bazi kaygilar bana yapisti kaldi. Ilk zamanlar benim de bu sekilde baslamisti. Annem babam yolculuktaysa inene kadar rahat edemezdim arardim acmazlarsa en kotu ihtimaller aklima gelirdi ter basardi titremeye baslardim. Sonra bu durum artti baska kaygilar eklendi. İçinden çıkılamaz bir hale geldi. Artik vucudum fiziksel tepkiler vermeye baslamisti.
Psikologa gidip bu konuda konusmanizi kendinizi telkin etmeyi ogrenmenizi tavsiye ederim.

Benim de böyle. Annem babam kardeşim ve eşime karsı cok kaygılıyım.
İşe giderlerken bile içim içimi yiyor.
Hele yağmur, kar varsa tamam bittim yani.

Burdan size bir tanı koymak çok yanlış olur, kimse yapamaz, siz de kendi başınıza yapmayın. Ayrıca psikolojik rahatsızlıklar iç içe geçmiş çeşitli süreçlerden oluşabiliyor. Sadece ailenize yönelmiş bir kaygı bozukluğu var ortada. O yüzden bunun size özgü bir sebebi var mutlaka. Bunun üzerine çalışılması lazım. Bir psikologla görüşün, daha fazla derinleşmeden ve başka durumlara evrilmeden.

anksiyete bozukluğu
bir psikiyatriste gitmenizi öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…